TERMÉKADATOK

Az állóképek és videók tökéletes fúziója

Bármit is fotózol, az EOS R3 a tökéletes gép a vizuális történetmeséléshez. Számos formában képes képstabilizált, 6K RAW videókat készíteni, amely ideális dokumentumfilmek és run-and-gun típusú filmekhez készítéséhez, illetve gyors akciójelenetek rögzítéséhez.
EOS R3

Rögzíts gyönyörű 6K RAW videókat a belső CFexpress memóriakártyára 60p képkockasebességgel. Ez a gazdag, részletes felvétel elképesztően néz ki a nagy kijelzőkön, és a 4K szerkesztési munkafolyamatok során minőségveszteség nélkül kivágható.

Szereted 4K-ban megörökíteni a pillanatokat? Akkor tökéletesek lesznek számodra a 4K DCI és 4K UHD opciók – mindkettő az érzékelő 6K-s natív kimenetének túlmintavételezésével jön létre. Az eredmény pedig egyszerűen szenzációs.

A lenyűgöző felbontás azonban csak kis része a teljes történetnek: a masszív, 13,3 lépésben állítható dinamikatartománynak és a 12 bites Canon Cinema színskálának köszönhetően az EOS R3 fényképezőgéppel szemet gyönyörködtető felvételek készíthetők. A jól ismert Dual Pixel CMOS AF rendszer tűéles képet biztosít, míg az erőteljes képstabilizátor egyenletesebbé teszi a fényképezőgép mozgását kézből való felvételkészítéskor.

EOS R3

A számodra megfelelő formátum

A különböző felbontások, képkockasebességek, kodekek és tömörítési módszerek kombinálásával az EOS R3 számtalan felvételi formátumot kínál. A 12 bites 6K RAW mellett 8 bites H.264 és 10 bites H.265 kodekek is elérhetők, illetve az ALL-I és 6K RAW light IPB vagy IPB Light tömörítés közül is választhatsz. A képkockasebességet illetően 24p és 120p közötti érték áll rendelkezésedre 4K felvételeknél, a 4K Crop beállítás pedig a Super-35 mm-hez hasonló érzékelőméretet biztosít.

A használt formátumtól függően a felvétel a fényképezőgép CFexpress-kártyájára és SD-kártyájára is menthető – remek megoldás, amikor az ügyfél „sürget”, míg még szerkesztesz. Emellett, miközben RAW anyagot rögzítesz a CFexpress-kártyára, egy túlmintavételezett 4K IPB verzió rögzíthető az SD-kártyára, amely proxyként szolgál.

A kiváló képminőségű, nagy képsebességű filmek (hanggal) 120p/100p sebességgel rögzíthetők 4K és HD felbontásban – tökéletes az akciójelenetekhez és a lassított hatáshoz.

Az EOS R3 Canon Log 3 opciót is kínál, amely masszív, 13,3 lépésben állítható dinamikatartományt és könnyebb színárnyalást biztosít, így minden szerkesztési munkafolyamatba passzol. Azok számára pedig, akik még erősebb kiemelésre vagy még részletesebb árnyékokra vágynak, 10 bites HDR PQ is elérhető a felvétel árnyalása nélkül.

A Canon Log 3 használatakor a Canon Cinema színtér is elérhető. Ez nem csak az EOS R3 legszélesebb színskáláját biztosítja, de egyszerűen átkonvertálható számos ipari szabványú színtérré is, mint például a BT2020 vagy az Academy Color Encoding System (ACES).

EOS R3

Dual Pixel CMOS AF II

A már jól ismert Dual Pixel CMOS AF II rendszerünk egyenletes, pontos és folyamatos fókuszálást biztosít a videofelvételek során. Arc-, szem- és testfelismerési (ebben a fontossági sorrendben) funkciója páratlan
– ideális a „run-and-gun” stílusú dokumentumfilmek készítéséhez. A macskákat, kutyákat és madarakat, valamint a versenyautókat és -motorokat is képes felismerni, így azok mindig fókuszban lesznek, amíg a keretben mozognak – pont úgy, mintha állóképet készítenél.

Egyszerűen létrehozhatók a „pull-focus” hatások, amelyek a közönség figyelmét egyik helyről a másikra irányítják. Érintse meg a fényképezőgép érintőképernyőjét, és az EOS R3 – az általad megadott sebességgel – áthúzza a fókuszt egyik pontról a másikra.

Szereted magad végezni a fókuszálást? Az EOS R3 számos eszközt kínál ennek elősegítésére. A fókuszkiemelés kiemeli a fókuszban lévő téma széleit az általad kiválasztott színnel. A Dual Pixel fókuszvezetés grafikus jelzőket használ annak megjelenítésére, hogy a téma elején vagy hátulján van a fókusz, és zöldre vált, amikor elérted a tökéletes fókuszt.

EOS R3

Hihetetlenül stabil felvételek

Az EOS R3 képstabilizátora a kézből készített videóknál mutatja meg igazi tehetségét. Az objektív saját IS-ével és a fényképezőgép elektronikus Movie Digital IS-ével kombinálva az akaratlan fényképezőgép-mozgásokat gyakorlatilag észrevehetetlen szintre csökkenti – rendkívül hasznos séta közbeni filmezéskor, kézből felvett dokumentumfilmek vagy B-roll felvételek készítésekor. Az eredmény mindig lenyűgöző – olyan, mintha giroszkópos stabilizátort vagy csúszósínt használtak volna.

EOS R3

Intuitív filmkészítési funkciók

Azt akartuk, hogy az EOS R3 érzete a videók és az állóképek készítésekor is ugyanolyan intuitív legyen. A nagy felbontású, 4,1 millió képpontos, változtatható képszögű kijelző kifordítható a fényképezőgép vázáról, és 270˚-ban elforgatható, hogy minden szögből kényelmesen tudj fotózni. A zebrajelölők kiemelik a túlexponálást és ipari szabványú óra:perc:másodperc:képkocka időkóddal látják el a felvételt, ezáltal leegyszerűsítve a több fényképezőgép kezelését. A HDMI túlmintavételezett 4K 60p eredményt ad a kiválasztott bemenet alapján, legyen az monitor vagy külső felvevő.

EOS R3

Megnövelt felvételkészítési idők

A felvételkészítés során jelentkező hőtermelés és a felhevülés korlátozhatja a felvételi időt, a memóriakártya és a fényképezőgép váza pedig felforrósodhat. Az EOS R3 fényképezőgépet fejlett hőelosztási jellemzőkkel tervezték, hogy javítsák a felvételi teljesítményt, és az aktív biztonsági korlátok esetén a fényképezőgép kikapcsol, ha a belső hőmérséklete túl nagy mértékben megnő. Ha nem tartja kézben a fényképezőgépet, ezek a korlátozások hosszabb felvételkészítési idők esetén kikapcsolhatók.

Egy 23 °C-os környezetben, hidegindítás mellett az alábbi felvételkészítési idők érhetők el adott felbontás és képkockasebesség mellett 1.
6K 60P RAW
– Automatikus kikapcsolási hőmérséklet – Normál: 25 perc
– Automatikus kikapcsolási hőmérséklet – Magas2, 3: 60 perc vagy több

4K 120P
– Automatikus kikapcsolási hőmérséklet – Normál/Magas2, 3: 12 perc

4K 60P (6K túlmintavételezés) All-I
– Automatikus kikapcsolási hőmérséklet – Normál: 25 perc
– Automatikus kikapcsolási hőmérséklet – Magas2, 3: 60 perc vagy több

4K 30P (6K túlmintavételezés) All-I
– nem korlátozza a hő

Ha a fényképezőgép eléri a felső hőmérsékletkorlátot, a gyorsabb lehűlés érdekében ajánlott a fényképezőgépet kikapcsolni.

Lentebb láthatók a körülbelüli lehűlési idők egy 23 °C-os környezetben, de ezeket az értékeket különböző tényezők, például a környezeti hőmérséklet, a folyamatos fényképezőgéphasználat és a kiválasztott felvételkészítési felbontás befolyásolja. A teljes felvételkészítési idő elérhetősége a környezeti hőmérséklettől függ.

6K 60P RAW
– Kb. 5 perc hűlési idő. 9 perc felvételkészítési időt biztosít

4K 120P
– Kb. 5 perc hűlési idő. 5 perc felvételkészítési időt biztosít

Az EOS fényképezőgépek4 történetében először eltávolításra kerültek a felvételi időre vonatkozó korlátozások, így akár hat órányi normál videó vagy 90 percnyi full HD, nagy képsebességű felvétel rögzíthető.5

EOS R3

Professzionális time-lapse videófelvétel

A lassan kiteljesedő jelenetekhez nagyszerű lehetőség a time-lapse videó mód. Az EOS R3 beállítható úgy, hogy 2 másodperc és 99 óra 59 perc 59 másodperc közötti időközönként akár 3 600 képkockából álló felvételeket készíts, amelynek a végén a képek összevonásával Full HD film készíthető, külön szoftver nélkül. Aggodalom nélkül állíthatod be a készüléket: áramkimaradás vagy az akkumulátor lemerülése esetén onnan indíthatod újra a felvételt, ahol abbahagytad, amint az áramellátás helyreáll.

Tartozékok

Számos új tartozékot adtunk ki, amelyek tovább növelik az EOS R3 sokoldalúságát a videorögzítés során. Egy új, kábel nélküli, DM-ED1 sztereó puskamikrofon a tisztább és precízebb hangzásért, illetve egy XLR adapter a professzionális szintű csatlakoztathatóságért.

 1. A felvételkészítés maximális időtartama rövidebb lehet bizonyos körülmények között még akkor is, ha a felvétel „hideg állapotból indul” a fényképezőgép belsejében lévő hőmérséklet növekedése miatt, amit az előfelvételi fényképezőgép-beállítási műveletek vagy az élőkép huzamosabb ideig történő használata okoz. A videófelvétel automatikusan leáll, amikor a kártya megtelik. Ebben az esetben az adatok törléséhez és a felvétel újraindításához szükséges időtartam.
 2. Az „Automatikus kikapcsolási hőmérséklet: magas” beállítás kiválasztásakor a kártya nagyon felforrósodhat. Ügyelj arra, hogy ne égesd meg magad a kártya kivételekor.
 3. Előfordulhat, hogy a felvétel időtartama nem változik a [Standard] és [High] beállítás között a kártyák típusaitól függően.
 4. nem Cinema EOS fényképezőgép
 5. a memóriakártya kapacitásától, a tápellátástól és a hőmérséklettől függ

Kapcsolódó cikkek

 • CIKK

  Versenyt tud tartani a Canon EOS R3 fényképezőgépe a kicsi, de villámgyors széki lile madárkával?

  Az olasz természetfotós, Bruno D'Amicis átfogó tesztnek veti alá az EOS R3 fényképezőgépet, mivel egy ritka és rendkívül gyorsan mozgó madarat fotóz Abruzzo partjainál.

 • CIKK

  Irány a terep a Canon EOS R3 fényképezőgéppel

  „Merőben túlteljesít minden gépet, amelyekkel eddig dolgoztam!” – mondja Vladimir Rys, motorsportfotós, aki első, elektromos raliautó-fotózásán próbálja ki a Canon EOS R3 fényképezőgépet.

 • CIKK

  Mozgalmas élet a Canon szuper teleobjektívjeivel

  Vladimir Rys, motorsportfotós új sebességbe kapcsol a Canon RF 400mm F2.8L IS USM és RF 600mm F4L IS USM objektívekkel, amelyekkel gyorsan mozgó raliautókat fotóz Canon EOS R3 fényképezőgépével.

 • CIKK

  A szemvezérléses „Eye Control” AF bemutatása

  Ismerje meg a Canon lenyűgöző szemvezérléses „Eye Control” AF-jének történetét, amely az alapján állítja be vagy váltja át az autofókuszpontot, ahova éppen nézel.

 • Iratkozz fel most!

  Légy az első, aki megkapja az EOS R3 készülékről szóló legújabb frissítéseket, és maradj kapcsolatban velünk a további hírekért.