A child sat at a table with a parent creating colourful papercrafts using a Canon printer.

NYOMTATÁS ÉS KREATIVITÁS

A gyerekek a Creative Park kézműves feladataival egyszerre tanulhatnak és szórakozhatnak

Ha egy esős napon muszáj valamivel lefoglalni a gyerekeket, vagy már hosszú ideje otthon vagytok, és valamilyen művészeti tevékenységgel le szeretnéd foglalni a fiatal elméket – a papírdíszek segítenek! Nagyszerű szórakozás az egész családnak, nyugtató hatású tevékenység, és elősegíti a tudatosság fejlesztését is. A Canon Creative Park egy sokoldalú, ingyenes online felület, amely lehetővé teszi több száz izgalmas kézműves papírprojekt letöltését bárki számára, aki Canon nyomtatóval rendelkezik. A Family Fun Time (Családi szórakozás) részben különösen sok inspiráló lehetőségek található, például játékok, jutalomtáblázatok, labirintusok, matematikai segédeszközök, többnyelvű ábécék – hogy csak néhányat említsünk. Izzítsd be a nyomtatót, és már kezdheted is!

Az alábbiakra lesz szükséged:

  • Nyomtató – olvass tovább, hogy megtudd, melyik nyomtató a legmegfelelőbb a számodra
  • Papír
  • Olló/vágókés
  • Ragasztóstift és faragasztó
  • Vonalzó vagy derékszögű vonalzó
  • Ceruza
  • Hegyes végű tárgy
  • Fogvájó
  • Szemöldökcsipesz

Társasjátékok

A colourful, customisable printed board game, with papercrafted characters on a tabletop.
Hagyd, hogy gyermekeid képzelete szárnyaljon ezzel a társasjátékkal, amelyet az általatok megalkotott kérdésekkel és kihívásokkal tehettek egyedivé.

Mindenki imádja a társasjátékokat, a Sugoroku segítségével pedig megalkothatod a sajátodat. Ebben a társasjátékban legfeljebb nyolc állatbábu halad végig különböző helyszíneken, hogy meglelje a célban várakozó kincsesládát. Mivel sok üresen hagyott hely van, ezért a szülők (vagy gyerekek) egyedi lépéseket és utasításokat alkothatnak meg az egyedi, testre szabott játékélményhez. A játékot akár megoldandó kvízkérdésekkel vagy matematikai problémákkal is feldobhatod, hogy legyen egy kis tanulás is a játék mellett.

Kreatív tipp: a játékot kinyomtathatod normál papírra, vagy megpróbálkozhatsz a matt fotópapírral is, hogy tartósabb legyen.

Bábkészítés

Paper fortune tellers puppets that resemble fictional characters.
A kérdéseket és rejtélyes üzeneteket előadó jövendőmondó bábok beindítják a gyerekek képzeletét.

A mesék szerelmesei imádni fogják ezt a papírbábtriót: Piroskát, a nagymamát és a farkast. Miután a könnyen követhető utasítások szerint kivágtátok és összehajtogattátok őket, a bábokkal való játékot kérdésekkel, fejtörőkkel vagy tréfás történetekkel színesítheted.

Kreatív tipp: a kisebb részek felvételéhez és elhelyezéséhez hagyd, hogy gyermeked csipeszt használjon – ez nem csak szebb eredményhez vezet, de a finommotoros képességeiket is fejleszti.

Szivárványszínű szélmalom

A papercraft colourful windmill.
A gyermekeid szórakoztatásához próbáld ki az olyan egyszerű modelleket, mint a szivárványszínű szélmalom.

A Creative Park által kínált papírdíszek nem csupán szórakozást kínálnak, de interaktív módon taníthatod is a gyermeked. Ezzel a szivárványszínű szélmalommal például nem csupán játszani lehet a szélben, de oktatási eszközként is használható a szélenergia működésének és az energiaátvitel alapelveinek elmagyarázásához.

Kreatív tipp: a ragasztás előtt hajtsd össze a hajtási vonalak mentén, és alakítsd ki az összes fontos ívet a papíron.

Vasalható transzferpapírok

A white t-shirt with cacti iron on transfers (left). Two pages of different cacti images to be used as iron on transfers (right).
Fedezd fel a benned rejlő divattervezőt, és engedd szabadjára kreativitásodat pólókon, vászontáskákon és egyéb ruhadarabokon!

A művészet és a divat szerelmesei egyaránt ihletet meríthetnek és kedvet kaphatnak pólók és vászonszatyrok alkotásához a Creative Park vasalható transzferpapírjainak széles választékával, állatok, növények, piktogramok és sok egyéb minta segítségével. Ha nem találsz az ízlésednek megfelelő mintát, tervezd meg a sajátodat a teljesen eredeti megjelenéshez! Egyszerűen csak készíts egy képet, és nyomtasd ki a Canon világos vagy sötét színű szövethez kínált vasalható transzferpapírra, majd vasald egy tetszés szerint kiválasztott szövet kiegészítőre.

Kreatív tipp: mielőtt új ruhára költenéd a pénzt, próbáld meg először feldobni a meglévő ruhatáradat.

Briliáns dobozok

Papercraft boxes folded to resemble sweet treats.
Használd a Creative Park egyedi, színes dobozkáit a kincseid biztonságos tárolásához.

A finomságoktól kezdve a csecsebecsékig bármit elrejthetsz ezekben a kreatív dobozkákban, amelyek különböző gyönyörű mintákkal érhetők el, például cupcake, fagylalt, gyümölcsök, sőt még járművek is díszíthetik őket. Miután a gyermekeid elkészítették és megtöltötték a dobozaikat, engedd nekik, hogy ajándékba adják egy számukra kedves személynek, vagy esetleg saját magukat lepjék meg vele.

Kreatív tipp: egy kiszáradt golyóstoll, stenciltoll vagy más hegyes tárgy és vonalzó segítségével végigkarcolhatod a vonalakat, hogy pontosabbak, szebbek legyenek a hajtások.

Nyugtató színezés

A printed colouring in page showing spot the difference.
A színezés stimulálja a képzelőerőt, és segíti a koncentrációt. Miközben az olyan játékok, mint például a két kép közötti különbségek keresése, szórakoztató időtöltést kínálnak.

A színezés az egyik legnyugtatóbb és legkreatívabb tevékenység a gyermekek számára. A gondolataikat a jelenre összpontosítja, és segít lecsendesíteni az ideges és stresszes elmét. A rengeteg szebbnél szebb színezőlap – például ez a kisebb gyermekeknek szánt dinoszaurusz – mellett a Creative Park szórakoztató és változatos gyűjteményt kínál a különbségkereső játékokból, labirintusokból és pontösszekötő játékokból a gyermekek figyelmének lekötéséhez és a tudatosság ösztönzéséhez.

Kreatív tipp: lépj a Creative Park „Play” (Játék) részében az „Educational” (Oktatás) területre, ahol rengeteg nyomtatható anyag közül választhatsz.

Írta: Natalie Denton

Kapcsolódó cikkek
A father and daughter making papercraft flowers.

NYOMTATÁS ÉS KREATIVITÁS

Tavaszi papírdíszek a Creative Park segítségével

Hozd el otthonodba a tavasz örömét ezzel az öt Creative Park papírdísszel.

A scrapbook on a table filled with instant camera prints.

NYOMTATÁS ÉS KREATIVITÁS

Kísérletezz a nyomtatással. Fantasztikus lehetőségek a fotók életre keltéséhez.

Tippek és trükkök a Canon SELPHY SQUARE QX10 nyomtató kreatív használatához.

A cat and koala printed on PIXMA TS5350 printer.

NYOMTATÁS ÉS KREATIVITÁS

Mesterien, művészien, mindenkinek @paperboyo jóvoltából

Szerettük volna látni, hogyan ösztönözhetnek valakit kreativitásra a különböző nyomathordozók, és ehhez @paperboyo volt a tökéletes választás.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termékek

Ajánlott alkalmazások

Kapcsolódó cikkekAz inspiráció elsődleges forrása lehet néhány hasznos fotós tanács, vásárlási útmutató vagy érdekes interjú – itt mindent megtalálsz a legjobb fényképezőgép vagy nyomtató kiválasztásához, és váltsd valóra kreatív elképzeléseidet.

Vissza az összes tipphez és technikához