A child sat at a table with a parent creating colourful papercrafts using a Canon printer.

NYOMTATÁS ÉS KREATIVITÁS

A gyerekek a Creative Park kézműves feladataival egyszerre tanulhatnak és szórakozhatnak

Ha egy esős napon muszáj valamivel lefoglalni a gyerekeket, vagy már hosszú ideje otthon vagytok, és valamilyen művészeti tevékenységgel le szeretnéd foglalni a fiatal elméket – a papírdíszek segítenek! Nagyszerű szórakozás az egész családnak, nyugtató hatású tevékenység, és elősegíti a tudatosság fejlesztését is. A Canon Creative Park egy sokoldalú, ingyenes online felület, amely lehetővé teszi több száz izgalmas kézműves papírprojekt letöltését bárki számára, aki Canon nyomtatóval rendelkezik. A Family Fun Time (Családi szórakozás) részben különösen sok inspiráló lehetőségek található, például játékok, jutalomtáblázatok, labirintusok, matematikai segédeszközök, többnyelvű ábécék – hogy csak néhányat említsünk. Izzítsd be a nyomtatót, és már kezdheted is!

Az alábbiakra lesz szükséged:

  • Nyomtató – olvass tovább, hogy megtudd, melyik nyomtató a legmegfelelőbb a számodra
  • Papír
  • Olló/vágókés
  • Ragasztóstift és faragasztó
  • Vonalzó vagy derékszögű vonalzó
  • Ceruza
  • Hegyes végű tárgy
  • Fogvájó
  • Szemöldökcsipesz

Társasjátékok

A colourful, customisable printed board game, with papercrafted characters on a tabletop.
Hagyd, hogy gyermekeid képzelete szárnyaljon ezzel a társasjátékkal, amelyet az általatok megalkotott kérdésekkel és kihívásokkal tehettek egyedivé.

Mindenki imádja a társasjátékokat, a Sugoroku segítségével pedig megalkothatod a sajátodat. Ebben a társasjátékban legfeljebb nyolc állatbábu halad végig különböző helyszíneken, hogy meglelje a célban várakozó kincsesládát. Mivel sok üresen hagyott hely van, ezért a szülők (vagy gyerekek) egyedi lépéseket és utasításokat alkothatnak meg az egyedi, testre szabott játékélményhez. A játékot akár megoldandó kvízkérdésekkel vagy matematikai problémákkal is feldobhatod, hogy legyen egy kis tanulás is a játék mellett.

Kreatív tipp: a játékot kinyomtathatod normál papírra, vagy megpróbálkozhatsz a matt fotópapírral is, hogy tartósabb legyen.

Bábkészítés

Paper fortune tellers puppets that resemble fictional characters.
A kérdéseket és rejtélyes üzeneteket előadó jövendőmondó bábok beindítják a gyerekek képzeletét.

A mesék szerelmesei imádni fogják ezt a papírbábtriót: Piroskát, a nagymamát és a farkast. Miután a könnyen követhető utasítások szerint kivágtátok és összehajtogattátok őket, a bábokkal való játékot kérdésekkel, fejtörőkkel vagy tréfás történetekkel színesítheted.

Kreatív tipp: a kisebb részek felvételéhez és elhelyezéséhez hagyd, hogy gyermeked csipeszt használjon – ez nem csak szebb eredményhez vezet, de a finommotoros képességeiket is fejleszti.

Szivárványszínű szélmalom

A papercraft colourful windmill.
A gyermekeid szórakoztatásához próbáld ki az olyan egyszerű modelleket, mint a szivárványszínű szélmalom.

A Creative Park által kínált papírdíszek nem csupán szórakozást kínálnak, de interaktív módon taníthatod is a gyermeked. Ezzel a szivárványszínű szélmalommal például nem csupán játszani lehet a szélben, de oktatási eszközként is használható a szélenergia működésének és az energiaátvitel alapelveinek elmagyarázásához.

Kreatív tipp: a ragasztás előtt hajtsd össze a hajtási vonalak mentén, és alakítsd ki az összes fontos ívet a papíron.

Vasalható transzferpapírok

A white t-shirt with cacti iron on transfers (left). Two pages of different cacti images to be used as iron on transfers (right).
Fedezd fel a benned rejlő divattervezőt, és engedd szabadjára kreativitásodat pólókon, vászontáskákon és egyéb ruhadarabokon!

A művészet és a divat szerelmesei egyaránt ihletet meríthetnek és kedvet kaphatnak pólók és vászonszatyrok alkotásához a Creative Park vasalható transzferpapírjainak széles választékával, állatok, növények, piktogramok és sok egyéb minta segítségével. Ha nem találsz az ízlésednek megfelelő mintát, tervezd meg a sajátodat a teljesen eredeti megjelenéshez! Egyszerűen csak készíts egy képet, és nyomtasd ki a Canon világos vagy sötét színű szövethez kínált vasalható transzferpapírra, majd vasald egy tetszés szerint kiválasztott szövet kiegészítőre.

Kreatív tipp: mielőtt új ruhára költenéd a pénzt, próbáld meg először feldobni a meglévő ruhatáradat.

Briliáns dobozok

Papercraft boxes folded to resemble sweet treats.
Használd a Creative Park egyedi, színes dobozkáit a kincseid biztonságos tárolásához.

A finomságoktól kezdve a csecsebecsékig bármit elrejthetsz ezekben a kreatív dobozkákban, amelyek különböző gyönyörű mintákkal érhetők el, például cupcake, fagylalt, gyümölcsök, sőt még járművek is díszíthetik őket. Miután a gyermekeid elkészítették és megtöltötték a dobozaikat, engedd nekik, hogy ajándékba adják egy számukra kedves személynek, vagy esetleg saját magukat lepjék meg vele.

Kreatív tipp: egy kiszáradt golyóstoll, stenciltoll vagy más hegyes tárgy és vonalzó segítségével végigkarcolhatod a vonalakat, hogy pontosabbak, szebbek legyenek a hajtások.

Nyugtató színezés

A printed colouring in page showing spot the difference.
A színezés stimulálja a képzelőerőt, és segíti a koncentrációt. Miközben az olyan játékok, mint például a két kép közötti különbségek keresése, szórakoztató időtöltést kínálnak.

A színezés az egyik legnyugtatóbb és legkreatívabb tevékenység a gyermekek számára. A gondolataikat a jelenre összpontosítja, és segít lecsendesíteni az ideges és stresszes elmét. A rengeteg szebbnél szebb színezőlap – például ez a kisebb gyermekeknek szánt dinoszaurusz – mellett a Creative Park szórakoztató és változatos gyűjteményt kínál a különbségkereső játékokból, labirintusokból és pontösszekötő játékokból a gyermekek figyelmének lekötéséhez és a tudatosság ösztönzéséhez.

Kreatív tipp: lépj a Creative Park „Play” (Játék) részében az „Educational” (Oktatás) területre, ahol rengeteg nyomtatható anyag közül választhatsz.

Írta: Natalie Denton

Kapcsolódó cikkek
Create a papercraft safari

KREATÍV NYOMTATÁS

Készíts szafarit papírból

Nyomtass saját állatos témájú családi szórakozást a Canon Creative Park megoldásával, és nyerj inspirációt a természetből.

Print family life story

KREATÍV NYOMTATÁS

Nyomtasd ki a családod élettörténetét

Nyomtasd ki a felbecsülhetetlen családi pillanatokat, és alkoss belőlük valamit.

Create your own family treasure hunt

KREATÍV NYOMTATÁS

Rendezz saját családi kincsvadászatot

Fedezd fel, hogy PIXMA nyomtatód és egy kis képzelőerő segítségével hogyan készíthetsz elő egy izgalmas kalandot.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termékek

Ajánlott alkalmazások

Kapcsolódó cikkek

Az inspiráció elsődleges forrása lehet néhány hasznos fotós tanács, vásárlási útmutató vagy érdekes interjú – itt mindent megtalálsz a legjobb fényképezőgép vagy nyomtató kiválasztásához, és ahhoz, hogy kreatív elképzeléseidet valóra váltsd.

Vissza az összes tipphez és technikához