KREATÍV NYOMTATÁS

2. papírművészeti kihívás: nyári piknik

A szezonális papírművészeti kihívások második részében fedezd fel, ez a fiatal család hogyan készített játékokat és piknikdekorációt a Canon PIXMA nyomtatóval és a Creative Parkkal.
Két nő, kezükben a fotófülke papírból készült kellékeivel, egy kisgyerekkel ülnek egy színes Creative Park papírdíszekkel borított pikniktakarón.

A PIXMA papírművészeti kihívás részeként arra kértük a kézműveseket és a családokat, hogy készítsenek szebbnél szebb papírdíszeket a különböző alkalmakra egész évben.

Ezúttal Emma Howcutt-Kelly illusztrátor, felesége, Clare és kisfiuk következik. Mi a család küldetése? PIXMA nyomtató és sablonok használata a Canon Creative Parktól a kézműves játékok, dekorációk és nyári piknikhez szükséges kellékek elkészítéséhez.

2. kihívás: nyári piknik

A Creative Park papírdíszeivel teli piknikkosár kinyitva látható egy színes takarón. Körülötte még több papírdísz, például fagylalt, repülő és egy bingó.

A kézműves piknik szórakoztató program lehet a nyaraláson. Egy egész napot el lehet tölteni a papírdíszek és finomságok készítésével, és másnap élvezhetitek a kemény munka gyümölcsét.

Akár a kertben, akár a helyi parkban, egy piknik remek módja annak, hogy a legtöbbet hozd ki a hosszabb nyári napokból. És a mutatós étlapoktól a színes zászlócskákig, a Canon Creative Parkjában több száz nyári minta közül választhatsz, hogy igazán egyedivé varázsold az élményt.

A saját nyári dekorációk létrehozása emellett megfizethető módja is annak, hogy a szabadban töltött napot még élvezetesebbé tedd a kicsik számára, ráadásul a kézműveskedést is élvezhetik. A műanyaggal ellentétben, amely a legtöbb gyerekdísz és játék anyaga, a papíralkotásokat újrahasznosíthatod később, vagy megtarthatod későbbi eseményekhez.

A nyár témájánál maradva Emmának és Clare-nek el kellett gondolkodnia arról, hogy hogyan nézne ki a kis családjuk piknikezése. Emma szereti a kreatív tevékenységeket, és nemrégiben illusztrátorként kezdett el egy kisvállalkozást, azonban a fiuk túl kicsi még néhány összetettebb Creative Park sablonhoz, ezért olyan mintákat kellett találniuk, amelyek minden korosztálynak megfelelnek.

„Úgy döntöttünk, hogy egy kisfényképezőgép-dobozt készítünk, amivel elszórakozhat a kisfiunk – ráadásul a finomságok tárolására is tökéletesen alkalmas volt” – magyarázza Emma. „A Creative Park projektjei minden tudásszintnek megfelelnek, és az eredmények láttán azt fogod gondolni: „Igen, ezt én készítettem!”.

Íme, hogyan készítheted el a saját papírból készült piknikes játékaidat és dekorációidat.

Emma Howcutt-Kelly kézműves mosolyogva ragasztja össze a Canon Creative Park egyik papírból készült fagylaltját.

Ismerd meg az alkotót

Ki: Emma Howcutt-Kelly

Mivel foglalkozik: anya és illusztrátor

Szintén részt vesz: Clare Howcutt-Kelly és fiuk

A nyári témájú sablonok kiválasztása

Felülről fotózott Creative Park-sablonok és részben összeállított papírdíszek egy asztalon elrendezve.

Emma és Clare úgy döntöttek, hogy többféle piknik kiegészítőt és dekorációt készítenek, valamint játékokat a kisfiuk számára.

Egy okostelefont tartó kézpár, a kijelzőn egy papírból készült fagylalt látható a Creative Park alkalmazásban.

A Creative Park sablonjainak széles választékában vannak kicsiknek valók, és vannak összetettebb lehetőségek is a felnőttek számára, így az egész család és a barátok is bekapcsolódhatnak.

Clare-nek tetszett a Creative Park sablonválasztéka, és szépen rendezettként és könnyen böngészhetőként jellemezte. „Néhány órát töltöttem a projektek böngészésével” – meséli.

A Creative Park weboldal böngészése után Emma és Clare úgy döntöttek, hogy a fényképezőgép-dobozzal, koronával, fagylalttal és papírrepülővel kezdik a kihívást – de több száz lehetőség közül választhatsz ezeken kívül, ha ezek nem passzolnak a programodhoz. Érdeklik a gyerekeidet a dinoszauruszok vagy a stresszoldó játékok? Akkor miért ne szerveznétek egy izgalmas tematikus pikniket?

A Creative Park azt is megmutatja, hogy egy sablon mennyi időt vesz igénybe, így megtervezheted a kézműves foglalkozást, és biztosíthatod, hogy a kisebb gyerekek se unatkozzanak.

„Olyan mintákat választottunk, amelyek a pikniket igazán különlegessé és egyedivé teszik” – magyarázza Clare a választásaikat.

A sablonok nyomtatása és kivágása

A Canon Creative Park egyik színes fagylaltsablonját nyomtatja egy Canon PIXMA nyomtató.

Emma és Clare csatlakoztatták okostelefonjukat PIXMA nyomtatójukhoz, és közvetlenül a Creative Park alkalmazásból nyomtatták ki a sablonjaikat. Használhatod a Creative Park webes verzióját is. „Nagyon kényelmes. Nincs szükség sok felszerelésre ahhoz, hogy életre keltsd az alkotásokat, és gyorsan kinyomtathatod őket” – mondja Emma.

Egy kézpár ollóval vágja ki a Creative Park fagylaltsablonját.

Emma szórakoztató és tudatos tevékenységnek tartja a piknikes sablonok készítését. „Muszáj koncentrálni, nehogy véletlenül belevágj a formába, de az agyam annyira fókuszált, hogy nem is tudtam másra gondolni” – meséli.

A sablonok kiválasztása után közvetlenül kinyomtathatod őket okostelefonról a Creative Park weboldal vagy alkalmazás és egy Canon nyomtató, például a PIXMA TS5350a sorozat segítségével.

A sablonok kinyomtatása után ideje elkezdeni kivágni a mintákat – a bonyolultabb sablonok esetében használhatsz hobbikést és vágódeszkát, vagy akár ollót is.

A papírdíszek összeállítása

Egy kisgyerek két nő között ül, és ragasztóval ragasztja össze a fagylalt papírsablonját.

A család hasznosnak találta a ragasztópisztoly használatát néhány trükkösebb darabnál, de a gyerekeknek a ragasztóstiftet vagy ragasztókorongokat ajánlja.

Egy nő a télikertben ül egy kék kis asztalnál, és óvatosan összeilleszti a papírból készült fagylaltdísz két darabját.

Clare legjobb tippje, hogy jelöljük be a papírt, és szánjuk rá az időt. „Ne siessünk, hiszen terápiás tevékenység!” – teszi hozzá Emma.

A hajtogatás és ragasztás előtt ne felejtsd el bejelölni egy vonalzóval a papírt, mert így a kész sablonoknak szebb lesz az alakjuk. Emma szerint ez volt a legtrükkösebb része a díszek elkészítésének. „Ezt muszáj elvégezni az elemek összeállítása előtt, mivel az ajánlott papírtípus elég vastag” – mondja. „Ha ezt megtetted, könnyebb az egészet összeragasztani.”

Szintén jó tipp, ha egy nappal a piknik előtt készíted el a díszeket, így a ragasztónak is lesz ideje megszáradni.

A nyári piknik megszervezése

Egy kisgyerek ül egy kertben két nő között, akik többnyire nem látszódnak a képen, és egy színes papírból készült fényképezőgépet tartanak az arcához.

Emma és Clare számos játékot készített a fiuknak, köztük egy fényképezőgép-dobozt is, amellyel nem csak jót lehetett játszani, de praktikus is volt a finomságok tárolása során.

Egy Canon PIXMA nyomtató látható egy asztalon egy kis szobában, rajta négy piknik tematikájú papírdísszel.

A családnak nagyon tetszettek a kézműves pikniken készített díszek, és olyannyira belemerültek a kézműveskedésbe, hogy jóval többet készítettek, mint amennyire szükségük volt. A terveket születésnapi partikhoz vagy a gyerekjátékok kellékeként is felhasználhatod.

Ha elkészültél az összes nyári dekorációval, itt az ideje, hogy előkészítsd a pikniket, akár a kertben terítesz le egy plédet, akár a legközelebbi parkba látogatsz el. Ha az időjárás nem megfelelő, vagy ha nincs kerted, akkor akár beltéri pikniket is tarthatsz – egyszerűen terítsd le a takarót a nappaliban, és kedvenc nyári dalaid lejátszásával becsempészheted a napsütést.

Emma és Clare a Creative Parkban a piknikhez kapcsolódó fotófülke-kellékek széles választékát találta meg, hogy még szórakoztatóbbá varázsolják az alkalmat. Továbbá születésnapi, sporttal kapcsolatos, halloweeni vagykarácsonyi fotófülke-kellékeket is találsz.

A család egy bingót is készített, amivel elüthetik az időt a napsütésben. Próbálkozhatsz ennél összetettebbel is, sablon nélkül, például papírsárkány készítésével is.

A kihívás befejeztével Clare úgy gondolja, máskor is szívesen készítene papírdíszeket. „Imádom, hogy minden évszakban van mit készíteni. Rengeteg karácsonyi témájú minta van, és ha van időnk, szeretnénk kipróbálni egy bonyolultabb projektet, mint a miniatűr pékség vagy a sokszög állatok.”

Amellett, hogy szórakoztató kézműves tevékenység, a papírból készített játékok és kiegészítők környezetbarátabbak, mint a műanyag játékok, valamint viszonylag olcsó az elkészítésük, illetve könnyebb ártalmatlanítani őket, amikor a gyerekek elkerülhetetlenül rájuk unnak. A Canon matt fotópapír a papírral/kartonnal együtt újrahasznosítható – bár előfordulhat, hogy mégsem, ha más anyagokkal díszíted a sablonokat, vagy ragasztót használsz (mindig ellenőrizd a helyi újrahasznosítási irányelveket).

„A műanyag mindenütt ott van” – folytatta Clare – „különösen, ha a gyerekekről van szó. Sokkal szívesebben használnék újrahasznosítható dolgokat.”

Keresd a következő kihívásunkat, amelynek témája egy őszi születésnapi buli lesz. Addig is nézd meg, mit készíthetsz még a Creative Park sablonjaival, és ne felejtsd el megosztani alkotásaidat a #MadeWithPixma hashtaggel. A Pinterest oldalon is sok inspirációt találsz. Sok szerencsét!

Egy Canon PIXMA nyomtató tetején lévő Canon fényképezőgép felülnézetből készült fotója, a háttérben fotókollázzsal.

CANON CLUB

Egy exkluzív közösség a hozzád hasonló alkotók számára. Kövesd a szenvedélyedet: támogatói tartalmak, inspirációk, előnyök és sok minden más vár rád. A csatlakozás egyszerű Vásárolj egy terméket. Regisztrálj Csatlakozz a Canon Clubhoz!
Tamzin Wilks

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek