KREATÍV NYOMTATÁS

Készíts saját kezűleg egy fotófülkét a Canon Zoemini S2 segítségével

Fotófülkés stílusú emlékek kis költségvetésből? Most megtudhatod, mi minden kell az azonnali fotónyomtatáshoz.
Két nő pózol karneváli témájú kellékekkel egy asztalon elhelyezett, rózsaarany Canon Zoemini S2 előtt. A Canon Zoemini S2 készülékből a két, különböző pózban beálló nőt ábrázoló nyomat jön ki éppen.

A különleges alkalmak azért vannak, hogy emlékekké váljanak, és ha az ilyenkor készült fotókon sikerül megragadnunk a pillanat örömét, szórakoztató és hasznos módon dokumentálhatjuk az adott nap eseményeit. Legyen szó esküvőről, születésnapról vagy baráti társaságban tartott tematikus buliról, a fotófülkék manapság praktikus módszerként kínálkoznak a résztvevők bevonására. Vendégeid számára remek szórakozás lehet a kellékekkel való játék és a képek szerkesztése, ráadásul így egy olyan kézzelfogható emlékkel térnek haza, amely sok éven át mosolyt fog még csalni az arcukra.

Fotófülkét költséges lehet bérelni, ráadásul sok helyet is foglal, de a Canon Zoemini S2 segítségével készíthetsz egy sajátot, hogy az instant fotóid szerkesztése és kinyomtatása jelentette remek szórakozást követően megőrizd és megoszd az elkészült fotókat. Most elmagyarázzuk, hogyan készíts saját kezűleg fotófülkét a Canon Zoemini S2 készülékkel és aCanon Mini Print alkalmazással.

Hol állítsd fel Canon Zoemini fotófülkédet?

Két mosolygó nő pózol egy faasztalon elhelyezett, rózsaarany Canon Zoemini S2 előtt.

Tetszőlegesen egyszerű vagy részletekben gazdag helyet alakíthatsz ki, ahol felállíthatod a saját Canon Zoemini fotófülkédet – csupán megfelelő háttérre és néhány kellékre lesz szükséged ehhez, de a változatosság érdekében emellett a rendezvény különböző pontjain is fotózhatsz.

Faasztalra helyezett, rózsaarany Canon Zoemini S2 készüléket tartó kéz.

A Canon Zoemini S2 három színben kapható – pávakék, fehér és rózsaarany –, hogy ki tudd választani azt, amelyik a legjobban illik a személyiségedhez és az ízlésedhez.

Talán már próbáltál ki fotófülkét esküvőn, munkahelyi rendezvényen vagy szülinapi bulin, de tulajdonképpen bármilyen alkalomból remek ötlet egy olyan interaktív tér kialakítása, ahol fotók készülhetnek. Mit szólnál egy saját Canon Zoemini fotófülkéhez egy lánybúcsún, egy karácsonyi vagy halloweeni összejövetelen, egy szülinapi bulin, egy osztálytalálkozón vagy egy barátokkal tartott, karneváli témájú bulin? Míg a hagyományos fotófülkéket általában tágas belső terekben használják, a Canon Zoemini S2 készüléknek köszönhetően a lehetőségek tárháza végtelen. Mivel így nem kell egy nagy berendezést rákötni az áramellátásra, a saját készítésű fotófülkédet bármilyen hangulatos kis sarokban, vagy akár kültérben is felállíthatod, mondjuk kerti parti vagy sütögetés alkalmával.

Választhatsz egy konkrét helyet is arra, hogy onnan bármikor fotózhasd a vendégeket a rendezvény során, vagy állítsd a fotófülkédet a be- vagy kijárathoz, hogy a vendégekről érkezéskor vagy távozáskor fotó készülhessen, de menet közben más helyeket is kiszemelhetsz erre. A Canon Zoemini S2 készülékkel öntapadós hátoldalú papírra lehet nyomtatni, így azonnal létrehozhatsz egy fotófalat. Egy alkalmazás segítségével pedig szerkesztheted is a felvételeket, és több példányban kinyomtathatod ugyanazt a képet, hogy aztán megoszd a barátaiddal.

Fontos, hogy a Canon Zoemini S2 készüléket polcon vagy asztalon, megfelelő magasságban helyezd el, hogy az elképzeléseidnek megfelelő képek szülessenek. Ha nincs erre alkalmas hely, akkor találd fel magad, és készíts alulról fotófülkés stílusú felvételeket magadról és barátaidról fura vagy vicces pózokban.

Hogyan állítsd fel Canon Zoemini fotófülkédet?

Két nő mosolyog és pózol egy faasztalon elhelyezett, rózsaarany színű Canon Zoemini S2 előtt, tükörképük a Canon Zoemini S2 szelfitükrében látszódik.

A Canon Zoemini S2 szelfitükrében ellenőrizheted a hajadat és a stílusodat, mielőtt beállnál a fotózáshoz.

A Canon Mini Print alkalmazás Élő nézet módját megjelenítő okostelefont tartó kéz.

A Canon Mini Print alkalmazás Élő nézet módja ideálisan gondoskodik arról, hogy mindig a legjobb formában legyél, amikor eljön a fotófülkés pózolás pillanata.

A hagyományos fotófülkékben általában egy székre kell leülni valamilyen kicsi, zárt térben, de a Canon Zoemini S2 fotófülke esetében ennél kreatívabb megoldások is vannak. Kísérletezz a hátterek kialakításával – mindegy, hogy dekorációkat rendezgetsz el, egy teljes értékű hátteret rendezel be, vagy csak egy sima falat keresel, amely üres vászonként szolgál majd –, és gondold át, hogy szeretnél-e valamilyen kelléket is felkínálni a vendégeknek, amelyekkel pózolhatnak. A hátterek és a Creative Park kellékek itt élettel és színekkel töltötték meg a karneváli témájú partifotókat, a következő fázisban pedig te is gazdagíthatod a látványt további díszekkel és személyes elemekkel.

Amint kialakítottad a helyet, teszteld, hogy milyen távolságra szeretnéd tenni Canon Zoemini S2 készüléked a felvételek készítéséhez. Próbáld ki, hogy néhány képen közvetlenül a háttér előtt állsz, míg más képeken a fényképezőgéphez közelebb lépsz – attól függően, hogy csak arcok vagy egész testek is szerepeljenek a felvételen. A 8 MP-es fényképezőgép finom részletességgel tud megragadni jeleneteket a legváltozatosabb távolságokból.

Nem kell megbíznod egy fotóst csak azért, hogy te is rajta lehess a fotón, ugyanis az ingyenes Canon Mini Print alkalmazással távolról is fotózhatsz és nyomtathatsz. Amint csatlakoztattad az okostelefonod a Canon Zoemini S2 készülékhez Bluetooth-on keresztül, máris használhatod az alkalmazás önkioldóját és távoli zárkioldóját, hogy tökéletesek legyenek a felvételeid. A kamera szelfitükrében ellenőrizd, hogy készen állsz-e a közeli felvételekre, majd állíts be három, öt vagy tíz másodperces késleltetést az alkalmazáson keresztül, hogy neked és barátaidnak elég időtök legyen beállni. Csak támaszd neki a fényképezőgéped egy falnak vagy egy masszív felületnek, és kezdődhet is a fotózkodás! Az akár 25 fotóívre elegendő akkumulátorkapacitásnak köszönhetően rengeteg emléket megragadhatsz és megörökíthetsz a következő töltésig.

A Canon Zoemini nyomatok személyre szabási lehetőségei

Valaki az ujjával egy képkollázst szerkeszt a Canon Mini Print alkalmazásban egy okostelefonon, mellette pedig egy rózsaarany Canon Zoemini S2 látható egy faasztalon.

A Canon Mini Print alkalmazás segítségével kollázsos elrendezést alkalmazhatsz a fotóidon, emellett pedig szövegeket, képeket, kereteket és szűrőket is hozzáadhatsz a nyomatokhoz, a japán „purikura” stílusában. Vesd bele magad a trendbe, oszd meg fotóidat a közösségi oldalakon, és ne felejtsd el megjelölni rajtuk a barátaidat.

Két nő ül egymás mellett, az egyikük egy rózsaarany Canon Zoemini S2 készüléket tart a kezében, amelyből épp egy nyomat jön elő, a másik nő kezében pedig egy okostelefon látható, rajta a Canon Mini Print alkalmazással.

Nem mindenki szereti, ha fotózzák, de a Canon Zoemini S2 fényképezőgéppel készült fotófülkés stílusú felvételek megörökítésével járó interaktív mozzanat játékká és vidám szórakozássá teheti ezt az élményt – ráadásul a Canon Mini Print alkalmazásnak köszönhetően kedvedre használhatsz szűrőket és szerkesztheted a képeidet.

A Canon Mini Print alkalmazás nemcsak a távoli felvételkészítést és nyomtatást teszi lehetővé. Segítségével rengeteg vicces fotófülkés extrát és effektet is hozzá tudsz adni a képekhez. Készíthetsz például olyan képeket, mint amilyenek az ikonikus, japán „purikurában” születnek – ezek a fotófülkék már a ’90-es évek óta nagyon népszerűek a fiatalok körében, és az influenszerek ma is tömegesen rohamozzák meg őket, hogy a barátaikkal fotózkodjanak bennük. A hatalmas trendnek számító purikura a hagyományos fotófülkék által nyújtott élményt azzal a plusz funkcióval fejeli meg, hogy mindenfajta extrákat lehet hozzáadni, például matricákat, szűrőket és grafikákat, amelyek ideálisak a közösségi oldalakon való közzétételhez.

A Mini Print alkalmazás ugyanezt a világot tárja fel a Canon Zoemini S2 készülékeddel használva, hasonló módszereket kínálva az elrendezés módosítására, a szöveg hozzáadására, a keretezésre, a firkálásra és a szűrők alkalmazására, de az élő kamera effekteket és az AR-élményt tesztelve meg is oszthatod az így különlegesebbé tett nyomatokat.

Mit kezdj a nyomatokkal?

Egy kéz egy zöld csempés falra ragaszt olyan képeket, amelyeken két nő látható. A fotókat egy Canon Zoemini S2 készülékkel és a Canon Mini Print alkalmazással nyomtatták ki.

Az öntapadós hátoldalú ZINK TM fotópapírral készült nyomatok nem kenődnek el, nem szakadnak el és vízállóak, így bátran beragaszthatod őket albumokba, de telefonokra, laptopokra vagy más felületekre is, hogy szem előtt legyenek a kedvenc felvételeid – vagy hogy ugyanazt lásd te is és a barátaid is.

Két nő pózol karneváli témájú kellékekkel egy faasztalon elhelyezett, rózsaarany Canon Zoemini S2 előtt. Más karneváli témájú kellékek is vannak a faasztalon.

A fotófülkés képekkel remekül meg lehet ragadni a hangulatot és az élményt egy rendezvényen. Ezek a karneváli témájú felvételek tele vannak élénk színekkel és kifejezőerővel, és arra emlékeztetik a vendégeket, mennyire jól érezték magukat azon az éjszakán.

Canon Zoemini fotófülkés nyomataiddal rengeteg dolgot kezdhetsz. Például öntapadós hátoldalú papírra nyomtathatod őket, hogy személyre szabott partijátékokban matricákként használhasd a képeket. A Canon Zoemini S2 készülékbe akár 10 lap ZINK fotópapírt is tehetsz egyszerre, 5 x 7,6 cm-es vagy 3,3 cm-es előre kivágott, kör alakú matricákat gyártva belőlük, ráadásul egy lapot kevesebb mint egy perc alatt ki tudsz nyomtatni. A vendégek haza is tudják vinni a nyomatokat emlékbe.

Töltsd fel képeidet rögtön a közösségi oldalakra, vagy hozz létre egy bejegyzést, amelyben a barátaid a kezükben tartják a képeket. De akár azzal a céllal is összegyűjtheted a fotókat, hogy emlékkönyvbe tedd őket. Vagy készíthetsz egy fotófalat a rendezvényen, amelyhez a barátaid hozzátehetik a saját képeiket, így egy olyan óriási kollázs jön létre, amelyet később bekeretezhetsz, hogy megemlékezz a nagy napról.

A helyszíni nyomtatás képessége mellett a Canon Zoemini S2 egy Micro SD kártyafoglalattal is rendelkezik, tehát sokkal több képet el tudsz menteni a későbbi szerkesztéshez, majd kinyomtatáshoz. A fotókat el is küldheted, megköszönve a vendégeknek, hogy veled együtt ünnepelték meg a fontos eseményt, de az alkalmazással kollázsokat vagy kisebb felvételekből összeállított öntapadós posztert is készíthetsz, hogy a falra tett dekoratív elemként emlékeztessen a varázslatos napra.

Flatlay két Canon Zoemini S2 készülékkel – az egyik rózsaarany, a másik pávakék –, amelyeket több fotófülkés stílusú nyomat is körülvesz.

A Canon Mini Print alkalmazás kompatibilis az összes Canon Zoemini modellel, és a segítségével szegélyeket is hozzáadhatsz a nyomatokhoz, hogy igazi retró, analóg hatásukkal a profi fotófülkék stílusát idézzék.

A Canon Zoemini S2 és a Mini Print alkalmazás társítása tökéletes módja a saját fotófülke nyújtotta szórakozásnak, ráadásul így a dologban rejlő összes kreatív lehetőséget magas költségek nélkül élvezheted. Mindez remek alkalom arra is, hogy a vendégeket bevond a közös emlékek teremtésébe, a nyomatokat pedig számtalan módon tudod felhasználni, hogy még éveken át osztozhass az általuk nyújtott örömben. Mindegy, hogy épp lakásavató bulit szervezel, diplomaosztót ünnepeltek, vagy csak egy tematikus péntek esti partit szeretnél a barátaiddal, bátran próbáld ki a saját Canon Zoemini fotófülkéd kínálta élményeket!

Írta: Kat Halstead

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek