KREATÍV NYOMTATÁS

Emeld új szintre kreatív projektjeidet a SELPHY Square QX10 készülékkel nyomtatott stíluskollázzsal!

A stíluskollázsokkal nagyszerűen életre keltheted kreatív ötleteidet. A következőkben megmutatjuk, hogyan nyomtathatsz egyet azonnal a Canon SELPHY Square QX10 készülékkel.
Canon SELPHY Square QX10 készülékkel képet nyomtató nő. Előtte az íróasztalon álló helyzetben komplett inspirációs stíluskollázs látható.

A stíluskollázsokat dizájnerek, művészek és tulajdonképpen mindenki használja, aki valaha kreatív projektet tervezett vagy csak inspirációt próbált meríteni valamilyen eseményhez, esetleg nyaraláshoz. Ezek lényegében ötletekből álló kollázsok, amelyek segítségével élesebben láthatod kreatív elképzeléseidet, és valóra válthatod a terveidet.

Nem számít, milyen projektről van szó: a szobád új dekorációjáról vagy egy végzős divattervezői munkáról, a lényeg az ötletek összegyűjtése. Ihletet meríthetsz egy kerámiaedényből, amelynek árnyalata pontosan olyan kék, mint amilyet a lakásod stíluskollázsához használnál, vagy egy merész mintázatú anyagból, amellyel a ruháid tervezéséhez léphetsz szintet.

A következőkben megnézzük, hogyan készíts stíluskollázst, néhány ötletet adunk a felhasználásához, valamint ismertetjük azokat az eszközöket, amelyek ideális megoldást jelenthetnek az inspiráló képek kinyomtatásához.

Inspiráló stíluskollázs készítése

Canon SELPHY Square QX10 nyomtat képeket otthoni stíluskollázshoz.

Válassz ki néhány fotót a fényképzőgéped képgalériájából, és nyomtasd ki őket a Canon SELPHY Square QX10 segítségével, hogy azután a kreatív igényeidnek megfelelő szegéllyel díszített, négyzet alakú, képes matricákat készíthess.

Íróasztal mögötti fehér falra ragasztott képekből kék tematikájú stíluskollázst készítő ember.

Stíluskollázs készítéséhez bármilyen rendelkezésre álló felületet használhatsz, legyen az egy üres fal, egy tábla vagy az emlékalbumod oldalai.

Bizonyára rengeteg képed van már a fényképezőgépedben vagy a telefonodon, ami jó kiindulópont lehet a stíluskollázshoz. Ha úton vagy, feltétlenül örökíts meg mindent, ami inspirálhat. Gondolj a színekre és a mintákra is, hogyan passzolnának egymáshoz. A szobád újradekorálásához lehet, hogy találsz valami fontos kiegészítőt, amit nagyon szeretsz, például egy vázát a kedvenc kék árnyalatodban. Használd ezt a képet kiindulópontként, és építsd fel a stíluskollázst e köré, például színskálák képeivel, háztartási textilekkel vagy más kiegészítőkkel, amelyek jól passzolnak a sémához.

Miért is jobbak a nyomtatott projektek a digitális megoldásoknál?

SELPHY Square QX10 készülékkel nyomtatott matrica hátát leszedő ember.

A Canon SELPHY Square QX10 matricákkal a kinyomtatott képeket azonnal a stíluskollázsra ragaszthatod.

A képek jobban mutatnak, mint a szavak önmagukban, egy kézzel fogható stíluskollázs pedig – falra ragasztott, fotótáblán elrendezett vagy emlékalbumba ragasztott fényképekkel – azonnali vizuális hatást kelt (és nem kell perceket tölteni a telefonod vagy a számítógéped galériájában való keresgéléssel). A Canon SELPHY Square QX10 ideális eszköz, ha kiváló minőségű nyomatokat szeretnél létrehozni a téged inspiráló színekkel és stílusban. Mivel 6,8×6,8 cm-es négyzet alakú, képes matricákat készít írható szegéllyel, jegyzeteket és megjegyzéseket is hozzáadhatsz az ötleteidről. A részletgazdag nyomatokat lenyűgöző színvisszaadás jellemzi. A SELPHY Square QX10 készülékhez tinta és papír is tartozik, ezért az esetleges cserével sem kell bajlódnod.

Stíluskollázsod bővítése és újragondolása

Komplett inspirációs stíluskollázst készítő nő helyez SELPHY Square QX10 készülékkel készített képeket rajzok és anyagminták közé.

Stíluskollázsodhoz a nyomatok mellett textilmintákat, újságkivágásokat, leveleket, virágokat és sok egyéb anyagot is felhasználhatsz.

A dizájnötletek nem korlátozódnak csak fotókra. Egy divattervezéshez használt stíluskollázson anyagminták, színes elemek, sőt, gombok és szíjak is megjelenhetnek. Ha a textúrákat a kedvenc formáidat és stílusaidat tükröző nyomatokkal kombinálod, könnyebben megy a gondolkodás, és tényleg „érezni” fogod a projektet. Gondold végig, hogyan szeretnéd elrendezni a stíluskollázs egyes elemeit, hogy a legjobb hatást érd el, és arra is figyelj, hogy egy egészet alkossanak.

Közös kreatív munka a SELPHY Square QX10 készüléken

Ember egy projekt logóját nyomtató Canon SELPHY Square QX10 készülékkel a kezében.

A stíluskollázsok nagyszerűen közvetíthetik az üzleti projektek során felmerülő ötleteket, a látványelemek összhatása pedig gyakran a szavaknál is jobban visszaadja, amit üzenni szeretnél.

Ha egy ötleten több emberrel együtt dolgozol, a gondolataidat valószínűleg meg szeretnéd osztani velük. Esetleg új logótervvel állnátok elő, amelyhez színsémát, grafikát és betűtípust kell választani, vagy talán csak egy ünnepség tematikáját vitatnátok meg. A Canon SELPHY Square QX10 egy kis méretű, hordozható és vezeték nélküli készülék, ezért bárhová magaddal viheted, és ott nyomtathatsz vele, ahol neked és a barátaidnak/munkatársaidnak szüksége van rá. Ráadásul zsinórokkal és kábelekkel sem kell bajlódnod, hiszen a SELPHY Square QX10 USB-n keresztül könnyedén tölthető, egy töltéssel pedig akár 20 nyomatot is képes elkészíteni. Ha valaki képet szeretne hozzáadni a projekthez, megoszthatja veled online, te pedig azonnal kinyomtathatod.

Választás többféle elrendezési lehetőség közül

Canon SELPHY Square QX10 nyomtatót okostelefonja mellett tartó nő. A képernyőn a kinyomtatni kívánt kép látható.

A Canon SELPHY Square QX10 ideális választás bármilyen stíluskollázs elkészítéséhez, mivel a képeket közvetlenül okostelefonról nyomtathatod ki, a Canon SELPHY Photo Layout alkalmazás segítségével pedig címkékkel, ikonokkal és szöveggel láthatod el őket.

A Canon SELPHY Photo Layout alkalmazás segítségével bélyegekkel, szűrőkkel, szegélyekkel, felirattal és rétegekkel szabhatod személyre a nyomatokat. Az iOS eszközökhöz az App Store-ból, az androidos eszközökhöz pedig a Google Play Áruházból ingyenesen letölthető alkalmazás többféle elrendezési lehetőséget kínál. A különböző képarányú képeket keverve kollázst hozhatsz létre, de akár kettő, négy vagy nyolc egyforma méretű képet is tehetsz egy papírra.

Szórakoztató és motiváló stíluskollázsok

Egy utazás tematikájú stíluskollázs Marokkóról csempemintázatokkal és jegyekkel, mellette egy Canon SELPHY Square QX10.

Miért ne játszhatnál te is Canon SELPHY Square QX10 készülékeddel, hogy szórakozásból stíluskollázst készíts? Kedvenc színed, nyaralóhelyed vagy ételed is kerülhet a középpontba.

A stíluskollázsok bármilyen szórakoztató formában felhasználhatók. Egy nyaralás elképzelése valami olyan helyen, ahol korábban még sohasem jártál, gyakran legalább annyira izgalmas, mint maga az út. Összegyűjtheted, mit szeretnél látni vagy milyen ételeket szeretnél megkóstolni. Bármi, ami képes összefoglalni egy általános ötletet vagy érzést – például egy marokkói csempe geometriai mintázata vagy a díszes mór építészet képei –, segíthet körvonalazni egy adott helyet.

Stíluskollázsok egy PIXMA nyomtatón

Akkor is felhasználhatsz nyomatokat a stíluskollázshoz, ha nincsen Canon SELPHY Square QX10 készüléked. A PIXMA TS típusú nyomtatók, például a PIXMA TS5350a sorozat, a TS6350 sorozat és a TS8350 sorozat szintén képesek négyzet alakú fotók nyomtatására az Easy-PhotoPrint Editor alkalmazás és egy négyzet alakú papír, például a Canon Photo Paper Plus Glossy II segítségével, amely 13×13 cm-es, valamint 8,9×8,9 cm-es formátumban kapható. Kipróbálhatod emellett a Canon mágneses fotópapírt is, amelyből például a hűtőszekrényre tehető stíluskollázst készíthetsz konyhai dizájnötletekkel. Ehhez elegendő okoseszközödet az AirPrint (iOS) vagy a Mopria (Android) segítségével a telefonodhoz csatlakoztatni, és már nyomtathatod is a fotókat.

Mindegy milyen újabb kreatív projekten dolgozol, egy stíluskollázs összeállítása tökéletes módszer az ötleteid begyűjtéséhez és az elképzelésed pontosításához – próbáld ki, és vidd magaddal következő inspirációs utazásodra.

Szerző: Andrea Ball

Kapcsolódó termékek

 • Otthoni nyomtatók

  SELPHY SQUARE QX10

  Őrizd meg különleges emlékeidet gyönyörűen elkészített nyomatok formájában, amelyeket bárhol, vezeték nélkül kinyomtathatsz.
 • Otthoni nyomtatók

  PIXMA TS5350a sorozat

  A PIXMA TS5350a sorozat sokoldalú hordozókezeléssel, izgalmas kreatív alkalmazásokkal és problémamentes okostelefonos csatlakoztathatósággal teszi lehetővé dizájneszközeid tárházának bemutatását.
 • Tintasugaras nyomtatók

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Vigyél több kreativitást és interaktivitást a nyomtatásba, próbáld ki a Canon MG-101 mágneses fotópapírját.
 • Kapcsolódó cikkek