CANON EOS R5

Légy mindig kapcsolatban

A EOS R5 a legszélesebb körű csatlakoztathatósággal rendelkező fényképezőgép az eddigi készülékeink közül – a képfájlokat okoseszközöddel vagy Wi-Fi-hálózaton keresztül továbbíthatod ügyfeleidnek, küldheted át közösségi oldalaidra, és az image.canon szolgáltatásnak köszönhetően akár az otthoni felhőalapú fiókokba is.

Páratlan megbízhatóság, páratlan gyorsaság

A EOS R5 a beépített kétsávos, 2,4 GHz-es és 5 GHz-es Wi-Finek, valamint a 802.11a, b, g, n és 802.11ac szabványok támogatásának köszönhetően gyorsabb és megbízhatóbb vezeték nélküli kapcsolat létesítésére képes. A mindig bekapcsolt, kis fogyasztású Bluetooth egységnek köszönhetően a fényképezőgép folyamatos kapcsolatot tart fenn az okoseszközökkel, ezáltal a képek böngészése, szerkesztése és átvitele a helyszínen lévő telefonokkal és táblagépekkel is lehetséges.

A fényképezőgép Wi-Fi használatával kommunikál az okoseszközökkel, az image.canon átjárón keresztül tölti fel a képeket a felhőbe, emellett közvetlenül az FTP-n keresztül is képes elküldeni a képeket.

Camera Connect alkalmazás

A digitális munkafolyamatokat már útközben is elkezdheted, mielőtt visszaérnél a fotózás helyszínéről. Indítsd el okostelefonodon vagy táblagépeden a Canon Camera Connect alkalmazást, a EOS R5 pedig automatikusan csatlakozik a Wi-Fin keresztül. A felhasználók ezáltal böngészhetnek a fényképezőgép memóriakártyáján található tartalmak között, megoszthatják a kiválasztott képeket, a szerkeszteni kívánt felvételeket pedig átküldhetik a Canon Digital Photo Professional alkalmazásba.

A fényképezőgépet emellett automatikus képátvitelre is beállíthatod, így a EOS R5 a képeket automatikusan továbbítja az okoseszközödre, ahogy azok elkészülnek.

Az alkalmazás a EOS R5 vezeték nélküli vezérlését is lehetővé teszi – az állóképek és videók készítésekor egyaránt. Válaszd ki a fókuszpontot, állítsd be az expozíciót, és lásd azt, amit a fényképezőgéped – a távoli élő nézet nehezen elérhető szögekből is lehetővé teszi a vezeték nélküli felvételkészítést.

EOS R6 Mark II

Canon Camera Connect

Csatlakoztasd Canon fényképezőgépedet Apple- vagy androidos eszközhöz, és készíts távoli felvételeket, vagy oszd meg fotóidat egyszerűen.

image.canon

A Canon új felhőalapú szolgáltatása, az image.canon révén korlátlan számú fotót – többek között RAW fájlokat is – tárolhatsz a felhőben, akár 30 napig. Ezután átviheted képeidet a Google Drive-ba, az Adobe Creative Cloud felhőbe vagy egy helyi offline tárhelyre.

Az EOS R5 az első olyan EOS fényképezőgép, amely lehetővé teszi a képek automatikus feltöltését az image.canon felhőbe, így azok azonnal elérhetők lesznek Windows/Mac számítógépeden, amint visszaérsz a fotózás helyszínéről.

Image.canon

Képek és videók zökkenőmentes átvitele Canon fényképezőgépedről eszközeidre és webszolgáltatásokba.

FTP

Azon profi fotósoknak, akiknek a fényképeket azonnal, biztonságosan és gyorsan kell a helyszínről ügyfeleiknek továbbítaniuk, az EOS R5 a beépített Wi-Fi antennán keresztül beépített FTP és FTPS szolgáltatást is biztosít. Az FTP-beállítások a fényképezőgépen vagy offline, az EOS Utility szoftver használatával végezhetők el, és akár 10 előbeállítás is elmenthető és azonnali előhívható.

Az EOS R5 fényképezőgéphez egy opcionális WFT-R10 Wi-Fi-s markolat is elérhető, amely a vezetékes hálózatokhoz való csatlakozást lehetővé tevő gigabites Ethernet-kapcsolat mellett MIMO antennákat is magában foglal, amelyek hosszabb hatótávolságú, ugyanakkor kevesebb interferenciával járó Wi-Fi kapcsolatot garantálnak. A fényképezőgép jellemzői közé tartozik az SFTP-n keresztül történő biztonságos képátvitel is.

A fényképek értékelésekor vagy hangjegyzettel való ellátásakor ez a metaadat – amely felbecsülhetetlen értékű a képszerkesztők és ügynökségek számára – a képfájllal együtt továbbítható.

Állapotkijelző az FTP-n keresztüli fájlátvitelhez
Ez a kijelző – amelyet sajtó- és sportfotósok kértek a képek FTP-n történő küldéséhez – megmutatja, mennyi időt vesz majd igénybe a képek átküldése. Ennek köszönhetően a fotósok döntést hozhatnak arra vonatkozóan, hogy az aktuális helyen maradva fejezzék-e be a fájlátvitelt, vagy keressenek egy gyorsabb kapcsolatot valahol máshol.

Védett képek átvitele
Sok sajtó- és sportfotós számára hasznos az a lehetőség, amely automatikus „védelmet” biztosít az FTP-kiszolgálóra küldött képeknek. A képek védelme azt jelenti, hogy amikor a felvétel után átviszed őket a számítógépre, zárolva vannak, így nem lehet véletlenül törölni őket, valamint könnyen azonosítható, hogy mely képeket küldték már el egy ügyfélnek.

Az FTP-funkciók teljes körű vezérlése, valamint az IPTC adatok és hangjegyzetek képekhez való hozzáadásának lehetősége érdekében a Canon Mobile File Transfer alkalmazás az okostelefon használatával bővíti ki a fényképezőgép FTP-funkcióit.

További információk és letöltés >

Kapcsolódó cikkek

 • CIKK

  Első felvételek a Canon EOS R5szal: a természet szépségeinek megörökítése gyönyörű részletgazdagsággal

  Ulla Lohmann és Robert Marc Lehmann elmeséli, hogy a Canon EOS R5 45 megapixeles érzékelője és szemkövetéses AF-je révén miképp készítettek lélegzetelállító kültéri felvételeket.

 • CIKK

  8K-s és túlmintavételezett 4K-s videofelvételkészítés a Canon EOS R5szal

  A Canon EOS R5szal készített első videófelvételek során Martin Bissig és Ivan D’Antonio felfedezte, hogy a fényképezőgép 8K-s felvételkészítési képessége miként csökkentette a felvételi időt és bővítette kreatív lehetőségeiket.

 • CIKK

  Canon EOS R5: 10 kihagyhatatlan funkció

  Fedezd fel a EOS R5 forradalmi funkcióit, többek között a 45 megapixeles állóképek akár 20 kép/mp sebességgel történő rögzítésének lehetőségét és a 8K RAW videofelvételeket.

 • CIKK

  Canon EOS R5 kontra EOS R6 – melyik a megfelelő számodra?

  A Canon nem is egy, hanem rögtön két korszakalkotó, teljes képmezős tükör nélküli fényképezőgépet mutat be. Melyik a megfelelő a számodra? Most egymás mellett fogjuk összehasonlítani a EOS R5 és az EOS R6 fényképezőgépet.