CANON EOS R5

Képminőség

Az EOS R5 olyan képminőséget garantál, amely minden várakozást felülmúl. A 45 megapixeles érzékelő és a DIGIC X képfeldolgozó processzor verhetetlen kettőse pontos képet mutat arról, mire is képes a technikailag igen fejlett EOS-R rendszer.

45 megapixeles felbontás és DIGIC X processzor

Az EOS R5 lelke egy 45 megapixeles, teljes képmezős CMOS érzékelő, amely a képminőség soha nem látott szintjeit biztosítja. A hihetetlen részletgazdagság és tisztaság mellett páratlan színvisszaadással, színátmenetekkel és dinamikatartománnyal is büszkélkedhet. Az érzékelő maximum 51200 ISO érzékenységgel működik, így az EOS R5 akár gyenge fényviszonyok mellett is szenzációs képminőséget garantál.

A fényképezőgép érzékelője által rögzített adatokat egy egyedi tervezésű DIGIC X képfeldolgozó processzor fogadja, amely kiváló minőségű képeket készít. A digitális zaj nem csupán magas ISO-értéknél, hanem minden érzékenységnél minimális szinten tartható. Az élesség javításáról egy vadonatúj tisztaságbeállítás gondoskodik, az extra dinamikatartományt pedig a továbbfejlesztett automatikus megvilágításoptimalizálás (ALO) és a csúcsfényárnyalat-elsőbbség technológia biztosítja.

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

A paraglider with a yellow canopy high above the lush German Alps

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

© Robert Marc Lehmann

RF objektívfoglalat

A EOS R5 fényképezőgép teljes mértékben kihasználja az EOS R rendszerben helyet kapó műszaki fejlesztések előnyeit. Ezek közé tartozik az RF objektívfoglalat is, amelynek 54 mm széles átmérője és 20 mm-es bázistávolsága korábban elképzelhetetlen optikai kialakítást biztosít.

Az RF objektívfoglalat emellett az EF objektívfoglalathoz képest tízszer gyorsabb adatátvitelt biztosít az objektív és a fényképezőgépváz között. Mindez a gyorsabb autofókusz mellett az új intelligens képstabilizálási rendszert és a fényképezőgépen belüli képfeldolgozás új szintjeit is biztosítja, köszönhetően többek között a digitális objektívoptimalizálás technológiánknak, amely növeli a képminőséget és elősegíti, hogy az objektívek a lehető legjobb teljesítményüket hozzák.

Nagy felbontású képek akár 400 megapixelig.

Az 1.81 készülékszoftver-verzió segítségével nagy felbontású, akár a hihetetlen 400 megapixelt is elérő képeket készíthetsz a fényképezőgépeddel. AZ IBIS High Resolution funkcióval az állványra szerelt EOS R5 kilenc egymást követő képet készít, miközben a program az érzékelőt a beépített IS mechanizmus segítségével minden alkalommal kissé elmozdítja, majd a képeket egy képben egyesíti. Ez lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép még apróbb pixeleket utánozzon, így körülbelül 400 megapixeles felbontású képet hoz létre.

IBIS high resolution
IBIS High Resolution BEKAPCSOLVA

IBIS High Resolution BEKAPCSOLVA

IBIS High Resolution KIKAPCSOLVA

IBIS High Resolution KIKAPCSOLVA

8 fokozatú képstabilizátor1

Az EOS R5 az első olyan EOS fényképezőgép, amely beépített képstabilizálással rendelkezik – ez öttengelyes mozgásvédelmet biztosít a fényképezőgép bemozdulása ellen, amikor saját képstabilizátorral nem rendelkező objektívekkel fotózol. Ha azonban az EOS R5 fényképezőgépre kompatibilis képstabilizálóval rendelkező RF típusú objektív van felhelyezve, a két stabilizálási rendszer együttműködve egy olyan intelligens képstabilizálási rendszert alkot, amely hihetetlen, 8 fokozatú teljesítményt kínál.

Ez elég ahhoz, hogy a rendkívül hosszú záridős kézből történő fotózás során ne kelljen aggódnod a fényképezőgép bemozdulása okozta elmosódás miatt. Csak képzeld el: milyen érzés, amikor szándékosan hosszú záridővel, kézi felvételkészítéssel örökítheted meg egy vízesés mozgását – ez csupán egyetlen azon lehetőségek közül, amelyeket az EOS R5 kínál a fotósok számára kreativitásuk kibontakoztatásához.

Képstabilizálás nélkül

© Ulla Lohmann / Canon nagykövet

8 fokozatú képstabilizálás

© Ulla Lohmann / Canon nagykövet

Digitális képstabilizátor videofelvételekhez

Az elektronikus, öttengelyes beépített képstabilizátor videofelvételek készítésekor is használható*. Ez a fényképezőgép beépített képstabilizálási rendszerével és az objektív saját képstabilizátorával együttműködve elképesztő stabilizálási szinteket garantál. A kézzel készített felvételek lágy, profi látványt és érzetet keltenek, amely tökéletes a dokumentumfelvételekhez és a kreatív filmkészítési projektekhez.

*A Movie Digital IS rendszer 8K RAW felvételkészítés esetén nem érhető el

HEIF képformátum

A EOS R5 fényképezőgép a JPEG és CR3 RAW fájlok mellett HEIF (nagy hatékonyságú képfájl formátumú) fájlok rögzítésére is képes. Ez az újgenerációs képfájlformátum a JPEG fájlokhoz képest jobb képminőséggel, ugyanakkor nagyjából azonos fájlmérettel rendelkezik. A formátum a szélesebb dinamikatartomány érdekében lehetővé teszi a 10 bites színek használatát is, így HDR PQ képeket is rögzíthetsz.

A HEIF fájlok a fényképezőgépen belül is feldolgozhatók, amelynek eredményeképpen a normál JPEG fájlokénál szélesebb dinamikatartománnyal rendelkező JPEG fájlok hozhatók létre.

Kapcsolódó cikkek

 • CIKK

  Első felvételek a Canon EOS R5szal: a természet szépségeinek megörökítése gyönyörű részletgazdagsággal

  Ulla Lohmann és Robert Marc Lehmann elmeséli, hogy a Canon EOS R5 45 megapixeles érzékelője és szemkövetéses AF-je révén miképp készítettek lélegzetelállító kültéri felvételeket.

 • CIKK

  8K-s és túlmintavételezett 4K-s videofelvételkészítés a Canon EOS R5szal

  A Canon EOS R5szal készített első videófelvételek során Martin Bissig és Ivan D’Antonio felfedezte, hogy a fényképezőgép 8K-s felvételkészítési képessége miként csökkentette a felvételi időt és bővítette kreatív lehetőségeiket.

 • CIKK

  Canon EOS R5: 10 kihagyhatatlan funkció

  Fedezd fel a EOS R5 forradalmi funkcióit, többek között a 45 megapixeles állóképek akár 20 kép/mp sebességgel történő rögzítésének lehetőségét és a 8K RAW videofelvételeket.

 • CIKK

  Canon EOS R5 kontra EOS R6 – melyik a megfelelő számodra?

  A Canon nem is egy, hanem rögtön két korszakalkotó, teljes képmezős tükör nélküli fényképezőgépet mutat be. Melyik a megfelelő a számodra? Most egymás mellett fogjuk összehasonlítani a EOS R5 és az EOS R6 fényképezőgépet.

  1. 8 fokozatú, a CIPA szabvány alapján, RF 24-105 mm F4 L IS USM objektívvel használva 105 mm-es fókusztávolság mellett.