CANON EOS R5

Képminőség

A EOS R5 olyan képminőséget garantál, amely minden várakozást felülmúl. A vadonatúj, 45 megapixeles érzékelő és a DIGIC X képfeldolgozó processzor verhetetlen kettőse pontos képet mutat arról, mire is képes a technikailag igen fejlett EOS-R rendszer.

Képminőség

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

45 megapixeles felbontás és DIGIC X processzor

A EOS R5 lelke egy vadonatúj 45 megapixeles, teljes képmezős CMOS érzékelő, amely a képminőség soha nem látott szintjeit biztosítja. A hihetetlen részletgazdagság és tisztaság mellett páratlan színvisszaadással, színátmenetekkel és dinamikatartománnyal is büszkélkedhet. Az új érzékelő maximum 51200 ISO érzékenységgel működik, így a EOS R5 akár gyenge fényviszonyok mellett is szenzációs képminőséget garantál.

A fényképezőgép érzékelője által rögzített adatokat egy egyedi tervezésű DIGIC X képfeldolgozó processzor fogadja, amely kiváló minőségű képeket készít. A digitális zaj nem csupán magas ISO-értéknél, hanem minden érzékenységnél minimális szinten tartható. Az élesség javításáról egy vadonatúj tisztaságbeállítás gondoskodik, az extra dinamikatartományt pedig a továbbfejlesztett automatikus megvilágításoptimalizálás (ALO) és a csúcsfényárnyalat-elsőbbség technológia biztosítja.

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

A paraglider with a yellow canopy high above the lush German Alps

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

© Robert Marc Lehmann

RF objektívfoglalat

A EOS R5 fényképezőgép teljes mértékben kihasználja az EOS R rendszerben helyet kapó műszaki fejlesztések előnyeit. Ezek közé tartozik az RF objektívfoglalat is, amelynek 54 mm széles átmérője és 20 mm-es bázistávolsága korábban elképzelhetetlen optikai kialakítást biztosít.

Az RF objektívfoglalat emellett az EF objektívfoglalathoz képest tízszer gyorsabb adatátvitelt biztosít az objektív és a fényképezőgépváz között. Mindez a gyorsabb autofókusz mellett az új intelligens képstabilizálási rendszert és a fényképezőgépen belüli képfeldolgozás új szintjeit is biztosítja, köszönhetően többek között a digitális objektívoptimalizálás technológiánknak, amely növeli a képminőséget és elősegíti, hogy az objektívek a lehető legjobb teljesítményüket hozzák.

8 fokozatú képstabilizátor1

Az EOS R5 az első olyan EOS fényképezőgép, amely beépített képstabilizálással rendelkezik – ez öttengelyes mozgásvédelmet biztosít a fényképezőgép bemozdulása ellen, amikor saját képstabilizátorral nem rendelkező objektívekkel fotózol, illetve bizonyos objektívek esetén a rendszer lenyűgöző, 8 fokozatú képstabilizálást biztosít. Ha azonban a EOS R5 fényképezőgépre kompatibilis képstabilizálóval rendelkező RF típusú objektív van felhelyezve, a két stabilizálási rendszer együttműködve egy olyan intelligens képstabilizálási rendszert alkot, amely kiküszöböli a hagyományos képstabilizálási rendszereknél tapasztalható elmosódást.

Ez elég ahhoz, hogy a rendkívül hosszú záridős kézből történő fotózás során ne kelljen aggódnod a fényképezőgép bemozdulása okozta elmosódás miatt. Csak képzeld el: milyen érzés, amikor szándékosan hosszú záridővel, kézi felvételkészítéssel örökítheted meg egy vízesés mozgását – ez csupán egyetlen azon lehetőségek közül, amelyeket a EOS R5 kínál a fotósok számára kreativitásuk kibontakoztatásához.

Képstabilizálás nélkül

© Ulla Lohmann / Canon nagykövet

8 fokozatú képstabilizálás

© Ulla Lohmann / Canon nagykövet

Digitális képstabilizátor videofelvételekhez

Az elektronikus, öttengelyes beépített képstabilizátor videofelvételek készítésekor is használható*. Ez a fényképezőgép beépített képstabilizálási rendszerével és az objektív saját képstabilizátorával együttműködve elképesztő stabilizálási szinteket garantál. A kézzel készített felvételek lágy, profi látványt és érzetet keltenek, amely tökéletes a dokumentumfelvételekhez és a kreatív filmkészítési projektekhez.

*A Movie Digital IS rendszer 8K RAW felvételkészítés esetén nem érhető el

HEIF képformátum

A EOS R5 fényképezőgép a JPEG és CR3 RAW fájlok mellett HEIF (nagy hatékonyságú képfájl formátumú) fájlok rögzítésére is képes. Ez az újgenerációs képfájlformátum a JPEG fájlokhoz képest jobb képminőséggel, ugyanakkor nagyjából azonos fájlmérettel rendelkezik. A formátum a szélesebb dinamikatartomány érdekében lehetővé teszi a 10 bites színek használatát is, így HDR PQ képeket is rögzíthetsz.

A HEIF fájlok a fényképezőgépen belül is feldolgozhatók, amelynek eredményeképpen a normál JPEG fájlokénál szélesebb dinamikatartománnyal rendelkező JPEG fájlok hozhatók létre.

Kapcsolódó cikkek

  1. 8 fokozatú, a CIPA szabvány alapján, RF 24-105 mm F4 L IS USM objektívvel használva 105 mm-es fókusztávolság mellett.