ALKALMAZÁS

Canon
MOBILE FILE TRANSFER alkalmazás

Használd ki az 5G által nyújtott teljesítményt, és emeld magasabb szintre a vezeték nélküli munkafolyamataidat egy mobil fájlátviteli alkalmazással, amely lehetővé teszi IPTC-adatok létrehozását, szerkesztését és hozzáadását a képekhez a gyorsabb címkézés és katalogizálás érdekében már a helyszínen.

GYORSÍTSD FEL A MUNKAFOLYAMATOT

A nagy teljesítmény szem előtt tartásával kialakított alkalmazással gyorsabbá teheted a képek rendszerezését, így hatékonyabbá válnak a munkafolyamatok. Ezzel a Canon mobilalkalmazással metaadatokat adhatsz hozzá a képekhez, FTP-protokollokat állíthatsz be, és számos egyéb funkciót elérhetsz 5G-kompatibilis telefonodon. Új szintre emeli a teljesítményed – akár már a felvétel közben is.

 • DOLGOZZ OKOSABBAN

  Képadatok küldése közvetlenül a fényképezőgépre

  Az alkalmazás segítségével a képekhez a rögzítés előtt vagy után egyaránt hozzáadhatsz IPTC-metaadatokat. Feltöltheted fényképezőgépre a felvételkészítési adatokat, például a helyet, a témát, az eseményt és a használt fényképezőgépet, hogy később időt takaríthass meg.

 • OPTIMALIZÁLT HATÉKONYSÁG

  Előre létrehozott adatok importálása

  A felvételkészítés előkészületei növelik a hatékonyságot, ezért az alkalmazás lehetővé teszi, hogy automatikusan, a rögzítés pillanatától kezdve információkat és hangjegyzeteket adj hozzá a képekhez.

 • ÚTKÖZBENI CSATLAKOZTATÁS

  FTP-szerver-beállítások létrehozása és mentése a telefonra

  Az alkalmazás akár 20 FTP-címet is tárol az állóképek átvitelére Wi-Fi- vagy 5G-kompatibilis telefonnal, ideális megoldást biztosítva ezzel a mindig úton lévő profi fotósok számára.

 • FOTÓZÁS ÉS FELTÖLTÉS

  USB- vagy Wi-Fi-kapcsolaton1 keresztül történő csatlakozás és automatikus átvitel

  Az alkalmazás támogatja a vezetékes és a vezeték nélküli csatlakozás használatát a fényképezőgép és az alkalmazás közötti gyors és megbízható képátvitelhez; a mobiladat- vagy Wi-Fi- kapcsolaton keresztül képeidet a felvétel pillanatában továbbíthatod az ügyfeleknek.

 • AZONNALI ÁTVITEL

  Képek kiválasztása és küldése

  Az alkalmazásban megtekintheted a képeket, és akár egyenként, akár kötegelve, több kép egyszerre történő átvitelével elküldheted őket. A küldés után a miniatűrökön pipa jelöli a sikeres feltöltést.

 • KÖRÜLVÁGÁS, ÉRTÉKELÉS ÉS SOK EGYÉB FUNKCIÓ

  Körülvágás2, hangjegyzet hozzáadása és csillagos értékelés beállítása

  Az alkalmazásban kivághatod és elküldheted képeid, valamint elláthatod őket a legszélesebb körben támogatott csillagos értékeléssel a preferencia bejelölésére. A képekre vonatkozó különleges információkat és utasításokat pedig hangjegyzetben rögzítheted.

 • Legfontosabb előnyök

 • DOLGOZZ OKOSABBAN

  Ipari szabványnak megfelelő metaadatok

  Amikor hírügynökségeknek dolgozol, kulcsfontosságú, hogy a szerzői jogi és feliratadatok megfeleljenek az elfogadott protokolloknak. Az olyan információkat, mint a nevedet, a szerzői jogi adatokat és a feliratot könnyedén beágyazhatod az MFT alkalmazásba. A képekbe beágyazott, IIM-szabványnak megfelelő metaadatokra gyakran hivatkoznak „IPTC-fejlécekként”, és ezeket a legnépszerűbb fényképszerkesztő programok könnyedén kódolják és dekódolják. Az alkalmazás segítségével a képekhez a rögzítés előtt vagy után egyaránt hozzáadhatod ezeket a metaadatokat. Feltöltheted fényképezőgépre a felvételkészítési adatokat, például a helyet, a témát, az eseményt és a használt fényképezőgépet, hogy később időt takaríthass meg.

 • OPTIMALIZÁLT HATÉKONYSÁG

  Okosabb távoli munkavégzés, gyorsabb előkészületek

  Az 5G-hálózatok folyamatos kiépülésének köszönhetően az alkalmazás a telefonod mobilhálózatán keresztül is működik, így olyankor is dolgozhatsz távolról, amikor nem áll rendelkezésre Wi-Fi-kapcsolat, tehát terepen fotózva is bármikor küldhetsz képeket. Amikor tisztában vagy a megbízás részleteivel és előre hozzá tudod adni ezeket az információkat, az alkalmazás lehetővé teszi, hogy előzetesen bevidd az adatokat, és automatikusan hozzáadd a fotózási információkat, például a geocímkéket a telefonod GPS- és hangadatain keresztül abban a pillanatban, amikor az adott képek elkészülnek. Az alkalmazás zárolható, amint megadásra kerültek az adatok, így megakadályozhatod a véletlen törlést, amikor terepen dolgozol.

 • ÚTKÖZBENI CSATLAKOZTATÁS

  Az FTP-szerver beállításainak kiválasztása vagy módosítása

  Az MFT alkalmazás lehetővé teszi, hogy küldés előtt közvetlenül kiválaszd vagy módosítsd az FTP-szervert, ezáltal gyorsabban és könnyebben küldhetsz képeket különböző helyekre. Az alkalmazás akár 20 FTP-címet is tárol az állóképek átvitelére Wi-Fi- vagy 5G-kompatibilis telefonnal, ideális megoldást biztosítva ezzel a mindig úton lévő profi fotósok számára.

 • FOTÓZÁS ÉS FELTÖLTÉS

  USB- vagy Wi-Fi-kapcsolaton1 keresztül történő csatlakozás és automatikus átvitel

  Az alkalmazáson belüli átviteli képernyőn keresztül láthatod a képek valós idejű átviteli állapotát küldés közben. Az alkalmazás vezetékes és vezeték nélküli csatlakozást is lehetővé tesz a fényképezőgép és az alkalmazás közötti gyors és megbízható képátvitel érdekében. Mobiladat- vagy Wi-Fi-kapcsolaton keresztül átküldheted a képeket az ügyfeleknek már a felvétel elkészülésének pillanatában. A képek nem továbbítódnak a telefonodra, csupán áthaladnak az alkalmazáson, közvetlenül a fényképezőgépedről, tehát nem kell amiatt aggódnod, hogy váratlanul megtelik a telefonod memóriája. Ami még fontos: az automatikus átvitelt arra is használhatod, hogy biztonsági mentést végezz a képeidről egy másik helyre, amikor veszélyes helyzetekben fotózol.

 • AZONNALI ÁTVITEL

  Képek kiválasztása és küldése

  Az alkalmazásban kétféleképpen küldhetsz képeket: vagy külön fájlokként, vagy fájlcsoportként több kép átvitelével. Az egyképes átküldés a legegyszerűbb módja egy adott felvétel átküldésének. Csak keresd meg azt a képet, amelyet el szeretnél küldeni, majd kattints az „Átvitel” ikonra, és a kép máris átkerül a fényképezőgépről az FTP-szerverre. Ez az opció ideális, amikor hangjegyzetet szeretnél alkalmazni telefonon keresztül. Csoportos küldéshez pedig egyszerűen nyomd meg a „Kiválaszt” gombot a képernyő jobb felső sarkában, majd válaszd ki egyesével a képeket, vagy válassz ki együtt több képet úgy, hogy rányomsz egy képre, és miközben rajta tartod az ujjad, kiválasztod a sorozat utolsó képét, amelyet még el szeretnél küldeni. A küldés után a miniatűrökön pipa jelöli a sikeres feltöltést. A gyorsabb átvitelhez használj vezetékes USB-kapcsolatot.

 • KÖRÜLVÁGÁS, ÉRTÉKELÉS ÉS SOK EGYÉB FUNKCIÓ

  Körülvágás2, hangjegyzet hozzáadása és csillagos értékelés beállítása

  Az MFT alkalmazás rendelkezik alap kiegyenlítési és vágási funkciókkal is, hogy a képeken az FTP-keresztüli küldés előtt még javítani tudj. Az alkalmazásokban arra is lehetőséged van, hogy csillagos értékelésekkel rendszerezd a képeidet. Az alkalmazás és a fényképezőgép egyaránt alkalmazni tudja ezeket az értékeléseket, így nagyobb képek csoportját is szerkesztheted, amikor kiválasztod, hogy mely képeket küldd el egy végső képkészletből. Másik lehetőségként az értékelésekkel különböző alanyokat is kijelölhetsz későbbi szerkesztésre vagy katalogizálásra egy fotózást követően. Az értékelési (csillagozási) rendszer általánosan támogatott, tehát az értékeléssel ellátott képek az olyan közismert fényképszerkesztő programokban megnyitva is láthatók, mint a Lightroom vagy a Photoshop. Vagyis az értékelés szépen beépül a munkafolyamatodba a felvétel elkészítésétől annak szerkesztéséig.

 • Töltsd le a Canon MOBILE FILE TRANSFER alkalmazást

  A MOBILE FILE TRANSFER alkalmazást díjmentesen letöltheted a készülékeden keresztül. Keresd fel az App Store vagy Google Play áruházat, majd keress rá a „Mobile File Transfer” szóra.

  A teljes kompatibilitást illetően tekintsd meg az adott alkalmazás oldalát.

  Kompatibilitási információk

  A Canon MOBILE FILE TRANSFER alkalmazás iOS és Android operációs rendszerű eszközökhöz egyaránt rendelkezésre áll.

  Kapcsolódó cikkek

 • SPORTFOTÓZÁS

  Készíts olyan szokatlan sportfotókat, amelyek egészen biztosan maguk mögött hagyják a versenytársakat

  Imádod a sportokat, de nem tudod hogyan örökítsd meg? Öt profi fotós beszél arról, hogy milyen technikákat alkalmaztak kedvenc felvételeik elkészítéséhez.

 • MAKROFOTÓZÁS

  Absztrakt makrofotózás: szappanbuborékok fotózása

  Tudd meg, hogyan készíthetsz lenyűgöző, színes, absztrakt makrofotókat vékony szappanrétegekről ezzel az egyszerű, lépésről lépésre haladó útmutatóval.

 • VADON ÉLŐ ÁLLATOK FOTÓZÁSA

  Szívében vad

  Öt ok, amiért a PowerShot SX740 HS tökéletes választás a vadvilág fotózásához.

 • CIKK

  Az EOS R6, EOS R5 és az EOS-1D X Mark III új verziója

  A készülékszoftver-frissítés új funkciókat hoz a Canon legjobb fényképezőgépeibe. Richard Walch, Martin Bissig és Eddie Keogh próbára tette őket.

 • A következő is érdekelhet

 • Canon Camera Connect alkalmazás

  Csatlakoztasd fényképezőgépedet Apple vagy Android eszközödhöz a készülékszoftver frissítéséhez, fotózz távolról, vagy töltsd le egyszerűen fényképeidet.

 • Digital Photo Professional Express

  Dolgozz fel gyorsan RAW fájlokat mobileszközödön útközben.

  1. A kompatibilis termékekkel kapcsolatos információkért látogass el az Apple App Store vagy a Google Play áruházba
  2. Kizárólag Android készülékekhez