CANON EOS R5

Hihetetlenül professzionális teljesítmény

A EOS R5 45 megapixeles képek készítésére képes akár 20 kép/mp sebességgel és párhuzamos autofókusz-követéssel. Ezzel a teljesítménnyel – amely egy egyedi tervezésű DIGIC X processzornak köszönhető – olyan képeket készíthetsz, amelyekre korábban nem volt lehetőséged.

Hihetetlenül professzionális teljesítmény

Egy mountain bike-os egy mutatványt mutat be a levegőben, a Nappal szemben. A kép alulról készült és piros pitypangok, illetve a füves domboldal keretezi

Martin Bissig volt az elsők egyike, aki próbára tette a Canon EOS R5 filmkészítési képességeit. Mountain bike-osok és gördeszkások gyorsan mozgó akcióit filmezte vele. A felvétel egy Canon EOS R5 fényképezőgéppel, illetve egy Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM objektívvel és 15 mm, 1/800 mp, f/9, ISO250 beállításokkal készült. © Martin Bissig

Páratlan sebesség

A EOS R5 segítségével úgy örökítheted meg a röpke pillanatokat, mint még soha – 45 megapixeles, teljes képmezős képeidet lenyűgöző, 201 kép/mp sebességgel, teljes csendben és teljes AE- és AF-követéssel készítheted el.

Akár a sportfotózás, a riportok, a vadvilág vagy a portréfotózás a szenvedélyed, a EOS R5 fényképezőgéppel még több lehetőséged lesz elkapni a tökéletes pillanatot. Ha pedig mechanikus zárat kell használnod, a folyamatos felvételkészítést hihetetlen, 12 kép/mp1 sebességgel valósíthatod meg: ez a teljes képmezős tükör nélküli fényképezőgépek kategóriájában kiemelkedő teljesítménynek számít.

© Robert Marc Lehmann

© Martin Bissig / Canon nagykövet

© Ulla Lohmann / Canon nagykövet

© Martin Bissig / Canon Ambassador

Korszerű elektronikus kereső

A EOS R5 egy hihetetlenül fejlett elektronikus keresővel is rendelkezik – szinte észre sem veszed, hogy van valami közted és a fényképezett téma között. Az 5,76 millió pontos felbontás, a 100 százalékos lefedettség és a 120 kép/mp-es képfrissítési sebesség miatt úgy érezheted, hogy teljesen elmerülsz a jelenetben, míg az előnézettel pontosan láthatod, hogy az elkészült képek milyenek is lesznek majd.

Az elektronikus keresőt egy 3,15 hüvelykes, 2,1 millió képpontos, változtatható képszögű érintőképernyő egészíti ki, amely kihajtható a fényképezőgépváztól, és a kihívást jelentő szögekből történő kényelmes felvételkészítés érdekében 270˚-ban elforgatható. A képernyő szintén elforgatható, és a védelem érdekében a fényképezőgépváz felé forgatva tárolható.

Az EOS R5 hátulján található érzékelő automatikusan vált a kereső és a képernyő között, ha a fényképezőgépet a szemedhez emeled, és beállítható, hogy hogyan viselkedjen, attól függően, hogy a kijelző ki- vagy behajtott állapotban van-e.

DIGIC X képfeldolgozó processzor

A EOS R5 elképesztő sorozatfelvételi sebességét, kiemelkedő képminőségét és a kategóriaelső autofókuszt mind egy DIGIC X processzor vezérli, amely a fényképezőgép további funkcióiért is felel, emellett gyors, érzékeny kezelhetőséget garantál.

Kettős kártyanyílások Cfexpress lehetőséggel

A EOS R5 kettős memóriakártya-nyílásokkal rendelkezik: egyikükbe az univerzális kompatibilitással bíró SD-kártyákat helyezheted be (a nagy sebességű UHS-II típusú SD-hordozók támogatásával), a másik pedig a kiemelkedően gyors CFexpress-kártyák behelyezésére szolgál. Utóbbiak biztosítják azt a hihetetlen sebességet, amely a folyamatos, 20 kp/mp-es, akár 180 RAW képből álló sorozatfevételek elkészítéséhez, valamint a EOS R5 nagyobb felbontású videoformátumaihoz szükséges.


CFexpressV90 UHS-II SD
Maximális adatátviteli sebesség1,97 GB/mp321 MB/mp

A Canon EOS R5 a felhasználó jobb oldaláról nézve. A két kártyanyílás az oldalsó fedél alatt található.

A Canon EOS R5 fényképezőgépen két kártyanyílás található – az egyik egy nagy sebességű CFexpress kártyanyílás, a másik egy univerzális SD-kártyanyílás.

Új, nagyobb teljesítményű akkumulátor

A EOS R5 egy fejlett, új LP-E6NH akkumulátorral rendelkezik, amely 20 százalékkal nagyobb kapacitást nyújt a korábbi LP-E6N akkumulátoroknál, így egyetlen feltöltéssel (átlagosan) 490 képet készíthetsz.*

Az LP-E6NH akkumulátorok tölthetők a mellékelt akkumulátortöltővel vagy a fényképezőgépben, USB C 3.1-en keresztül, 5 V/1,5 A áramellátási képességgel. A BG-R10 elemtartó markolat is elérhető, amely egyszerre két akkumulátor elhelyezésére is alkalmas a hosszabb felvételi idő érdekében.

A régebbi LP-E6 és LP-E6N akkumulátorok kompatibilisek a EOS R5 készülékkel, azonban a leggyorsabb felvételi sebesség és a fényképezőgépben történő töltés az LP-E6 használata esetén nem érhető el.

*A CIPA-szabványok szerint, 23 ˚C-on, az LCD-képernyőt energiatakarékos módban használva

Professzionális minőségű kialakítás

A EOS R5 egy magnéziumötvözetből készült vázban kapott helyet, amely képes ellenállni a professzionális használat viszontagságainak. A védőbevonat védelmet nyújt a porral és a nedvességgel szemben, és lehetővé teszi, hogy az időjárástól függetlenül mindig magabiztosan fotózhass.

Kapcsolódó cikkek

  1. Elektronikus zár akár kb. 20 kép/mp sebességgel, AF/AE-követéssel: érvényes egyes RF/EF objektívekre, mikor a rekesznyílás nyitott A kompatibilis objektívek listájáért lásd a Canon hivatalos weboldalát. A sorozatfelvétel sebessége függ a záridőtől, a rekesznyílás beállításától, a rekesznyílás állapotától folyamatos felvételnél, a téma körülményeitől, a fényerőtől (különösen gyenge megvilágításnál), és az objektív típusától. Mechanikus zár akár kb. 12 kép/mp sebességgel, AF/AE követéssel: RF objektívek és egyes EF objektívek használata esetén. A kompatibilis objektívek listájáért lásd a Canon hivatalos weboldalát. A sorozatfelvétel akár 3 fázisban változik, az akkumulátor típusától, a fennmaradó akkumulátortöltéstől, az akkumulátorok számától, a használatban lévő objektívektől, a hőmérséklettől, a beépített Wi-Fi-től (be/ki), valamint attól függően, hogy akkumulátartót és WFT egységet, egyenáramú adaptert vagy USB hálózati adatpert használsz. Az előbb említett tényezőkön kívül a sorozatfelvétel maximális sebessége csökkenhet a záridő sebessége, a rekesznyílás, a vaku használata, a villódzáscsökkentő feldolgozás, a téma körülményei és a fényerő (különösen sötét helyeken) miatt.