CANON EOS R5

Dual Pixel RAW képek feldolgozása

A EOS R5 Dual Pixel RAW üzemmódjának segítségével hihetetlen módosításokat hajthatsz végre képeiden – mindezt a felvételek elkészülte után. A portrékat az élességpozíció, a háttér-homályosítás és a megvilágítás módosításával, tájképeidet pedig a háttértisztaság alkalmazásával teheted még tökéletesebbé.

Dual Pixel RAW képek feldolgozása

Működése

A EOS R5 45 megapixeles érzékelőjének minden egyes képpontját két-két fényérzékelő elem alkotja. Dual Pixel RAW üzemmódban a fényképezőgép minden exponálás során két képet rögzít: egyet a bal oldali, egyet pedig a jobb oldali fényérzékelő elemmel. Az ily módon készült képek enyhén eltérő nézőpontjainak összehasonlításával egy mélységtérkép ágyazható be a RAW fájlba, ami azt jelenti, hogy ezen 3D adatok alapján finom módosításokat lehet végezni a végeredményen.

A Dual Pixel RAW módosítások az ingyenesen elérhető Canon Digital Photo Professional szoftverrel hajthatók végre. A EOS R5 új funkciói közé tartozik a fényképezőgép beépített portré-újravilágítás és háttértisztaság funkciója.

Portré-újravilágítás

(Fényképezőgépbe épített funkció)

Az új, fényképezőgépbe épített funkció módosítja azt, ahogyan a fény a portrék alanyainak arcára esik. A fény intenzitása, szórása és iránya az utófeldolgozás során módosítható, ezáltal az árnyékok világosabbá vagy sötétebbé tehetők, illetve a reflektorszerű hatás elérése érdekében át is helyezhetők.

Háttértisztaság

(Fényképezőgépbe épített funkció)

A tisztaságfokozást a fényképezőgép RAW szerkesztési menüjében alkalmazhatod a kiválasztott fénykép hátterén. Kiváló az olyan tájképek esetén, amikor át kell hatolnod a távolban felderengő ködön, hogy a háttér tisztábban látszódjon.

Háttértisztaság-javítás nélkül

Háttértisztaság-javítással

A képek mikrobeállításai

(Digital Photo Professional szoftver)

Az ingyenesen elérhető Digital Photo Professional szoftver használatával enyhén eltolhatod a maximális képélesség pontját a kép készítésekor használt pozícióhoz képest. Ez nagyszerű lehetőség azon portréfotósok számára, akik szeretnék elvégezni az élesség finomhangolását, például azon esetekben, amikor a téma szeme nincs tökéletesen fókuszban.

Bokeh Shift

(Digital Photo Professional szoftver)

A DPP szoftverben elérhető Dual Pixel RAW optimalizáló használatával a fényképek fókuszon kívüli területeinek megjelenése és hatása is módosítható – ehhez csak told el a kép nézőpontját balról jobbra.

A becsillanás és a szellemképek csökkentése

(Digital Photo Professional szoftver)

A DPP szoftverben elérhető Dual Pixel RAW optimalizáló további funkciója, hogy csökkenti a keretben lévő erős fényforrások okozta anomáliák előfordulását. A rendszer összehasonlítja a kettős pixelinformációkat tartalmazó bal és jobb oldali kép nézőpontját, majd kicseréli őket a becsillanás és a szellemképek minimalizálása vagy kiküszöbölése érdekében.

Digital Photo Professional

A Digital Photo Professional program (DPP) az EOS digitális fényképezőgépek, valamint a PowerShot modellek kiváló teljesítőképességű, RAW (nyers) képformátumhoz készült képfeldolgozó, képmegtekintő és képszerkesztő szoftvere.

Kapcsolódó cikkek

 • CIKK

  Első felvételek a Canon EOS R5szal: a természet szépségeinek megörökítése gyönyörű részletgazdagsággal

  Ulla Lohmann és Robert Marc Lehmann elmeséli, hogy a Canon EOS R5 45 megapixeles érzékelője és szemkövetéses AF-je révén miképp készítettek lélegzetelállító kültéri felvételeket.

 • Egy mountain bike-os egy mutatványt mutat be a levegőben, a Nappal szemben. A kép alulról készült és piros pitypangok, illetve a füves domboldal keretezi

  CIKK

  8K-s és túlmintavételezett 4K-s videofelvételkészítés a Canon EOS R5szal

  A Canon EOS R5szal készített első videófelvételek során Martin Bissig és Ivan D’Antonio felfedezte, hogy a fényképezőgép 8K-s felvételkészítési képessége miként csökkentette a felvételi időt és bővítette kreatív lehetőségeiket.

 • CIKK

  Canon EOS R5: 10 kihagyhatatlan funkció

  Fedezd fel a EOS R5 forradalmi funkcióit, többek között a 45 megapixeles állóképek akár 20 kép/mp sebességgel történő rögzítésének lehetőségét és a 8K RAW videofelvételeket.

 • Egy férfi oldalán egy Canon EOS R6 lóg.

  CIKK

  Canon EOS R5 kontra EOS R6 – melyik a megfelelő számodra?

  A Canon nem is egy, hanem rögtön két korszakalkotó, teljes képmezős tükör nélküli fényképezőgépet mutat be. Melyik a megfelelő a számodra? Most egymás mellett fogjuk összehasonlítani a EOS R5 és az EOS R6 fényképezőgépet.