Canon lens selector compatibility hero

Az objektívek kompatibilitása

Három eltérő típusú objektív létezik a Canon fogyasztói használatra szánt, cserélhető objektíves fényképezőgépeihez, melyek közé az EF, EF-S és EF-M tartozik. Az objektív kiválasztása előtt meg kell győződnöd arról, hogy a kiválasztott objektív működni fog-e a gépeddel.

Kompatibilis?

Úgy lehet a legegyszerűbben kideríteni, illik-e a fényképezőgéphez az objektív, hogy megnézed a gép elején található objektívfoglalat jelöléseit.

Canon 5DS compatibility

Nyomd meg az objektívkioldó gombot, és forgasd el az objektívet az óramutató járásával ellentétes irányba, majd távolítsd el az objektívet.

Ha piros kört látsz az objektívfoglalaton, a fényképezőgéphez EF objektívek valók.

Ha egy piros kört és egy fehér négyzetet látsz, EF-S objektívek is használhatók.

Canon 80D compatibility

Ha egy fehér kört látsz, akkor csak EF-M objektíveket használhatsz.

Canon M3 compatibility

Milyen különféle típusú objektívek vannak forgalomban?

EF

Az eredeti EOS fényképezőgép-rendszert 1987-ben vezették be. Ennek magját az EF objektívfoglalat képezte, mely a világon elsőként elektronikusan csatlakoztatta a fényképezőgépvázhoz az objektívet. A két összetevő közötti fizikai kapcsolatot leszámítva minden kommunikáció elektronikus volt, ami rendkívül pontos, valós idejű adatátvitelt tett lehetővé. A Canon épített elsőként olyan motort, mely az egyes objektívekben vezérli a fókuszt, és nem a fényképezőgépvázon belül van elhelyezve. A fókuszrendszer, a képstabilizáló technológiák, a speciális lencsetagok és az időjárásálló szigetelés folyamatos fejlesztése és előrelépése mellett továbbra is változatlan marad az EF bajonett eredeti kialakítása. Minden EF objektív kompatibilis minden valaha gyártott EOS fényképezőgéppel, beleértve az új EOS M sorozatot is, ha EF – EOS M közgyűrűvel használják.

EF 24-70 lens compatibility

EF-S

Az EF-S objektíveket kifejezetten az EOS DSLR típusokhoz tervezték a kompaktabb méretű érzékelővel – így könnyű, sokoldalú és rendkívül hordozható objektívek születtek. Az EF-S kínálattal a Canon mérnökei kihasználták az APS-C érzékelő méretét, hogy olyan objektíveket hozzanak létre, melyek nem csak hogy könnyebbek és kisebbek, hanem sokkal több nagylátószögű lehetőséget kínálnak. Az EF-S bajonettes fényképezőgépek tulajdonosai a 16 mm-től a 400 mm-es (35 mm-esnek felel meg) tartományig könnyű objektívek teljes kínálatához férnek hozzá.

EF-S 18-135 lens compatibility

EF-M

Az EF-M bajonettes objektíveket az eredeti EOS M kínálatba tartozó fényképezőgépekkel vezették be 2012-ben. Még kompaktabbak, mint az EF és EF-S kínálat, és kizárólag EOS M fényképezőgépekkel való használatra lettek tervezve. A különösen nagy látószögtől a telefotón át a makróig használhatók, és kellőképp hordozhatók ahhoz, hogy bárhová el lehessen őket vinni. Remek választás azoknak, akik kreatívabban közelítik meg a hétköznapi fényképezést.

EF-M 15-45 lens compatibility
Canon browse by lens type

Objektívfélék böngészése

KERESÉS