Az objektívek kompatibilitása

Egy nő RF objektívet helyez fel egy R rendszerű kamerára.

Canon objektívfoglalatok.

Úgy lehet a legegyszerűbben kideríteni, illik-e a fényképezőgéphez az objektív, hogy megnézed az EOS fényképezőgép elején található objektív illesztési jelzéseket. Nyomd meg az objektívkioldó gombot, és forgasd el az objektívet az óramutató járásával ellentétes irányba, majd távolítsd el az objektívet. A Canon fényképezőgépek négy különböző foglalattal rendelkeznek.

 • Egy kép az EOS R fényképezőgépről, közeli felvétel a piros vonalról a foglalat középső-felső részén.

  RF és RF-S

  Ha az objektívfoglalaton egy piros vonal látható, a fényképezőgéped egy RF és RF-S objektívekkel teljesen kompatibilis, R rendszerű, tükör nélküli gép. Az EF, EF-S, TS-E és MP-E objektívek bármelyik EF-EOS R adapterrel használhatók.

 • Egy kép az EOS 6D Mark II fényképezőgépről, közeli felvétel a foglalat középső-felső részén lévő piros körről.

  EF

  Ha az objektívfoglalaton csak egy piros kör látható, a fényképezőgéped egy EF objektívekkel és a speciális TS-E és MP-E objektívekkel kompatibilis, teljes képmezős DSLR gép.

 • Egy kép az EOS 200D fényképezőgépről, közeli felvétel a foglalat középső-felső részén lévő piros körről és a foglalat jobb felső részén lévő fehér négyzetről.

  EF-S

  Ha az objektívfoglalaton egy piros kör és egy fehér négyzet látható, a fényképezőgéped egy EF, EF-S, TS-E és MP-E objektívekkel kompatibilis, APS-C formátumú DSLR gép.

 • Egy kép az EOS M50 fényképezőgépről, közeli felvétel a fehér körről a foglalat bal felső részén.

  EF-M

  Ha az objektívfoglalaton egy fehér kör látható, a fényképezőgéped egy EF-M objektívekkel teljesen kompatibilis, APS-C formátumú, tükör nélküli EOS M sorozatú gép. Az EF, EF-S, TS-E és MP-E objektívek EF-EOS M adapterrel is használhatók.

 • Canon objektívek kompatibilitási táblázata

  Öt eltérő típusú objektív létezik a Canon fogyasztói használatra szánt, cserélhető objektíves fényképezőgépeihez, melyek közé az RF, RF-S, EF, EF-S és EF-M tartozik. Az objektív kiválasztása előtt meg kell győződnöd arról, hogy a kiválasztott objektív működni fog-e a gépeddel.

  Objektív \ kamera

  EOS APS-C R rendszer

  EOS teljes képmezős R rendszer

  EOS APS-C DSLR

  EOS teljes képmezős DSLR

  EOS M sorozat

  RF


  Teljesen kompatibilis1


  Teljesen kompatibilis


  Nem kompatibilis


  Nem kompatibilis


  Nem kompatibilis

  RF-S


  Teljesen kompatibilis1


  Kompatibilis1 2


  Nem kompatibilis


  Nem kompatibilis


  Nem kompatibilis

  EF, TS-E, MP-E


  Kompatibilis az EF-EOS R adapterrel1


  Kompatibilis az EF-EOS R adapterrel


  Teljesen kompatibilis1


  Teljesen kompatibilis


  Kompatibilis az EF-EOS M adapterrel1

  EF-S


  Kompatibilis az EF-EOS R adapterrel1


  Kompatibilis az EF-EOS R adapterrel1 2


  Teljesen kompatibilis1


  Nem kompatibilis


  Kompatibilis az EF-EOS M adapterrel1

  EF-M


  Nem kompatibilis


  Nem kompatibilis


  Nem kompatibilis


  Nem kompatibilis


  Teljesen kompatibilis1

  1. Az objektív és a fényképezőgép kombinációja 1,6-szeres kivágási tényezővel rendelkezik.
  2. A teljes képmezős EOS R fényképezőgépeken további korlátozások vonatkozhatnak az APS-C objektívek használatára. További részletekért tekintsd meg a fényképezőgép felhasználói kézikönyvét.

  Canon objektívadapterek

  A Canon objektívadapterek teljes kompatibilitást biztosítanak a Canon EF, EF-S, TS-E és MP-E objektívekkel, így a Canon EOS R rendszer és az EOS M sorozatú fényképezőgépek tulajdonosai zavartalanul használhatják meglévő objektívjeiket.*

 • Oldalirányból látható EF-EOS R objektívadapter.

  EF-EOS R objektívadapter

  Az EF-EOS R fényképezőgép standard adaptere lehetővé teszi az EF, EF-S, TS-E és MP-E objektívek használatát is EOS R rendszerű fényképezőgépeken.

 • Oldalirányból látható EF-EOS R vezérlőgyűrűs objektívadapter.

  EF-EOS R vezérlőgyűrűs objektívadapter

  Az EF-EOS R vezérlőgyűrűs objektívadapter az EF-EOS R adapterrel megegyező objektívfoglalat-konverziót kínál, amelyet objektívvezérlő gyűrűvel egészít ki.

 • Oldalirányból látható, bepattintható szűrős, objektívre szerelhető EF-EOS R objektívadapter.

  Bepattintható szűrő az EF-EOS R objektívadapterhez

  A bepattintható szűrő az EF-EOS R fényképezőgép adapteréhez az EF-EOS R adapter funkcióit a bepattintható szűrők használatának lehetőségével kombinálja.

 • Oldalirányból látható EF-EOS M objektívadapter.

  EF-EOS M adapter

  A Canon EF, EF-S, TS-E és MP-E objektívjeinek hatalmas választékából bármilyen objektívet csatlakoztathatsz az EOS M sorozatú fényképezőgéphez ezzel a kis méretű, könnyű EF-M objektívadapterrel.

 • Milyen különféle típusú objektívek vannak forgalomban?

  Fedezd fel az EOS DSLR, illetve tükör nélküli fényképezőgépekhez használható, cserélhető Canon objektívek széles választékát.

  RF és RF-S

  A kiemelkedő optikai technológiának és kialakításnak köszönhetően az R rendszerű fényképezőgépekhez tervezett RF objektívek jobb minőséget, sebességet és működést biztosítanak. Az EOS R rendszer egyedi, 12 tűs csatlakozója jelentősen javítja a fényképezőgép objektívje és váza közötti kommunikációt, így minden korábbinál gyorsabb. Az RF-objektívfoglalat 54 mm széles és kis távolságot biztosít a foglalat és az érzékelő között. A kialakításnak köszönhetően az objektívek közelebb helyezkednek el az érzékelőhöz, ami garantálja a gyorsabb, világosabb és jobb minőségű optikát és felülmúlhatatlan teljesítményt. Az RF objektívek tökéletesített videórögzítési tulajdonságokat, objektívvezérlő gyűrűt és más praktikus részleteket, valamint még kompaktabb kialakítást nyújtanak.

  Az RF100mm F2.8 L MACRO IS USM objektív egy faasztalon áll, rajta egy pillangóval.

  EF, TS-E, MP-E

  Az eredeti EOS fényképezőgép-rendszert 1987-ben vezették be. Ennek magját a Canon EF objektívfoglalat képezte, mely a világon elsőként elektronikusan csatlakoztatta a fényképezőgépvázhoz az objektívet. A két összetevő közötti fizikai kapcsolatot leszámítva minden kommunikáció elektronikus volt, ami rendkívül pontos, valós idejű adatátvitelt tett lehetővé. A Canon épített elsőként olyan motort, mely az egyes objektívekben vezérli a fókuszt, és nem a fényképezőgépvázon belül van elhelyezve. A fókuszrendszer, a képstabilizáló technológiák, a speciális lencsetagok és az időjárásálló szigetelés folyamatos fejlesztése és előrelépése mellett továbbra is változatlan marad az EF bajonett eredeti kialakítása. A TS-E és MP-E speciális objektívek EF bajonettes rögzítésűek. Minden EF foglalatú objektív kompatibilis minden valaha gyártott EOS fényképezőgéppel, beleértve az új EOS R rendszert és az EOS M sorozatot is, ha a megfelelő objektívadapterrel használják.

  Canon EF 24-105mm f4L IS II USM objektív a hóban, kék éggel a háttérben.

  EF-S

  Az EF-S objektíveket kifejezetten az EOS DSLR típusokhoz tervezték a kompaktabb méretű érzékelővel – így könnyű, sokoldalú és rendkívül hordozható objektívek születtek. Az EF-S kínálattal a Canon mérnökei kihasználták az APS-C érzékelő méretét, hogy olyan objektíveket hozzanak létre, melyek nem csak hogy könnyebbek és kisebbek, hanem sokkal több nagylátószögű lehetőséget kínálnak. A könnyű EF-S objektívek fókusztávolságok széles tartományában kaphatók, 10 mm és 250 mm között (16 mm és 400 mm között, 1,6-szeres kivágási tényezőt figyelembe véve).

  Makrókép készítése EF-S 35MM F2.8 IS STM MACRO objektíves Canon fényképezőgéppel, bekapcsolt makróvakuval.

  EF-M

  Az EF-M bajonettes objektíveket az eredeti EOS M kínálatba tartozó fényképezőgépekkel vezették be 2012-ben. Még kompaktabbak, mint az EF és EF-S kínálat, és kizárólag EOS M sorozatú fényképezőgépekkel való használatra lettek tervezve. A különösen nagy látószögtől a telefotón át a makróig használhatók, és kellőképp hordozhatók ahhoz, hogy bárhová el lehessen őket vinni. Remek választás azoknak, akik kreatívabban közelítik meg a hétköznapi fényképezést. A kompakt EF-M objektívek 11 mm és 200 mm közötti fókusztávolságban kaphatók (17,6 mm és 320 mm között, 1,6-szeres kivágási tényezőt figyelembe véve).

  Egy kézben tartott EF-M 32MM F1.4 STM objektív az utcán, amely az utcát fejjel lefelé mutatja az objektíven keresztül.

  Objektívfélék böngészése

  Emeld ki a gyorsan mozgó sportolót távolról is. Komponálj tájakat és utcai környezetet a nagy látószögű képmezővel. Fedezd fel az élővilág legapróbb részleteit is a makrofotókon. Objektívsorozatunkkal bármilyen típusú fotózás magasabb szintre emelhető, hogy az általad írt történet valóban életre kelhessen.
  BÖNGÉSZÉS
  RF objektívcsalád fekete háttérrel.