NYOMTATÁS ÉS KREATIVITÁS

Nyomtasd ki az élet legfontosabb pillanatait a Canon Zoemini S2 készülékkel

Az egyéni utazástól kezdve az első kiállításokon át fiatalokkal beszélgettünk azokról az eseményekről, amelyek a legtöbbet jelentették nekik, és arról, hogyan osztották meg az emlékeket a Canon Zoemini S2 instant fényképezőgép-nyomtatóval.
A képen több, kézben tartott Canon Zoemini S2 fényképezőgép látható, az egyik egy fényképet nyomtat, egy személy pedig egy fekete-fehér nyomatot tart a kezében.

Mindenkinek van egy különleges pillanata az életében, amelyre büszke, vagy egy olyan élmény, amely azzá tette, aki ma. Legyen szó diplomaosztóról, az első közös nyaralásról a barátokkal vagy egy jó vizsgajegyről, ezeket az élményeket meg kell őrizni és meg kell osztani.

Az „élet nagy pillanatának” jelentősége nem biztos, hogy azonnal nyilvánvaló, ezért érdemes minél több – kicsi vagy nagy – emléket megörökíteni, hogy majd egy pillanat alatt megoszthasd a barátaiddal vagy a családoddal, vagy hogy a szobádat és a tárgyaidat díszítsd fel velük a szép idők boldog emlékeként.

A Canon felkért egy csapat diákot, hogy mutassák be életük nagy pillanatait nyomtatásban. Fedezd fel, melyek voltak ezek a sorsfordító események, és tudd meg, hogyan ünnepelték meg őket a Canon Zoemini S2 instant fényképezőgép-nyomtató segítségével.

Ismerd meg a csoportot

Négy fiatal készít csoportos szelfit egy parkban, Canon nyomtató fényképezőgéppel.

Csoportunk egy képpel örökítette meg az első találkozásuk pillanatát. A Canon Zoemini S2 fényképezőgép-nyomtató gyűrűs megvilágítással és tükörrel rendelkezik, így ideális csoportos szelfik készítéséhez, amelyeket azonnal kinyomtathatsz, és megoszthatsz másokkal. A fényképezőgép kompakt kialakítása miatt könnyen hordozható, amikor éppen úton vagy.

Egy Canon Zoemini S2, egy okostelefon és néhány nyomat egy fából készült felületen. Egy kéz látható, amint egy okostelefon érintőképernyőjét használja.

A Canon Zoemini S2 instant fényképezőgépként és nyomtatóként is használható, így a Canon Mini Print alkalmazással kinyomtathatod a fényképezőgépen tárolt fényképeket.

Csoportunk négy, a walesi Cardiffi Egyetemen tanuló diákból állt: Ashvin Tiwana, Megan Gaen és Shubhangi Dua mesterszakos hallgatók, valamint Evie Ingles elsőéves zeneszakos hallgató. Együtt osztották meg és nyomtatták ki életük eddigi legbüszkébb pillanatait.

A csoport a Canon Zoemini S2 készüléket használta, amely egy intelligens, 2 az 1-ben mini fotónyomtató, amely tökéletes választás az értékes emlékek megőrzéséhez. A körülbelül 50 másodperces nyomtatási idő révén szinte azonnal életre keltheted fényképeidet, a Canon Mini Print alkalmazás pedig segít, hogy még többet hozz ki fényképeidből, és mini műalkotásokká alakíthasd őket.

Ashvin Tiwana

Egy személy a Canon Mini Print alkalmazást használja egy okostelefonon, hogy fotóit kör alakú matricanyomatokká alakítsa. A háttérben lévő táblát a Canon Zoemini S2-vel nyomtatott képek fedik be.

„Nagyon élveztem, hogy a Canon Zoemini S2 készüléken nyomtattam ki a képeimet” – mondja Ashvin Tiwana mesterszakos hallgató. „A Canon Mini Print alkalmazásban a szöveg hozzáadásának lehetősége azért is hasznos funkció, mert így emlékezhetsz arra, hogy hol jártál az utazásaid során. Mindig ott lesz a képen emlékeztetőül.”

Egy férfi mosolyog a fényképezőgépre, és egy kis fényképet tart az arca előtt.

A Canon Zoemini S2 tetején található csúszókapcsoló lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az üzemmódok között váltsanak, mint például a tájkép vaku nélkül, portré automatikus vakuval és szelfi gyűrűs fénnyel.

Ashvin egy vietnami körutazást választott saját nagy pillanatának. Szeret egyedül utazni, és már sokfelé járt, hogy felfedezze a különböző kultúrákat. Első önálló útja egy franciaországi utazás volt, azóta pedig bejárta Kambodzsát, Vietnamot és Írországot.

„19 éves korom óta elég szerencsés vagyok ahhoz, hogy bejárhattam a világot” – mondja. „Az egyedül történő utazásban az a legjobb, hogy nem kell senki más menetrendjét követned, úgy fedezhetsz fel és próbálhatsz ki új dolgokat, ahogy neked tetszik.”

A nyomtatásra kiválasztott képet 2020-as vietnami útja során készítette, amikor a Halong-öböl körüli hajókiránduláson vett részt.

„Nagyon élveztem az egész vietnami utazást, mert azon a hajóúton szereztem egy nagyon jó barátot, és a mai napig közel állunk egymáshoz” – mondja. „Ettől még inkább élvezem az egyedül utazást, mert csodálatos emberekkel találkozhatok, és így különleges kötelékeket alakíthatok ki nem csak a helyekkel, amelyeket először látok, hanem azokkal az emberekkel is, akikkel együtt látom azokat.”

Kezek kör alakú matricákat helyeznek el egy okostelefon hátoldalára.

„Igazán nagyszerű, hogy a Canon Mini Print alkalmazásban kereteket, szűrőket és matricákat adhatunk hozzá a képekhez” – mondja Ashvin.

Hogy büszkén mutassa meg egyik kedvenc emlékét, Ashvin úgy döntött, hogy kinyomtatja a fényképét a Canon ZINK 1,3"-es, előre kivágott kör alakú matricapapír segítségével, és ezt a lenyomatot, valamint további, más kalandjairól készült képeket felragasztja a telefonja hátuljára, hogy minden nap láthassa őket, és így emlékezzen utazásaira. A Canon Zoemini S2 fényképezőgép-nyomtató és a matricapapír elég kicsi és könnyű ahhoz, hogy magaddal vihesd kalandjaidra, és azonnal kinyomtathasd emlékeidet.

Evie Ingles

Egy fekete bendzsótok áll a fehér csempézett falhoz támasztva, és valaki Canon kör alakú matricákat ragaszt rá.

„A Canon Zoemini S2 szerintem rendkívül szórakoztató” – mondja Evie Ingles zeneiskolai tanuló. „Kicsi és kompakt, így valóban hordozható. Képeket készíthetsz vele, vagy akár az okostelefonodról is kinyomtathatod a képeket – igazán egyszerű.”

Egy nő egyenesen a kamera felé néz, arca elé tartva egy kis nyomatot magáról egy színpadon.

Evie számára a nagy pillanata, a színpadon való fellépés nem csak egy élvezetes koncert volt, hanem tartalmas élmény is. „Ez volt az egyik legszórakoztatóbb dolog, amit valaha is csináltam, és nagy mérföldkő volt az előadásaim és az önbizalmam szempontjából is” – mondja.

Evie élete első popelőadását választotta élete nagy pillanatának, és úgy szeretné megőrizni az emléket, hogy a Canon Zoemini S2-vel készített nyomatot a bendzsótokjára ragasztotta, hogy a jövőbeni fellépések alkalmával magával vigye.

„Valószínűleg ez volt az eddigi legnagyobb sikerem” – magyarázza. „A Cardiffi Egyetem popegyüttesével történt, és nagy dolog volt számomra, mert egy hatalmas színpadon, nagy közönség előtt énekelhettem.”

Evie az éneklés mellett szaxofonon, klarinéton, fuvolán, bendzsón és zongorán is játszik. A Canon Zoemini S2 öntapadós nyomtatópapír igazán hasznára volt Evie-nek, amikor a bendzsó tokra nyomtatta ki a matricát. Néhány képet a Canon ZINK 1,3"-es, előre kivágott kör alakú matricapapírra is nyomtatott, hogy még tovább díszítse a zenés táskáját.

„Amúgy is szeretek zenekari matricákat ragasztani a bendzsóm tokjára, így a Canon Zoemini S2-vel készült nyomatokat is ráragasztottam” – mondja. „Koncertezéskor kiváló emlékeztető lesz erre a mérföldkőre.”

Evie a Canon Mini Print alkalmazást is szívesen használta, és keretet adott a képhez. „Nagyon könnyű volt használni” – mondja. „Egyszerűen csatlakoztattam a Canon Zoemini S2 készüléket Bluetooth-on keresztül, és hozzáadtam egy keretet a képemhez, amely nagyszerű volt, mivel ugyanolyan színsémája volt, mint a fényképnek, és tényleg feldobta.”

Megan Gaen

Két kéz tart egy Canon Zoemini S2-t és egy okostelefont, amelyen a Canon Mini Print alkalmazás látható, a képernyőn pedig egy diplomaosztón készült fotó.

Megan Gaen mesterszakos hallgató élvezetesnek találta a Canon Mini Print alkalmazás funkcióinak használatát. Az alkalmazáson keresztül használhatod az időzítő és a távkioldó beállítást, ellenőrizheted az élőképet, stílusosan személyre szabhatod a felvételt, és kollázsokat készíthetsz.

Egy nő egy kis fekete-fehér fotót csíptet egy fényfüzérre, amelyre már más fényképek is fel vannak csíptetve.

Megan nagyon könnyen használhatónak találta a Canon Zoemini S2-t. Egyetemi hálószobájában állította ki a nyomatát, egy fényfüzérre fűzve.

Megan nagy pillanatként az „otthoni” diplomaosztóját választotta. Sok diákhoz hasonlóan, akiknek egyetemi élményeit befolyásolta a Covid-19 világjárvány, Megan diplomaosztója a Southamptoni egyetemen elmaradt.

„A nagy pillanatom 2021-ben volt, amikor megszereztem a német és spanyol szakos egyetemi diplomámat” – mondja. „Talárokat viszont kölcsönözhettünk, így egy kis ünnepséget tartottam otthon a szüleimmel. Így lett néhány szép képünk, és ez nagyon fontos volt nekem, mert négy év kemény munka után úgy éreztem, hogy van mit ünnepelni.”

Amellett, hogy Megan az egyetemi hálószobájában is felakasztja a képet, azt tervezi, hogy egy példányt az otthoni szobájában lévő fotógaléria falára is felrak. „Ez egy fekete-fehér téma, ezért a Canon Mini Print alkalmazással egy fekete-fehér szűrőt adtam hozzá. Nagyon hasznos volt, mivel nem kellett aggódnom a számítógépen történő szerkesztés miatt” – magyarázza.

Megan egy meglévő képet használt az okostelefonja galériájából, de a Canon Zoemini S2 hátoldalán található egy szűrőgomb is, amellyel az élénk színekről fekete-fehérre válthatsz. Lehetőség van arra is, hogy az alkalmazáson keresztül csatlakozz a Facebookhoz, az Instagramhoz és a Google Photoshoz, és onnan nyomtass ki képeket.

„Úgy gondolom, hogy a kis matricák, szűrők és keretek hozzáadása nagyon menő dolog, mivel így saját ízlésedre szabhatod a képeidet” – mondja. „Egyszerű volt és gyors – és nem kellett aggódnom, hogy a tinta megszárad.”

Shubhangi Dua

Egy fiatal nő ül egy fonott székben és büszkén tart a kezében egy festményt. Az ölében és mellette két még színesebb műalkotás.

Shubhangi Dua mesterszakos hallgató a Canon Zoemini S2 segítségével egy sor képet nyomtatott ki első művészeti kiállításáról. „Korábban soha nem tekintettem a művészetet hivatásomnak, de a kiállításnak köszönhetően most úgy érzem, hogy művésznek nevezhetem magam” – mondja.

Shubhangi egy feltörekvő művész, és természetesen kreatív szenvedélye is megjelent élete nagy pillanatában. Nemrégiben valóra váltotta gyermekkori álmát: megrendezte első művészeti kiállítását az angliai Bathban, a Fringe Arts Festivalon.

„Azért választottam ezt a festményt (lásd fent), mert ez a darab az első kiállításomtól származik” – mondja. „Már az, hogy láttam a munkámat a falon lógni sok más tehetséges művész között, egyfajta sikerélményt és elismerést jelentett a kemény munkámért. Nagy pillanat is, mert sok éven át úgy gondoltam, hogy nem vagyok elég jó ahhoz, hogy művész legyek, és örülök, hogy tévedtem.”

A Canon Zoemini S2 fényképezőgép fejjel lefelé fekszik egy színpompás műalkotásokon, mellette egy kis matrica a műalkotásokról, amelyek egy naplóba kerülnek.

Shubhangi kinyomtatja életének nagy pillanatát a naplójába. A Canon Zoemini S2 töltési ideje körülbelül 120 perc, de akár töltés közben is nyomtathatsz.

Egy szürke kabátos nő mosolyog a kamerába, miközben kezével egy a műalkotásairól készült kis nyomatot tart maga elé.

A szegély gombbal fehér vagy egyedi szegélyt adhatsz hozzá a nyomathoz.

Shubhangi két olyan festményt is kinyomtatott a kiállításról, amelyek nagyon személyesek voltak számára. „Ennek a két festménynek egymásra kell nézniük” – magyarázza. „A nagy az édesanyám, a kicsi pedig én vagyok, amikor fiatalabb voltam.”

A Canon Mini Print alkalmazásban számos matrica található, a virágoktól kezdve az állatokig. Shubhangi az alkalmazást arra használta, hogy virágos matricákat adjon a festményekről készült nyomatokhoz, hogy tükrözze a természeti témát. „A nyomatokat a naplómba tettem, és másolatokat fogok készíteni, és ezeket ki fogom tenni a szobámba, mint egy eredménytáblát, hogy emlékeztessem magam, hogy megcsináltam” – mondja.


Akár el szeretnéd újságolni a „nagy pillanatodat” és megmutatni a világnak, akár egy személyes naplóban szeretnéd megőrizni az emléket, a Canon Zoemini S2 és a Canon Zoemini termékcsalád többi tagja ideális nyomatok készítéséhez, amelyeket otthon kiállíthatsz, felszerelésed díszítésére használhatsz, és megoszthatod barátaiddal és családoddal. Mire vársz még? Ne felejtsd el megosztani a végeredményeket a #FreeYourStory hashtaggel, és jelöld meg a posztban a @canonemea oldalát.



Írta: Tamzin Wilks

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek