KREATÍV NYOMTATÁS

Nyomtasd ki az emlékeket, miközben megörökíted őket: Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb hordozható fotónyomtatót

A Canon számos különféle kompakt fotónyomtatót kínál, amelyeket otthon vagy bárhol másutt is egyszerűen használhatsz. Tudd meg, melyik felel meg leginkább az igényeidnek.
Egy fekete Canon SELPHY CP1500, egy zöld Canon SELPHY Square QX10, egy türkizkék Canon Zoemini S2 és egy rózsaarany Canon Zoemini 2 szürke háttér előtt felsorakoztatva, nyomatokkal, matricákkal és tartozékokkal körülvéve.

Ha szeretnéd megőrizni és megosztani az emlékeket, vagy akár még többre vágysz, akkor válaszd ennek egy szórakoztató módját: a hordozható nyomtatókat. Mindegy, hogy matricákat szeretnél nyomtatni a kütyüid személyre szabásához vagy az emlékkönyvedbe, dokumentálni szeretnéd az életed fontos pillanatait, vagy saját készítésű képeslapokat küldenél el szerte a világba, a Canon hordozható fotónyomtatói mindenfajta kreatív feladathoz felhasználhatók.

Különböző méretekben, papírméretekkel, funkciókkal és technológiákkal kaphatók, igazodva nyomtatási igényeidhez – attól függően, hogy pontosan mit szeretnél nyomtatni, és mik a terveid a végeredménnyel.

Most hasonlítsuk össze egymással a modelleket, és nézzük meg, mit kínálnak az egyes készülékek a hordozhatóság, a papírtípus, a nyomatméret és egyéb szempontok szerint, hogy megtaláld a tökéletes partnert a nyomtatáshoz.

Canon Zoemini termékcsalád

Egy rózsaarany Canon Zoemini 2 világoskék háttér előtt, egy fehér és türkizkék Canon Zoemini S2 mellett.

A Canon Zoemini fényképezőgépek és nyomtatók tökéletesen hordozhatók, ezáltal ideális megoldást jelentenek, ha a helyszínen előállított nyomatokat az emlékek megörökítésének pillanatában meg is szeretnéd osztani másokkal.

A Canon Zoemini modellek második generációja elég kicsi ahhoz, hogy elférjen valamelyik zsebedben, ráadásul könnyebb is, mint az okostelefonok egy része, emiatt tökéletes választás, ha házon kívül szeretnél nyomtatni. Egy baráti összejövetelen másodpercek alatt fizikai nyomatokat varázsolhatsz a digitális fényképekből, amelyeket a különleges esemény emlékeként odaajándékozhatsz. De ezek a készülékek fesztiválokra, bulikra és egyéb rendezvényekre is ideálisak – bárhol használhatod őket, ahol esetleg fotózni támad kedved, és azonnal gyönyörködni is szeretnél a nyomatokban.

Bárhol tartózkodsz is, a maximumot hozhatod ki az öntapadós hátoldalú lapokból, amelyek ideálisak arra, hogy kedvenc felvételeidet a hűtőszekrénytől kezdve a kulacsig bárhova felragaszthasd. A Canon ZINK™ (Zero Ink) nyomtatási technológiájának és a minimális csomagolásnak köszönhetően nincs rendetlenség vagy gond, a Canon Mini Print alkalmazás pedig teljes körű kreatív irányítást ad, hogy pontosan a kívánt hatást tudd elérni.

Canon Zoemini S2

Egy kéz egy fehér Canon Zoemini S2 készüléket tart a magasba, egy másik kéz pedig kivesz belőle egy nyomatot. A háttérben több különféle nyomtatópapír-csomag és egy notebook, rajta egy ív papír, amelyen két nyomtatott matrica látható.

A Canon Mini Print alkalmazással nyomtatás előtt kereteket, szűrőket és rajzokat adhatsz hozzá a képekhez. A Canon Zoemini S2 beépített fényképezőgépét többféle módon is vezérelheted a telefonodról, mindez az élőkép és az időzítő opciókkal kiegészülve akkor ideális, ha szeretnél te is rajta lenni a képen.

Kompakt kivitele ellenére a Canon Zoemini S2 teljesen önállóan végzi a feladatát. Saját belső akkumulátoregységével működik, amely elegendő teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy egyetlen töltéssel akár 25 fotónyomatot is lehessen készíteni, és nem kell hozzá tintapatron vagy festékszalag-csomag. A ZINK technológiának köszönhetően a fotónyomatok előhívásához szükséges összes vegyi anyag beépül az 50×76 mm méretű papírba, amely 10 darabos tasakokban helyezhető be a nyomtatóba.

A kettő az egyben Canon Zoemini S2 beépített 8 MP-es digitális fényképezőgéppel is rendelkezik, és egy szelfik megkomponálásához segítséget nyújtó tükör egészíti ki, a körlámpa pedig még jobb megvilágításról gondoskodik. A beépített memória mellett egy microSD-kártyanyílás is található rajta, így a fényképeket tárolhatod és ki is nyomtathatod.

A Bluetooth-kapcsolaton keresztül a nyomtatót párosíthatod az okostelefonoddal, kihasználva a Canon Mini Print alkalmazás élő nézet funkcióját, hogy pontosabban komponálhass, és a képeket kreatív szűrőkkel és bevonatokkal tehesd egyedibbé.

Canon Zoemini 2

Egy kéz egy rózsaarany Canon Zoemini 2 készüléket tart a magasba, egy másik kéz pedig épp kivesz belőle egy ív matricapapírt, amelyen két kerek matricára nyomtatott fénykép látható.

A Canon Zoemini 2 és a Canon Zoemini S2 modell egyaránt lehetővé teszi a kerek matricák nyomtatását – erre való a Canon ZINK™ ZP-Circle fotópapír.

A Canon Zoemini S2 készüléknél is könnyebb Canon Zoemini 2 tömege teljesen minimális, mivel nem tartozik hozzá beépített fényképezőgép. Emellett kevesebb időre van szüksége az újratöltéshez, és a Canon Mini Print alkalmazással teljes mértékben hasznosíthatod az okostelefonodon vagy a táblagépeden készített fényképeket, de a Facebook-, Instagram-, Google Fotók-, Dropbox- vagy iCloud-fiókodon lévő fényképfájlokhoz is hozzá tudsz férni.

A Canon Mini Print alkalmazás lényege a szórakozás, ezért rajzokat és feliratokat is hozzáadhatsz a képekhez, sőt, több nyomatot tartalmazó kollázsokat is készíthetsz vele. A már említett ZINK technológia kiváló minőségű fotónyomatokat állít elő 50×76 mm-es, lehúzható és újrahasznosítható hátoldalú papírra, a nyomatok pedig foltmentesek, szakadásállók és vízállók lesznek.

Mindkét Canon Zoemini nyomtatónál remek lehetőség, hogy a hagyományos szögletes nyomatok mellett kör alakú matricákat is készíthetsz velük, amelyek ideálisak az otthoni tárgyak felcímkézéséhez és a gyerekek iskolai projektjeihez.

A Canon Zoemini műszaki adatai

Nyomtatóméret

121×80,3×22,4 mm
120 x 84 x 21,5 mm

Tömeg

188 g
177 g

Elérhető színek

Türkizkék, fehér, rózsaarany
Tengerészkék, gyöngyházfehér, rózsaarany

Nyomtatási idő

körülbelül 50 mp
körülbelül 50 mp

Nyomattípus

ZINK technológia
ZINK technológia

Nyomtatási felbontás

314×600 dpi
313 x 500 dpi

A fényképezőgép

8 MP
n.a.

Töltési idő

Max. 120 perc
Max. 50 perc

Töltésenkénti kapacitás

25 nyomat
20 nyomat

Belső tárhely

512 MB
n.a.

További tárhely

microSD, max. 256 GB
n.a.

Alkalmazás

Canon Mini Print
Canon Mini Print

Papírméret

50×76 mm
33 mm-es, előre kivágott, kör alakú matricák
50×76 mm
33 mm-es, előre kivágott, kör alakú matricák

Canon SELPHY termékcsalád

Két Canon SELPHY CP1500 nyomtató két Canon SELPHY Square QX10 nyomtató mellett, világos rózsaszín háttér előtt.

A kompakt nyomtatókból álló Canon SELPHY sorozat zökkenőmentesen együttműködik az okoseszközeiddel, és kreatív lehetőségek egész tárházát biztosítja.

A fotónyomatok kiváló minősége és a hosszú, mintegy 100 éves archiválási időtartam érdekében a Canon SELPHY nyomtatók a ZINK technológia helyett festékszublimációs nyomtatási technológiát alkalmaznak. Ez azt jelenti, hogy másfajta speciális fotópapír kell hozzájuk, és – bár a folyékony tinta miatt itt sem kell aggódni – kazettaalapú szalaggal működnek. A Canon SELPHY nyomtatók Automatikus képoptimalizálás funkciót is kínálnak a fényképeidhez, amely érzékeli és kijavítja a kép tökéletlenségeit, beállítva az arc fényerejét és színét, csökkentve a nemkívánatos zajokat.

Az egyes nyomatok elkészítéséhez a papír négyszer halad át a nyomtatón, egymás után cián, bíbor és sárga festékrétegek kerülnek rá, végül pedig egy védelmet adó fényes bevonatot kap. A tintasugaras nyomtatóktól eltérően a különböző színű festékek egymásra helyezhetők, és nincs rá szükség, hogy a tintacseppek egymás mellé kerüljenek, ezáltal az igen finom részletek is megőrizhetők.

Canon SELPHY Square QX10

Canon SELPHY Square QX10 nyomtató rózsaszín háttér előtt, nyomatokkal, egy fotóalbummal és tartozékokkal körülvéve. Egy kéz elvesz egy nyomatot a nyomtatóból.

A teljesen hordozható Canon SELPHY Square QX10 ideális választás a mobil nyomtatáshoz esküvőkön, bulikon és egyéb rendezvényeken.

Két kéz behelyezi a tintapatronokat a Canon SELPHY Square QX10 nyomtató oldalán lévő nyílásba.

A Canon SELPHY Square QX10 bepattintós festékszublimációs tinta- és papírkazettákkal rendelkezik, tehát nincsenek kiálló részei. Teljesen feltöltött akkumulátorral akár 20 nyomatot is készíthetsz vele.

A teljesen hordozható Canon SELPHY Square QX10 belső újratölthető akkumulátoregységgel rendelkezik, továbbá belső kazettákkal is a papír és a festékszublimációs szalag számára. Ezért ideális választás, ha magaddal szeretnéd vinni valahova, és kiváló minőségű, 68 mm méretű, négyzetes fotónyomatokat szeretnél előállítani. Bár maguk a képek négyzet alakúak, a fotópapír valamivel nagyobb méretekkel rendelkezik (72×85 mm), ennek köszönhetően címet is adhatsz a képeknek.

A Canon ZINK fotópapírjához hasonlóan a SELPHY QX10 készülékhez való ívek hátlapja is lehúzható, így az alatta lévő öntapadós felületnek köszönhetően a nyomatokat szinte bármilyen felületre rá tudod ragasztani, ezáltal ideálisak például emlékkönyvekhez. A beépített Wi-Fi-kapcsolat lehetővé teszi, hogy vezeték nélkül, gyorsan és egyszerűen nyomtathass okoseszközről bárhonnan, Wi-Fi hotspot nélkül is. A Canon SELPHY Photo Layout alkalmazás egy hasonlóan gyors és egyszerű eszköz a kreativitás kibontakoztatásához, mivel az elrendezési lehetőségek, bélyegek és szegélyek széles körét tudod használni vele.

Canon SELPHY CP1500

Canon SELPHY CP1500 nyomtató egy családi fotóval a nyomtatótálcán. Mellette különféle fotónyomatok, egy csomag nyomtatópapír és egy kézben tartott okostelefon, amely a SELPHY Photo Layout alkalmazást jeleníti meg.

A Canon SELPHY CP1500 nyomtatóval rendkívül egyszerűen csatlakoztathatod okoseszközeidet és kompatibilis fényképezőgépeidet Wi-Fi Direct kapcsolaton keresztül, a beépített színes LCD-képernyőn pedig megjelenítheted a QR-kódot, amely a gyors csatlakozás érdekében okoseszközökről is beolvasható.

Az akár 100×148 mm-es nyomatméretek ellenére a Canon SELPHY CP1500 kompakt és könnyen hordozható. Segítségével gyorsan és problémamentesen készíthetsz írható hátoldalú, címmezőket is tartalmazó, képeslap méretű nyomatokat, melyek előállítása kétszer olyan gyors, mint a bankkártya méretű nyomatoké.

A SELPHY Square QX10 készülékhez hasonlóan Wi-Fi Direct funkcióval is rendelkezik az okoseszközökről történő vezeték nélküli nyomtatáshoz, de USB-C portján keresztül számítógépeket, fényképezőgépeket és pendrive-okat is egyszerűen csatlakoztathatsz hozzá, a rajta lévő SD/SDHC/SDXC-nyílásnak köszönhetően pedig közvetlenül memóriakártyáról is nyomtathatsz. A készülék 8,9 cm-es, színes LCD-kijelzővel rendelkezik a még egyszerűbb használat érdekében. A már említett festékszublimációs nyomtatással fotólabor-minőségű eredmény érhető el, akár 100 éves nyomatélettartammal1.

Azonban a SELPHY Square QX10 készülékkel ellentétben a SELPHY CP1500 különböző méretekben tud nyomtatni, például képeslap és bankkártya méretben és mini matricalapokra is – ehhez különféle papírkazetták használata szükséges. Például bankkártya méretű (54×86 mm) fényképek és címkék nyomtatásához PCC-CP400 papírkazettára van szükség.

A SELPHY Photo Layout alkalmazás segítségével még gyorsabban állíthatsz elő egyedi fényképeket, képeslapokat, mini matricákat és könyvjelzőket közvetlenül a mobiltelefonodról vagy táblagépedről, mivel a SELPHY CP1500 készülékhez igen sokféle segédpapír és festékszublimációs festékkazetta lehetősége tartozik. Ezzel a modellel QR-kódot is hozzáadhatsz a nyomatokhoz, amit a címzettek beolvashatnak az okoseszközükkel, és a kód azonnal átirányítja őket az online albumhoz, a videóhoz vagy a weboldalhoz.

A Canon SELPHY műszaki adatai

Nyomtatóméret

102×143×31 mm
182 x 58 x 133 mm

Tömeg

445 g
850 g

Elérhető színek

Fekete, fehér, rózsaszín, zöld
Fekete, fehér, rózsaszín

Nyomtatási idő

43 mp
23 mp (54×85 mm)
41 mp (100×148 mm)

Nyomattípus

Festékszublimáció
Festékszublimáció

Nyomtatási felbontás

287×287 dpi
300×300 dpi

Akkumulátor

Belső, újratölthető
Választható extra

Csatlakoztathatóság

Wi-Fi
Wi-Fi, USB, SD/SDHC kártya

LCD kijelző

n.a.
8,9 cm

Alkalmazás

SELPHY Photo Layout
SELPHY Photo Layout

Papírméret

72×85 mm, 68×68 mm nyomtatható felület
100×148 mm
54×86 mm
54×54 mm
22×17,3 mm

Egy Canon SELPHY CP1500 és SELPHY Square QX10, valamint egy Canon Zoemini 2 szürke felületen, mindegyik nyomtató alatt egy-egy általa előállított nyomat.

Mindegy, milyen módon szeretnél elbüszkélkedni a fényképeiddel, biztosan találsz egy neked megfelelő Canon nyomtatót az adott célra.

Néhány kiterített nyomtatópapír Canon SELPHY és Canon Zoemini nyomtatókhoz, alattuk elrendezve az egyes papírok nyomtatott változata.

A Canon SELPHY CP1500 négy papírméretet kínál, köztük képeslap és bankkártya méretű nyomatokat, bankkártya méretű matricákat, négyzet alakú matricákat és mini matricákat, a SELPHY Square QX10 pedig 72×85 mm méretű papírra tud nyomtatni, 68×68 mm-es nyomtatási területre. A Canon Zoemini S2 és a Canon Zoemini 2 egyaránt ki tud nyomtatni 50×76 mm-es matricákat, valamint 33 mm-es, előre kivágott, kör alakú matricákat.

Mindez túl egyszerű ahhoz, hogy kedvenc fényképeink csak úgy feledésbe merüljenek a digitális képek óriási tömkelegében, olyannyira elbújva a telefonjainkon és más okoseszközeinken, hogy aztán soha többé ne is lássuk őket. A Canon hordozható nyomtatói segítségével gyorsan, egyszerűen, hatékonyan és szórakoztatóan készíthetsz fizikai fotónyomatokat, matricákat, képeslapokat és sok minden mást is, így biztos lehetsz benne, hogy képeid megkapják a megérdemelt figyelmet.

Matthew Richards
 1. Ha albumban tárolod. Gyorsított tesztelés alapján, 23 °C/73,4 °F hőmérsékletet és 50%-os páratartalmat feltételezve.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Az első évem képekben

  A portréfotós Jemella Ukaegbu megosztja bevált tippjeit, amelyekkel megörökítheted és emlékként megőrizheted kisbabád első évét.

 • NYOMTATÁS ÉS KREATIVITÁS

  Készíts meglepetésdobozt

  Lini Trinh megmutatja, hogyan készített papír meglepetésdobozt a Canon SELPHY CP1500 nyomtató segítségével.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Készíts saját kezűleg egy Canon Zoemini fotófülkét

  Csupán a Canon Zoemini S2 készülékedre és a Mini Print alkalmazásra lesz szükséged, na meg egy kis jókedvre, hogy a következő bulidat fotófülkés stílusú képekkel tedd emlékezetesebbé.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Kreatív ötletek megvalósítása a Canon Zoemini termékcsaláddal

  Engedd szabadjára kreativitásodat menet közben egy instant fényképezőgéppel és zsebnyomtatóval.