KREATÍV NYOMTATÁS

Nyomtasd ki saját hímzésmintáidat

Ennek a hímzésminták nyomtatásáról szóló lépésenként útmutató segítségével egyedi fali díszeket hozhatsz létre, vagy feldobhatsz egy sima fehér pólót.
Canon Camera
A hímzés egyre népszerűbbé vált az elmúlt években, hiszen az emberek olyan hobbit keresnek, amely megnyugtatja az elmét, és elvonja a figyelmet a TV és a számítógép képernyőjéről. Tudtad, hogy használhatod a nyomtatódat saját hímzésmintáid megalkotásához?

Egy PIXMA nyomtatóval egyszerűen megtervezheted saját motívumodat és áthelyezheted azt egy anyagra. Ezzel a lépésenkénti útmutatóval megtudhatod, hogyan díszíthetsz ki egy sima pólót, vagy alkothatsz egyedi fali díszt.

A következőkre lesz szükséged:

 • Canon nyomtató, például a PIXMA TS5350 sorozat
 • Vasalható transzferpapír világos1 vagy sötét2 anyaghoz, vagy matt fotópapír
 • Általad választott hímzésminta
 • Általad választott anyag (az anyagnak legalább 50% pamutnak, és 30 °C-on mosógépben moshatónak kell lennie)
 • Olló
 • Vasalódeszka és vasaló
 • Tű és fonál
 • Hímzőkarika

1. Válaszd ki a mintádat a hímzéshez

Nyomtatott hímzésmintás póló és fali dísz egy Canon nyomtató mellett.

Bármilyen dizájnt választhatsz hímzésmintádhoz, vagy akár sajátot is megpróbálhatsz létrehozni.

Egy nő növénymintás pólót helyez egy hímzőkarikába.

A dizájnodnak nem kell tökéletesnek lennie, hiszen ráhímezhetsz az olyan részletekre, amelyeket el akarsz rejteni.

Valószínűleg már van ötleted, hogy milyen mintájú hímzést szeretnél. Rosie a The Embroidery Barntól két dizájnt választott ehhez a projekthez. Az egyik egy növénymintás motívum volt, hogy feldobjon egy sima fehér pólót. A második pedig szív alakot formázó kezeket ábrázol, amelyet egy fehér anyagon tervezett elhelyezni, hogy ezáltal megalkosson egy inspiráció fali díszt.

Rosie saját maga tervezte a mintákat, azonban ha neked nincs ötleted, számos inspirációt találsz a Creative Park weboldalán vagy a Creative Park alkalmazásban3. Mindkét helyen számos művész és illusztrátor dizájnjait és mintáit találod meg – nézd meg a Kaktuszparti vagy a Békés törpepapagájok nevű mintákat!

2. Nyomtasd ki saját hímzésmintádat

Canon PIXMA nyomtató, amint két dizájnt nyomtat egy A4-es papírra.

Kézművesünk kinyomtatta dizájnjait a pólóhoz és a hímzőkarikához is, világos anyaghoz való A4-es vasalható transzferpapírra.

Ha kiválasztottad a dizájnt hímzésedhez, itt az ideje kinyomtatni a mintádat. Az ingyenes Canon PRINT alkalmazás, amely a legtöbb Wi-Fi-s Canon nyomtatóval kompatibilis, beleértve a Canon PIXMA TS5350 sorozatot, lehetővé teszi, hogy egyenesen okostelefonodról irányítsd a nyomtatódat, és csatlakozz a felhőhöz.

Ha az anyagod meglehetősen vékony, hímzésmintádat nyomtathatod normál papírra, például matt fotópapírra, és a dizájnt átrajzolhatod közvetlenül az anyagra. Egyszerűen ragaszd fel a mintát egy ablakra, helyezd rá az anyagot, majd rajzold át a vonalakat egy ceruzával vagy tollal.

Rosie világos anyaghoz való vasalható transzferpapírt használt, ami egy picit megkönnyíti a folyamatot. Elérhető A4-es méretben, így készíthetsz nagy méretű dizájnokat, vagy elhelyezhetsz több kisebb motívumot ugyanarra a lapra (a Canon Easy-PhotoPrint Editor alkalmazás használata segít az elrendezésben), így elkerülheted a pazarlást.

3. Készítsd elő nyomtatott hímzésmintádat az anyagra történő áthelyezéshez

Egy nő növényes motívumot vág ki ollóval.

A transzferpapíron lévő üres részek a végső dizájnon is látszódni fognak, ezért gondosan vágd körbe a széleket, hogy szép keretet kapj.

Egy nő növényes dizájnt helyez el egy pólón.

Ha tetszik, ahogy kivágtad a mintát, döntsd el, hogy hol szeretnéd elhelyezni a dizájnt az anyagon.

Mielőtt áthelyeznéd mintádat az anyagra, egy éles ollóval vágd ki a dizájnt. Körbevághatod a szélekhez közel, vagy hagyhatsz egy vékony keretet a motívumok körül. Helyezd el a dizájnt az anyagon – ha pólóra szeretnéd áthelyezni, érdemes előtte felpróbálni, hogy biztosan minden a megfelelő helyen legyen. Ha megfelelő a minta elhelyezkedése, fordítsd meg a papírt, hogy a dizájn az anyag felé nézzen.

4. Vasald az anyagra hímzésmintádat

Egy nő egy pólón és egy fejjel lefelé fordított transzferdizájnon húzza át a vasalót.

Helyezd a dizájnodat az anyagra fejjel lefelé, és egy előmelegített vasalóval rögzítsd a mintát a pólón.

Egy nő lehúzza egy fehér anyagra helyezett transzferminta hátulján lévő papírt.

Óvatosan húzd le a dizájn hátulján lévő papírt, hogy felfedd a mintádat.

Helyezd az anyagot és a dizájn egy vasalódeszkára. A vasalót állítsd körülbelül 170 °C-ra (a legtöbb vasalón ez a „pamut” anyagokhoz való alapbeállítás), és lassan húzd át a vasalót az anyagon, közben pedig egyenletesen nyomd rá. Körkörös mozdulatokkal biztosítsd, hogy az anyag leváljon a papírról, és átkerüljön az anyagra. Amikor már biztos vagy abban, hogy a minta megtapadt, az egyik kezeddel nyomd azt az anyagra, hogy a helyén maradjon, a másikkal pedig lassan húzd le a hátulján lévő papírt.

5. Hímezd ki a nyomtatott hímzésmintádat

Nő egy anyagon egy kezeket ábrázoló dizájn körvonalának hímzése közben.

A hímzőkarika vagy gobelinkeret használatával szorosan a helyén tarthatod hímzésedet.

Egy darab anyag keretben, nyomtatott hímzésdizájnnal, amely szív alakot formázó kezeket ábrázol.

Ha egyszerű folyamatos öltést alkalmazol a dizájn körvonalazásához, látványosabb eredményt kaphatsz.

Most, hogy a mintád a helyén van, kezdődhet a móka! Ennél a lépésnél szabadjára engedheted kreativitásodat. Eldöntheted, hogy az egész mintát hímzed ki vagy csak egy részét. Rosie az alap hímzőöltéseket alkalmazta, hogy kiszínezze a növények kaspóit, és kiemelje a leveleket a póló dizájnján. Ahhoz, hogy a kézmotívum előtérbe kerüljön, sötét színű fonallal hímezte ki a körvonalait.

Ha tetszik a hímzésed, akkor ideje megmutatni másoknak, hogy mit alkottál. A póló kedves személyre szabott ajándék lehet, a fa hímzőkarika pedig egy kész keretként szolgál, így egyedi fali díszedet rögtön fel is akaszthatod, hogy mindig emlékezz mesterművedre.

A papírdíszekkel kapcsolatos további inspirációért kövess minket a Pinteresten. És ne felejtsd el megosztani alkotásaidat a közösségi oldalakon a #MadeWithPIXMA hashtag használatával!
Szerző: Andrea Ball
 1. LF-101 világos szövetekhez való vasalható transzferpapír kompatibilitás: PRO-100/PRO-100S, TS sorozat (kivéve TS31xx sorozat/TS20x sorozat), TR sorozat (kivéve TR45xx sorozat), MG77xx sorozat/MG75xx sorozat/MG68xx sorozat/MG67xx sorozat/MG57xx sorozat/MG56xx sorozat/MG36xx sorozat, iX68xx sorozat
 2. DF-101 vasalható transzferpapír kompatibilitás sötét színű szövetekhez: PRO-100/PRO-100S, TS sorozat (kivéve TS31xx sorozat/TS20x sorozat), TR sorozat (kivéve TR45xx sorozat), G sorozat (kivéve GM40xx sorozat/GM20xx sorozat), MG77xx sorozat/MG75xx sorozat/MG67xx sorozat, iP87xx sorozat/iX68xx sorozat
 3. A támogatott Canon tintasugaras nyomtatómodellekkel kapcsolatos további információ érdekében tekintsd meg a következő weboldalt: https://ij.start.canon/cpapp-model.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Gondold újra a ruhatáradat

  Feliratos pólók, személyre szabott vászontáskák, egyedi ajándékok… útmutató a textilnyomtatáshoz.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Nyomtass és készíts pillangós fali díszeket

  Aimee Graham papírhajtogató művész elmeséli, hogyan készíthetünk egyedi dekorációkat a nyomtatás segítségével.

 • Macska és koala PIXMA TS5350 nyomtatón nyomtatva

  NYOMTATÁS ÉS ALKOTÁS

  Kreatív alkotás @paperboyo jóvoltából

  Nézd meg, hogyan növelheted a kreativitás különböző hordozótípusok használatával.

 • A Canon PIXMA G6050 printer and Canon Magnetic Photo Paper on a table next to papercraft creations including a dinosaur mobile, a unicorn head and cat stickers.

  KREATÍV NYOMTATÁS

  Dekorációs ötletek nyomtatással

  Alkoss otthon egy nyomtatóval és a Creative Park alkalmazással.