KREATÍV NYOMTATÁS

Nyomtasd ki saját hímzésmintáidat

Ennek a hímzésminták nyomtatásáról szóló lépésenként útmutató segítségével egyedi fali díszeket hozhatsz létre, vagy feldobhatsz egy sima fehér pólót.
Fehér póló nyomtatott, növényes hímzésmintával, egy csomag Canon vasalható transzferpapír mellett.

A hímzés egyre népszerűbbé vált az elmúlt években, hiszen az emberek olyan hobbit keresnek, amely megnyugtatja az elmét, és elvonja a figyelmet a TV és a számítógép képernyőjéről. Tudtad, hogy használhatod a nyomtatódat saját hímzésmintáid megalkotásához?

Egy PIXMA nyomtatóval egyszerűen megtervezheted saját motívumodat és áthelyezheted azt egy anyagra. Ezzel a lépésenkénti útmutatóval megtudhatod, hogyan díszíthetsz ki egy sima pólót, vagy alkothatsz egyedi fali díszt.

A következőkre lesz szükséged:

 • Canon nyomtató, például a PIXMA TS5350 sorozat
 • Vasalható transzferpapír világos1 vagy sötét2 anyaghoz, vagy matt fotópapír
 • Általad választott hímzésminta
 • Általad választott anyag (az anyagnak legalább 50% pamutnak, és 30 °C-on mosógépben moshatónak kell lennie)
 • Olló
 • Vasalódeszka és vasaló
 • Tű és fonál
 • Hímzőkarika

1. Válaszd ki a mintádat a hímzéshez

Nyomtatott hímzésmintás póló és fali dísz egy Canon nyomtató mellett.

Bármilyen dizájnt választhatsz hímzésmintádhoz, vagy akár sajátot is megpróbálhatsz létrehozni.

Egy nő növénymintás pólót helyez egy hímzőkarikába.

A dizájnodnak nem kell tökéletesnek lennie, hiszen ráhímezhetsz az olyan részletekre, amelyeket el akarsz rejteni.

Valószínűleg már van ötleted, hogy milyen mintájú hímzést szeretnél. Rosie a The Embroidery Barntól két dizájnt választott ehhez a projekthez. Az egyik egy növénymintás motívum volt, hogy feldobjon egy sima fehér pólót. A második pedig szív alakot formázó kezeket ábrázol, amelyet egy fehér anyagon tervezett elhelyezni, hogy ezáltal megalkosson egy inspiráció fali díszt.

Rosie saját maga tervezte a mintákat, azonban ha neked nincs ötleted, számos inspirációt találsz a Creative Park weboldalán vagy a Creative Park alkalmazásban3. Mindkét helyen számos művész és illusztrátor dizájnjait és mintáit találod meg – nézd meg a Kaktuszparti vagy a Békés törpepapagájok nevű mintákat!

2. Nyomtasd ki saját hímzésmintádat

Canon PIXMA nyomtató, amint két dizájnt nyomtat egy A4-es papírra.

Kézművesünk kinyomtatta dizájnjait a pólóhoz és a hímzőkarikához is, világos anyaghoz való A4-es vasalható transzferpapírra.

Ha kiválasztottad a dizájnt hímzésedhez, itt az ideje kinyomtatni a mintádat. Az ingyenes Canon PRINT alkalmazás, amely a legtöbb Wi-Fi-s Canon nyomtatóval kompatibilis, beleértve a Canon PIXMA TS5350 sorozatot, lehetővé teszi, hogy egyenesen okostelefonodról irányítsd a nyomtatódat, és csatlakozz a felhőhöz.

Ha az anyagod meglehetősen vékony, hímzésmintádat nyomtathatod normál papírra, például matt fotópapírra, és a dizájnt átrajzolhatod közvetlenül az anyagra. Egyszerűen ragaszd fel a mintát egy ablakra, helyezd rá az anyagot, majd rajzold át a vonalakat egy ceruzával vagy tollal.

Rosie világos anyaghoz való vasalható transzferpapírt használt, ami egy picit megkönnyíti a folyamatot. Elérhető A4-es méretben, így készíthetsz nagy méretű dizájnokat, vagy elhelyezhetsz több kisebb motívumot ugyanarra a lapra (a Canon Easy-PhotoPrint Editor alkalmazás használata segít az elrendezésben), így elkerülheted a pazarlást.

3. Készítsd elő nyomtatott hímzésmintádat az anyagra történő áthelyezéshez

Egy nő növényes motívumot vág ki ollóval.

A transzferpapíron lévő üres részek a végső dizájnon is látszódni fognak, ezért gondosan vágd körbe a széleket, hogy szép keretet kapj.

Egy nő növényes dizájnt helyez el egy pólón.

Ha tetszik, ahogy kivágtad a mintát, döntsd el, hogy hol szeretnéd elhelyezni a dizájnt az anyagon.

Mielőtt áthelyeznéd mintádat az anyagra, egy éles ollóval vágd ki a dizájnt. Körbevághatod a szélekhez közel, vagy hagyhatsz egy vékony keretet a motívumok körül. Helyezd el a dizájnt az anyagon – ha pólóra szeretnéd áthelyezni, érdemes előtte felpróbálni, hogy biztosan minden a megfelelő helyen legyen. Ha megfelelő a minta elhelyezkedése, fordítsd meg a papírt, hogy a dizájn az anyag felé nézzen.

4. Vasald az anyagra hímzésmintádat

Egy nő egy pólón és egy fejjel lefelé fordított transzferdizájnon húzza át a vasalót.

Helyezd a dizájnodat az anyagra fejjel lefelé, és egy előmelegített vasalóval rögzítsd a mintát a pólón.

Egy nő lehúzza egy fehér anyagra helyezett transzferminta hátulján lévő papírt.

Óvatosan húzd le a dizájn hátulján lévő papírt, hogy felfedd a mintádat.

Helyezd az anyagot és a dizájn egy vasalódeszkára. A vasalót állítsd körülbelül 170 °C-ra (a legtöbb vasalón ez a „pamut” anyagokhoz való alapbeállítás), és lassan húzd át a vasalót az anyagon, közben pedig egyenletesen nyomd rá. Körkörös mozdulatokkal biztosítsd, hogy az anyag leváljon a papírról, és átkerüljön az anyagra. Amikor már biztos vagy abban, hogy a minta megtapadt, az egyik kezeddel nyomd azt az anyagra, hogy a helyén maradjon, a másikkal pedig lassan húzd le a hátulján lévő papírt.

5. Hímezd ki a nyomtatott hímzésmintádat

Nő egy anyagon egy kezeket ábrázoló dizájn körvonalának hímzése közben.

A hímzőkarika vagy gobelinkeret használatával szorosan a helyén tarthatod hímzésedet.

Egy darab anyag keretben, nyomtatott hímzésdizájnnal, amely szív alakot formázó kezeket ábrázol.

Ha egyszerű folyamatos öltést alkalmazol a dizájn körvonalazásához, látványosabb eredményt kaphatsz.

Most, hogy a mintád a helyén van, kezdődhet a móka! Ennél a lépésnél szabadjára engedheted kreativitásodat. Eldöntheted, hogy az egész mintát hímzed ki vagy csak egy részét. Rosie az alap hímzőöltéseket alkalmazta, hogy kiszínezze a növények kaspóit, és kiemelje a leveleket a póló dizájnján. Ahhoz, hogy a kézmotívum előtérbe kerüljön, sötét színű fonallal hímezte ki a körvonalait.

Ha tetszik a hímzésed, akkor ideje megmutatni másoknak, hogy mit alkottál. A póló kedves személyre szabott ajándék lehet, a fa hímzőkarika pedig egy kész keretként szolgál, így egyedi fali díszedet rögtön fel is akaszthatod, hogy mindig emlékezz mesterművedre.

A papírdíszekkel kapcsolatos további inspirációért kövess minket a Pinteresten. És ne felejtsd el megosztani alkotásaidat a közösségi oldalakon a #MadeWithPIXMA hashtag használatával!

Szerző: Andrea Ball

 1. LF-101 világos szövetekhez való vasalható transzferpapír kompatibilitás: PRO-100/PRO-100S, TS sorozat (kivéve TS31xx sorozat/TS20x sorozat), TR sorozat (kivéve TR45xx sorozat), MG77xx sorozat/MG75xx sorozat/MG68xx sorozat/MG67xx sorozat/MG57xx sorozat/MG56xx sorozat/MG36xx sorozat, iX68xx sorozat
 2. DF-101 vasalható transzferpapír kompatibilitás sötét színű szövetekhez: PRO-100/PRO-100S, TS sorozat (kivéve TS31xx sorozat/TS20x sorozat), TR sorozat (kivéve TR45xx sorozat), G sorozat (kivéve GM40xx sorozat/GM20xx sorozat), MG77xx sorozat/MG75xx sorozat/MG67xx sorozat, iP87xx sorozat/iX68xx sorozat
 3. A támogatott Canon tintasugaras nyomtatómodellekkel kapcsolatos további információ érdekében tekintsd meg a következő weboldalt: https://ij.start.canon/cpapp-model.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Gondold újra a ruhatáradat

  Feliratos pólók, személyre szabott vászontáskák, egyedi ajándékok… útmutató a textilnyomtatáshoz.

 • Egy Canon nyomtató papírlapot nyomtat, rajta három szív alakú minta. Körülötte színes ceruzák, egy csomag transzferpapír és egy fehér póló, rajta egy szív alakú transzfer.

  KREATIVITÁS ÉS TUDATOS JELENLÉT

  Mutasd ki az érzéseid a mintákon keresztül

  Csatlakozz a mentális egészségről szóló beszélgetéshez ezekkel a stílusos és inspiráló mintákkal.

 • Trópusi faleveleket ábrázoló alakokból készült fali függő, amelyet rózsaszín és zöld papírokból, illetve trópusi nyomatokból vágtak ki.

  KREATÍV NYOMTATÁS

  Egyszerű biofil dekorációk

  Kombináld a természetet és a dizájnt, és hozd létre a nyugalom szigetét otthonodban.

 • Egy Canon PIXMA G6050 nyomtató és egy Canon mágneses fotópapír az asztalon, melyen még dinoszauruszos, unikornisfejes papírszobrok és cicás matricák hevernek.

  KREATÍV NYOMTATÁS

  Készíts stílusos otthoni dekorációt

  Kreatívkodj és dekoráld ki otthonod a Creative Parkkal és egy PIXMA G6040 nyomtatóval.