KREATÍV NYOMTATÁS ÉS ALBUMKÉSZÍTÉS

Ültetés, fényképezés, nyomtatás: 100 nap a kertben

Fedezd fel, hogyan használt a tehetséges kertész és TikToker, Chloe Mckechnie Canon Zoemini 2 készüléket és 100 mini fotónyomatot kertje növekedésének dokumentálásához.
A Canon Zoemini 2 hordozható nyomtató egy napló tetején, amelyen matricák, nyomatok, levélpapírok és egy 100 lapos Canon ZINK™ 5×7,6 cm-es fotópapírcsomag található.

Egy konyhakert vagy egy vad és élettel teli virágoskert fejlődésének dokumentálása fantáziadús módja annak, hogy ne csak arra emlékezz, hogyan kell gondozni a növényeket, hanem azt is megörökítsd, ahogy növekszik és életre kel a kert.

A TikTok-tartalomkészítő, Chloe Mckechnie az Egyesült királyságbeli Torquay-ban él és jelentős online követőtábort szerzett a hasznos és inspiráló kerttel kapcsolatos újdonságaival, növénymentő bejegyzéseivel és oktatóvideóival. Chloe úgy döntött, hogy a zsebméretű Canon Zoemini 2 készülékkel és egy 100 lapos Canon ZINK™ 5×7,6 cm-es öntapadó hátoldalú fotópapírcsomaggal dokumentálja kertészkedésének 100 napját, hogy nyomon kövesse a fejlődését, és hasznos segédanyagot hozzon létre a jövőre nézve. Már korábban is vezetett kertészeti naplót, de most már mini nyomatokkal tudja színesíteni a kézzel írt feljegyzéseit a növénytermesztési módszereiről és a részletes terveiről.

A Canon Zoemini termékcsalád és az öntapadó papírcsomag ideális az ilyen jellegű fejlődést bemutató projektekhez, például egy 100 napos otthoni barkácsolós vagy dekorációs projekthez, egy újszülöttel töltött első 100 nap vagy egy új kisállat első 100 napjának dokumentálásához.

„Egy 100 napos projekt nagyon izgalmas és szórakoztató módja annak, hogy az alkotók megnézzék, milyen messzire jutottak. Én is nagyon izgatott voltam, miközben felfedeztem, hogy milyen sokféleképp tudom használni a Canon Zoemini 2 nyomtatót a kertészeti projektjeimhez” – mondja Chloe.

Chloe megosztja a 100 napos kertészeti projekt mögött rejlő történetet is.

Válaszd ki, hogy mit szeretnél dokumentálni

Egy fiatal nő egy üvegházban tart egy növényt, mellette ásó és öntözőkanna, mögötte a falon egy virágtartó kaspó lóg.

„Olyan boldog és nyugodt vagyok, amikor a kertemben vagyok” – mondja Chloe. „Számomra ez a legkedvesebb hely – még akkor is, ha esik az eső, és nyakig sáros vagyok.”

Egy fiatal nő egy sor palántát rendezget az üvegház polcán.

Chloe azt mondja, hogy a napi fejlődésről készült képek arra ösztönözték, hogy más növényekkel is kísérletezzen. „Meghozta hozzá a kedvem, hogy új zöldségeket és virágokat ültessek, és nyomon kövessem a fejlődésüket” – magyarázza.

Chloe néhány évvel ezelőtt kezdett kertészkedni, amikor párjával beköltöztek a lakásukba, és a külső tér átalakítása meghozta a kedvét a növénygondozáshoz. „Először csak rendrakással kezdtem, ugyanis a kert tele volt elvadult növényekkel és gyomokkal” – magyarázza. „Minden évben egyre nagyobb szenvedéllyel csináltam. Imádom a kertészkedést és az általunk létrehozott teret – itt vagyok igazán boldog.”

Chloe úgy döntött, hogy minden nap betesz a naplójába egy napi kiemelést, és készít egy havi válogatást is az éppen virágzó növényekről. „Készítettem magamnak használati útmutatókat is” – magyarázza. „A kertészkedés terén a legjobban a korábbi tapasztalatokból lehet tanulni, így igazán szórakoztató volt ezeknek az útmutatóknak az összeállítása.

„Ez az első év, amikor végre sikerült rendes saját zöldségeket termesztenem” – teszi hozzá. „Korábban már termesztettem spenótot és sárgarépát, de idén lett zöldborsó, burgonya, paradicsom és chili is. Fényképeket készítettem a zöldséges- és virágoskertemről, hogy dokumentáljam a tavasztól nyárig tartó átalakulást” – mondja Chloe.

Chloe ültetett tulipánt, krókuszt, hagymát és kedvencét, cukorborsót is. „Legjobban a cukorborsó növekedésének nyomon követését élveztem, ugyanis ez a növény nagyon gyorsan nő, és könnyű magról ültetni” – mondja. „Ugyanakkor komoly kertészeti kihívást is jelentett, mivel támasztékot kellett készítenem a hajtásoknak, amin felkúszhatnak.”

Tedd személyessé a fényképeidet

A Canon Mini Print alkalmazás tervezési lehetőségeit megjelenítő okostelefont tartó kéz.

A Canon Zoemini 2 és a Canon Zoemini S2 készülékekhez való Canon Mini Print alkalmazás számos lehetőséget kínál, többek között előre megtervezett elrendezéseket, kollázsokat és címkéket lehet kiválasztani.

Kezek, amint a Canon Mini Print alkalmazás segítségével szöveget adnak hozzá egy tulipánokról készült képhez egy okostelefonon.

Az alkalmazás lehetővé teszi azt is, hogy kreatív módon matricákat, kereteket és szövegeket adj hozzá a képeidhez.

Chloe az ingyenes Canon Mini Print alkalmazás segítségével csatlakoztatta okostelefonját a Canon Zoemini 2 készülékhez. Az iOS és Android eszközökkel kompatibilis alkalmazás segítségével bemutathatta kreativitását, és életre kelthette fényképeit.

Az alkalmazáson belül matricák és keretek segítségével tudod személyre szabni fényképeidet, és számos elrendezési mód is a rendelkezésedre áll, többek között egy Címke lehetőség, ahol számos személyre szabható sablon közül választhatsz, valamint több képet tartalmazó kollázsokat is létrehozhatsz.

„Az alkalmazás könnyen használható és sokoldalú” – mondja Chloe. „Rengeteg olyan lehetőség van matricák és címkék nyomtatására, amelyekre soha nem gondoltam volna.”

Az előrehaladás dokumentálása

Egy nő a naplójába ír az általa termesztett növényekről, a leírást a növényekről készült fotókkal díszíti.

Chloe a naplójában dokumentálta a burgonyatermesztésre tett első kísérletét, mellékelve a folyamat különböző szakaszainak képeit, amelyek hasznos referenciaként szolgálnak majd jövőre.

Kezek egy apró, piros paradicsomot ábrázoló, „Paradicsom” feliratú jelölőt szúrnak egy cserépbe.

Bátran lehetsz kreatív a címkékkel – nem kell csak szöveget ábrázolniuk. Chloe vidám betűtípust használt, és egy paradicsomillusztrációt tett a paradicsomokhoz készült címkéire.

A Canon Zoemini termékcsalád összes nyomatának öntapadós a hátoldala, ami nagyban megkönnyíti a naplóvezetést – nincs ragasztó, így nem kell aggódnod a rendetlenség miatt, és a csomagolási hulladék is minimális. Csak le kell húzni a címke hátoldalát, és már be is ragaszthatod a nyomatokat. A nyomatok ellenállnak a szakításnak és vízállóak is, így Chloe a kerti munka közben is dolgozhatott a naplóján.

A 20, 50 és 100 lapos csomagban kapható Canon ZINK (Zero Ink) 50×76 mm-es (2×3") fotópapír mellett a Canon ZINK 1,3"-es előre kivágott, kör alakú matricákkal is változatosságot vihetsz a naplóírásba.

A naplóhoz készült nyomatok mellett Chloe címkéket is készített a növények cserepébe, és a nyomatokat csíkokra vágta, hogy könnyen beazonosíthassa az üvegházban lévő különböző palántákat. „Nagyon nehéz nyomon követni, amikor egyszerre sok magot ültetsz, így a címkék tényleg nagy segítséget jelentettek” – magyarázza. „Néhány kerettel ellátott képet is kinyomtattam, amelyeket a félretett tavaszi virághagymák zacskójára fogok tenni.”

Chloe úgy gondolja, hogy nagy segítség lesz jövőre, ha van egy képes útmutatója a kertészkedős szezonról. „A különböző zöldségek ültetéstől betakarításig történő fejlődésének dokumentálása nagy segítség lesz a zöldségeskertemben a jövőben” – mondja Chloe. „Konkrétan látom, hogy hogyan kell kinéznie a növényeimnek az egyes fázisokban. A 100 napos projekt fantasztikus élmény volt – teszi hozzá. „Imádom a kertemet és a kertészkedést, de ez a projekt eddig soha nem tapasztalt kihívást jelentett számomra.” Az, hogy van egy kézzelfogható napló, ahol vissza lehet nézni a képeket és nem csak a telefonon vannak meg, érzelmileg hatalmas különbséget jelent, különösen egy ilyen nagy vállalkozás befejezése után.

Egy kéz virágzó tulipánokat ábrázoló nyomatot tart egy kertészeti napló fölött. Egy 100 lapos Canon ZINK 5×7,6 cm-es (2×3") fotópapírcsomag van az asztalon, a napló mellett.

„Nagyon élveztem, ahogy dokumentálhattam, amint a tavaszi virághagymák elkezdtek virágozni” – mondja Chloe. „Izgalmas – és nagyon tanulságos – volt látni, hogyan változott a kertem 100 nap alatt.”

Melyik projektedet dokumentálnád 100 nap alatt vagy 100 képen? Bármit is választasz, a nyomatokat felragaszthatod a falra, felakaszthatod egy saját készítésű fotófüzérre vagy beteheted egy egyedi albumba. A zsebméretű Canon Zoemini 2 elég kicsi ahhoz, hogy mindig kéznél legyen az azonnali nyomtatáshoz, és másra nincs is szükség, csak egy csomag öntapadós ZINK papírra.

Szerző: Lorna Dockerill

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek