CSALÁDI FOTÓZÁS

Fedezd fel, hogyan hozhatod ki a legtöbbet Canon PowerShot PX fényképezőgépedből

Ez a sokoldalú kis fényképezőgép olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek az egész család számára előnyösek, legyen szó otthoni irodájának tökéletesítéséről vagy közösségi médiához készült videók létrehozásáról.
Egy gördeszkás ugrás közben a ragyogó kék ég előtt. Tőle jobbra egy állványra szerelt Canon PowerShot PX készülék látható.

A Canon PowerShot PX olyan élményt nyújt, mintha saját fotósod és videósod lenne. A kompakt PTZ (Pan, Tilt, Zoom) kamera automatikusan rögzíti a pillanatokat, akár bulit tartasz, vagy webkameraként használod. Csak állítsd fel egy sima felületre vagy állványra, kapcsold be, és amint felismer egy arcot, magától elkezd intelligens módon fényképeket és videókat készíteni. Akkumulátoros tápellátású, az objektívje pedig széles pásztázási, döntési és zoomtartományt fed le.

Így szabadon élvezheted a pillanatot – nem is beszélve arról, hogy te is részese lehetsz az akciónak – anélkül, hogy a fotózással vagy a filmezéssel kellene foglalkoznod. Nem kell órákat töltened a fényképek és videók átnézésével, hogy kiválaszthasd azokat, amelyek tetszenek. A PowerShot PX memóriakártyáján tárolt összes kép megjelenik a Mini PTZ-kamera Connect alkalmazásában okostelefonodon, így manuálisan is kiválaszthatod kedvenceidet, és megoszthatod azokat a közösségi oldalakon. Az alkalmazás okos, és a legjobb képeket és klipeket ajánlja fel, így időt és energiát takaríthatsz meg.

Az alábbi videóban további információkat találsz a Canon PowerShot PX készüléked beállításáról és üzembe helyezéséről.

A still showing an illustrated Canon camera on an orange background next to text that reads: PowerShot PX.

A Canon PowerShot PX azonban sokkal többet kínál, mint pusztán a kényelmet – csak ismerned kell az erősségeit.

Íme egy sor módja annak, hogy te és szeretteid a lehető legtöbbet hozzátok ki ennek az okos fényképezőgépnek különleges képességeiből, valamint tippek, hogyan használhatjátok ki funkcióit a lehető legjobban az egyes helyzetekben.

1. Családi összejövetelek és események: őrizd meg az őszinte pillanatokat

Egy székben ülő idősebb nő egy ajándékot ad egy izgatott fiatal gyermeknek. Egy Canon PowerShot PX van az asztalon mellettük, megörökíti a mosolygó csoportot.

A Canon PowerShot PX kicsi és diszkrét, így ideális választás az őszinte családi pillanatok megörökítéséhez, amik sokkal autentikusabbak mint a beállított csoportos portrék.

Egy Canon PowerShot PX egy oldalsó asztalra helyezve, hogy megörökítse, amint négy ember eszik egy kerti partin.

A Canon PowerShot PX akkumulátorról működik, így száraz időben kültéren is felállíthatod. Akkor működik a legjobban, ha árnyékos helyen, a közvetlen napfénytől távol helyezed el.

Bulit tervezel? A Canon PowerShot PX ideális a társadalmi események és családi összejövetelek dokumentálására. Míg egy szelfibot hatótávolsága csak néhány méterre terjed ki a felhasználótól, a PowerShot PX távolabb is elhelyezhető, hogy a teljes jelenetet megörökítse.

Még a vendégek érkezése előtt állítsd fel a PowerShot PX fényképezőgépet, és helyezd szemmagasságban egy sima, stabil felületre, ahonnan rálátás nyílik arra a helyre, ahol az emberek összegyűlnek, majd győződj meg róla, hogy a jelenet jól megvilágítású, és semmi sem akadályozza a pásztázási ívet.

Ezután magára hagyhatod a fényképezőgépet, hogy elvégezze a munkát. Az arcfelismerő technológia segítségével a legjobb kompozíciók érdekében pásztázni, dönteni és zoomolni is tud, és így biztosítja, hogy a partizók csoportjai mind rajta legyenek a képen, és automatikusan korrigálja a képek torzulását.

Több irányításra vágysz? A Mini PTZ-kamera Connect alkalmazása lehetővé teszi, hogy a kamera arcokra, például egy ünnepelt személyre fókuszáljon, majd a képeket a téma szerint rendezze.

És amiatt se kell aggódnod, hogy elfogy a hely. Ha a fényképezőgép microSD-kártyája megtelik, egy automatikus képtörlési lehetőség is rendelkezésre áll, hogy tovább fényképezhess. Először a legrégebbi képeket törli a rendszer, de egyik kedvencedet sem távolítja el.

2. Tartalomkészítés: szórakoztató tevékenységek megörökítése

Egy anya mosolyog a lányára, miközben egy tortát vesz ki a sütőből. Az előtérben egy elmosódott, a pillanatot megörökítő Canon PowerShot PX látható.

A Mini PTZ-kamera Connect alkalmazása lehetővé teszi, hogy távolról, az okostelefonon keresztül készíthess felvételeket. A kívánt kompozíció eléréséhez pásztázhatsz, megdöntheted a képet és nagyíthatsz a fényképezőgéppel, majd a videó vagy fénykép elkészítéséhez nyomd meg a felvétel vagy az exponáló gombot.

Ha egy pék, művész vagy más kreatív művész vagy, aki jobb módszert keres a kézműves alkotásaid dokumentálására, a Canon PowerShot PX a válasz.

Az önálló felvételkészítési képességeknek köszönhetően ideális fényképezőgép-társ, ha foglaltak vagy koszosak a kezeid – ha épp egy torta tésztáját dagasztod vagy ha épp az ecsettel és a palettával bíbelődsz, akkor biztos nem tudsz foglalkozni a fényképezőgép kezelésével. A hangutasításokkal te lehetsz a rendező: csak mondd „Hello, Pixie” a kamera felébresztéséhez, „Indítsd a felvételt” a klip felvételének megkezdéséhez, vagy „Készíts egy fotót” egy állókép elkészítéséhez, majd azt, hogy „Állj” az automatikus felvétel befejezéséhez*.

3. Filmezés: legyél közösségi média sztár

Egy állványra szerelt PowerShot PX, amellyel egy gördeszkás tizenéves fiút filmeznek.

A készülékszoftver-frissítésen keresztül elérhető Tracking assist funkció ideális mozgás, például gördeszkás ugrások és trükkök filmezéséhez.

Egy kis kutya egy labdát tartó fiút kerget. Egy PowerShot PX fényképezőgépet szerelnek egy előtérben látható állványra.

Egyszerűen kapcsold be a Tracking Assist funkciót a Mini PTZ-kamera Connect alkalmazásában. Az összes videód azonnal megtekinthető lesz a telefonodon, így kiválaszthatod a kedvenceidet, szerkesztheted és feltöltheted őket egyenesen a közösségi csatornáidra.

A Canon PowerShot PX a közösségi oldalakon, például a YouTube-on is kulcsfontosságú lehet a gyors sikerhez, hiszen olyan lelkes közösségi sztároknak készült, akik minimális fáradsággal szeretnének filmeket készteni online.

A fényképezőgép automatikus felvételkészítési funkciójának használata esetén a pásztázás, döntés és zoom funkciók szemet gyönyörködtető hatást adhatnak a klipekhez. A körülményektől függően a fényképezőgép automatikusan nagy látószögű pásztázást, többféle pásztázást (egymás mellett álló emberek keresése – ideális, ha egy vagy több barátoddal lépsz fel), vagy egyszerű ráközelítést és távolítást és bekeretezést (a látótéren kívülről érkező emberek bekeretezése) végez.

Ha távolról készítesz felvételeket, egy készülékszoftver-frissítéssel, amelyet a Mini PTZ-kamera Connect alkalmazásán keresztül tölthetsz le, hozzáadhatsz egy Tracking assist funkciót, amely lehetővé teszi, hogy mozgó témákat rögzíts akkor is, ha az nem a kamerával szemben áll. A filmezést az alkalmazás felvételkészítő képernyőjén keresztül indíthatod el, vagy ha hozzárendeled a felvételkészítési funkciót fényképezőgép vezeték nélküli kommunikációs gombjához.

A PowerShot PX apró, könnyű kialakításának köszönhetően szinte bárhol elhelyezhető. Ha fix szöget szeretnél elérni, fontold meg egy állvány használatát. A kamera alján egy normál tartó található, így tökéletes helyzetbe állíthatod, és biztonságosan trükközhetsz tovább, abban a tudatban, hogy a fényképezőgép stabilan áll, és a teljes akciót a képen lesz.

4. Otthoni munkavégzés: válts egy jobb webkamerára

Egy fehér Canon PowerShot PX fényképezőgép ül egy kis könyvkupacon tetején egy faasztalon.

Ha a Canon PowerShot PX fényképezőgépet vezeték nélküli webkameraként használod, akkor is képen maradhatsz, ha a szobádban mozogsz. Akkumulátorról működik, de hosszabb megbeszélésekhez ajánlott egy kompatibilis USB-C PD töltő/tápegység használata.

A rögzített webkamerák, amelyek miatt mozdulatlanul kell ülnöd egy megbeszélés alatt, (meglehetősen unalmas) szabványnak számítanak, de ha egy Canon PowerShot PX fényképezőgéppel egészíted ki az otthoni irodádat, azzal teljesen új dimenziót nyithatsz meg a virtuális értekezletek és bemutatók előtt. A Wi-Fi-n keresztül vezeték nélkül működéssel és a Canon Mini PTZ kamera vezeték nélküli segédprogramjával (Windows 10 operációs rendszert futtató számítógépekhez ingyenesen elérhető) a PowerShot PX a mozgáskövető képességeivel követni tud téged az otthoni irodádban. Ezt az újdonsült szabadságot gyorsan irigyelni fogják az íróasztalhoz kötött kollégáid.

Így akár baráti vagy családi összejövetelt tervezel, akár a közösségi csatornáidhoz szeretnél dinamikus videoklipeket rögzíteni, vagy egyszerűen csak fel szeretnéd dobni a munkahelyi megbeszéléseidet, a kis méretű, de intelligens Canon PowerShot PX minden kemény munkát képes elvégezni számodra.Írta: Sam Kielsden

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek