CSALÁDI FOTÓZÁS

Örökítsd meg az őszinte családi pillanatokat a PowerShot PX fényképezőgéppel

Legyen szó családról, barátokról vagy háziállatokról, örökítsd meg könnyedén a gyönyörű mindennapi pillanatokat a Canon PowerShot PX fényképezőgéppel.
Egy nő és három gyermeke egy keverőtál körül áll a konyhában, miközben sütni készülnek. A PowerShot PX velük szemben egy halom könyv tetején áll.

A mindennapi családi élet örömteli pillanatainak megörökítése nem is lehetne egyszerűbb az új Canon PowerShot PX fényképezőgéppel. A PowerShot PX elég okos ahhoz, hogy automatikusan felismerje az arcokat, valamint hangutasításokkal vezérelhető, így egy tökéletes családi fotós, aki egy pillanat alatt készen áll a felvételek készítésére, és mindig jelen van az otthon szívében.

A digitális alkotó és fotós, Eimear Varian Barry, egy egyedülálló szülő, akinek az életéről és családjáról készült pillanatképei közel 97 000 követőt szereztek neki az Instagramon, de általában ő áll a kamera mögött.

Viszont a Canon PowerShot PX fényképezőgép révén Eimearnek többé nem kell kimaradnia a képekből. A fényképezési mód automatikus felismerésével rendelkező intelligens fényképezőgép személyében Eimearnek saját családi fotósa van, aki megörökíti azokat a látszólag jelentéktelen pillanatokat, amelyek gyakran a legkülönlegesebbek.

Örökítsd meg könnyedén a mindennapi pillanatokat

Egy család ül egy piknikpléden, és gyümölcsöt eszik. A Canon PowerShot PX egy piknikkosáron áll velük szemben.

A Canon PowerShot PX olyan témafelismerő technológiát alkalmaz, amely elég okos ahhoz, hogy felismerje az emberek arcát, és eldöntse, milyen kompozíció fog a legjobban mutatni, automatikusan svenkelve, döntve és zoomolva a tökéletes emlék elkészítéséhez – mindezt anélkül, hogy fel kellene állod a helyedről. A PowerShot PX egyszerű használata tökéletes teszi társsá teszi, még a legforgalmasabb háztartásokban is. „Szerintem az alkalmazás és a hangfelismerés zseniális” – mondja Eimear, aki egyedülálló szülőként gyakran el van foglalva.

„Szerintem elképesztő, hogy a Canon PowerShot PX olyan pillanatokat is megörökít, amelyekről talán nem is gondolnánk, hogy jó képek lennének” – mondja Eimear. „Azok a felvételek például, amelyeken a gyerekek a reggelizőpulton színeznek, miközben én a mosogatógépet pakolom be. Tudom, hogy 20 év múlva visszatekintek majd ezekre, és azt gondolom: »Azok voltak a szép idők!«. Az, hogy spontán, természetes módon kerültek megörökítésre, egyszerűen csodálatos.”

A fényképezőgép könnyed használhatósága az évek során kifejlesztett okos funkcióknak és a témafelismerő technológiának köszönhető. Miután bekapcsoltad és elhelyezted, a PowerShot PX az arcfelismerő funkció segítségével automatikusan megkeresi a témát, és úgy állítja be a kompozíciót, hogy mindenki rajta legyen a felvételen. Rengeteg képet készít, majd az alkalmazás javaslatot tesz arra, hogy melyek a legjobbak. A rendszeresen megjelenő arcok felismerésével biztosítja, hogy a számodra fontos emberek többször szerepeljenek a felvételeken.

Így amikor éppen főzöl, beszélgetsz a konyhaasztalnál, családi születésnapi partin veszel részt, vagy egyszerűen csak segítesz a gyerekeknek a házi feladatban, a PowerShot PX segít megörökíteni a sugárzó arckifejezéseket és a hétköznapok szépségét anélkül, hogy gondolnod kellene rá.

Eimear számára az olyan egyszerű pillanatok, mint a kutyával való játék vagy egy meseolvasás a kanapén, azok, amelyeket nagyra értékel és szeretne megosztani. „Nagyon jó, hogy ezek a pillanatok megörökítésre kerülnek, különösen, hogy nem is tudatosul bennünk” – mondja.

A saját fényképészed

Egy nő és egy fiatal fiú izgatottan nézi egy könyvhalmon álló Canon PowerShot PX fényképezőgépet.

„Mindig édesapám fotókönyveit nézegetem – ő művész –, és az összes fotókönyv, ami otthon van, fotóriporteri könyv. Amikor kicsi voltam, az életet formákban és fényben láttam” – mondja Eimear, aki élvezi, hogy nem kell a fényképezőgép mögé állnia, amikor meghitt családi pillanatokról van szó.

Egy lány térdel egy alacsony asztalnál, játékokkal játszik, előtte a Canon PowerShot PX. Édesanyja a fényképezőgép által küldött képet nézi a telefonján, és a képernyőn látható a kép, miközben beállítja a felvételt.

„Fotósként annyira hozzászoktam ahhoz, hogy munkahelyi jelenteket dokumentáljak. Ez a munkám, hogy megörökítsem a pillanatokat, de ezek nagy része megrendezett. A másik felem szereti az adott pillanatokat megörökíteni, hogy visszanézhessünk rájuk, és azt mondhassuk: »Ó, ez annyira véletlenszerű volt.«”

Bár Eimearnek gyerekkora óta van fényképezőgép a kezében, és jobban szereti, ha az Instagramja inkább gyűjtemény hangulatú, otthon, szeret olyan képeket készíteni a mindennapokról, amelyek nem egy fotózás részei.

„Úgy gondolom, hogy a PowerShot PX egy csodálatos fényképezőgép, amely jól jön ezekben a pillanatokban. Például egész héten egyedül vagyok otthon a gyerekekkel. Egyedülálló szülő vagyok. Nincs senki, aki lefotózzon engem és a gyerekeket, ahogy sütünk vagy a hátsó kertben játszunk, mert mindig én állok a kamera mögött.”

Ebben segít a Canon PowerShot PX hangvezérelhetősége, valamint az, hogy képes saját maga megkomponálni és rögzíteni a képeket és videókat a svenkelést lehetővé tevő és dönthető, 3-szoros optikai zoomos objektívvel. A gép kiválasztja a legjobb fényképeket és videókat, és rendszerezi azokat, így az élet értékes pillanatai zavartalanok maradnak.

„A hangvezérlés csodálatos, mert ha a nappalidban ülsz, és arra gondolsz, hogy »Ó, ezt meg akarom örökíteni.«, akkor megteheted” – mondja Eimear. „Ugyanolyan boldogsággal tölt el, ha visszanézem ezeket az őszinte pillanatfelvételeket, mint a beállított képek esetében.”

Azokra az alkalmakra, amikor a fotós bőrébe szeretnél bújni, a fényképezőgépet egy okostelefonos alkalmazásból könnyedén vezérelheted, felvételeket készíthetsz és megtekintheted az elkészített videókat és képeket.

Helyezd el az otthonod szívébe

Egy család egy reggelizőpult körül ül, és egy tálba keveri a süteményhozzávalókat.

„Lefényképeztük magunkat, ahogy sütünk” – mondja Eimear. „És ez az, amihez hozzászoktunk, hogy az életről készült fotók tökéletesek, és egyszerűen imádom, hogy a Canon megalkotta ezt a terméket, mert számomra a legjobb fotók a mindennapi élet legtermészetesebb képei.”

A Canon PowerShot PX kompakt és adaptív kialakításának köszönhetően feltűnésmentesen illeszkedik otthonod bármely környezetébe.

Eimear számára a reggelizőpult ideális hely a PowerShot PX elhelyezésére, mivel a családi élet nagy része ott zajlik. „Szeretek a konyhában lenni, mert a konyha nyitott, és a reggelizőpult a földszinti rész szíve” – mondja.

„A reggelizőpult körül lenni esténként, amikor vacsorát készítek, a gyerekek pedig színeznek – ez az a pillanat, amikor a mindennapos anyai dolgokat csinálom. Nem túl fényes, de nekem ez jelenti a mindent. Egy kép, amelyen a frissen mosott ruhával lépek a helyiségbe, miközben ők a házi feladatukat csinálják, a példája az anyai mindennapjaimnak. És ezek azok a pillanatok, amelyekre emlékezni akarok” – mondja.

Mindannyian tudjuk, hogy az élet nem a fényképezőgép mögött, hanem az előtt zajlik. De hogyan fogsz emlékezni életed különböző fejezeteire? Az olyan szülők számára, mint Eimear, a PowerShot PX kiváló eszköz lehet szeretteik megörökítésére, most és a jövőben egyaránt.

„Lehetetlen életünk minden egyes pillanatára emlékezni. Őszintén szólva, nem is emlékszem, hogy terhes lettem volna. Tudom, hogy ez őrültségnek hangzik, de igaz! Amikor visszanézzük a fotókat, arra gondolunk: »Emlékszel erre? Erről teljesen megfeledkeztem.«. Szóval, szerintem ragyogó ötlet, hogy ezeket az emlékeket megörökítsük, azok természetes mivoltjában. Ez tényleg elképesztő.”


Szerző: Lorna Dockerill

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek