Azt gondolhatnád, hogy a szarvasok félős és rejtőzködő állatok. De nem ezek a szarvasok.

A helyi lakópark lakóit a beköltöző vadvilág az év számos éjszakáján olyan tündöklő látvánnyal kápráztatja el, amelyhez foghatót a tévében sem láthatsz.

A szarvasok az egyesült királyságbeli Essex megye Epping városkája tőszomszédságában fekvő erdőből érkeznek. Növényevő, sokat legelő állatokként az utóbbi néhány évben felfedezték, hogy az utcaszéleken burjánzó buja zöld fű – és az alkalmilag előforduló pázsit – sokkal ízletesebb csemege alvás előtt, mint az erdőben található öregecske, egyszerű ágak és levelek.

Bár azt gondolhatjuk, hogy jól fényképezhetők, sőt, már el is szemtelenedtek, de valójában félénk állatok. A fotósok nagy szerencséjére azonban gyakran mozdulatlanná merevednek, hogy füleljenek és az esetleges veszélyre lessenek.

A legnagyobb hímek akár a 150 kg-os testtömeget is elérhetik. A nőstények (szarvastehenek) nagyjából fele ilyen nehezek. Általában 12–16 évig élnek.

A sorozatos enyhe telek után (és az őket tizedelő természetes ragadozók hiánya miatt) az Egyesült Királyságban élő mind a hat őzfajnak nő a példányszáma és – ahogy azt láthatjuk is – egyre jobban elterjednek az egész országban.

Ezek a városi őzek csak egy példát jelentenek azokra a meghökkentő, megrázó és varázslatos lehetőségekre, amelyeket a világ a számodra tartogat, ha egy kicsit tovább merészkedsz a felfedezésben, ha egy másik sarkon fordulsz be, mint eddig tetted, vagy például, ha balra fordulsz ott, ahol korábban mindig jobbra fordultál. A Canon felfedezésre hív, és arra ösztönöz, hogy ezt fényképeken vagy videón is örökítsd meg. Come and see.

Technikák

Fényképezés gyenge fényviszonyok mellett