VÁLTÁS A TÜKÖR NÉLKÜLI VÁLTOZATRA

Mindig adj teret a kreativitásodnak

Annak ellenére, hogy tele van új technológiával, az EOS R7 ismerős és kényelmes érzést nyújt azok számára, akik használtak már Canon EOS DSLR gépet korábban. Ha pedig még nem használtál, akkor biztosak vagyunk abban, hogy pontosan ugyanúgy fog tetszeni.
Canon EOS R7 – Tükör nélküli felé haladva, Soha nem zavarja meg a flow-t (Never break your flow).

A tükör nélküli EOS R rendszerre való átváltással eddig példátlan módon élheted ki a benned rejlő kreativitást. Bár igen nagy váltásnak érezheted, biztosíthatunk arról, hogy meglévő felszerelésed jól együtt fog működni az EOS R7 fényképezőgéppel.

Szemmel tartja a világot

A fényképezőgép 2,36 millió képpontos elektronikus keresője nagy, világos és részletes képet ad 100%-os lefedettséggel és tökéletes előnézettel arról, hogy miként fog kinézni a rögzített kép – beleértve az expozíciót, a fehéregyensúly, a képstílus és a mélységélességet is. A kereső késését és képkiesését kiküszöbölték, így természetes és magával ragadó élményt nyújt.

Canon EOS R7 – Ablak a világra

Az 1,15-szörös nagyításnak, illetve a fényképezőgép vázából kiálló 22 mm-es szemtávolságnak köszönhetően a hosszú fotózások során is kényelmesen használható. A képfrissítési sebessége 120 kép/mp2, amely természetes képet ad a mozgó témákról. A legjobb teljesítmény érdekében ez az energiatakarékos mód és a sima mód között váltható.

Az APS-C-előnye

Amikor közel kell kerülnöd, de közelebb már nem mehetsz, az EOS R7 akkor mutatja meg igazán a benne rejlő lehetőségeket. A fényképezőgép egy APS-C méretű érzékelő köré épül, amelynek köszönhetően az objektívekkel 1,6-szer nagyobb teleobjektíves hatótávolság érhető el az ugyanilyen fókusztávolságú, teljes képmezős fényképezőgépekhez képest.

Ez pedig hatalmas előrelépést jelent a természet-, sport- és akciófotósok számára, ahol a képmező távolról való kitöltése mindennél többet jelent. Készíts a profikhoz hasonló képeket olyan felszereléssel, amely jelentősen könnyebb és kiválóan hordozható, így nem fog lelassítani.

Canon EOS R7 – APS-C és teljes képmezős érzékelők összehasonlítása

DSLR-barát kialakítás

Pillanatok alatt meg fogják szokni az új fényképezőgépet azok, akik a DSLR-ek világából érkeznek az EOS R7-hez. A kezelőszervek pontosan ott vannak, ahol várod. A navigációs menü oldalai sem okoznak nagy meglepetést, de a továbbfejlesztések még jobbá teszik őket. OVF-segéd móddal is ellátták, amely az optikai keresőhöz hasonló élményt nyújt – a képhatások előnézete helyett a HDR technológia használata felfedi a sötét árnyékokban megbúvó és a világosság által elfedett részleteket.

Canon EOS R7 – OVF Assist összehasonlítás

A Canon EF és EF-S objektívek objektívadapterek segítségével használhatók az EOS R7 fényképezőgéppel (a termékcsaládban három található). Az AF, AE, IS és a legtöbb objektívtechnológia pont úgy fog működni, ahogy eddig is.

Az EOS R7 ugyanazt az LP-E6 akkumulátort használja, amit számos DSLR-ünkben is megtalálhatsz, ilyen például az EOS 7D sorozat, illetve az EOS 70D, EOS 80D és EOS 90D – így könnyen osztozhatsz egy akkumulátoron a különböző fényképezőgépvázak között.1

Intuitív vezérlés

Mindegyik EOS fényképezőgép a korábbi fényképezőgépekre épít mind dizájnban, mind kialakításban, miközben új funkciókkal is ellátták őket. Például az EOS R7 típuson található egy joystick az AF-pont kiválasztására, amelyet egy vezérlőtárcsa ölel körül – az EOS családra jellemző kezelőszervek két klasszikusának kombinációja. Ez közvetlenül a fényképezőgép keresője mellett kapott helyet, éppen ott, ahol a hüvelykujjad pihen, amikor kézben tartod a fényképezőgépet – tökéletes a gyors és ösztönös fotózáshoz.

Canon EOS R7 – Intuitív kezelőszervek

A fényképezőgép elején lévő fókuszmódkapcsolót akkor is könnyen megtalálhatod, amikor a fényképezőgépet a szemednél tartod. Ezáltal a fotósok egyszerűen válthatnak az automatikus és a manuális fókusz között, akár még olyan objektív esetében is, amelyek nem rendelkeznek saját fókuszkapcsolóval. A kapcsoló közepén egy személyre szabható funkciógomb helyezkedik el, amely számos különböző funkció ellátására beprogramozható.

Canon EOS R7 – Kezelőszervek

Ahogy az az EOS fényképezőgépektől várható, a legtöbb kezelőszerve személyre szabható, ezáltal úgy programozhatod be, ahogy Neked a legkézenfekvőbb. A főmenürendszer személyre szabható Saját menü képernyőjén az általad leggyakrabban használt parancsok és a három egyéni felvételkészítési mód látható, amelyekkel azonnal előhívhatod kedvenc fotózási beállításaidat.

A változtatható nézési szögű érintőképernyővel a fotósok szokatlan szögekből és új perspektívákból is komponálhatnak és fotózhatnak, a videókat pedig maximális kényelem és stabilitás mellett forgathatják.

Bizalomgerjesztő kialakítási minőség

Robusztus ötvözet felépítésének és a több tucat védő gumitömítésének3 köszönhetően az EOS R7 ellenálló a porral, szennyeződésekkel és vízzel szemben. Ha kihívást jelentő környezetben dolgozol, vagy ha az időjárás kedvezőtlenre fordul, magabiztosan folytathatod a fotózást – egyetlen pillanatról sem kell lemaradnod.

A robusztus, minőségi kialakítás azonban nem megy az EOS R7 súlyának rovására. Valójában sokkal könnyebb és hordozhatóbb, mint az EOS 7D Mark II, így remek választás a folyamatosan mozgásban lévő fotósok számára.

Canon EOS R7 – Tömítés

Kétszer nagyobb tárhely, dupla biztonság

Az EOS R7 két UHS-II SD-memóriakártyanyílásával nagy nyomás alatt is nyugodtan fotózhatsz. Ezek rengeteg módon konfigurálhatók.

Automatikus biztonsági mentés – nagyszerű opció olyan kritikus események fotózásához, ahol biztosítékra van szükséged arra az esetre, ha bekövetkezik a legrosszabb. Az utazó fotósok kedvenc taktikája.

Túlcsordulás – Amikor az egyik kártya megtelt, a fényképezőgép automatikusan a második kártyára kezdi el menteni a fájlokat, ezért nem kell megállnod egy pillanatra sem a fotózással. Nagyszerű az esküvők, a természet és a sportesemények fotózásához, amikor egyetlen másodpercet sem szeretnél kihagyni.

JPEG az egyik kártyára; RAW a másikra – mentsd külön a RAW-fájlokat, amelyeket később a szerkesztéshez fogsz használni.

Videók az egyik kártyára, fényképek a másikra – Tartsd rendezetten tartalmaidat, vagy használj egy nagyobb kártyát a videók, illetve egy kisebb kártyát az állóképek tárolásához. Remek választás a hibrid fotózáshoz a különféle események és dokumentumfilmes projektek esetén.

Canon EOS R7 – Kétszer akkora tárhely

Vakupapucs

Az EOS R7 továbbfejlesztett új vakupapucsa révén gyorsan és egyszerűen csatlakoztathatók az új eszközök és tartozékok. Ezek közé tartozik például a digitális mikrofon és az XLR mikrofonadapter is, amelyek pontosan a videóid által megérdemelt hangsávokat tudják biztosítani. Egyes Speedlite vakuk és Speedlite vakujeladók is ilyen módon csatlakoztathatók a fényképezőgéphez, így a megvilágítást is irányítani tudod.

Canon EOS R7 – Tartozékcsatlakozó
 1. LP-E6NH / LP-E6N használata esetén az USB-n keresztüli töltés is támogatott. LP-E6 vagy nem hitelesített akkumulátorok használata esetén az USB-n keresztüli töltés nem támogatott. Előfordulhat, hogy a rendszer csak akkor tölti fel az akkumulátorokat, ha a maradék akkumulátortöltöttség alacsony.
 2. A maximális képsebesség AF közben; félig nyomd le az exponálógombot, vagy a sorozatfelvétel 59,94 kép/mp-es lesz. Ne feledd, hogy a kijelző képsebessége a használt objektívtől és a felvételi körülményektől függően alacsonyabb lehet.
 3. Bár a fényképezőgép a kialakítása révén por- és nedvességálló, nem garantálható, hogy teljes mértékben meg tudja akadályozni a por, szennyeződések, víz, só stb. bejutását. A részleteket lásd a műszaki adatok között

Kapcsolódó cikkek

 • ELŐNY

  Új generációs autofókusz

  Az EOS R3, EOS R5 és EOS R6 fényképezőgépekből már jól ismert mélytanulásos mesterséges intelligenciával és iTR AF-technológiával láttuk el az EOS R7 fényképezőgépet.

 • ELŐNY

  Sebesség és teljesítmény

  Előfordulhat, hogy a tökéletes fotós pillanat csak a másodperc töredékéig tart, ezért is terveztük meg úgy az EOS R7-et, hogy kivételesen gyors legyen.

 • ELŐNY

  A kép minősége

  Függetlenül attól, hogy fotózol vagy videókat készítesz, az EOS R7 32,5 megapixeles CMOS-érzékelője és DIGIC X képfeldolgozója lenyűgöző eredményeket kínál.

 • ELŐNY

  A képstabilizálás új szintje

  Képzeld el, hogy hosszú expozíciós idejű képeket tudsz készíteni kézből, illetve szándékosan elmosódó hatást tudsz elérni a mozgó témáknál anélkül, hogy állványra lenne szükséged.

 • ELŐNY

  Kapcsolat a közönséggel

  Az EOS R7 egy csatlakoztatott fényképezőgép, amely a Canon Camera Connect alkalmazás révén tökéletesen együtt tud működni okostelefonoddal, táblagépeddel és számítógépeddel.

 • HÍRLEVÉL

  Meríts inspirációt, iratkozz fel most!

  Ne maradj le a Canon legújabb ajánlatairól – tippek, trükkök, újdonságok és helyi eseményekre szóló meghívók.