KÉPMINŐSÉG

Minden várakozást felülmúló képminőség

A vegyes tartalmakat készítők számára tervezett EOS R7 kiváló képminőséget biztosít, függetlenül attól, hogy mire használod – fotózásra, videokészítésre vagy egy kicsit mindkettőre.
Canon EOS R7 – Előny – Képminőség

Akár fotós vagy, aki néha videókat is szeret készíteni, akár videós vagy, aki alkalomadtán fényképez is, az EOS R7 mindkét tábor számára lenyűgöző eredményeket tud biztosítani. Ezzel a valóban hibrid fényképezőgéppel egyetlen gombbal válthatsz a fényképek és a videók között, miközben munkamódszeredtől függetlenül ugyanazokat a gondos részleteket, természetes színeket és egyenletes tónusokat kapod.

Leegyszerűsítve, az EOS R7 megadja a szabadságot, hogy pontosan úgy tudd elmesélni történeteidet, ahogy szeretnéd.

A Canon által tervezett és gyártott 32,5 megapixeles APS-C méretű érzékelő tökéletes egyensúlyt teremt a részletesség, a sebesség és a gyenge fényviszonyok mellett is kiváló teljesítmény között. A nagy felbontású képek nagy papírra kinyomtatva vagy nagy felbontású képernyőkön megjelenítve is lélegzetelállítók lesznek. Szerkesztés közben a képminőség észrevehető csökkenése nélkül is vághatók.

Gyenge a megvilágítás? Semmi gond!

Az EOS R7 fényképezőgéppel sötétedéskor is lenyűgöző képeket készíthetsz. A 32 000-es ISO (51 200-ig bővíthető ISO) maximális érzékenysége biztosítja, hogy a mozgás megállításához gyenge fényviszonyok mellett is rövid záridőt használhass – tökéletes az esti sportesemények vagy a nap végén az állatok viselkedésének megörökítéséhez.

A fényképezőgép Dual Pixel CMOS AF II rendszere folyamatosan követi az alanyt, érzékenységével pedig magabiztosan és pontosan fókuszálhatsz még akár -5 EV (vagy videó módban -3,5 EV) fényszint mellett is1. A kollaboratív képstabilizátor 7 fokozatú2 védelmet kínál a fényképezőgép remegése ellen RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM használata esetén.

Canon EOS R7 – Kevés fény, ISO 32000

Választható fájlformátumok

A JPEG-fájlok nagyszerűek, ha kis fájlméretre és maximális kompatibilitásra van szükség, de az EOS R7 egy másik választási lehetőséget is kínál: a HEIF-fájlok (a „high efficiency image file” – nagy hatékonyságú képfájl – rövidítése) jobb képminőséget biztosítanak a JPEG-fájlokkal nagyjából azonos méretben. Emellett 10 bites színmélységet is kínálnak, amely tovább javítja a dinamikatartományt és a színátmeneteket.

Ha pedig a minőség a legfontosabb, válts RAW-formátumra. Az EOS R7 rengeteg opciót kínál, többek között 14 bites CR3 RAW-fájlokat, minimális minőségveszteséggel sokkal kevesebb helyet foglaló C-RAW-fájlokat, illetve RAW-sorozatfelvételeket. Dual Pixel RAW opció is rendelkezésre áll, amellyel a felvételek elkészítése után is finomhangolhatók a képek a Digital Photo Professional szoftver segítségével.

RAW-fájlokkal végzett munka

Az ingyenesen letölthető Digital Photo Professional (DPP) szoftverünk egy teljes körű RAW-feldolgozási megoldás. Böngéssz és válassz ki fájlokat, módosítsd a beállításokat, szerkeszd kedvedre, majd konvertáld az elkészült képeket JPEG, HEIF vagy TIFF formátumba.

A DPP segítségével Dual Pixel RAW-fájlok is kezelhetők, így a kép elkészítése után olyan tulajdonságok mikroállítására is lehetőséged van, mint a bokeh, az élességi pont és a szellemképhatás. Teljes körű szabályozás a tökéletes eredményért.

Canon EOS R7 – RAW együttműködés DPP-ben

A rendszer neurális hálózati képfeldolgozó motort használ a képminőség új szintre emeléséhez.

• Az úgynevezett „jaggy” hibák csökkentésének köszönhetően a finom részletek jobb felbontásúak
• Moarécsökkenés és kevesebb hamis szín
• A zajcsökkentés növeli a képminőséget magas ISO-beállításoknál
• Minden optikai torzítás, fényvesztés és diffrakció korrigálásra kerül

A konvertált képek JPEG vagy HEIF formátumban a felhőbe menthetők, és később le tudod őket tölteni a számítógépedre vagy az okoseszközödre.

Videók kis- és nagyképernyőre

Az EOS R7 fényképezőgéppel különféle módokon, képkockasebességgel és tömörítési módszerrel készíthetsz 4K videókat. A dedikált, egyszerűen használható menünek köszönhetően az EOS R7 rendszert pillanatok alatt saját igényeid szerint állíthatod be.


Felbontás

Képkockasebesség (kép/mp)

Tömörítés


NTSC

PAL


4K UHD (finom)
(Túlmintavételezéses 7K módból)

29.97
23.98

25.00

IPB (normál)

IPB (enyhe)

4K UHD


59.94

 

50,00

IPB (normál)

IPB (enyhe)

29.97

25.00

IPB (normál)

IPB (enyhe)

23.98

-

IPB (normál)

IPB (enyhe)

4K UHD (vágás)7

59.94

50,00

IPB (normál)

IPB (enyhe)

Full HD

119,88

100,00

IPB (normál)

IPB (enyhe)

59.94

50,00

29.97

25.00

IPB (normál)

IPB (enyhe)

23.98

-

IPB (normál)

IPB (enyhe)

Ha UHD 4K felvételeket készítesz a fényképezőgép APS-C érzékelőjének teljes szélességével, akár 60 kép/mp-es képkockasebesség is elérhető. Ezáltal a mozgó tárgyak mozgása selymesen simán és tisztán reprodukálható, és egyenletes lassított hatások hozhatók létre a szerkesztés során.

A tökéletes képminőségért próbáld ki az EOS R7 4K Finom üzemmódját, amely túlmintavételezi a fényképezőgép érzékelőjétől származó 7K adatokat a rendkívül részletes 4K/30p felvételekért. Ezek lélegzetelállító hatást keltenek, amikor 4K kijelzőkön játsszák le őket, illetve ki is vághatók a szerkesztés során, ha a Full HD képminőség elérése a cél. A plusz teleobjektív-hatótávolságért egy dedikált 4K UHD kivágási mód is elérhető, a Full HD minőség pedig akár 120 kép/mp-es képkockasebességet jelent.

Canon EOS R7 – Videó módok

Az EOS R7 minden videós munkához tökéletesen passzol

Akár gyors és spontán videoklipeket készítesz a közösségi oldalakra, akár aprólékosan megtervezett snitteket veszel fel egy rövidfilmhez, az EOS R7 mindig lenyűgöző eredményeket biztosít.

A komoly, független filmkészítőkre gondolva a Canon EOS R7 fényképezőgép Canon Log 3 funkcióval is rendelkezik. Ez egy szándékosan „lapos” színprofil, amely nemcsak megtartja a jelenet legvilágosabb és legsötétebb területeinek részleteit, de a felvételek színárnyalatának beállítását is megkönnyíti a szerkesztés során – ez nélkülözhetetlen a komoly videokészítők számára. A BT709, BT2020 és Cinema Gamut színtereket is támogatja.

Az EOS R7 30 percnél hosszabb videoklipeket is támogat – így ideális az interjúkhoz és az olyan alkalmakhoz, amelyeknél az esemény hosszabb ideig tart3.

A fényképezőgép kategóriaelső képstabilizátora nagyon hatékonynak bizonyul a videók felvétele során – ezáltal tökéletes a dokumentumfilmes és „run and gun” filmkészítési projektekhez. A fényképezőgép beépített képstabilizátora által vezérelt automatikus szintbeállítási funkció gondoskodik arról, hogy a horizont mindig vízszintes maradjon és a felvétel professzionálisnak hasson.

Az EOS R7 mikrofonja és fejhallgató-csatlakozója remekül használható a hang rögzítéséhez és figyeléséhez, a HDMI-kapcsolat pedig külső felvevők és monitorok csatlakoztatására szolgál.

Azoknak pedig, akik komolyan foglalkoznak a közösségi oldalakra történő tartalomgyártással, a tekercsekhez és történetekhez ideális függőleges videofelvételt is támogatja a rendszer. Az EOS R7 fényképezőgéppel közvetlenül streamelhetsz a YouTube-ra4, illetve zökkenőmentesen összekapcsolhatod okostelefonoddal, hogy a tartalmat pontosan oda tudd másolni, ahol szükség van rá.

 1. Állókép készítésekor, f/1.2 objektívvel, középső AF-pont, One-Shot AF, 23 °C/73 °F mellett, ISO100. A homályosításelsimító bevonattal rendelkező RF objektívek kivételével
 2. 7 fokozatú, a CIPA-szabvány alapján, RF-S 18-150 mm F3.5-6.3 IS STM objektívvel használva 150 mm-es fókusztávolság mellett
 3. Max. folyamatos videórögzítési idő: normál esetben 6 óra.
  Magas képfrekvenciájú videó (Full HD, 120/100 kép/mp): 90 perc.
  Ha a fényképezőgép belső hőmérséklete túl magas, a rögzítési idő csökkenhet.
  4K 30p kiváló minőségű: kb. 60 perc, ha +23 °C-ról indul.
  4K 60p kivágott: kb. 60 perc, ha +23 °C-ról indul.
 4. A fényképezőgép élő streamelési szolgáltatása csak a Youtube-on támogatja az élő streamelést. Az élő streamelési szolgáltatás használata előtt regisztrálnod kell az image.canon weboldalon. A legújabb követelményeknek nézz utána a Youtube szabályzatában. A YouTube-on tárolt élő adatfolyam értesítés nélkül megváltozhat, leállhat vagy megszakadhat. A Canon nem vállal felelősséget harmadik fél által biztosított szolgáltatásokért, beleértve a Youtube-on való élő streamelést.
 5. A szolgáltatás 2022. július végén fog indulni, és használatához a fényképezőgép készülékszoftverének frissítése lesz szükséges
 6. A RAW-sorozatfelvétellel készített RAW-képek nem dolgozhatók fel.
  A RAW-képek felhőben való feldolgozása fizetős szolgáltatás.
  A csomagot a Canon Imaging alkalmazás szolgáltatáscsomagjain keresztül kell megvásárolni.
  A részletes műszaki leírást lásd a https://sas.image.canon/ honlapon
 7. A 4K 60p felvételi mód a vízszintes terület 55%-ára van levágva.

Kapcsolódó cikkek

 • ELŐNY

  Új generációs autofókusz

  Az EOS R3, EOS R5 és EOS R6 fényképezőgépekből már jól ismert mélytanulásos mesterséges intelligenciával és iTR AF-technológiával láttuk el az EOS R7 fényképezőgépet.

 • ELŐNY

  Sebesség és teljesítmény

  Előfordulhat, hogy a tökéletes fotós pillanat csak a másodperc töredékéig tart, ezért is terveztük meg úgy az EOS R7-et, hogy kivételesen gyors legyen.

 • ELŐNY

  Váltás a tükör nélküli változatra

  Szeretnél felfelé váltani a Canon DSLR-ről? Az új technológiákkal telepakolt, DSLR-barát EOS R7 intuitív vezérlést kínál a megszokott kényelemmel.

 • ELŐNY

  A képstabilizálás új szintje

  Képzeld el, hogy hosszú expozíciós idejű képeket tudsz készíteni kézből, illetve szándékosan elmosódó hatást tudsz elérni a mozgó témáknál anélkül, hogy állványra lenne szükséged.

 • ELŐNY

  Kapcsolat a közönséggel

  Az EOS R7 egy csatlakoztatott fényképezőgép, amely a Canon Camera Connect alkalmazás révén tökéletesen együtt tud működni okostelefonoddal, táblagépeddel és számítógépeddel.

 • HÍRLEVÉL

  Meríts inspirációt, iratkozz fel most!

  Ne maradj le a Canon legújabb ajánlatairól – tippek, trükkök, újdonságok és helyi eseményekre szóló meghívók.