Képstabilizátor

Nem baj, ha megmozdulsz, a kép stabil marad

Az EOS R7-ben található beépített képstabilizátor (IBIS) rendkívül hatékony képstabilizálást biztosít a használt objektívtől függetlenül. A rendszer azonban akkor nyújtja a legelképesztőbb teljesítményt, amikor optikai képstabilizátorral ellátott RF-objektívvel együtt használják.
Canon EOS R7 – Előny – Következő szintű képstabilizálás

A mechanikus váz- és optikaiobjektív-alapú képstabilizátorok a fényképezőgép nagy sebességű RF objektívfoglalatán keresztül működnek együtt, akár 7 fokozatú védelmet nyújtva a fényképezőgép rázkódása ellen RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM1 objektív használata esetén, emellett 8,0 fokozatú képstabilizálást3 is biztosítva, amely jelenleg a világon a legmagasabb2

Ha pedig képstabilizátor nélküli objektívvel (például gyors prímobjektívekkel) fotózol, az EOS R rendszer széles objektívfoglalatának köszönhetően az EOS R7 IBIS képstabilizátora rendkívül hatékony védelmet garantál a fényképezőgép remegése ellen.
Korrekciós tengely
Objektív Vízszintes és függőleges irányú dőlés X/Y Tekercs

EF

Képstabilizátor nélkül Beépített képstabilizálás Beépített képstabilizálás Beépített képstabilizálás
Optikai IS Optikai IS Beépített képstabilizálás Beépített képstabilizálás
Hibrid képstabilizátor Optikai IS Állókép: optikai képstabilizálás
Videó: beépített képstabilizálás
Beépített képstabilizálás
RF Képstabilizátor nélkül Beépített képstabilizálás Beépített képstabilizálás Beépített képstabilizálás
Optikai IS Koordinált vezérlés4:
Optikai képstabilizálás + beépített képstabilizálás
Beépített képstabilizálás Beépített képstabilizálás
Hibrid képstabilizátor Koordinált vezérlés:
Optikai képstabilizálás + beépített képstabilizálás
Állókép: optikai képstabilizálás
Videó: beépített képstabilizálás
Beépített képstabilizálásA képstabilizálás ilyenfajta kollaboratív megközelítése a kreatív lehetőségek teljesen új dimenziójába vezet el. Néhány másodperces záridejű, kézből készített felvételek a mozgó témák elhomályosításához, miközben minden más tűéles marad – ez egy olyan dolog, amihez egyéb esetben körülményesen használható állvány kellene.

A telefotó fókusztávolságot használó természet- és sportfotósok is imádni fogják a kézből való fotózás nyújtotta szabadságot – akár még gyenge fényviszonyok mellett is – és biztosak lehetnek abban, hogy az EOS R7 kollaboratív képstabilizálása segít mindig a legélesebb eredményt biztosítani.

Canon EOS R7 – IS összehasonlítás

Vízszint mindenek felett

A fényképezőgép IBIS rendszerének döntési funkciójával új szintre emelheted a képeidet, mert biztos lehetsz abban, hogy nem lesz több ferde horizont a tájképeiden.

Canon EOS R7 – Automatikus szintösszehasonlítás

Egy új Panorámafelvétel-jelenet üzemmód is elérhető, amely a beépített képstabilizátort használja a fényképezőgép pásztázása közben fellépő lendítő mozgás kompenzálására – történjen az balra, jobbra, felfelé vagy lefelé. Ennek köszönhetően pedig még kiválóbb minőségű panorámafelvételeket tudsz készíteni, amelyeken kevesebb a mozgás okozta illesztési hiba.

Canon EOS R7 – Panoráma

Ha pásztázásról van szó (amikor hosszú záridővel történő felvételkészítés közben követjük a mozgó témát a háttér elmosása érdekében), az EOS R7 igencsak leegyszerűsíti a dolgunkat. A Pásztázási jelenet üzemmód és a fényképezőgép autofókusza érzékeli és követi a járművet, miközben a képstabilizátor korrigálja a pásztázás közben fellépő függőleges fényképezőgép-remegést. A fényképezőgép az alanyfelismerő funkcióját is kihasználja az „alany remegésének” kompenzálására, ami nagyobb hatékonyságot jelent.

Canon EOS R7 – Pásztázási mód

Rendkívül egyenletes, stabil videó

Az EOS R7 kategóriaelső kollaboratív képstabilizátor-technológiája képes a videókat is olyan mértékben stabilizálni, hogy mindenki azt fogja hinni, kamerakocsival vagy giroszkópos tartóval rögzítetted a felvételeket. Egy harmadik típusú képstabilizátor is hozzáadható – a Movie Digital IS az EOS R7 IBIS és OIS képstabilizátorával együttműködve még egyenletesebb eredményeket ad.

 1. 7 fokozatú, a CIPA-szabvány alapján, RF-S 18-150 mm F3.5-6.3 IS STM objektívvel használva 150 mm-es fókusztávolság mellett.
 2. A cserélhető objektívekkel használható összes digitális fényképezőgép között. 2022. május 23-i adatok szerint (a Canon kutatásai alapján). A képstabilizátor teljesítménye megegyezik az EOS R3, EOS R5 és EOS R6 teljesítményével.
 3. Vízszintes és függőleges irányú dőlés, a CIPA szabvány alapján, 8,0 fokozat, RF 24-105mm F4 L IS USM objektívvel használva 105 mm-es fókusztávolság mellett. A vásárlás idejétől függően az objektív készülékszoftverének frissítése szükséges.
 4. 2022. májusi adatok szerint. Az RF600mm F11 IS STM és RF800mm F11 IS STM kivételével

Kapcsolódó cikkek

 • ELŐNY

  Új generációs autofókusz

  Az EOS R3, EOS R5 és EOS R6 fényképezőgépekből már jól ismert mélytanulásos mesterséges intelligenciával és iTR AF-technológiával láttuk el az EOS R7 fényképezőgépet.

 • ELŐNY

  Sebesség és teljesítmény

  Előfordulhat, hogy a tökéletes fotós pillanat csak a másodperc töredékéig tart, ezért is terveztük meg úgy az EOS R7-et, hogy kivételesen gyors legyen.

 • ELŐNY

  A kép minősége

  Függetlenül attól, hogy fotózol vagy videókat készítesz, az EOS R7 32,5 megapixeles CMOS-érzékelője és DIGIC X képfeldolgozója lenyűgöző eredményeket kínál.

 • ELŐNY

  Váltás a tükör nélküli változatra

  Szeretnél felfelé váltani a Canon DSLR-ről? Az új technológiákkal telepakolt, DSLR-barát EOS R7 intuitív vezérlést kínál a megszokott kényelemmel.

 • ELŐNY

  Kapcsolat a közönséggel

  Az EOS R7 egy csatlakoztatott fényképezőgép, amely a Canon Camera Connect alkalmazás révén tökéletesen együtt tud működni okostelefonoddal, táblagépeddel és számítógépeddel.

 • HÍRLEVÉL

  Meríts inspirációt, iratkozz fel most!

  Ne maradj le a Canon legújabb ajánlatairól – tippek, trükkök, újdonságok és helyi eseményekre szóló meghívók.