KREATÍV NYOMTATÁS

Mutasd meg a stílusod: hogyan alakíts ki a személyiségedet kifejező életteret

Susannah Arul tartalomgyártó a Canon SELPHY Square QX10 nyomtatót használta arra, hogy személyes stílusát feltűnő lakberendezési tárgyak készítésével keltse életre. Ebben a cikkben megosztja velünk tippjeit, többek között arról, hogyan frissítheted a dekorációd, amikor megváltozik az ízlésed.
Egy Canon SELPHY Square QX10 nyomtató felülnézetből egy íróasztalon, körülötte mini nyomatok, írószerek, egy kis lámpa, egy virágokkal teli váza és egy szobanövény látható.

A rohanó élet és az egyre szűkösebb költségvetés miatt könnyen előfordulhat, hogy nem veszünk tudomást az élettérünk fontosságáról. Legyen szó akár a nappaliról, ahol az estéink nagy részét töltjük, a hálószobáról, ahová fáradtan visszavonulunk, vagy a kollégiumi szobáról, amely az egyetlen olyan hely, amely valóban a miénk, a környezetünk nagy hatással lehet arra, hogy biztonságban, otthonosan és jól érezzük magunkat.

Susannah Arul tervező és tartalomkészítő első kézből tudja, milyen fontos, hogy gyorsan és költséghatékonyan a saját ízlésedre formálj egy teret, anélkül, hogy a kompromisszumot kellene kötnöd a stílus terén. „Épp most fejeztem be az egyetemet, amely alatt folyamatosan költöztem, majd hazaköltöztem, aztán megint el, így a dekorálás és átrendezés állandó program volt” – meséli.

Susannah a Nottingham Trent Egyetemen szerzett textiltervezői diplomát, jelenleg pedig nyomdai grafikai tervezőként dolgozik. Lakberendezéssel és életmóddal kapcsolatos tartalmakat készít a közösségi médiaplatformokra, TikTok-videói eddig több mint 1,3 millió lájkot kaptak. Susannah legújabb belsőépítészeti projektjéhez a Canon SELPHY Square QX10-et használta. „Ez a hordozható nyomtató tökéletes lehetőség arra, hogy egy teret a saját ízlésünk szerint szabjunk testre” – mondja. „Bárcsak az egyetemen is lett volna egy ilyen készülékem, hogy segítsen az otthon melegének kialakításában.”

A SELPHY Square QX10 lehetővé tette Susannah számára, hogy a Canon SELPHY Photo Layout alkalmazáson keresztül közvetlenül az okostelefonjáról nyomtassa ki azokat a képeket, amelyek felkeltették a figyelmét. Az eredmény? Egy művészi tabló az elkövetkező évre, amely az életét és a stílusát tükrözi, valamint inspirációt nyújt számára. Ebben a cikkben elárulja, hogyan csinálhatod meg te is ugyanezt.

Fejezd ki a stílusod

Egy zöld Canon SELPHY Square QX10 színes képet nyomtat ki. A körülötte az asztalon nyomatok, egy tolltartó, virágok, három színes doboz és egy cserepes növény látható.

A Canon SELPHY Square QX10 kompakt méretű – mindössze 14,3 cm × 10,2 cm × 3,1 cm – és négy színben kapható: fekete, fehér, rózsaszín és zöld. Így nemcsak az izgalmas dekorációk elkészítésében segít, de maga a nyomtató is elég kicsi ahhoz, hogy bárhol elférjen, és elég stílusos ahhoz, hogy minden színösszeállításhoz passzoljon.

Susannah jelenlegi dekorációját eklektikusnak, színesnek és maximalistának írja le. „Rengeteg szobanövény, minták és művészi nyomatok, csillogó diszkógömbök és sok olyan darab, amelyet én magam készítettem vagy festettem” – sorolja. „Mindig is fontosnak tartottam, hogy dekorálás során mindent megtegyek, hogy a szobáimat valóban a sajátomnak érezzem. De ha a stílusod minimalista, akkor minden megfelelő, ami boldoggá tesz.”

„Kinyomtattam néhány képet az előző év legboldogabb és legbüszkébb pillanatairól, és egy galériafalra gyűjtöttem őket, hogy pozitív hangulatba kerüljek, amikor ránézek” – folytatja. „Esztétikus fotókat is nyomtattam a Pinterestről és a fényképeim közül, valamint szép színpalettákat és mintákat, hogy kreatív inspirációt nyújtsanak a tervezői munkámhoz. Ez segített létrehozni egy olyan képgalériát, amely nemcsak inspiráló a számomra, hanem a szobám esztétikáját is kiegészíti.”

„Ha jön az ihlet, a lehető leghamarabb cselekedj, és gyűjts össze mindent, ami örömet okoz” – tanácsolja Susannah a kezdő alkotóknak és tervezőknek. „És amikor az egészet összerakod, tele lesz élettel.”

„Színpaletták és stílusok fognak kialakulni” – teszi hozzá Susannah. „Ezt aztán a Canon SELPHY Square QX10 nyomtatóval a valóságba is átültetheted.”

Változtasd meg a dolgokat

Közeli kép egy személyről, aki egy fényképet szerkeszt a Canon SELPHY Photo Layout alkalmazásban.

A letöltés után a Canon SELPHY Photo Layout alkalmazás használata pofonegyszerű. Testreszabhatod az elrendezéseket, és nyomtatás előtt hat fedőréteg közül is választhatsz. Ráadásul a Canon SELPHY Square QX10 Wi-Fi-csatlakoztathatósága révén nem kell kábelekkel elcsúnyítani a szobát.

Egy személy egy mini nyomatot ragaszt egy krémszínű falra egy színes poszter mellé. A fal előtti íróasztalon egy Canon SELPHY Square QX10 áll, mellette írószerek és egy cserepes növény látható.

A Canon SELPHY Square QX10 kiváló a kísérletezésre és a stílusod megtalálására, amelyet az ízlésed és érdeklődésed változásának megfelelően módosíthatsz. „Nem igazán ragaszkodom semmilyen lakberendezési stílushoz, szabályhoz vagy feng shui-hoz” – mondja Susannah. „Csak olyan dolgokkal veszem körül magam, amelyeket szeretek, és amelyek örömet okoznak.”

Ahogy új emlékek születnek és új ötletek bontanak formát, a Canon SELPHY Square QX10 segítségével a képek a hangulatodtól vagy az évszaktól függően könnyen lecserélhetők. Kezdheted pozitívan és inspirálóan, mint Susannah, majd átválthatsz egy energikus nyári hangulatba, amit a téli hónapok beköszöntével meleg, nosztalgikus elmélkedés követhet. A Canon SELPHY Square QX10 belső akkumulátora egy feltöltéssel akár 20 nyomatot is képes előállítani, így a Canon SELPHY Square QX10 segítségével gyorsan és költséghatékonyan, hosszas bevásárlások és túl nagy anyagi befektetés nélkül alakíthatod az élettered a saját ízlésedre.

„Imádom, hogy a nyomtatót egyszerű használni, és abban a pillanatban, amikor ihletet érzek, azonnal cselekedhetek, és azt alkothatok, amit csak akarok” – mondja Susannah.

A Canon SELPHY Photo Layout alkalmazás emellett számos lehetőséget kínál alkotásaid személyre szabására, például bélyegzők, szegélyek, szövegek, átfedések és elrendezések segítségével. A különleges megjelenéshez a SELPHY Square QX10 készülékkel feliratozható szegéllyel ellátott fényképeket is nyomtathatsz. „A szöveget arra használtam, hogy a képek fölé írjam a boldog emlékeket, a bélyegzőket pedig arra, hogy kis rajzokat tegyek a képekre. Néhányra ráírtam a dátumot is” – magyarázza Susannah.

Oszd meg az utazást

Egy fal, amelyet művészi poszterek, boldog embereket ábrázoló mini nyomatok és inspiráló képeslapok borítanak.

Az inspiráció bármikor megrohanhat, ezért maradj nyitott az új kreatív hatások iránt – tanácsolja Susannah. „Legyen szó a közösségi médiában látott képek elmentéséről, egy szép képeslapról vagy egy inspiráló színpalettáról” – mondja.

A Canon SELPHY Square QX10 nyomtató és a Canon SELPHY Photo Layout alkalmazás együtt rengeteg lehetőséget kínál a közösségi médiatartalmakhoz, ami remekül illeszkedett Susannah projektjéhez. „Szerintem a nyomtató tökéletes eszköz a közösségi média életre keltéséhez” – mondja. „Ahelyett, hogy az inspiráló képeket egy virtuális tablóra gyűjteném, létrehozhatok egy valóságosat is. Így az inspirációmat megoszthatom a követőimmel, és a szobámban készített gyönyörű kollázsok révén mindig tökéletes képet kapok.”

Minden SELPHY Square QX10 nyomtatóhoz egy csomag öntapadós Canon XS-20L négyzet alakú fotópapír jár, amelyeket könnyedén felragaszthatsz a falra, a laptopodra vagy a jegyzetfüzetedre, és ugyanilyen egyszerűen el is távolíthatod őket, amikor úgy érzed, hogy változtatni szeretnél, vagy új inspirációt kapsz, amit megosztanál a követőiddel, ahogy Susannah tette a TikTok-videójában. „Az öntapadós megoldás még egyszerűbbé teszi a dolgot, és így a fotók akár azonnal is kihelyezhetők” – magyarázza lelkesen.

A végeredmény

Egy rózsaszín, mini nyomatokkal borított tükör egy krémszínű falnak van támasztva, amelyet szintén nyomatok, valamint több élénk színű poszter borít.

„Tervezőként mindig gyűjtök apró dolgokat, amelyek inspirálnak, és ez a projekt tökéletes lehetőség volt számomra, hogy összegyűjtsem, kinyomtassam és egy helyen mutassam be őket” – magyarázza Susannah.

Egy zöld Canon SELPHY Square QX10 nyomtató egy asztalon áll egy lámpa és egy tükör előtt. A felette a falat színes poszterek és nyomatok borítják.

A Canon SELPHY Square QX10 élénk, 68×68 mm-es képeket nyomtat kiváló minőségű fotópapírra, vízálló védőréteggel és feliratozható szegéllyel.

„A végeredmény már úgy néz ki, mintha a bútor része lenne – a színek, a nyomatok és a maximalista dizájn tökéletesen illeszkedik a szobámhoz. Imádom, hogy tablóként és dekoratív műalkotásként is funkcionál” – mondja Susannah. „Olyan helyet választottam, amelyről tudtam, hogy mindennap használni fogom. A galériafal az íróasztalom körül helyezkedik el, ahol tervezőként és tartalomgyártóként dolgozom, és ahol reggelente elkészülök. A képek a falon és az öltözőasztalom tükre körül csoportosulnak, így ha nem érzem magam a legmagabiztosabbnak vagy a legmotiváltabbnak, akkor az előző évben készült képeket látom, amelyek a legbüszkébb pillanataimat örökítik meg. Minden nap, amikor az íróasztalomnál ülök, nem számít, mit csinálok, inspirálódom.”

Susannah vidám, stílusos tablója gyönyörűen illeszkedik meglévő dekorációjához, és nemcsak neki, hanem követőinek is inspirációt nyújt. Akár professzionális tervező vagy, akár olyan, aki most bontogatja a szárnyait, és egy egyszerű módot keresel a művészi oldalad felfedezésére, a Canon SELPHY Square QX10 remek lehetőséget kínál a kreativitásod kibontakoztatására.

Kat Halstead

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek