KREATÍV NYOMTATÁS

A határ a csillagos ég a szivárványos kézműves díszeknél

Tudd meg, hogyan alkothatsz szivárványdíszeket a Canon PIXMA nyomtatóval és a Canon Creative Parkkal, hogy csodálatos színekkel egészítsd ki otthonodat.
Flatlay fotó egy fából készült asztalról, amelyen színes papírból készült szélmalom és hőlégballon látható, valamint egy csomag Canon fotópapír.

A szivárvány a remény, a jó szerencse és a vihar utáni szépség erőteljes szimbóluma. Előfordult már, hogy amikor megpillantottál egyet a távolban, azt kívántad, bárcsak hazavihetném egy üvegben? Nos, most már megteheted.

A szivárványszínű díszek bármelyik szobát feldobják, és tökéletes partidekorációk, így ideális közös program a barátokkal. Ne csak nekünk higgy, hidd el annak, aki imádja az élénk, színes dolgokat, mint például Helen Cooke, az Egyesült Királyságban élő kézműves és ékszerész, a @CraftyCooke oldal készítője.

„Imádom a színeket. Mindig is életteli ember voltam, ezért a személyiségemnek megfelelően öltözködtem” – mondja Helen. „Szeretem látni, hogy mi mindent tudunk elérni a színekkel és szeretek kicsit a szembe menni a szabályokkal. Különösen az alkotás terén, ahol különböző színekkel kísérletezhetsz, és megnézheted, hogyan változtathatod meg a termék személyiségét a színek kombinálásával.”

A kezdéshez egy Canon PIXMA nyomtatóra és a Canon Creative Park weboldalra vagy alkalmazásra lesz szükséged. Helen bemutatja, hogyan használta a Canon PIXMA TS5350a sorozatú nyomtatót, a Creative Park alkalmazást és a kézműveskedéshez szükséges eszközöket a szivárványszínű szélmalom és a hőlégballon varázslatos életre keltéséhez.

Sablonok kiválasztása és kinyomtatása

Egy okostelefont tartó kéz, amelynek képernyőjén egy szélmalmos sablon látható a Canon Creative Parktól. A háttérben egy íróasztalon egy Canon PIXMA nyomtató található.

A Canon Creative Park alkalmazás és a kompatibilis Canon PIXMA nyomtató segítségével a sablont közvetlenül az okostelefonodról nyomtathatod ki.

A fa asztalon található Canon PIXMA nyomtató egy színes szélmalom sablonját ábrázoló papírlapot ad ki.

Helennek tetszett a a Canon PIXMA TS5350a sorozat LED-es állapotsávja és az OLED-kijelzője. A FINE kazettákkal ellátott ChromaLife100 tintával élénk színek érhetők el nyomtatáskor, így ideális választás a kézműves projektekhez.

A Canon Creative Park használata hihetetlenül egyszerű. Letöltheted az alkalmazást iOS vagy Android készülékedre, vagy böngészhetsz az ingyenes sablonok széles választékában a weboldalon. Különböző szivárványminták állnak rendelkezésre, mint például előugró díszek és origami. Helen szivárványos szélmalmot és hőlégballont választott. Minden sablon saját nyomtatható utasításokat tartalmaz, és meghatározza a hozzávetőleges összeállítási időt és nehézségi szintet, valamint a legjobb papírtípust.

Helen nagyra értékelte, hogy milyen hozzáférhető volt a weboldal. „Az utasítások jók voltak, és a weboldal használata nagyon egyszerű volt” – mondja. „Jó, hogy egy helyen vannak a letöltött sablonjaim.”

A sablon kiválasztása után azonnal kinyomtathatod okostelefonodról, feltéve, hogy rendelkezel Canon PIXMA nyomtatóval. Helen a Canon PIXMA TS5350a sorozatú készüléket használta a sablonok nyomtatásához. „Nagyon könnyű volt Wi-Fi-n keresztül csatlakozni” – teszi hozzá. „A nyomtatási minőség remek.”

Helen a Canon matt fotópapírt használta, és megjegyezte, hogy a minőség tökéletes volt a papírral való alkotáshoz. „A színek szépek és a vastagság is megfelelő volt” – magyarázza. „Nem túl vékony, de nem is túl kártyaszerű: pont jó.”

A sablonok összeállítása

Egy ember egy asztal fölé hajol, hogy kivágjon egy bonyolultabb sablont a hobbikéssel.

A papírral való alkotás megfizethető szórakoztató program, amellyel kikapcsolódhatsz és megtornáztathatod a kreatív izmokat. „Nem kell drága eszközöket vásárolnod, de ne feledd, éles késre lesz szükséged” – mondja Helen. „Ne kapkodj! Ha valami szépet akarsz csinálni, szánj rá időt, és élvezd.”

Színes, csíkos felsőt viselő mosolygós nő ül egy íróasztalnál, és egy papírból készített szivárványos szélmalmon végzi az utolsó simításokat.

A szivárványdíszeket oda is ajándékozhatod barátaidnak. Helen azt mondja, büszkeséggel tölti el, amikor olyan visszajelzéseket kap, hogy az emberek örömüket lelik az általa készített díszekben.

Helen hobbikést használt a sablonok kivágásához. „A hőlégballon meglehetősen bonyolult, ezért a legjobb, ha hobbikést használunk” – mondja. „Az olló inkább a szélmalomhoz használható.”

Fontos, hogy bejelöld a sablonokat a hajtogatás megkezdése előtt. „A papírt fém vonalzóval kell bejelölnöd, különben túl nehéz lesz összehajtogatni a sablonokat, különösen vastagabb papír használata esetén” – magyarázza. „A kulcs a pontos hajtogatásban rejlik. Nem javaslom ennek a lépésnek a kihagyását.”

A papír bejelölését követően ragasztóstifttel állítsd össze a sablont. A hőlégballon összetett ábra, sok apró részből áll, így sok türelmet igényel az összeállítása, de a papírral való alkotásban épp az a szórakoztató, hogy magunk mögött hagyunk minden mást, és a projektre összpontosítunk.

„Számomra a kézműveskedés tudatos tevékenység” – mondja Helen. „Vannak, akik könyvekben vagy sportokban találják meg, én a kézműveskedésben. Nincs más választásom, ki kell kapcsolnom, hogy fókuszálhassak. Ilyenkor csak te létezel.

„Szeretem nézni, ahogy valami összeáll”– folytatja. „Elkezded ezekkel az apró darabokkal, majd olyat alkotsz belőlük, ami érzelmeket hoz elő, valamit, amivel az emberek tudnak kapcsolódni, valami olyat, amit élvezel.”

A szivárványos alkotások megjelenítése

Egy színes, csíkos jumpert viselő mosolygó nő szivárványszínű papír hőlégballont akaszt egy sárga lámpára.
Flatlay fotó egy fából készült asztalról, amelyen színes papírból készült szélmalom és hőlégballon látható, valamint több tál édesség és gyümölcs.

A szélmalomhoz különböző központi részek – például virág és csillag – is tartoznak, így a saját ízlésed szerint alakíthatod át.

Ha a szivárványdíszek elhelyezéséről van szó, csupán a képzeleted szabhat határt. Helen dróttal akasztotta fel a hőlégballont a fia szobájába. „Vidám kis dísz, és színesebbé varázsolja bármelyik szobát” – mondja.

A szivárványszínű díszek pedig nem feltétlenül egyszer használatosak. „Bárhová elhelyezheted őket, akár játszhatsz is velük; a szélmalom még forog is!” – meséli Helen.

„A színek nem csak a gyerekeknek valók” – folytatja. „Csak azért, mert idősebb vagy, nem jelenti azt, hogy kevésbé lehetsz színes. A színek hatással lehetnek a hangulatodra, tehát ha színesebbé teszed a környezeted, boldogabb lehetsz tőle.”

Ha ihletet keresel, kövess minket Pinteresten, és ne felejtsd el megosztani alkotásaidat a közösségi oldalakon a #MadeWithPIXMA hashtag használatával.

Nikita Achanta

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • NYOMTATÁS ÉS ALKOTÁS

  A legjobb tippek figyelmes papírműves ajándékok készítéséhez

  Fedezd fel, hogyan készíthetsz értelmes ajándékokat a Canon Creative Park és a PIXMA nyomtatód segítségével.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Papírból készült nevezetességek

  Ünnepeld meg a különleges helyszíneket egy Canon PIXMA nyomtató és a Creative Park segítségével.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Készíts saját kezűleg egy Canon Zoemini fotófülkét

  Csupán a Canon Zoemini S2 készülékedre és a Mini Print alkalmazásra lesz szükséged, na meg egy kis jókedvre, hogy a következő bulidat fotófülkés stílusú képekkel tedd emlékezetesebbé.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Készíts dinoszauruszdekorációt a Creative Park segítségével

  Díszítsd fel gyermeked hálószobáját megfizethető módon őskori témájú papírmodellekkel.