KREATÍV NYOMTATÁS

Tedd vidámabbá az otthonod egyszerűen elkészíthető dekorációkkal

Saját, otthoni dekoráció elkészítése lépésről lépésre a Canon PIXMA G6040 nyomtató segítségével.
Egy Canon PIXMA G6040 nyomtató és egy Canon mágneses fotópapír az asztalon, melyen még dinoszauruszos, unikornisfejes papírszobrok és cicás matricák hevernek.

Ott a szíved, ahol az otthonod – ráadásul ez az a hely, ahol sokunk egyre több időt tölt. Egyre hidegebb az idő, hosszabbodnak az éjszakák. Természetes, ha ilyen körülmények között egy személyes jegyekkel feldobott, nyugalmat árasztó szentély körül járnak a gondolataink. Felkerekedhetünk és vásárolhatunk mindenféle szokatlan díszt vagy különös dekorációt, hogy az otthonunkat tovább egyediesítsük – de miért is ne próbálnánk meg saját magunk készíteni valamit?

A Creative Park alkalmazásban és a Creative Park honlapon található széles sablonválasztéknak, illetve a vezeték nélküli Canon PIXMA nyomtatócsalád okos technológiai megoldásainak köszönhetően pénztárcakímélő módon te magad is elkészítheted otthonod díszeit. A jelen útmutatóhoz a Canon PIXMA G6040 nyomtatót használtuk. Népszerű választás az otthoni munkavégzéshez, de családi nyomtatóközpontként is használható, hiszen ideális mindenféle papíralapú alkotás magas minőségű nyomtatásához.

A Creative Park alkalmazás és honlap széles választékot kínál praktikus és szemet gyönyörködtető dekorációból, legyen szó a ház bármely szobájáról. Miért ne nyomtatnád ki és állítanád össze te magad a saját képkeretedet, esetleg építenél egy vázát vagy díszdobozt egy üresen álló polcra vagy ablakpárkányra? Dobd fel a gyerekszobát egy háromdimenziós unikornis fejjel vagy egy színes dinoszaurusszal, esetleg nyomtass ki egy állatos magasságmérő oszlopot a növekedésük nyomon követéséhez – számtalan szórakoztató lehetőség kínálkozik a kreativitásod bemutatására.

Egy papírból készült egyszarvú szobor a gyerekszobában.

A nyomtatás és alkotás remek módja otthonunk kedves tárgyakkal való színesítésének.

A következőkre lesz szükséged:

 • Egy kompatibilis* Canon PIXMA nyomtató, például a Canon PIXMA G6040.
 • A Creative Park alkalmazás.
 • Canon nyomtatópapír – a matt fotópapír minőségi, erős és könnyen alakítható.
 • A kedvenc sablonjaid. Az otthoni dekorációkat bemutató képeinkhez többféle sablont használtunk, például a dinoszauruszt, az ajándékdobozt és az unikornis fali szobrot.
 • Olló vagy szike/kés és vágódeszka.
 • Papírragasztó.

1. Fedezd fel a lehetőségeket

Egy PIXMA G6040 nyomtató és mágneses fotópapír egy vágódeszka mellett, egy papír dinoszaurusz sablonjával.

A Creative Park alkalmazás sablonválasztéka nagyszerű inspirációt ad az alkotáshoz.

A Creative Park telis-tele van dekorációs ötletekkel, de le is töltheted a Creative Park alkalmazást az App Store-ból vagy a Google Play-ről. Mindössze egy Canon ID-ra és egy támogatott Canon nyomtatóra lesz szükséged.

Az alkalmazásban a sablonok külön kategóriákba vannak sorolva, az intuitív kialakításnak köszönhetően pedig könnyen megtalálod a keresett részt. A „Room décor” (Szobai dekorációk) részben a „Category” (Kategóriák) alatt növényeket, füzéreket, falmatricákat, transzparenseket és egyéb díszeket találsz. A Creative Park honlapon található a „Home and Living” (Otthon és életmód) rész olyan kategóriákkal, mint a „Plants” (Növények), az „Ornaments/Accessories” (Dísztárgyak/kiegészítők) és a „Hanging decoration” (Felfüggeszthető dekorációk). A „Search” (Keresés) opció bevetésével könnyebben megtalálhatod azt, amit keresel.

2. Töltsd le a sablont

Egy férfi a telefonjával vezeték nélküli kapcsolaton keresztül nyomtat a PIXMA G6040 készüléken.

Ha összekötötted a Creative Park alkalmazást a Canon PIXMA nyomtatóval, válassz ki egy sablont és a telefonod segítségével nyomtasd ki.

Ha találtál egy olyan sablont, amelyik tetszik, akkor vagy kattints a csillagra, hogy ezzel betedd a „Favourites” (Kedvencek) menübe, vagy kattints az „Edit” (Szerkesztés) lapra, hogy letöltsd a sablont. A letöltési folyamat közben ki kell választanod a papírméretet is. Menet közben mentsd a projektjeidet a „Save” (Mentés) gombbal – a mentett elemek a „Your Items” (Saját elemek) menübe kerülnek át.

Minden sablonhoz jár egy egyszerű útmutató, amit a képernyőn is követhetsz, de ki is nyomtathatsz egy sima papírra.

3. Válaszd ki a papírt

Egy férfi papírt tölt a konyhai munkalapon álló Canon PIXMA G6040 nyomtatóba.

A papíralapú projektekhez ideális a minőségi és strapabíró matt fotópapír vagy a kétoldalas matt papír. A sablonok lapigénye gyakran egynél több – különösen igaz ez a bonyolultabb alkotások esetében. A Canon PIXMA G6040 hátsó tálcájából különféle hordozókat lehet előhívni.

A teljes kínálatért nézd meg a Creative Park alkalmazásban a „Category” (Kategória) lap „Recommendations by paper type” (Ajánlások a papír típusa szerint) opcióját.

4. Ellenőrizd a tintaszintet, és a nyomtatást

A Canon PIXMA G6040 nyomtató újratölthető tintatartálya.

A könnyen kezelhető patronok segítségével a MegaTank Canon PIXMA G6040 nyomtató tintatartálya egyszerűen feltölthető.

Ha először használod a nyomtatódat, ellenőrizd a tinta meglétét. A Canon MegaTank rendszere minden PIXMA G sorozatú nyomtatóban megtalálható. Úgy terveztük, hogy lenyűgözően nagy kapacitású legyen alacsony oldalankénti költség mellett is. Így anélkül élheted ki a kreativitásod, hogy a tinta kifogyása miatt kellene aggódnod. Az előre néző, integrált tintatartálynál azonnal látod, ha a tinta kifogyóban van. A tartály feltöltéséhez egyszerűen hajtsd fel a nyomtató elején található fület, majd illeszd a megfelelő tintapatront a nyílásba; ha megtelt a tartály, automatikusan leáll. A tartályt azonnal feltöltheted, ha úgy látod, hogy csökken a tinta szintje.

Más típusú Canon PIXMA Inkjet nyomtatóknál helyezd be a megfelelő tintapatront az üzembe helyezési folyamat során.

A Creative Park alkalmazás és egy kompatibilis Canon PIXMA nyomtató összekapcsolásához válaszd a „Main Menu” (Főmenü) „Settings” (Beállítások) opciójában az „Add Printer” (Nyomtató hozzáadása) lehetőséget. Ha ellenőrizted a tintaszintet és betöltötted a szükséges papírmennyiséget, megnyomhatod a „Print” (Nyomtatás) gombot.

5. Vágd ki és hajtogasd

Egy férfi egy narancsszínű dinoszaurusz képét vágja ki egy lógó díszhez.

A dinoszauruszt élénk színekkel nyomtatták ki. Alkotásaid élességét és színességét úgy őrizheted meg hosszú ideig, hogy nem teszed ki őket közvetlen napfénynek.

Egy férfi egy narancsszínű papír dinoszaurusz lábát illeszti a helyére.

Egy vágólap és olló vagy szike segítségével óvatosan vágd ki a formákat, majd az útmutatásnak megfelelően hajtogasd össze őket.

Ehhez a lépéshez biztos kézre és egy kis türelemre lesz szükséged – főleg a bonyolultabb sablonok esetében. Az egyszerűbb dizájnokhoz elég egy éles olló, ám az összetettebb részekhez mindenképp jól jön egy vágódeszka és egy szike. Kövesd a sablon használati útmutatóját, hogy biztosan a megfelelő irányba hajtogasd a papírt.

6. Ragaszd vagy illeszd össze

Egy papír dinoszauruszt tartó személy egy Canon PIXMA G6040 nyomtató mellett.

A sablonok némelyike egyszerűen összehajtogatható, más modellekhez azonban papírragasztó szükséges.

Ha a választott dekorációt a hajtogatáson túl ragasztani is kell, szerezz be valamilyen erős papírragasztót. A ragasztó felvitele előtt hajtsd be és simítsd el az éleket, hogy szebb legyen a végeredmény. A száradás folyamata idején jó szolgálatot tehetnek a papírkapcsok a panelek helyben tartásához.

7. Keresd meg az otthonod legkellemesebb részét

Egy férfi egy papír dinoszauruszt lógat fel egy gyerekszobában.

Ha elkészültél a papírdísz projekttel, mutasd meg másoknak is. Állítsd ki az otthonodban!

Már fel is teheted a saját magad készítette dekorációt az otthonod egyik legszebb helyén. Apró szögek segítségével lelógathatod a plafonról, vagy a könnyebb fali darabokat rögzítheted többször használható ragasztószalaggal is. A színek harsányságát és életteliségét úgy őrizheted meg, ha az alkotásokat nem teszed ki közvetlen napfénynek.

Megihletett ez a projekt? Pedig az otthoni dekorációk lehetőségei ezzel még korántsem értek véget. A kártyáktól és naptáraktól kezdve, a nyomatokig és poszterekig, a szórakoztató és intuitív Easy-PhotoPrint Editor alkalmazás segítségével igazán kreatív módon használhatod fel a kedvenc fényképeid.

Canon PIXMA G6040

A Canon PIXMA G6040 kedvező árú és hatékony megoldás. Megtalálható benne a Canon MegaTank nyomtatórendszere – újratölthető tintapatronok, melyeket könnyű feltölteni és olcsó üzemeltetni. Fotóminőségű nyomtatás esetén a PIXMA G6040 színes tintatartályával akár 2200** minőségi fotó nyomtatása is lehetséges. A Canon PIXMA G6040 kompatibilis a legtöbb kreatív Canon alkalmazással, többek között a Creative Parkkal, a Canon PRINT alkalmazással és a Canon Easy-PhotoPrint Editor alkalmazással. Használhatod a PIXMA Cloud Linket is, ha a felhőalapú fiókjaidról szeretnél nyomtatni (például Google Photos, Facebook és Instagram).

Írta Claire Gillo és Andrea Ball

*Ha nyomtatód nem támogatja az alkalmazást, keresd fel a Creative Park weboldalát.
**Az oldalkapacitás a Canon egyedi tesztelési eljárásán alapuló érték, amely az ISO/IEC 29103 táblázat alapján, a kezdeti beállítást követően a csere-tintatartályokkal végzett folyamatos nyomtatás mellett kerül meghatározásra.

Kapcsolódó cikkek

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Papírból készült asztali díszek

  Készíts gyönyörű asztali dekorációt bármilyen alkalomra a Creative Park segítségével.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Egyszerű biofil dekorációk

  Kombináld a természetet és a dizájnt, és hozd létre a nyugalom szigetét otthonodban.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Hasznos tippek a nyomatok megjelenítéséhez

  Fedezd fel, hogyan alakíthatod át otthonodat gyönyörű, galériába illő nyomtatott családi fényképekkel.

 • NYOMTATÁS ÉS KREATIVITÁS

  Művészi kézműveskedés

  Zack McLaughlin művészt a Canon Creative Park jégmadaras sablonja ihlette meg.