A woman lifts a Canon EOS 250D to take a photo of her daughter.

CSALÁDI FOTÓZÁS

Tökéletes családi fényképek készítése egyetlen kattintással a Canon EOS 250D fényképezőgéppel

A családról készült fényképek olyan időkapszulák, amelyeket egész életedben visszanézhetsz – ezért bizonyára szeretnéd, hogy a képek éppen annyira élesek és élénkek legyenek, mint a pillanat, amikor megörökítetted őket.

Felcseperedő gyerekek, játszadozó kisállatok vagy kirándulások a naplementében – az idők múlását kiálló családi fotók elkészítéséhez olyan fényképezőgépre van szükséged, amely kis méretű, mégis sok funkciót rejt. Legyen szó 4K videóról, gyenge megvilágítás mellett nyújtott funkciókról, sokféle képfrekvenciáról vagy Dual Pixel CMOS autofókuszról (AF), a modern képalkotó technológia segítségével minden pillanatot megörökíthetsz, és egyetlen kattintással bárhol gyönyörű emlékeket készíthetsz.

A következőkben egy család a világ legkönnyebb, mozgatható képernyővel rendelkező DSLR gépének* tulajdonságait felfedezve mutatja be a Canon EOS 250D funkcióit és működését – mindezt lenyűgöző eredményekkel alátámasztva.

Még több izgalmas perspektíva

A családi portrék készítésének kulcsa a kompozíció. A megfelelő szög megtalálása azért fontos, mert az alanyokat így lehet a legjobban megörökíteni, Canon EOS 250D változtatható nézési szögű érintőképernyője pedig megadja neked a szokatlan nézőpontok megkereséséhez szükséges rugalmasságot. Mivel teljes mértékben kihajtható, bármilyen szögből elkészítheted a felvételeket. Ez lehetővé teszi számodra, hogy a kompozícióidba kreativitást vigyél, például amikor gyerekeket fotózol a szemük magasságából vagy megfordítod a képernyőt, hogy te is rajta legyél a képen.

Az érintőképernyő a fókuszba foglalni kívánt terület keretének megérintésével gyors munkára és a beállításaid további módosítására ad lehetőséget, hogy egyetlen pillanatról se maradj le.

Kapcsolódó cikkek
A girl holds a frisbee in front of her like a picture frame around her face.

CSALÁDI FOTÓZÁS

Készíts jobb portrékat, fotózz családi pillanatokat!

Katja Gaskell családi blogger okostelefonját egy Canon EOS M50 gépre cserélte, és az eredmények megdöbbentették – ezeket a technikákat kipróbálva te is lenyűgözheted magad.

A mother picks her son up to hug, both of them wearing sunglasses.

CSALÁDI FOTÓZÁS

Természetes, kreatív családi portrék készítése

Christian Anderl profi portréfotós bemutatja, hogyan lehet egy Canon fényképezőgéppel képeket készíteni a családi szórakozásról.

Print your family's life story

KREATÍV NYOMTATÁS

Nyomtasd ki családod élettörténetét

Nyomtasd ki a felbecsülhetetlen családi pillanatokat, és alkoss belőlük valamit.

Ha a keretezésre és a kompozícióra szeretnél koncentrálni, a többi beállítást nyugodtan a fényképezőgépre hagyhatod. Automatikus módra állítva a Canon EOS 250D felméri a fényviszonyokat, és meghatározza a képhez leginkább megfelelő expozíciós beállításokat. A záridő, a rekesznyílás és az ISO-érzékenység legjobb kombinációját kiválasztva készíti el a képeket tökéletes árnyalatokkal.

Saját stílusod kiválasztása a Kreatív segéddel

Menet közben az Automatikus mód igazán hasznos eszköznek bizonyul a múló pillanatok megörökítéséhez. Ha azonban jobban bele szeretnél szólni a kreatív folyamatokba, a Canon irányított felhasználói felületével könnyedén felfedezheted a fényképezőgép felvételkészítési lehetőségeit – tanácsokat és tippeket olvashatsz, valamint betekintést nyerhetsz a beállítások viselkedésébe.

A Canon EOS 250D ezenfelül még egy funkcióval rendelkezik: ez a Kreatív segéd. Segítségével tovább emelheted képeid színvonalát, és saját stílusodat is megjelenítheted a képeken. A Kreatív segéd sokféle effektussal, szűrővel és színbeállító eszközzel járul hozzá a jobb fényképek készítéséhez, ezeket pedig a képek rögzítését megelőzően vagy azt követően is alkalmazhatod. Próbálj ki egy fekete-fehér szűrőt, és kölcsönözz időtálló, klasszikus megjelenést a családi portréknak. Esetleg örökítsd meg a családi nyaralás izgalmait egy erős, élénk színeket adó szűrővel.

Amikor szabadtéren készítesz portrékat erős fényviszonyok mellett, az árnyékba kerülő arcok gyakran túl sötétek lesznek. A Canon EOS 250D beépített felugró vakuval rendelkezik, amelyet „derítőfényként” használhatsz. Így anélkül juttathatsz elegendő fényt az alanyod arcának árnyékos területeire, hogy az egész expozíciót módosítanád vele.

Ha a fényképeid megvilágítását magasabb szintre szeretnéd emelni, a Canon Speedlite vakuinak egyikét a Canon EOS 250D vakupapucsára rögzítve erőteljesebb és pontosabb fényhatást érhetsz el.

Kreativitás bármilyen környezetben

Vacsorák, bulik, karácsony… sok családi esemény zajlik gyenge megvilágítás mellett! A vakuhasználat gyakran hordozza magában a jelenetek elmosódásának kockázatát, az állvány és a hosszú expozíciós beállítások pedig sok esetben nem praktikusak. A megoldás, hogy az ISO-funkciókra hagyatkozol, amelyeket a modern technológia a teljes tartományban nagyszerű színekkel és élességgel ruház fel.

A Canon EOS 250D gyenge megvilágítás mellett is kiemelkedő eredményeket garantál ISO 51200 értékig bővíthető 100–25600-as ISO-érzékenységi tartománnyal. Ráadásul mindez nemcsak az állóképeknél van így – a Canon EOS 250D segítségével videókat is készíthetsz kihívást jelentő fényviszonyok mellett, 1080p (Full HD) felbontásnál ISO 12800 értékkel, 4K felbontásnál pedig akár ISO 6400 értékkel.

Komponálj, légy kreatív, és örökítsd meg a pillanatot bármilyen fényviszonynál!

Amikor pedig a képek megosztására kerül a sor, a modern kor alapvető kelléke, a csatlakoztathatóság is a rendelkezésedre áll. A Canon EOS 250D lehetővé teszi számodra, hogy a képeket mielőbb elküldhesd az okostelefonodra. Csatlakozz a fényképezőgéphez a Canon Camera Connect alkalmazással, majd vidd át a képeket, és oszd meg emlékeidet a barátaiddal és a családod tagjaival.

Szeretnél még többet megtudni arról, hogyan készíthetsz nagyszerű képeket a Canon EOS 250D géppel? A Canon Photo Companion alkalmazásban információk, ötletek és inspirációk várnak.


Írta: Jeff Meyer


*Az EOS 250D (fekete/ezüst) az APS-C méretű érzékelővel és teljesen kihajtható LCD-monitorral rendelkező digitális tükörreflexes fényképezőgépek legkönnyebbike a világon. Akkumulátort és memóriakártyát tartalmaz a CIPA irányelvek alapján. 2019. április 9-i adatok szerint (a Canon kutatásai alapján).

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

Az inspiráció elsődleges forrása lehet néhány hasznos fotós tanács, vásárlási útmutató vagy érdekes interjú – itt mindent megtalálsz a legjobb fényképezőgép vagy nyomtató kiválasztásához, és váltsd valóra kreatív elképzeléseidet.

Vissza az összes tipphez és technikához