KREATÍV NYOMTATÁS

Fejezd ki egyéniséged a Canon Zoemini S2-vel

Tudd meg, hogy Max Kion és Dottz Brown táncosok hogyan ünneplik életük nagy pillanatait, és hogyan tudják tartani a lépést a Canon 2 az 1-ben fotónyomtatójának köszönhetően.
Egy fiatal férfi és nő boldogan nézegetik a mini fotókból készült gyűjteményüket egy falon. A nő egy Canon Zoemini S2 készüléket tart a kezében.

Hova vihet el téged az élet ritmusa? Mindegy, hogy az utcán táncolsz, vagy néhány napra elhagyod a várost, miközben felfedezed a világot, örökítsd meg és nyomtasd ki saját történeteidet a Canon Zoemini S2-vel. A zsebméretű, 2 az 1-ben fotónyomtatót a Canon Mini Print alkalmazással való használatra tervezték, és segítségével a tartalomkészítők egyetlen eszközzel tudnak fotózni és nyomtatni.

Az egyszerűen használható, 8 MP-es kamerával és ZINK™ technológiával felszerelt Canon Zoemini S2-vel bármikor elmentheted fényképeidet a Micro SD-kártyára későbbi felhasználás céljából, így ez a fényképezőgép tökéletes eszköz arra, hogy az önkifejezésre vágyó kreatív lelkek minden spontán pillanatot megörökíthessenek – mint ahogy Max Kion és Dottz Brown táncosok is teszik, akik magukkal vitték az instant fényképezőgépet és nyomtatót egy raktárban tartott edzésre.

Tánc az utcán

Egy hosszú hajú fiatal férfi szelfit készít magáról és barátnőjéről egy Canon Zoemini S2-vel.

Max Kion és Dottz Brown táncosok izgatottan várták, hogy részt vegyenek egy energikus kreatív fotózáson a Canon Zoemini S2-vel. A páros egyike volt az első tesztelőknek, és az eszközt tökéletesnek találták arra, hogy a kreativitásukat bárhol kiélhessék.

Az amszterdami születésű, Barcelonában nevelkedett és jelenleg Londonban élő DJ és life coach, Max Kion kreatív önkifejezési eszközként használja a táncot – ezt az Egyesült Királyságban elrendelt országos szintű karantén alatt kezdte komolyabban venni a COVID-19 világjárvány idején.

„Mindig is szerettem a zenét és mindig is szerettem táncolni, de sohasem vettem túl komolyan, amíg végig nem söpört a karantén az Egyesült Királyságon” – mondja Max. „Csak akkor jöttem rá, hogy mennyire szeretem, amikor leültem, elkezdtem gyakorolni és új dolgokat tanulni. Ez az én kreatív önkifejezési módszerem, különösen a house zenével együtt – amikor arra táncolok, az maga a boldogság. Nekem ez a módszer jött be ahhoz, hogy ne veszítsem el az eszem. De tényleg.”

Amellett, hogy house-zenei producerek videoklipjeiben szerepel, Max egy shuffle-táncosokból álló csoport tagja is, akik London különböző helyein egy pár hangszóró és egy DJ-pult kíséretében szoktak összegyűlni.

„Annyira felemelő és egységes a rezgésünk, hogy szinte egy nagy közösséggé válunk, és itt tudok minden héten feltöltődni” – meséli Max a vasárnapi shuffle-tánccsoportjáról.

A délkelet-londoni táncos és építész, Dottz Brown is egy csoport tagja, ő 13 évvel ezelőtt kezdett táncolni barátaival.

„Körülbelül 15 évesen kezdtem táncolni, nagyjából a YouTube megjelenésével egyidőben” – magyarázza Dottz. „A 18. szülinapomra a nővéremtől egy Canon fényképezőgépet kaptam az érettségimre ajándékként. Elkezdtem saját videókat készíteni YouTube-ra, csak kikapcsolódásként és hogy kipróbáljak valami újat. Félévente összegyűlünk a barátainkkal a londoni Trafalgar téren, ahol eltanuljuk egymás mozdulatait, gyakorlunk és videókat készítünk. Mondhatjuk, hogy fiatalkoromban fertőződtem meg vele, és azóta is tart ez a szenvedély.”

3 fényképezési mód a pillanat kifejezéséhez

Három, különböző színű Canon Zoemini S2 fotónyomtató egy faasztalon, amelyet két vidám fiatalról készült mini fényképek vesznek körül.

A fehér, rózsaarany és türkiz színben kapható Canon Zoemini S2 beépített tükrével és gyűrűs világításával új szintre emelheted a szelfikészítést. „Imádom a különböző színeket, és nagyon egyszerűen használható” – mondja Max. „Ha szeretnéd kinyomtatni meglévő képeidet, érdemes kipróbálnod a többi instant nyomtatót is, például a Canon Zoemini készüléket.

Egy bézs nadrágot és színes inget viselő férfi a zsebébe csúsztat egy Canon Zoemini S2 fotónyomtatót.

„Sima és lekerekített, a szélei pedig puhák, így könnyen becsúsztathatom a zsebembe anélkül, hogy elakadna” – meséli Dottz a Canon Zoemini S2-ről, amely praktikus Micro SD-kártya funkcióval is rendelkezik, tehát kedvenc képeid későbbre is elmentheted, ha elfogy a papír vagy szeretnéd megosztani a képeid a közösségi oldalakon.

Dottz és Max alig várta, hogy a pillanatokat emlékként örökíthesse meg, ezért elvitték magukkal a Canon Zoemini S2 fényképezőgépet egy üres raktárba, hogy ott táncoljanak. A duót lenyűgözte, hogy a karcsú és könnyű, 2 az 1-ben géppel a pillanat mámorában kelthetik életre kreativitásukat.

„Szinte olyan volt, mint egy művészi projekt” – mondja Dottz. „Rendkívül jól szórakoztunk, miközben szaladgáltunk körbe az épületben és vicces képeket lőttünk, vagyis kísérletezgettünk. Sok szelfit készítettünk, majd ezeket a falon egy kollázzsá alakítottuk úgy, hogy a különálló képek egy nagyobb képpé álljanak össze.”

A szelfi mód mellett a Canon Zoemini S2 fényképezőgépen két másik mód is elérhető: a kültéri és a portré. A kinyomtatásuk előtt lehetőséged van a fényképezőgépen szerkeszteni a képeket, illetve szűrőket és szegélyeket is adhatsz hozzájuk a Hatások és Keretek gombokkal. A Canon Mini Print alkalmazás élő képével a kattintás előtt a felhasználók ellenőrizhetik, hogy megfelelő-e a képek fókusza. A kültéri módban nincs vaku, a portré módban automatikus a vaku, a szelfi módban pedig bekapcsol a gyűrűs világítás.

Egy Canon Zoemini S2 és egy fényképalbum van egy asztalon, amin egy fiatal férfi és nő képei láthatók, akik vicces grimaszokat vágnak és jól szórakoznak.

„Mindig is az volt a legnagyobb álmom, hogy egy fesztivál színpadán táncoljak és érezzem a tömeg energiáját” – mondja Max, aki két éve költözött Londonba, hogy színésznő legyen, de közben rájött, hogy nem neki való ez a szakma.

Egy személy fényképet készít a Canon Zoemini S2-vel egy olyan fal előtt, amin két jókedvű fiatalról készült kisebb fotók láthatók.

„Teljes időben dolgozom építészként, és a tavalyi év felénél le is vizsgáztam” – mondja Dottz. „Szabadidőmben hobbiszinten táncolok, és emellett meditálni is szeretek.”

Dottz már használt instant fényképezőgépeket korábban, és olyan eszközként tekint rájuk, amellyel a kreatív emberek a jelenlétre koncentrálhatnak. „Furcsa érzés, hogy az instant fényképezőgépeknél gondolnod kell a képek számára. Nem szeretnéd elpocsékolni a tekercset, vagyis ebben az esetben a papírt, ami ahelyett, hogy rontaná, inkább fokozza a pillanat értékét” – mondja. „Összpontosítanod kell, de ettől még jelentősebb lesz az emlék, mert jelen kell lenned. Nem csinálhatsz egyszerre 60 képet és választhatod ki, hogy melyik a legjobb. Itt az egyetlen kép a legjobb. Ezért készítsd el úgy.”

Szabd személyre képeid

Egy hosszú hajú fiatal férfi ül egy széken, és mobiltelefonja segítségével egy képet nyomtat ki a Canon Zoemini S2 fotónyomtatón.

„Amikor az utcán táncolok, és az emberek megállnak nézni, azonnal elkezdenek mosolyogni, függetlenül attól, hogy milyen a napjuk” – mondja Dottz, és egy Canon Zoemini S2-vel kinyomtatott képet mutat. „Érezhetően árad a pozitív energia.”

Egy mosolygó fiatal férfi és nő képe, amely sok kisebb képből áll össze egy kék és szürke falon.

Dottz és Max mozaikszerű nyomatokat készítettek, amiket együtt raktak ki a falra. De ez csak egy a nyomtatás adta kreatív lehetőségek közül.

Max összekapcsolta Canon Zoemini S2 fényképezőgépét a telefonjával, így a kinyomtatásuk előtt meg tudta szerkeszteni kedvenc képeit az ingyenesen letölthető Canon Mini Print alkalmazással – számára a digitális és nyomtatott anyagok keverésének ötlete igazán inspiráló. A fényképezőgépen belül is szerkesztheted képeidet, ha szeretnéd saját stílusodra szabni őket.

„A Canon Zoemini S2 és az alkalmazás használata is igazán egyszerű. Nagyon letisztultak a felületeik” – mondja Max. „Imádok különböző hatásokat adni a képekhez, és itt teljes mértékben személyre szabhatod saját fotóidat. Majdnem olyan mint egy album, amibe szöveget, matricákat és szűrőket is tehetsz – nekem nagyon bejön.

„Sokaknál látom, hogy lefényképezik instant kinyomtatott fotóikat, és felteszik őket Instagramra. Szerintem remek ötlet, hogy egyszerre digitális és fizikai fényképezőgépként is használhatod a Canon Zoemini S2-t. Lenyűgöz a sokoldalúsága.”

Emeld új szintre az alkotói folyamatot

Egy asztalon egy fekete lapokból álló fényképalbum, illetve egy világoskék notebook látható, rajta egy fehér Canon Zoemini S2 fotónyomtatóval.

„A Canon Zoemini S2 olyan, mintha az Instagram-képeidet azonnal kinyomtathatnád és élőben megoszthatnád a barátaiddal, ami azért elég király” – lelkendezik Dottz.

A Maxhez hasonló lelkes albumkészítők személyisége még jobban visszaköszönhet az oldalakról a Canon Zoemini S2-nek köszönhetően.

„Remek eszköz, különösen az albumkészítéshez” – mondja Max. „Imádok albumokat készíteni, ez egyfajta meditáció számomra. Néha színek alapján állítom össze őket, néha pedig az adott napon gyűjtött emlékek alapján. Máskor rárakok egy csomó matricát és rajzolok. Teljesen el tudom magam képzelni, ahogy a készülék segítségével egy albumot töltök meg, vagy éppen az emlékeimet a falra ragasztom.”

Dottz a Canon Zoemini S2-ben új és leleményes ötleteket lát videóihoz és matricáihoz, mivel 10 lapos, matricahátú ZINK™ fotópapírral tölthető fel.

„Ez a kreativitás egy új oldalát nyitja meg” – mondja Dottz, aki Instagram-fiókját digitális albumként használja. „Azonnal elképzelek a fejemben néhány vizuális effektet, amiket megpróbálok a videóimban is megvalósítani. Például készítek egy fényképet, amit kinyomtatok, megmutatom a kamerába, és ez a fénykép lesz a következő videó első képkockája. Nagyon szuper eszköznek tűnik.

„Az öntapadós papírral készíthetsz olyan kör alakú képeket, amin rajzfilmszerű hatást tehetsz magadra” – folytatja. „Adj hozzá fehér vagy fekete kört, nyomtasd ki, és máris ráragaszthatod a sapkádra, a hátizsákodra vagy a telefontokod hátuljára.”

A Canon Zoemini S2-nek köszönhetően személyre szabhatod képeidet, emléket varázsolhatsz a pillanatokból, és megoszthatod ezeket barátaiddal – fotózz életed ritmusára.

Szerző: Lorna Dockerill

Kapcsolódó termékek

  • Otthoni nyomtatók

    Canon Zoemini 2

    A zsebméretű, akkumulátoros Zoemini 2 nyomtatóval bármikor, bárhol azonnal nyomtathatsz okostelefonodról.
  • Instant és zsebnyomtató fényképezőgépek

    Canon Zoemini S2

    Turbózd fel szelfijeidet egy zsebméretű fényképezőgép-nyomtatóval, amelyet tükör, gyűrűs világítás, távoli zárkioldás és élő nézet tesz teljessé.

Kapcsolódó cikkek