Video Hybrid

Egy tartalomkészítő álma. Egyetlen kamera fényképekhez és videókhoz is

Javier Cortes egy balett-táncost fotóz egy Canon EOS R6-tal egy színházban

Javier Cortes egy balett-táncost fotóz a szicíliai Massimo színházában. ® Teatro Massimo.

A lenyűgöző minőségű állóképek mellett az EOS R6 kiváló minőségű videók készítésére is alkalmas. Akár 4K/60p felbontásra, vagy Full HD felvétel esetén 120p minőségre is képes – mindezt a Dual Pixel CMOS AF révén, amely folyamatos autofókusz-követésre képes. A fényképezőgépbe épített modern technológiák segítségével szélesebb dinamikatartományt és gyönyörű színeket örökíthetsz meg.

Egy kézben tartott Canon EOS R6 a természetben

Fényképezz kézből és használd ki az EOS R6 beépített képstabilizátora és az objektívek képstabilizátora alkotta rendszer erejét.

Felvételkészítés egy balett-táncosról oszlopokkal övezett külső környezetben

Készíts felvételeket 4K 60p minőségben, hogy lenyűgöző részleteséggel és természetes színekkel örökíthesd meg a balett kecseségét és báját.

Egy alacsonyan tartott Canon EOS R6, amellyel felvételt készítenek egy padlón ülő balett-táncosról

A változtatható képszögű kijelző megkönnyíti a drámai hatás miatt alacsony szögekből történő felvételkészítést. ® Teatro Massimo.

Azt a megjelenést és érzést adhatod vissza, amit szeretnél

Az EOS R6 többféle felbontásban és képkockasebességgel képes videót rögzíteni, attól függően, hogy milyen megjelenést és érzést szeretnél visszaadni.

4K UHD felbontásban a videokészítők lenyűgöző tisztaságú és részletességű felvételeket készíthetnek, és számos különböző képkockasebesség közül választhatnak:
• 23,98 kép/mp a mozifilm minőségű látványhoz
• 25 kép/mp és 30 kép/mp a normál látványhoz
• 50 kép/mp és 60 kép/mp a dinamikusan mozgó témák egyenletes megörökítéséhez vagy a felére lassított felvételek készítéséhez

Full HD felbontásban még több lehetőség érhető el:
• 100 kép/mp és 120 kép/mp a rendkívül gyorsan mozgó témák még simább megörökítéséhez és negyedére lassított, extrém lassú felvételek készítéséhez.*

A hagyományos állóképes felvételi időzítő mellett az EOS R6 a 4K és Full HD time-lapse videók készítését is támogatja. Ennek segítségével a videósok a normálhoz képest sokkal lassabb időskálán rögzíthetik az adott jelenet történéseit, és kiegészíthetik azokat valós idejű vagy lassított felvételekkel.

*Full HD 100/120p felbontásban a készülék hangot nem rögzít

Javier Cortes két balett-táncost fotóz egy Canon EOS R6-tal egy színházban

Javier balett-táncosokról készít felvételeket, hogy bemutassa az EOS R6 lenyűgöző filmkészítési tulajdonságait és a 8 fokozatú képstabilizátort. ® Teatro Massimo.

Professzionális képminőség

Az EOS R6 fényképezőgéppel Canon Log 1 funkcióban is fotózhatsz, hogy nagy kontrasztú körülmények között a megvilágított és árnyékos részek részleteit is megőrizd. A Canon Log 1 funkcióval készített felvételek utófeldolgozása egyszerű, ha például egy adott kinézetet vagy színprofilt szeretnél a képekre alkalmazni vagy a színeket szeretnéd egy másik fényképezőgéppel készített felvételhez igazítani.

Az EOS R6 a hagyományos H.264 kodek mellett a H.265 kodeket is támogatja. Ez lehetővé teszi a lenyűgöző, 10 bites 4:2:2 képminőségű felvételkészítést, akár a belső SD-memóriakártyákra vagy a mikro-HDMI kimeneten keresztül egy külső adattárolóra.

Dinamikatartomány használata

Ha kontrasztos körülmények között fotózol, az EOS R6 HDR videó módja több képet készít, hogy az alulexponált részeket megfelelő expozícióval örökítse meg, majd ezeket a felvételeket egyetlen képpé kombinálja össze, amely automatikusan megőrzi a fényes részek részletességeit. És ez nem minden.

Az EOS R6 videókhoz és állóképekhez is támogatja a HDR PQ felvételkészítést. Ez a magas dinamikatartományú mód érzékelési kvantálást (perceptual quantizer – PQ) alkalmaz, amely révén ezek a felvételek a kompatibilis HDR-kijelzőkön lélegzetelállítóan néznek ki.

A fényképezőgép a HDR PQ felvételeket egy, a BT.2100 (PQ) HDR specifikációnak megfelelő formátumban H.265-ös tömörítéssel rögzíti, így azok kompatibilis szoftverekkel szerkeszthetők.

Egy balett-táncos egy oszlopokkal körbe vett nyílt terepen pózol

„A Canon EOS R6 segítségével egyre jobb lehetek a filmkészítésben.”

Dual Pixel CMOS AF II

Legújabb Dual Pixel CMOS AF II rendszerünk az összes felvételkészítési módban egyenletes, magabiztos, folyamatos fókuszálást biztosít. A látómező teljes szélességében működő arc- és szemfelismerő funkcióval rendelkezik*, így gyorsan mozgó témák filmezéséhez ideális. A rendszer a macskákat, kutyákat és madarakat is felismeri, és könnyedén követi őket a képmezőn belül, folyamatosan állítva a fókuszt, hogy mindig élesek legyenek.

Könnyedén készíthetők vele „pull-focus” hatású átmenetek is, amely az élességet az egyik helyről egy másikra irányítja át, és ezáltal a nézőközönség figyelmét is. Ez egy profik által alkalmazott hatás, amelyet az EOS R6 könnyedén reprodukál. Egyszerűen csak érintsd meg az érintőképernyőt (vagy a csatlakoztatott okoseszköz képernyőjét), és a fényképezőgép a menüjében előre beállított sebességgel egyenletesen eltolja a fókuszt.

*Csak kompatibilis objektívekkel. Bizonyos jelentek és körülmények között nem lehetséges az AF-keretet a képernyő szélére mozgatni.

Az EOS R6 zebra funkciója csíkozott mintákat jelenít meg a képernyőn, amelyek figyelmeztetnek, ha egy tárgy vagy terület megközelít egy bizonyos fényerőszintet, ami miatt túlexponálttá válhat. Az EOS R6 főmenüjében különböző fényerőszintek állíthatók be, melyeknél jelezzen a rendszer.

Egy balett-táncos egy oszlopokkal körbe vett nyílt terepen pózol

Fókusz a valóban fontos dolgokra

A fejlett Dual Pixel CMOS AF II autofókusz segítségével az EOS R6 felismeri és úgy követi a mozgó témákat, mint eddig egyetlen tükör nélküli fényképezőgép sem.
Egy kézben tartott Canon EOS R6 fényképezőgép

® Teatro Massimo.

Eszközök fókuszáláshoz
Az EOS R6 számos eszközt biztosít a manuális fókuszáláshoz, amelyek segítenek a kritikus élesség beállításában és a kívánt eredmény elérésében.

Fókuszkiemelés
A jelenet fókuszban lévő széleit egy rendszer egy általad választott színnel keretezi.
Fókusznagyítás
A képet először ötszörösére, majd tízszeresére nagyíthatod, így jobban láthatod a képet és állíthatod be a fókuszt.
Dual Pixel CMOS AF segéd
Az EOS R6 Dual Pixel CMOS AF technológiája, amelyet először a Cinema EOS C300 Mark II fényképezőgépünkben alkalmaztunk, a Dual Pixel algoritmus segítségével megméri a témától való távolságot, és megjeleníti a kijelzőn, hogy a téma fókuszban van-e vagy sem.

Felvételkészítési idő

Az EOS R6 lenyűgöző állókép- és videofelvételkészítési tulajdonságokat tömörít egy kompakt házban. A legmagasabb képkockasebességek és felbontások használata elkerülhetetlenül melegedéssel jár a felbontás, a képkockasebesség és az autofókusz funkció miatt. Egy 23 °C-os környezetben, hidegindítás mellett az alábbi felvételkészítési idők érhetők el adott felbontás és képkockasebesség mellett.

4K 60P
– 94%-os érzékelőszélesség: 30 perc
– APS-C kivágás (túlmintavételezett 5.1K): 35 perc*1

4K 30P
– 94%-os érzékelőszélesség: a melegedés nem korlátozza
– APS-C kivágás (túlmintavételezett 5.1K): 40 perc *1
*1 A felvételkészítési idő 29 perc 59 másodpercre korlátozott. Jelzi az időt, amikor a rögzítés azonnal folytatható

Ha a fényképezőgép eléri a felső hőmérsékletkorlátot, a gyorsabb lehűlés érdekében ajánlott a fényképezőgépet kikapcsolni.
Lentebb láthatók a körülbelüli lehűlési idők egy 23 °C-os környezetben, de ezeket az értékeket különböző tényezők, például a környezeti hőmérséklet, a folyamatos fényképezőgéphasználat és a kiválasztott felvételkészítési felbontás befolyásolja. A teljes felvételkészítési idő elérhetősége a környezeti hőmérséklettől függ.

4K 60P
– 10 perc hűlési idő kb. 5 perc felvételkészítési időt biztosít

„A FILMKÉSZÍTÉS OLYAN, MINT EGY NAGY UTAZÁS”

Javier Cortes fotóstáskája

A professzionális filmkészítéshez használt eszközök.

Javier Cortes egy Canon EOS R6 fényképezőgépet tart

Fényképezőgépek

EOS R6

Mindegy mit és hogyan fényképezel, az EOS R6 révén olyannyira szabadjára engedheted kreativitásod, mint még soha.

További információk

Objektívek

Objektívek

Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM

A Canon leggyorsabb, ultranagy látószögű zoomobjektíve Nano USM motorral, 5 fokozatú képstabilizálással, valamint lenyűgöző élességről gondoskodó 3 aszférikus és 2 UD lencsetaggal. Wanda beszámolója szerint „gyönyörű és hihetetlenül éles képek” készítését teszi lehetővé.

További információk

Canon RF 50mm F1.2L USM

Az objektív új szintet teremt a fényképezésben: rendkívül éles képeket készít, még kreatívabb szabályozást enged, és egyszerűen elképesztő gyenge megvilágítás melletti teljesítményt nyújt.

További információk

Kapcsolódó cikkek

Olvasd el ezeket a cikkeket, hogy megtudd, miben nyújt kiemelkedőt a Canon EOS R6 oly sok területen.

 • KEZELÉS ÉS CSATLAKOZTATHATÓSÁG

  A Canon által, Neked tervezve

  Az EOS R6 kialakítása az első pillanattól kezdve megnyugtatóan ismerős lesz.

 • A SEBESSÉGET

  EOS R6 – Csendes folyamatos felvétel

  Az EOS R6 segítségével folyamatosan és csendben készíthetsz képeket akár lenyűgöző, 20 kép/mp sebességgel.

 • AUTOFÓKUSZ

  Fókusz a valóban fontos dolgokra

  A fejlett Dual Pixel CMOS AF II autofókusz segítségével az EOS R6 felismeri és úgy követi a mozgó témákat, mint eddig egyetlen tükör nélküli fényképezőgép sem.

 • KÉPMINŐSÉG ÉS STABILIZÁLÁS

  Kiváló képminőség, nem annyira ideális körülmények között is

  Az EOS R6 készülék ugyanazokat a technológiákat tartalmazza, mint a zászlóshajónknak számító EOS-1D X Mark III fényképezőgépünk.