KEZELÉS ÉS CSATLAKOZTATHATÓSÁG

A Canon által, Neked tervezve

Egy fotós a Canon EOS R6-ot állítja be egy felvételhez

Ha már használtál korábban EOS fényképezőgépet, az EOS R6 kialakítása egyből ismerős lesz, ahogy kézbe veszed. És ha még nem használtál? Nos, úgy gondoljuk, hogy élvezni fogod, ahogy felfedezed, hogy minden vezérlőt ösztönösen meg fogsz találni az ujjaiddal, és hogy a fejlett kereső olyan hatást fog kelteni, mintha semmi sem lenne közted és a téma között.

Wanda Martin a Canon EOS R6-hoz csatlakoztatott objektíven néz keresztül

® Teatro Massimo.

Nagy felbontású elektronikus kereső

Az EOS R6 3,69 millió képpontos elektronikus keresője olyan tiszta képet biztosít, hogy azt hiheted még mindig egy DSLR-t használsz. A 120 kép/mp-es képfrissítési sebesség és a 100 százalékos lefedettség miatt úgy érezheted, hogy teljesen elmerülsz a látványban, míg az előnézet egy az egyben úgy fog kinézni, mint a végső expozíció. A képernyő szintén elforgatható és a fényképezőgép háza felé forgatva tárolható, az extra védelem érdekében.

A keresőt egy 3 hüvelykes, 1,62 millió képpontos, változtatható képszögű érintőképernyő egészíti, amely kihajtható a fényképezőgéptől és 270˚-ban elforgatható, hogy bármilyen kreatív szögből készíthess felvételeket. Az érintőképernyőn az érintés, húzás és csípés mozdulatokkal készíthetsz felvételeket, tallózhatsz a képek között és navigálhatsz a fényképezőgép menürendszerében. Ha a képernyőt két ujjal kétszer megérinted, a könnyebb olvashatóság érdekében átmenetileg megnövelheted a szöveg méretét.

Egy közeli, körbevágott kép a Canon EOS R6-ról
Egy objektívvel felszerelt Canon EOS R6 kézben tartva

Intuitív, ergonomikus vezérlők

Amikor az EOS R6 fényképezőgépet a kezedben tartod, ujjaid ösztönösen megfogják találni gombokat, tárcsákat és egyéb vezérlőket, így anélkül is egyszerűen elvégezheted a beállításokat, hogy el kéne venned a készüléket a szemedtől.

A kényelmesen a hüvelykujjad alá eső hátsó vezérlőtárcsa kiegészíti a fényképezőgép, mutatóujjad alá eső fő vezérlőtárcsáját. Egy másik hátsó tárcsa szolgál a felvételek lejátszása közbeni navigálásra, ezen felül pedig programozható objektívvezérlő gyűrű is található az RF objektíveken. A formázott, kényelmes markolatot a hosszú felvételeket szem előtt tartva tervezték meg.

Egy dedikált módválasztó tárcsa szolgál a felvételkészítési módok közötti váltásra, míg az első és hátsó vezérlőtárcsák beprogramozhatók, hogy a rekesznyílást és a záridőt a számodra legmegfelelőbb módon állíthasd be. A fókuszterületek egy dedikált AF-joystick vezérlővel vagy a fényképezőgép érintőképernyőjén keresztül mozgathatók körbe a képernyőn.

Egy fényképezőgép belső részei elölről és hátulról

Az EOS R6 magnéziumötvözetből készült háza magabiztosságot sugároz, ezen felül por- és nedvességálló, így akkor is tovább fotózhatsz, ha az időjárás rosszra fordul.

Az EOS R6 zármechanizmusa további finomításokon esett át, hogy még halkabb, de határozott hangot adjon ki, olyat, amely az alanyodnak kevésbé tűnik fel. Nagy sebességű felvételkészítésre lett optimalizálva, azaz több mint 300 000 felvétel elkészítésére képes. A zár beállítható, hogy objektívcserekor nyitott vagy zár állapotban legyen, vagy a fényképezőgép teljesen kikapcsolódjon – az érzékelő megóvása érdekében vagy hogy készen álljon az azonnali használatra.

„A változtatható képszögű képernyő révén nagyon egyszerű a gyors felvételkészítés különböző perspektívákból.”

Kettős kártyanyílás a rugalmas felvételkészítéshez

Kettő darab SD-memóriakártya nyílás található a készüléken, amelyek a gyors adatírási és másolási sebesség érdekében kompatibilisek a legújabb UHS-II technológiával. A fényképezőgépet beállíthatod, hogy a JPEG és a RAW fájlokat külön-külön memóriakártyára mentse, vagy hogy biztonsági másolatot készítsen a felvételekről, hogy még magabiztosabb lehess. Az EOS R6 beállítható úgy is, hogy az egyik kártyára mentse a fényképeket, a másikra pedig a videókat, így a kreatív munka során is rendezett maradhatsz.

Az EOS R6 kettős kártyanyílása

Energia a fotózáshoz

Az EOS R6 fényképezőgépben a legújabb, nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátor található, amely segítségével az LP-E6N akkumulátorhoz képest egyetlen feltöltéssel több felvételt készíthetsz. Az LP-E6NH visszafelé kompatibilis a többi EOS fényképezőgéppel, és az EOS R6 is használható a régebbi LP-E6N és LP-E6 akkumulátorokkal.*

A Canon hivatalos PD-E1 tápadapterét vagy PD-kompatibilis töltőket és tápegységeket használva USB-n keresztül is töltheted, ha extra energiára volna szükséged. Egy opcionális BG-R10 akkumulátortartó markolat is elérhető hozzá, hogy egyszerre két akkumulátort használhass, ezáltal tovább fotózhatsz, kétszer annyi vezérlő lesz elérhető és álló helyzetben még kényelmesebb felvételkészítést biztosít.


*Régebbi LP-E6N akkumulátor használata esetén a felvételkészítési sebesség és az egy feltöltéssel elkészíthető felvételek száma is csökkenhet

Az EOS R6 kettős kártyanyílása
Egy Canon EOS R6-tal készített felvétel megtekintése egy okostelefonon, a fényképezőgéppel a háttérben

® Teatro Massimo.

Minden eddiginél jobb csatlakoztathatóság

Az EOS R6 beépített Wi-Fi antennával és egy mindig bekapcsolt, kis fogyasztású Bluetooth egységgel rendelkezik, amely folyamatos kapcsolatot tart fent az okoseszközökkel. Ahhoz hogy böngész a képeid között, kiválasz egyet és megoszd a közönségeddel online, elég egyszerűen csak elindítanod a Canon Camera Connect alkalmazást egy kompatibilis okostelefonon vagy táblagépen*, és a fényképezőgép azonnal csatlakozni fog a vezeték nélküli hálózathoz, hogy továbbíthasd a kívánt a képfájlokat és szükség esetén hozzájuk adhasd a GPS-adatokat. Okoseszközöd segítségével távolról is készíthetsz felvételeket vagy beállíthatod a fényképezőgépet automatikus képátvitelre, így az EOS R6 a képeket automatikusan továbbítja az eszközödre, ahogy azok elkészülnek.

Ez a Wi-Fi csatlakoztathatóság az EOS Utility szoftveren keresztül élőnézetes felvételkészítést, távoli böngészést és távoli fényképezőgép-vezérlést is biztosít, így nehezen elérhető szögekből, távolról vagy akár egy stúdióból is készíthetsz felvételeket. És a legjobb fényképezőgép-vezérlés érdekében egy szoftverfejlesztő csomag is letölthető, hogy olyan szoftvert alkothass, amely a legjobb módon támogatja EOS készülékedet, legyen szó munkáról vagy kikapcsolódásról. További információért látogass el ide: https://developers.canon-europe.com/s/

Felvételkészítés egy balett-táncosról egy zárt/otthoni környezetben, egy vezeték nélkül a fényképezőgéphez csatlakoztatott laptop, amely képernyőjén ugyanaz a felvétel látható

Vezeték nélküli felvételkészítés távolról az EOS R6 segítségével

Küldj képet a fényképezőgépről közvetlenül a felhőbe

A Canon új felhőalapú szolgáltatása, az image.canon révén akár 30 napig is tárolhatod eredeti képeidet – a RAW fájlokat is – a felhőben. Ezután a felhasználó átmozgathatja képeit a 10 GB-os tárhelyére, a Google Drive-ba, az Adobe Creative Cloud* felhőbe vagy egy helyi offline tárhelyre.

Az EOS R6 lehetővé teszi a képek automatikus feltöltését az image.canon felhőbe, így azok azonnal elérhetők lesznek Windows alapú/Mac számítógépeden, amint hazaérkezel. A fényképezőgép RATE gombjával beállított értékelések is megőrzésre kerülnek, hogy azonnal megtaláld a kedvenc képeidet.

Egy Canon EOS R6 egy teáscsésze mellett

Beépített FTP

Azon profi fotósoknak, akiknek a fényképeket azonnal, biztonságosan és gyorsan kell a helyszínről ügyfeleiknek továbbítania, az EOS R6 2,4 Ghz Wi-Fi antennáján keresztül beépített FTP és FTPS szolgáltatást biztosít. Az FTP-beállítások a fényképezőgépen elvégezhetők, és akár 9 előbeállítás is elmenthető és azonnali előhívható.

Amikor a fényképezőgép RATE gombjával értékelsz egy fényképet, ez a metaadat – amely felbecsülhetetlen értékű a képszerkesztők és ügynökségek számára – a képfájllal együtt továbbítható.

Kapcsolódó cikkek

Olvasd el ezeket a cikkeket, hogy megtudd, miben nyújt kiemelkedőt a Canon EOS R6 oly sok területen.

 • VIDEO HYBRID

  Egyetlen kamera fényképekhez és videókhoz is

  A lenyűgöző minőségű állóképek mellett az EOS R6 kiváló minőségű videók készítésére is alkalmas.

 • KÉPMINŐSÉG ÉS STABILIZÁLÁS

  Kiváló képminőség, nem annyira ideális körülmények között is

  Az EOS R6 készülék ugyanazokat a technológiákat tartalmazza, mint a zászlóshajónknak számító EOS-1D X Mark III fényképezőgépünk.

 • AUTOFÓKUSZ

  Fókusz a valóban fontos dolgokra

  A fejlett Dual Pixel CMOS AF II autofókusz segítségével az EOS R6 felismeri és úgy követi a mozgó témákat, mint eddig egyetlen tükör nélküli fényképezőgép sem.

 • A SEBESSÉGET

  EOS R6 – Csendes folyamatos felvétel

  Az EOS R6 segítségével folyamatosan és csendben készíthetsz képeket akár lenyűgöző, 20 kép/mp sebességgel.