Képminőség

Kiváló képminőség, nem annyira ideális körülmények között is

Az EOS R6 készülék ugyanazokat a technológiákat tartalmazza, mint a zászlóshajónknak számító EOS-1D X Mark III fényképezőgépünk. Egy 20,1 megapixeles CMOS érzékelő és egy DIGIC X processzor dolgozik azért, hogy a készülék kiváló képminőséget biztosítson. Az érzékelő nagyméretű pixelei ideális egyensúlyt teremtenek a felbontás, a gyenge fény melletti teljesítmény és a dinamikatartomány között, amely eredményeként a fényképek szinte megszólalnak. Mindegy, hogy portrékat, tájképet, természetfotókat vagy útifotókat készítesz, az EOS R6 látványosan szebb képeket készít.

A fényképezőgép normál ISO-tartományában – amely maximálisan ISO 102 400 is lehet, de ISO 204 800-ig is kiterjeszthető – alacsony szinten tartja a digitális zajt, hogy még gyenge fényviszonyok között is lenyűgöző képeket készíthess. A széles dinamikatartomány révén még igen kontrasztos körülmények között is megőrizheted a legvilágosabb és legsötétebb részek részleteit is.

Bőrtónusok megörökítése az EOS R6 segítségével, gyenge megvilágítás mellett

A készülék még gyenge megvilágítás mellett is lélegzetelállító részleteséggel és színekkel képes megörökíteni a bőrtónusokat.

© Wanda Martin / Canon nagykövet

egy balerina egy homályosan megvilágított szobában pózol

A Canon EOS R6 a nagy dinamikatartományú érzékelőnek köszönhetően lélegzetelállító részletgazdagsággal képes megörökíteni a csúcsfényes és az árnyékos területeket is.

© Javler Cortes / Canon nagykövet

Hatékony képstabilizálás az újszerű felvételkészítéshez

A Canon EOS R6 öttengelyes beépített képstabilizátorral (rövidítés: IBIS) rendelkezik, amely védelmet biztosít a fényképezőgép felvételkészítés közbeni bemozdulása ellen a fényképezőgépre felszerelt bármely objektívvel való fotózás során. Az érzékelő vízszintes, X-Y és függőleges tengelyű korrekciót biztosít, így minden EF és RF objektív esetén, filmkészítők és fotósok által egyaránt használható ez az új 5 tengelyes korrigálás. Ha azonban kompatibilis képstabilizálóval rendelkező RF típusú1 objektív van felhelyezve, a két stabilizálási rendszer együttműködik, együtt kompenzálva a vízszintes és függőleges tengelyű elmozdulást és egy olyan intelligens képstabilizálási rendszert alkotva, amely a képteljesítmény új szintjeit biztosítja.

Az RF objektívfoglalat széles átmérőjű, így az EOS R6 belsejében lévő érzékelő messzebbre is mozoghat az objektív által alkotott képkörben. Ennek eredményeképpen egyes, optikai képstabilizátorral nem rendelkező objektívek esetében hasznos lehet az akár 8 fokozatú rendszer.

Amikor az RF objektíveket a képstabilizátorral1 használod, a beépített képstabilizátor valós idejű, nagy sebességű kommunikációval teszi lehetővé az együttműködést, emellett hatékonyan korrigálja a fényképezőgép bemozdulását, amely a levegővétel, a séta vagy egyszerűen csak a fényképezőgép tartása miatt is előfordulhat. Az alacsony frekvenciájú és a magas frekvenciájú mozgás ilyen típusú korrigálása új szintre emeli a stabilitást, és akár 8 fokozatú2 képstabilizálást is biztosíthat.

Ballett-tánc-mozdulatok megörökítése a EOS R6 lenyűgöző képstabilizátorával

Ez a négy másodperces záridejű felvétel kézben tartott fényképezőgéppel készült, bemutatva a fényképezőgépbe épített kiváló képstabilizátor, illetve a képstabilizátorral ellátott RF 15-35mm f2.8L IS USM objektív alkotta rendszer működését.

© Wanda Martin / Canon nagykövet

A képfájlok új generációja

A JPEG és CR3 RAW fájlok mellett a Canon EOS R6 fényképezőgéppel új generációs HEIF (nagy hatékonyságú képfájl formátumú) fájlokat is készíthetsz. A HEIF fájlok a JPEG fájlokhoz képest ugyanakkora fájlméret mellett, kisebb torzítással, jobb képminőséget biztosítanak. Ez az időtálló formátum a szélesebb dinamikatartomány érdekében lehetővé teszi a 10 bites színek használatát, így HDR PQ képeket is rögzíthetsz.

A HEIF fájlok kompatibilitása folyamatosan növekszik. Windows alapú/Mac számítógépeden a nevesebb képkezelő alkalmazásokkal ugyanúgy szerkesztheted azokat, mint a JPEG fájlokat. A HEIF fájlok a fényképezőgépben is feldolgozhatók, hogy aztán hagyományos JPEG fájlként mentsd el azokat az SD-kártyára.

madártávlatból, az EOS R6-tal készített felvétel

Számtalan előnyt biztosító képfeldolgozás

Az EOS R6 DIGIC X képfeldolgozó processzor fontos szerepet játszik a fényképezőgép hihetetlen gyorsaságában és az általa biztosított képminőségében, lehetővé téve a fotósok számára az aprólékos képfeldolgozást a felvételkészítés során vagy utána.

Fókusz a valóban fontos dolgokra

A fejlett Dual Pixel CMOS AF II autofókusz segítségével az EOS R6 felismeri és úgy követi a mozgó témákat, mint eddig egyetlen tükör nélküli fényképezőgép sem.

„Igazán lenyűgözött a fényképezőgép kevés fény mellett nyújtott teljesítménye – a színvisszaadás csodálatos volt. A színek fontosak számomra.”

Tisztaságbeállítás

A fényképezőgép Képstílus menüje és beépített RAW-feldolgozási funkciója egy Tisztaság opcióval került kiegészítésre. Ez a beállítás a mikrokontrasztokat módosítja a fényképeken és videókon, hogy a textúrák szebbek (vagy lágyabbak), az élek pedig élesebbek legyenek. A tisztaság ±4 fokozatban állítható be, és rendkívül hatékony a tájképek részleteinek felerősítésében vagy portrék esetében az arcvonások, például a ráncok láthatóságának felerősítésében vagy csökkentésében.

Objektívoptimalizálás

A fényképezőgépbe épített digitális objektívoptimalizálás (DLO) technológia segít, hogy az objektívek a legjobb teljesítményüket hozhassák, oly módon, hogy csökkenti a természetes optikai jelenségek hatását, mint például a színtörést, a fényességcsökkenést, és kiegyenlíti az EOS R6 optikai aluláteresztő szűrőjének lágyító hatását. Az eredmények lélegzetelállítók, és alkalmazható a fényképezőgépen (felvételkészítéskor vagy utána) vagy az utómunkálatok során a Digital Photo Professional szoftver használatával. Két szint érhető el a DLO-hoz: normál és magas.

Egy töprengő pár EOS R6-tal megörökítve

Kibővített dinamikatartomány

A továbbfejlesztett automatikus megvilágításoptimalizálás (ALO) és a csúcsfényárnyalat-elsőbbség technológiák segítségével a fotósok JPEG és HEIF fájlok esetében is alkalmazhatják a kibővített dinamikatartományt. Ennek köszönhetően egyetlen apró részlet sem vész el sem a fényes területekről, sem az árnyékos részekről. Portrékészítéskor az arcok egyszerűen kivilágosíthatók a fényképezőgépen, miután elkészítetted a felvételt.

Kapcsolódó cikkek

Olvasd el ezeket a cikkeket, hogy megtudd, miben nyújt kiemelkedőt a Canon EOS R6 oly sok területen.

 • AUTOFÓKUSZ

  Fókusz a valóban fontos dolgokra

  A fejlett Dual Pixel CMOS AF II autofókusz segítségével az EOS R6 felismeri és úgy követi a mozgó témákat, mint eddig egyetlen tükör nélküli fényképezőgép sem.

 • VIDEO HYBRID

  Egyetlen kamera fényképekhez és videókhoz is

  A lenyűgöző minőségű állóképek mellett az EOS R6 kiváló minőségű videók készítésére is alkalmas.

 • A SEBESSÉGET

  EOS R6 – Csendes folyamatos felvétel

  Az EOS R6 segítségével folyamatosan és csendben készíthetsz képeket akár lenyűgöző, 20 kép/mp sebességgel.

 • KEZELÉS ÉS CSATLAKOZTATHATÓSÁG

  A Canon által, Neked tervezve

  Az EOS R6 kialakítása az első pillanattól kezdve megnyugtatóan ismerős lesz.

  1. Kivéve: RF 800MM F11 IS STM / RF 600MM F11 IS STM
  2. 8 fokozatú, a CIPA szabvány alapján, RF 24-105 mm F4 L IS USM objektívvel használva 105 mm-es fókusztávolság mellett