Élesebb

Egy teljesen új autofókusz

Mélytanulásos mesterséges intelligencia és több ezer, való világban készült kép segítségével tanítottuk be az EOS R10 fényképezőgépet, hogy felismerje az embereket, állatokat és járműveket – és mindig éles fókuszban tartsa őket, amíg a képmezőben vannak.
Canon EOS R10 – Előny – Még nagyobb képélesség

EMBEREK

Akár portrékat készítesz, akár utazásaidat dokumentálod, akár családi eseményeken fotózol, az EOS R10 mindig éles fókuszban tartja a témákat. A fényképezőgép először a téma szemére fókuszál, ha azonban a szemek nem láthatók, akkor az arcot kezdi el követni. Ha a téma elfordítja az arcát egy pillanatra (például egy focista elfordul a fényképezőgéptől), akkor a fej, majd a test kerül fókuszba.

ÁLLATOK

Az EOS R10 képes felismerni és követni a macskákat, kutyákat és madarakat, így biztosítva, hogy még szabálytalan mozgás esetén is folyamatosan éles fókuszban legyenek. A család kutyusait és cicáit is fel tudja ismerni. A természetfotózás szerelmesei a madarakat repülés közben is a lehető legnagyobb élességgel tudják megörökíteni – ez jelenti az egyik legnagyobb kihívást a természetfotózás terén.

Canon EOS R10 – Állatérzékelés

JÁRMŰVEK

A motorsportok fotózásánál az EOS R10 könnyed egyszerűséggel képes lekövetni a gyorsan mozgó autókat és motorkerékpárokat. A fényképezőgép meg tudja különböztetni a nyitott vagy zárt fülkés járműveket, és – amennyiben látható – a vezető bukósisakjára fókuszál.

A folyamatos AF is személyre szabható a négy AF-eset egyikének kiválasztásával.
 • 1. eset – Általános. A legtöbb mozgó témához ideális.
 • 2. eset – Figyelmen kívül hagyja az akadályokat és nyomon követi a témákat. Nagyszerű a sport- és természetfotósok számára, akiknél előfordulhat, hogy egy előtérben lévő objektum egy pillanatra eltakarja a témákat.
 • 3. eset – Gyors reagálás. Akkor használd, amikor arra vársz, hogy egy téma hirtelen megjelenjen a keretben: például egy gördeszkás hirtelen beugrik a képbe.
 • 4. eset – Gyorsan gyorsuló vagy lassuló témák esetén (például egy fényképezőgép felé futó kutya vagy a pályán futó sportolók).
 • „A” eset – A fényképezőgép automatikusan a fenti esetek közül a legmegfelelőbbet választja ki a témához.
Mindegyik eset tovább finomítható a követési érzékenység és a gyorsulás/lassulás követése funkció beállításával, így pontosan a fényképezett akcióhoz megfelelőre szabhatod a fényképezőgép működését.

Érzékenység gyenge fényviszonyok mellett

Az EOS R10 gyenge fényviszonyok mellett is éles fókuszba tudja hozni a témákat. Iparágvezető Dual Pixel CMOS AF II technológiánk még akár -4 EV1 fényszint mellett is képes gyors, pontos és érzékeny megoldást nyújtani. Ez az érték a holdfény melletti sötétségnek felel meg.

Ez az érzékenység remekül használható olyan esti partik és ünnepségek megörökítéséhez, ahol mesterséges fényt használnak, illetve olyan beltéri események fotózásához, mint például az esküvők. A természetfotózás és a sportfotózás szerelmesei imádni fogják, hogy az EOS R10 milyen tökéletes autofókuszélményt tud nyújtani kisebb maximális rekesznyílású objektívekkel együtt használva (úgy mint a kiválóan hordozható RF 600mm f/11 IS STM). Az autofókusz valójában akár f/22 maximális rekesznyílás mellett is hatékony, így telekonverterek is használhatók.

Canon EOS R10 – Kevés fény mellett is érzékeny

Automatikus (25600)

100%-os lefedettség

A DSLR-ekkel ellentétben a tükör nélküli EOS R10 a kereső2 100%-át lefedi a rendkívül érzékeny AF-zónákkal, így a jelent bármely témájára ráfókuszálhatsz. Nagyszerű azokhoz a középponton kívül eső portrékhoz és jelenetekhez, amelyek előre nem látható módon változnak. Ezek a fókuszzónák egyénileg, csoportosan és kollektíven is használhatók, így szelektíven vagy a képmezőben lévő objektumok észlelésével is fotózhatsz.

Amikor a fényképezőgépet a szemedhez tartod, akkor is könnyedén mozgathatod az aktív fókuszpontot vagy -területet az intuitív, kézre eső joystick-vezérlővel, amely pont a hüvelykujjad alatt helyezkedik el. Másik megoldásként ujjadat a fényképezőgép érintőképernyőjén elhúzva is beállíthatod az aktív AF-pontot.

Fókuszsorozat

Közelről fotózva a mélységélesség nagyon korlátozott lehet, ezért az EOS R10 fókuszsorozat funkciója nagyszerű eszközt ad a makrófotósok közébe. A zárkioldó gomb egyszeri lenyomása sorozatfelvételt indít el, míg a rendszer a fókuszt automatikusan állítja a kiinduló helyzettől a végtelenségig.

Az így kapott képsorozat – amelyben minden képen kicsit eltérő a fókuszpont – egyetlen egységes képpé vonható össze a Digital Photo Professional szoftver segítségével, hogy tökéletes legyen az első-hátsó mélységélesség. Ezenkívül az EOS R10 mélységkompozíciós funkciója mostantól ezt a folyamatot a fényképezőgépen belül végzi el, a mélységélesség kivágásával pedig a fotósok meghatározhatják, hogy hol kezdőjön és hol fejeződjön be a fókusz.

Canon EOS R10 – Fókuszsorozat

Fókuszsorozat

 1. Állókép készítésekor, f/1.2 objektívvel, középső AF-pont, One-Shot AF, 23 °C/73 °F mellett, ISO100. A homályosítás-elsimító bevonattal rendelkező RF objektívek kivételével.
 2. Akkor alkalmazható, ha a téma képmezője megjelenik a követés során, és egy kompatibilis objektív van csatlakoztatva a fényképezőgéphez, miközben a teljes AF aktív, vagy a téma sikeresen érzékelve lett egy másik terület módban. A támogatott objektívekkel kapcsolatban olvasd el az [EOS R7/EOS R10] [Kiegészítő információit] a „cam.start.canon” weboldalon.

Kapcsolódó cikkek

 • ELŐNY

  Felvétel a másodperc törtrésze alatt

  Az élet gyorsan változik, ezért nagy sebességre képes fényképezőgépre lesz szükséged, hogy meg tudd örökíteni a megismételhetetlen pillanatokat

 • ELŐNY

  A Te történeted, meséld el a saját módodon

  Miért váltanál gépet, ha ezzel a géppel egyszerre készíthetsz tökéletes fényképeket és lenyűgöző videókat. Az EOS R10 egy nagy teljesítményű tartalomkészítő, amellyel egyedülálló módon mesélheted el a történeted álló- vagy mozgóképekkel.

 • ELŐNY

  Vedd észre. Örökítsd meg.

  Mindegy, hogy okostelefonról váltasz fényképezőgépre, vagy a DSLR-ről lépsz szintet, a Canon EOS R10 fényképezőgéppel pillanatok alatt elkezdhetsz olyan kreatív képeket készíteni, amilyenekről eddig csak álmodtál.

 • ELŐNY

  Egy igazán összekapcsolt fényképezőgép

  Az EOS-minőség és az okostelefonok kényelmének találkozása – tökéletes kombináció bárkinek, aki szeret a közösségi médiába tartalmat készíteni, útközben szerkeszteni vagy távolról vezérelni fényképezőgépét. Lehetsz blogger, influenszer, de akár csak olyasvalaki, aki szeret képeket megosztani a barátaival és a szeretteivel, itt a lehetőség, hogy játszi könnyedséggel kibontakoztasd kreativitásod az online térben.

 • HÍRLEVÉL

  Meríts inspirációt, iratkozz fel most!

  Ne maradj le a Canon legújabb ajánlatairól – tippek, trükkök, újdonságok és helyi eseményekre szóló meghívók.