CIKK

Canon EOS-1D X Mark III: Csatlakozz

Canon EOS-1D X Mark III

Gyorsan és könnyedén csatlakozhatsz a különböző hálózatokhoz és eszközökhöz, legyen szó egy stadion pálya melletti hálózatáról vagy ha a világ másik oldalán az okostelefonodhoz csatlakozva szeretnél egy történetet befejezni. A Canon EOS-1D X Mark III minden eddiginél egyszerűbbé teszi, hogy a képek eljuthassanak oda, ahol szükség van rájuk – még a versenytársak előtt.

Vezeték nélküli hálózati kapcsolatok

A Canon EOS-1D X Mark III beépített Wi-Fi funkcióval rendelkezik, így kiváló módon képes kommunikálni okoseszközökkel és számítógépekkel, legyél akár a stúdióban, akár kint egy helyszínen.

A Camera Connect és a Digital Photo Professional Express alkalmazásokat* futtató okostelefonokkal és táblagépekkel menet közben is böngészheted, szerkesztheted, retusálhatod és továbbíthatod is a fényképeket. Az eszközöket ezen felül a fényképezőgép kifinomult távvezérlőjeként is használhatod. Az eszköz képernyőjén megkomponálhatod képet, módosíthatod a fényképezőgép beállításait, valamint állóképeket és videofelvételeket készíthetsz. Az EOS Utility programot futtató Windows és Mac rendszerű számítógépeken is elvégezheted ezeket a feladatokat.

Ha pedig erősebb vezeték nélküli kapcsolatra van szükséged, a WFT-E9 vezeték nélküli adapter nagyobb hatótávolságot és megbízhatóságot biztosít a „digitálisan zsúfolt” környezetekben, mint amilyenek például a futballstadionok. Támogatja az MIMO 802.11ac szabványt, amely az 5 GHz-es és a 2,4 GHz-es sávokon is képes akár 150 méteres távolságból is kommunikálni, valamint csatlakozni a biztonságos SFTP-kiszolgálókhoz.

*4.0 (vagy újabb) verziójú Bluetooth technológiával rendelkező okoseszközre van szükség. Ezen kívül iOS 11.4 (vagy újabb) vagy Android 5.0 (vagy újabb) operációs rendszert használó okoseszközre is szükség van.

Állapotkijelző az FTP-n keresztüli fájlátvitelhez

Ez a kijelző – amelyet sajtó- és sportfotósok kértek a képek FTP-n történő küldéséhez – megmutatja, mennyi időt vesz majd igénybe a képek átküldése. Ennek köszönhetően a fotósok tájékozott döntést hozhatnak arra vonatkozóan, hogy az aktuális helyen maradva fejezzék-e be a fájlátvitelt, vagy keressenek egy gyorsabb kapcsolatot valahol máshol.

Ethernet-csatlakozások

A világ nagyobb sporteseményein a szervezők vezetékes Ethernet-csatlakozásokat biztosítanak a pálya mellett a fényképészeknek, hogy az elkészített képeket azonnal továbbítani tudják a hírügynökségeknek. Ezért láttuk el a Canon EOS-1D X Mark III készüléket egy villámgyors, gigabites Ethernet csatlakozóval, amely az 1D X Mark II készülékhez képest kétszer olyan gyorsan képes az adatok továbbítására.

A csatlakozási beállítások mostantól saját menülapjukon találhatók. Hálózati hozzáférési és ftp-kiszolgálói adatokkal kiegészítve azonnali előhívás céljából akár 20 csatlakozási előbeállítás is elmenthető, így csökkentve az új helyszínen szükséges beállítási időt. Az ügynökségek csatlakozási beállításaikat elektronikus úton is megoszthatják fényképészeikkel, akik azt egy memóriakártya segítségével fel is tölthetik a fényképezőgépre.

Az Ethernet-kapcsolat mostantól támogatja a biztonságos SFTP-protokollokat is, amelyek megakadályozzák az elküldött képek elfogását.

Canon EOS-1D X Mark III


< Vissza a Canon EOS-1D X Mark III áttekintéséhez

Kapcsolódó cikkek