CIKK

Canon EOS-1D X Mark III: A gyorsnál is gyorsabb...

Canon EOS-1D X Mark III
© Marina Cano – Canon nagykövet

Néhány pillanat csak egy szemvillanásig tart: ahogy a sprinter átszakítja a célvonalat vagy ahogy egy halászsas kiemel egy halat a vízből. Ilyen esetekben nem lehet hibázni. Ha egy ezredmásodperccel korábban vagy később exponálsz, elszalasztod a pillanatot – ami gyakran nem ismétlődik meg még egyszer. Ezért építettük meg a Canon EOS-1D X Mark III készüléket.

Sorozatfelvétel akár 20 kép/mp sebességgel

A Canon EOS-1D X Mark III Élő nézet módban képes 20 teljes képmezős, 20,1 megapixeles képet rögzíteni másodpercenként, amihez használhatod a mechanikus zárat is, hogy a mozgás élethű legyen, de használhatod az elektronikus zárat is, ha fontos, hogy a felvételkészítés hangtalan legyen.

A fényképezőgép optikai keresőjének használatakor a sorozatfelvétel sebessége 16 kép/mp – ez egy DSLR fényképezőgép esetében rendkívüli teljesítmény, amelyet a Canon mérnökeinek szaktudása tett lehetővé. A reflextükör felfele és lefele történő mozgását közvetlen meghajtású motorok biztosítják, így az gyorsan, pontosan és minimális „tükörkilengés” mellett képes visszatérni nyugalmi helyzetébe.

A Canon EOS-1D X Mark III zárja 500 000 felvételre képes, a sebesség és megbízhatóság új szintjét kínálva, ami magabiztossággal tölthet el, amikor nagy rajtad a nyomás.

Két CFexpress-kártyanyílás

A Canon EOS-1D X Mark III a Compact Flash Association következő generációs tárolómegoldását, a CFexpress szabványt használja. Ezek a kártyák jelentősen nagyobb írási sebességgel rendelkeznek, így RAW és JPEG módban akár 20 kép/mp sebességgel is fotózhatsz, pufferükben 1000 felvételt is tárolhatsz, valamint 5.5K RAW videofelvételt is készíthetsz.

A profi fotósok visszajelzéseit alapul véve most már lehetőség van az állóképeket az egyik kártyára, a videofelvételeket pedig a másikra menteni.

Canon EOS-1D X Mark III
Canon EOS-1D X Mark III

Láss valós időben

A Canon EOS-1D X Mark III kiváló, késésmentes optikai keresőjével versenyelőnyhöz juttathatod magad. Szemléld valós időben az eseményeket, így javul a reakcióidőd és a pillanatokat még azelőtt rögzítheted, hogy azokat a leggyorsabb elektronikus keresők érzékelné.

A DIGIC X ereje

A Canon EOS-1D X Mark III lelke egy DIGIC X képfeldolgozó processzor – egy olyan eszköz, amely a korábbi DIGIC processzoroknál sokkal nagyobb teljesítményű, és amely révén a fényképezőgép hihetetlen sebességgel képes működni. A DIGIC X processzor a kiváló képminőség biztosítása mellett még a legnagyobb kihívást jelentő körülmények között is képes a 20 kép/mp-es sorozatfelvétel készítésére teljes autofókusz, automatikus expozíció és DLO-feldolgozás mellett.


< Vissza a Canon EOS-1D X Mark III áttekintéséhez

Kapcsolódó cikkek