CIKK

Canon EOS-1D X Mark III: Éned kiterjesztésére tervezve

Canon EOS-1D X Mark III

Amint kézbe veszed, érezni fogod, hogy a Canon EOS-1D X Mark III egy különleges tárgy. Ez az eszköz hosszú évek fejlesztésének és finomításának az eredménye, olyan technológiákat tartalmaz, amelyek megváltoztatják azt, ahogy eddig dolgoztál.

Intelligens vezérlés az ujjaid alatt

A Canon EOS-1D X Mark III készüléken egy intelligens vezérlőpárost helyeztünk el – egyet a vízszintes, egyet a függőleges felvételkészítéshez. A fényképezőgép AF-ON gombjaiba épített, korszakalkotó eszközök formája a hagyományos joystickok alakját idézi, működésük azonban inkább egy miniatűr érintőpadhoz hasonlít, amelynek segítségével görgethetsz a képernyőn található AF-pontok között.

Mindkét vezérlő az érzékenységhez és a sebességhez igazítható, és még akkor is intuitív módon reagálnak, ha éppen kesztyűt viselsz. Ha vízszintes helyzetben készítesz képeket, a véletlen mozdulatok elkerülése érdekében a fényképezőgép automatikusan letiltja a függőleges vezérlőt.

Canon EOS-1D X Mark III

Szemmel tartja a világot

A Canon EOS-1D X Mark III optikai keresőjét (OVF) öröm használni. Nagy méretű, világos és tiszta képet közvetít – lehetővé teszi, hogy ösztönösen és intuitív módon komponáld meg és készítsd el a képeket. Hosszabb időn át történő használata kényelmesebb, mint egy elektronikus keresőjé, ezen felül pedig az eseményeket valós időben láthatod, így nem befolyásol az elektronikus „késés”.

Canon EOS-1D X Mark III

A Canon EOS-1D X Mark III intelligens keresőjén megjelenő adatok úgy jelennek meg, hogy ne zavarjanak, de mégis informáljanak. Természetesen ez is testre szabható, így csak azok az információk jelennek meg, amelyekre szükséged van. A hivatásos sportfotósok visszajelzése alapján itt egy óra is helyet kapott, mindig a megfelelő időben, a megfelelő helyen legyél.

A fókuszpontok egy piros pontmátrixos kijelzőn jelennek meg, amely finomabb és részletgazdagabb, mint a többi EOS-1D sorozatú fényképezőgépek képernyői, így sötétben is könnyebben látható.

Ha nehézzé válnak a dolgok...

A Canon EOS-1D X Mark III készüléket úgy építettük meg, hogy elviselje a professzionális használattal járó igénybevételt, kezdve a sajtóanyagok ütéseitől és karcolásaitól, a természetfotósok életét megnehezítő alacsony hőmérsékletig és esőig. A fényképezőgép zárját 500 000 ciklusra tervezték, a magnéziumötvözet váz pedig vízálló tömítéseket tartalmaz, amely megvédi a készüléket a porral és nedvességgel szemben, így kedvezőtlen időjárási körülmények között is nyugodtan fényképezhetsz. A Canon EOS-1D X Mark III számos gombja háttérvilágítású, így sötétben is jól láthatók.

Canon EOS-1D X Mark III

Megnövelt akkumulátor-élettartam

A Canon EOS-1D X Mark III lelkét adó új DIGIC X processzor nemcsak erőteljes, de hatékony is. A mellékelt LP-E19 akkumulátorral a fényképezőgép a korábbi EOS-1D X Mark II készülékhez képest több mint kétszer akkora felvételi idővel rendelkezik, így egyetlen feltöltéssel durván 2850 kép elkészítésére nyílik lehetőség.

Az EOS-1D X Mark III a régi LP-E4N akkumulátorokkal is kompatibilis, habár ebben az esetben legfeljebb 14 kép/mp képfrekvenciát használhatsz.


< Vissza a Canon EOS-1D X Mark III áttekintéséhez

Kapcsolódó cikkek