CIKK

Canon EOS-1D X Mark III: Professzionális filmkészítés

Canon EOS-1D X Mark III

A kreatív filmkészítők és vizuális történetmesélők a Canon EOS-1D X Mark III segítségével teljes képmezős 4K videókat készíthetnek 60 kép/mp sebességgel, valamint 10 bites HEVC/H.265 kodek használatával, Canon Log funkcióval vagy 12 bites RAW formátumban belső felvételkészítésre is alkalmas, amely szélesebb dinamikatartományt, valamint szerkesztéskor egyszerű színárnyalást biztosít.

4K felvételkészítés és 5.5K RAW

Nem számít, hogy szerkesztési munkafolyamatod hogyan épül fel, a Canon EOS-1D X Mark III segítségével készített felvételek tökéletesen illeszkedni fognak hozzá, valamint a képminőség és kreativitás új szintjeit nyitják meg.

Az érzékelő teljes szélességét* felhasználva DCI 4K/60p felbontású, túlmintavételezett videókat készíthet belső rögzítéssel, így az objektívek ugyan azt fogják látni, mint az állóképek készítésekor. A Canon EOS-1D X Mark III 17:9 DCI vagy 16:9 UHD képarányokban képes rögzíteni, a felvételeket pedig Canon Log használatakor H.264 vagy 10 bites H.265 kodekekkel is tömörítheti. Az ily módon rögzített felvételek szándékosan kevésbé kontrasztosak, hogy az utómunkálatok során könnyebb legyen a színárnyalás.

Canon EOS-1D X Mark III

A Canon EOS-1D X Mark III ezen felül 5.5K RAW videókat is képes belső módon rögzíteni a CFexpress kártyákra, ezáltal a filmkészítők példa nélküli képminőséghez juthatnak. A sokkal természetesebb színárnyalás és szélesebb dinamikatartomány révén a legapróbb részleteket, illetve a 12 fokozatra lévő árnyékos részeket is meg tudod örökíteni.

Ezek az 5472×2886 képpontos, 12-bites, CRM fájlok rögzíthetők standard vagy tömörített formátumban is és a mellékelt Digital Photo Pro szoftverrel vagy több vezető, nemlineáris szerkesztőprogrammal is feldolgozhatók. A Canon EOS-1D X Mark III egy 4K proxyfájlt is képes egyidejűleg rögzíteni, amely a szerkesztési munkafolyamatok felgyorsítására használható.

Dual Pixel AF funkcióval kiegészített, akár 120 kép/mp sebességű Full HD felvételek készítése is lehetséges. Negyedére lassított felvételek készítéséhez is ideális.

*Az UHD 4K nem használja a fényképezőgép érzékelőjének teljes szélességét

Dual Pixel CMOS AF

Videofelvétel készítésekor a Dual Pixel AF funkció egyenletes fókuszt biztosít a fényképezőgép képernyőjének (vagy a Canon Camera Connect alkalmazást futtató okoseszköz képernyőjének) megérintésével kiválasztott tárgyakhoz. Az arcok és egyéb tárgyak a kereten belül követhetők, a fényképezőgép pedig zökkenőmentesen módosítja a fókuszt, hogy a téma mindig éles maradjon. Még azt is kiválaszthatja, hogy a fókuszrendszer melyik szemet részesítse előnyben vagy hagyhatja, hogy a fényképezőgép automatikusan a hozzá legközelebb esőt válassza ki.

*A Dual Pixel AF minden módban használható, kivéve a 60p/50p felbontású, levágatlan 4K vagy RAW módokat.

Fókuszkiemelés

Manuális élességállítás esetén a fókuszkiemelés azonosítja a jelenet fókuszban lévő részeit és egy színes vonallal kiemeli azokat. Emellett azon részek kiemelésével, amelyek a kiválasztott rekesznyílásnál élesen jelennének meg, a mélységélességet is megmutatja.

Képstabilizálás videofelvételekhez

Ha a fényképezőgépet kézben tartva készítesz videofelvételeket, a videofelvételekhez használatos digitális képstabilizátor rendkívül hatékony, öttengelyes képstabilizálást biztosít, és elsimítja a fényképezőgép mozgásából adódó rázkódást. Egy továbbfejlesztett mód érzékeli és kijavítja a sétálásból adódó kameramozgást, például egy mozgó téma követésekor.

Az eredmény egyszerűen nagyszerű – stabil, egyenletes, professzionális felvétel, amely ugyanolyan jól néz ki, mint a dedikált, csúcskategóriás videokamerákkal készített felvételek.

Nagyfelbontású állóképek készítése

A 4K formátumban rögzített videofelvétel 8,8 megapixeles állóképek készítésére is használható. Egyszerűen csak játszd vissza a kérdéses felvételt lassított módban a fényképezőgép hátulján található kijelzőn, az exponálógomb megnyomásával pedig elkészítheted a kívánt állóképet. Ez egy kiváló módszer a gyorsan mozgó témák megörökítéséhez, mivel 4K 60p felbontásban elkészítheted a videofelvételt, amelyből aztán később elkészítheted az állóképet.


< Vissza a Canon EOS-1D X Mark III áttekintéséhez

Kapcsolódó cikkek