Fotólabor-minőség

Hihetetlen részletgazdagság

Mitől jó egy fotónyomat? Minden azon múlik, milyen pontosan tudja elhelyezni a nyomtató a tintacseppeket a fotópapírra – és milyen aprók azok a cseppek. Ezért rendelkezik minden PIXMA fotó- és dokumentumnyomtató a Canon szabadalmaztatott FINE technológiájával.

A FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering = fotolitográfiai eljárást alkalmazó nyomtatófej-gyártási technológia) rendkívül pontos, akár 7680 fúvókából álló nyomtatófejeket alkalmaz. Minden egyes fúvókát úgy alakítottak ki, hogy állandó, precíz, néha mindössze egy pikoliteres tintacseppeket adagoljon – ez hihetetlenül kis mennyiség, egy liter egy trilliomod része! Ezek a parányi cseppecskék páratlanul egyenletes színátmeneteket és kimagasló részletezettséget hoznak létre, így a hagyományos fényképek látványát és érzetét keltik.

Tiszta színek és lenyűgöző kontraszt

A PIXMA nyomatok nem csupán a nyomtatófejek miatt olyan mutatósak – a Canon tinták verhetetlen eredményt hoznak létre, mivel kiemelkedően intenzív színeik utolérhetetlen kontraszttal párosulnak.

Minden PIXMA fotó- és dokumentumnyomtató fekete pigmenttinta és festékalapú színes tinták kombinációját használja. Az eredmény? Ragyogóan éles, olvasható szöveg a dokumentumokban, és élénk színek a fényképeken és grafikákon.

Egyes típusokon a Canon ContrastPLUS rendszere is megtalálható, amely még egy, festékalapú fekete tintát is tartalmaz. Ez nem csupán a fekete területeken, hanem a kép minden részén maximális kontrasztot biztosít – így dinamikus 3D érzetet kölcsönöz a fényképeknek.