A fényképezőgép távvezérlése a Canon Camera Connect alkalmazással

Dekoratív kép

A Canon Camera Connect alkalmazás lehetővé teszi, hogy mobileszközödről vezérelhesd a fényképezőgéped és letölthesd a memóriakártyán tárolt képeket, hogy gyorsan és egyszerűen megoszthasd azokat. Adunk néhány tippet, hogy hogyan hozd ki a legtöbbet belőle.

Mielőtt csatlakoztatnád a fényképezőgéped a mobileszközöddel, töltsd le a Canon Camera Connect alkalmazást az App Store vagy a Google Play áruházból.

Távvezérlés

A Camera Connect alkalmazásból származó képernyőképek, amelyeken különböző, módosítható beállítások láthatók.

A Canon Camera Connect alkalmazásban érintsd meg a „Távoli élőképes felvételkészítés” lehetőséget, és a fényképezőgéped úgy vezérelheted, mintha csak a hátsó kijelzőt használnád – habár nem minden fényképezőgép esetében érhető el az alkalmazás összes funkciója.

A képernyőn megjelenített nagy méretű gombbal felvételt készíthetsz, a kijelző megérintésével megadhatod, hogy a fényképezőgép hova fókuszáljon, beállíthatod a rekesznyílást, a záridőt, az ISO értéket és a fehéregyensúlyt, valamint az expozíciókompenzációval világosíthatsz és sötétíthetsz a képeken. Egyszerűen csak érintsd meg a módosítani kívánt beállítást, majd görgess balra vagy jobbra a módosításhoz.

Ha a fényképezőgép támogatja a kis fogyasztású Bluetooth funkciót, használd a Bluetooth kapcsolatot. Ez azért hasznos, mert a fényképezőgép és a mobileszköz végig kapcsolatban marad, ha hatókörön belül vannak, így a Canon Camera Connect alkalmazás elindítása után már azonnal vezérelheted is a fényképezőgéped.

Élesebb felvételek

A Camera Connect alkalmazásból származó képernyőképek, amelyeken a kézi élességállítás funkció látható.

Egy állvány segítségével biztosíthatod, hogy a fényképezőgép mozdulatlan maradjon a hosszú expozícióval készített felvételeknél vagy ha makro- vagy teleobjektívet használsz, ahol a fényképezőgép legkisebb bemozdulása is elmosódott képeket eredményezhet. Azonban az állvány használata nem garantálja, hogy mindig tűéles felvételeid lesznek, mert már az exponáló gomb megnyomása is rezgéseket kelthet. Ha a fényképezőgépet a Canon Camera Connect alkalmazással távolról működteted, akkor ez megoldja ezt a problémát.

Ha a mobileszközödön kétszer megérinted a képet, ellenőrizheted, hogy az objektív a megfelelő részletre fókuszált-e, és ha a fényképezőgéped támogatja ezt a funkciót, az alkalmazáson keresztül manuálisan is beállíthatod a fókuszt. Ahelyett, hogy a manuális fókuszt az objektíven vagy a fényképezőgépen állítanád be, egyszerűen csak érintsd meg a mobileszközöd kijelzőjén a manuális fókusz ikonját, majd a nyilak segítségével állítsd be a kívánt fókuszt. Minél nagyobb a nyíl, annál nagyobb fokú a beállítás.

Az alkalmazás rövid time-lapse videók készítéséhez is kiváló. Mivel az alkalmazáson keresztül a fényképezőgépet is vezérelheted és a felvételeket is megtekintheted, így a folyamat közben nem kell megérintened a fényképezőgépet, kockáztatva hogy az elmozdul.

Felvételkészítés távolról

A fényképezőgép beállításainak vezérlése a távolból a Camera Connect alkalmazásban

Egy másik előnye a Canon Camera Connect alkalmazás távoli kioldás funkciójának, hogy nem kell a fényképezőgép mögött állnod egy felvétel elkészítéséhez. Ez nem csak megkönnyíti az önarcképek és az olyan csoportképek készítését, amelyeken te is rajta vagy, de lehetőséget teremt, hogy az állatok fotózására is, amelyek normál esetben megijednének, ahogy közelítenél hozzájuk.

Először a kertedben élő állatokon próbáld ki, mielőtt bevetnéd magad a természet sűrűjébe: helyezd a fényképezőgéped egy állványra, biztosítsd, hogy védve legyen az időjárási elemektől, majd húzódj vissza az otthonod kényelmébe és várd, hogy a témád megérkezzen. Az, hogy a fényképezőgép beállításait a mobileszközödön keresztül is módosíthatod, azt jelenti, hogy nyugodtan megvárhatod a megfelelő alkalmat, növelheted az ISO értéket és nagyobb rekesznyílást állíthatsz be, ahogy gyengülnek a fényviszonyok.

Kreatív szögek

A Camera Connect alkalmazásból származó képernyőképek, amelyeken az átvitt képek és az értékelési funkciók láthatók.

Egy változtatható képszögű kijelzővel ellátott fényképezőgéppel sokkal könnyebben tudsz szokatlan szögekből felvételeket készíteni, például egy tömeg felett vagy közel a talajhoz. De a Canon Camera Connect alkalmazás még kreatívabb lehetőségeket teremt, főleg azoknál a fényképezőgépeknél, amelyek fix hátsó kijelzővel rendelkeznek.

Például, ha az állatok szemmagasságába ereszkedsz, sokkal bensőségesebb portrékat készíthetsz róluk, ezért próbáld meg a talaj közelében elrejteni a fényképezőgépet. Állíts be egy nagy rekeszértéket, például f/4-et és úgy helyezd el a fényképezőgépet, hogy az közel legyen a fűhöz vagy az aljnövényzethez, hogy lágy, természetes keretet adj a képeknek.

Képek megosztása

Tekintsd át a képeket a Camera Connect alkalmazásban, és oszd meg a képeket mobileszközödön

A Canon Camera Connect alkalmazás révén távolról is visszanézheted a fényképezőgépedben lévő memóriakártyán tárolt képeket. Érintsd meg a miniatűrt a teljes kép megjelenítéséhez, majd mobileszközöd képernyőjét kétszer megérintve vagy a képet széthúzva nagyítsd fel és ellenőrizd az élességét.

A képek értékelésével időt takarítasz, amikor később a szerkesztésre kerül a sor. Ezt az alkalmazás segítségével gyorsan elvégezheted – egyszerűen csak érintsd meg a képernyő alján található csillag szimbólumot, majd válaszd ki az értékelést. A képernyőt balra vagy jobbra húzva lépkedhetsz végig a képeiden és értékelheted azokat. Később, amikor a Digital Photo Professional alkalmazással megnyitod a képeket, a „Rendszerezés” funkcióval értékelés szerint rendezheted a képeket, hogy mielőbb elkezdhess a kedvenc felvételeiden dolgozni.

Ha egy képet el szeretnél menteni a mobileszközödre, arra is lehetőséged van. Bizonyos fényképezőgépek automatikusan továbbítják a képeket, amint elkészítetted azokat. A képek alapértelmezetten JPEG formátumban kerülnek elmentésre, még akkor is, ha RAW formátumban fotózol, ily módon gyorsan megoszthatod a képet e-mailen, szöveges üzenetben vagy a kedvenc közösségi oldaladon. Ha egy képet RAW formátumban készítesz el, eldöntheted, hogy JPEG vagy RAW formátumban szeretnéd letölteni (a CR2 és CR3 formátumok is támogatottak). Ehhez érintsd meg a felső sarokban található fogaskerék ikont az opciók megjelenítéséhez.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek