Grizzly bear waiting for fish at waterfall

Alapvető pontosság

Villámgyorsan

A bővített 61 pontos AF-rendszer mindig megőrzi a fókuszt. Követi a legkiszámíthatatlanabb mozgású témákat is. Az EOS 5D Mark IV fényképezőgépben a 61 AF-pont1 nagyobb területen helyezkedik el – ez 8 százalékos függőleges bővülés a központi területen, és 24 százalékos függőleges bővülés a periférián –, így szabadabban lehet témákat áthelyezni és kompozíciót létrehozni.

Viewfinder focus area of Canon EOS 5D Mark IV

Gyors, folyamatos
fókuszálás
gyenge fényben is

A nagy érzékenységű AF- érzékelők akár -3 Fé2 szintű fényerő mellett is lehetővé teszik a fókuszálást az EOS 5D Mark IV-gyel. Élő nézet módban, Dual Pixel CMOS AF használatával -4 Fé3 is lehetséges.

Pontos AF
hosszú objektív esetén is

Ha természet- vagy sportfotós vagy, gyakran kell extenderrel ellátott szuper-teleobjektíveket használnod a téma jobb megközelítése érdekében. A maximum 61 AF-pont1 révén (21 kereszt típusú AF-ponttal f/8 értéken) könnyebb a nagy pontosságú fókuszálás.

Bear in viewfinder captured with EOS 5D Mark IV

150 000 fénym.-érz.

Az EOS 5D Mark IV 150 000 képpontos RGB+IR fénym-érz.-nek köszönhetően rendkívül pontos expozíciómérést tesz lehetővé. Az érzékelő a fényképezőgép AF-rendszerével együttműködve segít a színes objektumok követésében és az arcfelismerés végrehajtásában.

150k pixel metering sensor in EOS 5D Mark IV

A téma pontosabb
nyomon követése

Az EOS 5D Mark IV EOS iTR AF-rendszere nagyban javítja az általános témakövetési teljesítményt. A követési igényeidnek megfelelően válassz más módot arc vagy egyéb témára való fókuszálás, illetve követés esetén.

Válaszd ki
a témának megfelelő
fókuszteljesítményt

A Canon AI servo AF III funkciójának új AF-algoritmusa jobb érzékenységet biztosít a téma hirtelen mozgásával járó helyzetekben.

Hat testreszabható AF esettanulmány-beállítás segít kiválasztani a legmegfelelőbb opciót az adott témához: például Követési érzékenység, Gyorsulás/lassulás követése és AF-pont automatikus váltása.

AF case study settings on the Canon EOS 5D Mark IV

Örökítsd meg a pillanatot mesterséges fényben

Az EOS 5D Mark IV észleli a villódzás frekvenciáját, és a felvétel időzítésével a legnagyobb fényerőnél, a villódzás hatását minimálisra csökkentve fényképez. A funkció 100 Hz-es és 120 Hz-es villódzási frekvenciánál működik, és fejlett algoritmusa megakadályozza a villódzó fény helytelen érzékelését.

AF-pont választása

Az EOS 5D Mark IV hátulján található új AF-területválasztó gombbal a fényképezőgépet a szemednél tartva egyszerűen válthatsz az AF-pontok között.

EOS 5D Mark IV AF selection

Lábjegyzetek

További előnyök