APS-C tükör nélküli és DSLR-fényképezőgépek

Kiváló minőség, kis méret
eos r10 aps-c összehasonlító minta

ÁTTEKINTÉS

Mi az az APS-C?

Az APS-C fényképezőgépekben lévő érzékelők kisebbek, mint a teljes képmezős fényképezőgépek érzékelői. Az APS-C fényképezőgépek nem rögzítik a képet teljes szélességében úgy, ahogy a teljes képmezős fényképezőgépek ugyanazzal az objektívvel – létezik egy kb. 1,6-szoros „kivágási tényező”, amely ráközelít a jelenetre, mivel az alany ennyivel nagyobb a képkivágásban. Ez azt jelenti, hogy ha egy 200 mm-es objektívet használsz egy APS-C fényképezőgépen, akkor ugyanakkora látómezőt kapsz, mint ha egy 320 mm objektívet használnál egy teljes képmezős fényképezőgépen – másképp fogalmazva: a „tényleges fókusztávolsága” 1,6-szor nagyobb.

Hadd segítsünk megtalálni a számodra tökéletes Canon fényképezőgépet

Fényképezőgép-választónk a teljes fényképezőgép-kínálatunkat bemutatja, és segít megtalálni a neked leginkább megfelelő készüléket.

APS-C EOS R rendszerű fényképezőgépek

Az APS-C tükör nélküli fényképezőgépek az EOS R sorozat legjobb technológiáját kínálják, így mindenki kreativitását kibontakoztatják.

 • Tükör nélküli fényképezőgépek

  EOS R100

  Készíts kiváló minőségű, tökéletes emlékeket ezzel az intuitív EOS R fényképezőgéppel, amely mindig készen áll.
 • Tükör nélküli fényképezőgépek

  EOS R7

  Fedezd fel a vadont egy olyan fényképezőgéppel, amely szenzációs sebességet és képminőséget kínál egy a jövő igényeinek megfelelő, hordozható APS-C házban.
 • Tükör nélküli fényképezőgépek

  EOS R10

  Tedd meg a következő lépést a fényképezés és a videózás terén az APS-C méretű érzékelő köré épített tükör nélküli, EOS R-rendszerű fényképezőgéppel.

APS-C EOS M sorozatú fényképezőgépek

Mindig állj készen ezzel a kompakt, könnyű és kis méretű, cserélhető objektíves APS-C fényképezőgéppel, amely DSLR-minőséget nyújt.

 • Tükör nélküli fényképezőgépek

  EOS M6 Mark II

  Hordozható, nagy teljesítményű, tükör nélküli fényképezőgép 32,5 megapixeles felbontással és akár 14 kép/mp-es sorozatfelvétel funkcióval.
 • Tükör nélküli fényképezőgépek

  EOS M50 Mark II

  Készíts kiváló minőségű tartalmakat közönségednek, és add hozzá saját kreatív érzékedet – legyen szó akár fotókról, videókról vagy élő közvetítésről
 • Tükör nélküli fényképezőgépek

  EOS M200

  A DSLR minőség és az okostelefon által nyújtott kényelem ötvözete egy intelligens, bárhová illeszkedő vázban. A lenyűgöző fényképek készítése még soha nem volt ilyen egyszerű vagy szórakoztatóbb.

APS-C EOS DSLR fényképezőgépek

Az APS-C DSLR-ek hagyományos fotózási élményt nyújtanak egy nagyobb vázzal, cserélhető objektívekkel és egy optikai keresővel, így pontosan azt látod, amit fotózol, közvetlenül az objektíven át.

 • DSLR fényképezőgépek

  EOS 90D

  Többfunkciós DSLR fényképezőgép, amely közelebb visz, amellyel gyorsabban fényképezhetsz és kiemelkedő minőségű 32,5 megapixeles képeket készíthetsz.
 • DSLR fényképezőgépek

  EOS 850D

  Tedd meg a következő lépést a kreatív vezérlés világában, és örökíts meg gyönyörű részletekkel teli fotókat, valamint lenyűgöző 4K videókat egy könnyű, csatlakoztatható DSLR géppel, amely nemcsak inspirál, hanem jutalmaz is.
 • DSLR fényképezőgépek

  EOS 250D

  A világ legkönnyebb DSLR fényképezőgépe mozgatható képernyővel1, Canon DIGIC 8 processzorral, 4K videofelbontással és Kreatív segéd funkcióval.
 • DSLR fényképezőgépek

  EOS 2000D

  Ismerje meg a fantasztikus 24,1 megapixeles fotók és Full HD videók nyújtotta lehetőségeket. Bontakoztassa ki a kreativitását ezzel a szórakoztató és egyszerűen kezelhető DSLR fényképezőgéppel.
 • DSLR fényképezőgépek

  EOS 4000D

  Élvezd a kreatív DSLR minőségű fotókat és Full HD videókat ezzel az egyszerű, intuitív, 18 megapixeles EOS fényképezőgéppel.

Miért érdemes APS-C-t választani?

Az EOS R10 teljes képmezős készülék és az aps-c összehasonlítása

Közelebbről szemlélve

Az APS-C érzékelő vágási tényezője felnagyítja a képen a kisebb vagy távolabbi tárgyakat, ami lényegében 1,6x-osára növeli a tényleges fókusztávolságot. Ez nagy előny az olyan műfajoknál, mint például a természetfotózás vagy az akció- és sportfotózás. Egy olyan nagy teljesítményű, de mégis megfizethető objektív használata egy APS-C fényképezőgéppel, mint a Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM, 112–480 mm-es hatékony zoomtartományt biztosít, ami megfelel a szuper teleobjektív területnek.

Megbízható minőség

Levághatod a teljes képmezős fényképezőgéppel készült képeket, hogy elérd ugyanezt a hatótávolságot, de akkor lecsökken a megapixelek száma, így a kapott kép kisebb és homályosabb lesz, ha újra kinagyítják. Ha APS-C formátumú fényképezőgéppel fotózol, akkor azzal sem kell bajlódnod, hogy a szerkesztési fázis során kézzel vágd le a képeket.

az eos r7 teljes képmezős készülék és az aps-c összehasonlítása
EOS 850D

Kompakt és könnyű

Mivel az APS-C érzékelők kisebbek, a fényképezőgépek kompaktabbak és könnyebbek, így tökéletesek utcai vagy úti fényképezéshez. Mivel az APS-C fényképezőgépekhez készült objektívekhez kisebb képkör kell, az objektív is kisebb és könnyebb, ebből adódóan pedig az ára is kedvezőbb.

Az objektívek kompatibilitása

Tudj meg többet a különféle típusú Canon objektívekről és ezek fényképezőgépeddel való kompatibilitásáról.
201211 150million RFEFlens poster Nologo