APS-C tükör nélküli és DSLR-fényképezőgépek

Kiváló minőség, kis méret
eos r10 aps-c összehasonlító minta

ÁTTEKINTÉS

Mi az az APS-C?

Az APS-C fényképezőgépekben lévő érzékelők kisebbek, mint a teljes képmezős fényképezőgépek érzékelői. Az APS-C fényképezőgépek nem rögzítik a képet teljes szélességében úgy, ahogy a teljes képmezős fényképezőgépek ugyanazzal az objektívvel – létezik egy kb. 1,6-szoros „kivágási tényező”, amely ráközelít a jelenetre, mivel az alany ennyivel nagyobb a képkivágásban. Ez azt jelenti, hogy ha egy 200 mm-es objektívet használsz egy APS-C fényképezőgépen, akkor ugyanakkora látómezőt kapsz, mint ha egy 320 mm objektívet használnál egy teljes képmezős fényképezőgépen – másképp fogalmazva: a „tényleges fókusztávolsága” 1,6-szor nagyobb.

APS-C EOS R rendszerű fényképezőgépek

Az APS-C tükör nélküli fényképezőgépek az EOS R sorozat legjobb technológiáját kínálják, így mindenki kreativitását kibontakoztatják.

APS-C EOS M sorozatú fényképezőgépek

Mindig állj készen ezzel a kompakt, könnyű és kis méretű, cserélhető objektíves APS-C fényképezőgéppel, amely DSLR-minőséget nyújt.

APS-C EOS DSLR fényképezőgépek

Az APS-C DSLR-ek hagyományos fotózási élményt nyújtanak egy nagyobb vázzal, cserélhető objektívekkel és egy optikai keresővel, így pontosan azt látod, amit fotózol, közvetlenül az objektíven át.

Miért érdemes APS-C-t választani?

Az EOS R10 teljes képmezős készülék és az aps-c összehasonlítása

Közelebbről szemlélve

Az APS-C érzékelő vágási tényezője felnagyítja a képen a kisebb vagy távolabbi tárgyakat, ami lényegében 1,6x-osára növeli a tényleges fókusztávolságot. Ez nagy előny az olyan műfajoknál, mint például a természetfotózás vagy az akció- és sportfotózás. Egy olyan nagy teljesítményű, de mégis megfizethető objektív használata egy APS-C fényképezőgéppel, mint a Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM, 112–480 mm-es hatékony zoomtartományt biztosít, ami megfelel a szuper teleobjektív területnek.

Megbízható minőség

Levághatod a teljes képmezős fényképezőgéppel készült képeket, hogy elérd ugyanezt a hatótávolságot, de akkor lecsökken a megapixelek száma, így a kapott kép kisebb és homályosabb lesz, ha újra kinagyítják. Ha APS-C formátumú fényképezőgéppel fotózol, akkor azzal sem kell bajlódnod, hogy a szerkesztési fázis során kézzel vágd le a képeket.

az eos r7 teljes képmezős készülék és az aps-c összehasonlítása
EOS 850D

Kompakt és könnyű

Mivel az APS-C érzékelők kisebbek, a fényképezőgépek kompaktabbak és könnyebbek, így tökéletesek utcai vagy úti fényképezéshez. Mivel az APS-C fényképezőgépekhez készült objektívekhez kisebb képkör kell, az objektív is kisebb és könnyebb, ebből adódóan pedig az ára is kedvezőbb.

Az objektívek kompatibilitása

Tudj meg többet a különféle típusú Canon objektívekről és ezek fényképezőgépeddel való kompatibilitásáról.

201211 150million RFEFlens poster Nologo