Társadalmi felelősségvállalás a Canonnál

A japán Kyosei koncepció, vagyis „a közös jó érdekében történő együttélés és együttműködés” minden tevékenységünk szerves részét képezi a Canonnál. Ennek értelmében felelősséget vállalunk azért, amit csinálunk, tiszteletben tartjuk az ügyfeleket, a közösségeket és az országokat, valamint hozzájárulunk a fenntartható jövő előmozdításához, a környezetünkre gyakorolt káros hatások csökkentéséhez. A vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) területén olyan fókuszterületekre összpontosítunk, mint a környezetvédelem, kultúra és művészet, sport, tudomány és oktatás, valamint humanitárius tevékenységek.
 • Canon Young People Programme

  Kiemelt felelősségi területeink közé tartozik a jövő generációjának oktatása és fejlesztése, melynek egyik eleme a 2015-től tizenévesek számára szervezett Young People Programme. Ennek keretében arra biztatjuk a gyerekeket, hogy vizuális történetmesélésen keresztül mutassák meg a világnak, miként gondolkodnak a természeti és épített környezetünkről, a nyitottságról és befogadásról, az egyenlőségről. A kreativitás támogatását oktatással és eszközökkel segítjük, mely hozzájárul az ifjú alkotók önbizalmának növeléséhez.

 • Kapcsolódás nagy felbontásban

  A művészet összekapcsol, segít megérteni egymást, közös otthonunkká teszi a világot - üzeni az a különleges tapéta, amely a Canon közreműködésével mostantól a hűvösvölgyi Bolyai Farkas Gyermekotthon falát díszíti és amelynek mintáját a KISKÉPZŐ diákjának alkotása adja.

 • Canon nyomtatók örökbefogadása

  Olyan civil és nonprofit szakmai szervezetek számára indított program, melynek célja, hogy megbízható és hatékony irodai berendezések biztosítása által támogassa a szervezetek mindennapi munkáját.

 • Fotókiállítások nyomtatása

  A Canon a rögzítéstől a nyomtatásig sokféle területen fejleszti a minőségi képalkotás technológiáját, eszközeit, rendszereit. A kreatív eszköztárunk a vizuális történetmesélést szolgálja: megismerteti a társadalmi és kulturális jelenségeket a megértéshez és elfogadáshoz, a békés és építő egymás mellett éléshez. Ezidáig többek között olyan művészek és dokumentaristák kiállításait támogattuk, mint a Magyar Sajtófotó Pályázat, az Év Természetfotósa Pályázat vagy Martin Wanda önálló kiállítása.

 • Autistic Art- Jótékonysági árverés támogatása

  A Canon küldetése, hogy a valóságot és a művészi megnyilvánulásokat is nagy felbontásban tegye közzé, ezért örömmel tettünk eleget a felkérésnek és járultunk hozzá az Autistic Art alapítvány jótékonysági árverésének tételsorához. A 2022. október 17-én tartott jótékonysági aukción Réti Kristóf autista fiatal rajzából készült egyedi tapéta talált sikeresen gazdára, mely 36 négyzetméternyi falfelület díszítésére alkalmas.