Fenntarthatóság – Canon és a fenntartható üzleti élet

A Canon törekszik arra, hogy felelős vállalatként működjön. Hiszünk abban, hogy az képalkotási megoldásainkba beépített újításoknak és technológiai fejlesztéseknek anélkül kell gazdagabbá tenniük ügyfeleink életét, hogy károsítanák a környezetet. Vállalkozásunk és márkánk a fenntartható gazdasági növekedésre épül. Folyamatosan csökkentjük az új természeti erőforrás-szükségletünket, gondosan figyeljük a gazdasági fejlődést és kockázatokat, és tisztelettel bánunk a tevékenységeink által befolyásolt közösségekkel.

A fenntarthatóság üzletvezetésünk szerves részét képezi. Fenntartható képalkotási megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek, melyekkel hatékonyabban dolgozhatnak és kevésbé károsítják a környezetet. Folyamatosan csökkentjük termékeink környezetre gyakorolt hatását, törekszünk, hogy minimálisra csökkentsük az új erőforrások szükségességét, és megpróbálunk mindent ismételten felhasználni és újrahasznosítani. Felelősséget vállalunk tetteinkért, csökkentjük a működéssel járó hatásokat, illetve bevonjuk a közösségeket és az érdekelt feleket, hogy ők is támogassák a szélesebb gazdasági növekedést. Továbbá előre felkészülünk és betartjuk a szabályozások és szabványok követelményeit, sőt ahol lehet, túl is teljesítjük őket.

Vállalati felelősségvállalás
Felelősséget vállalunk az általunk okozott hatásokért, és tisztességes működési gyakorlatokat folytatunk. A fenntarthatóság szempontjából három fő területen fogalmaztunk meg kötelezettségvállalásokat: a környezetvédelem, a társadalom és az üzleti élet.

További információk a három fő területről:
Környezetvédelem
Társadalom
Business

ENSZ Globális SzerződésétPicture_UNGC logo
A Canon Europe 2014. Januárjában aláírta az ENSZ Globális Szerződését, melyben vállalja a megállapodásban szereplő 10 általánosan elfogadott alapelv betartását az emberi jogok, munkaügy, környezetvédelem és korrupció-ellenes területeken. Ez az együttműködés hivatalosan is megerősíti azt a hagyományos megközelítésünket, ahogy a fenntarthatóságot beépítjük stratégiánkba, vállalati kultúránkba és kereskedelmi tevékenységeikbe.

Fenntartható növekedés
Hosszútávú tervünk, hogy három regionális központtal működjünk Európában, az Egyesült Államokban és Japánban, mindegyik régióban saját kutatás-fejlesztési központokkal és gyártókapacitással. Európai regionális központjaink négy helyszínen kezdték meg a működést: Londonban (Canon Europe Limited, Egyesült Királyság), a Amstelveenben (Canon Europa N.V., Hollandia), valamint a volt Océ telephelyeken, Venloban (Hollandia) és Poingban (Németország).

A cég filozófiája
Cégünk működése a japán Kyosei filozófiára épül, ami a közjót szem előtt tartva hirdeti az együttélést és együttműködést. Ez azt jelenti, hogy felelősséget vállalunk tevékenységeink hatásáért, tisztelettel kezeljük ügyfeleinket, azokat a közösségeket és országokat, ahol jelen vagyunk, és a természeti környezetünket is. További információk a Kyosei filozófiáról.

Canon Európa, Közel-Kelet és Afrika – Fenntarthatósági jelentés, 2013

Környezet – környezeti hatások csökkentése
Arra törekszünk, hogy a termékek tervezésétől kezdve azok élettartamának végéig minimálisra csökkentsük az új természeti erőforrások szükségességét, ezzel csökkentve a környezetre gyakorolt hatást. Megoldásaink segítségével ügyfeleink hatékonyabban tudnak működni, miközben ők is kisebb hatást gyakorolnak a környezetre.

A Környezetvédelem címszó alatt talál további információkat arról, hogy hogyan csökkentjük termékeink és tevékenységeink környezeti hatását, és hogyan támogatjuk a fenntartható fogyasztást.

Társadalom – a társadalom támogatása képekkel
Képalkotási lehetőségekkel és megoldásokkal gazdagítjuk a társadalmat, amibe alkalmazottakat, közösségeket és egyéb érdekelt feleket is bevonunk, továbbá tiszteletben tartjuk az etikai irányelveket. Törekszünk arra, hogy pozitívan járuljunk hozzá a társadalomhoz, és plusz értéket vigyünk azoknak az embereknek az életébe, akikre hatással vannak tevékenységeink. A Társadalom címszó alatt talál további információkat érdekeltjeinkkel való kapcsolatainkról.

Üzlet – tisztességes és felelősségteljes működés
Vállalatunkat felelősségteljes módon fejlesztjük, támogatjuk a szélesebb körű gazdasági növekedést, tisztességesen működünk, és betartjuk a hatályos törvényeket, jogszabályokat és standardokat. Szigorú vállalati politikáink és eljárásaink egyrészt ügyfeleink és alkalmazottaink érdekeit is védik, másrészt vállalatunk fenntartható növekedését és a gazdasági tervszámok elérését is lehetővé teszik. Az Üzleti élet címszó alatt talál további információkat üzleti tevékenységeinkről.

spacer
					image
Fenntarthatóság
Környezetvédelem
Társadalom
Business
Díjak
Fenntarthatósági jelentések