SZOFTVER

Print Studio Pro

A Canon Print Studio Pro beépülő modulja tökéletes munkamenetet biztosít az elkészült képtől egészen a kész, kinyomtatott termékig. A kifejezetten a professzionális Canon nyomtatókhoz készült egyedülálló szoftver segítségével könnyedén profi minőségű fényképnyomatokat készíthetsz.

Töltse le a legújabb verziót

print-studio-pro_1080x384

Üzembe helyezés

A szoftver telepítése során a kompatibilis fotóalkalmazásokhoz automatikusan hozzáadásra kerül a Print Studio Pro beépülő modul. A beépülő modul legújabb verzióját le is töltheted az aktuális PIXMA Pro vagy imagePROGRAF PRO nyomtatókra.

LETÖLTÉS (1,2 Mb)

A Print Studio Pro indítása

A Print Studio Pro elindításához nyisd meg a nyomtatni kívánt képet (vagy képeket) az Adobe Photoshop®, Photoshop Elements® vagy Lightroom® alkalmazásban. Ha Canon Digital Photo Professional szoftvert használsz, egyszerűen válaszd ki a képeket a megfelelő mappából.

Professzionális nyomtatók választéka

A Print Studio Pro a különböző nyomtatási funkciókat egyetlen, könnyedén kezelhető képernyőn gyűjti össze. A képernyőn a nyomtatás előtt kiválaszthatod a papír típusát és méretét, beállíthatod a színkezelést, valamint korrigálhatod a képek színárnyalatát. Az élőképes előnézetben megtekintheted a kiválasztott színárnyalatot és szegélyeket, hogy a végső eredmény az elvárásaidnak tökéletesen megfeleljen.

Print-Studio-Pro

Print Studio Pro

(1) A kiválasztott kép élőképes előnézeti megtekintése 
(2) A képek kivágásához és forgatásához szükséges eszközök 
(3) Miniatűrök minden megnyitott/kiválasztott képről 
(4) Kedvenc beállítások elmentésére és kiválasztására alkalmas terület 
(5) Nyomtatási beállítások (papír típusa, elrendezés, színkezelés) 
(6) Több másolat készítésének beállítására is alkalmas Print (Nyomtatás) gomb

Kulcsfontosságú nyomtatási beállítások

A Print Studio Pro nyomtatási beállításainál választhatod ki a fényképnyomtatáshoz szükséges három legfontosabb beállítást: a papír típusát és méretét, a kép elrendezését a papíron, valamint a színkezelést (ICC-profilok).

 Paper-settings

Papírbeállítások

A Media Type (Hordozótípus) részben válaszd ki a Canon fotópapír nevét vagy az egyéb fotópapír típusát (pl. Other Glossy Paper, Other Fine Art Paper vagy Canvas (Egyéb fényes papír, Egyéb művészi papír vagy Vászon)).

Válaszd ki a megfelelő papírméretet és papírtálcát (hátsó tálca vagy kézi lapadagoló tálca). A fényes, selyemfényű és matt papírok általában automatikusan a hátsó tálcába kerülnek, míg a vastagabb és nehezebb papírokat a kézi lapadagoló tálcába kell helyezni.

 Image-layout-settings

Képszegély beállításai

Az előre beállított szegélyek közül kiválaszthatod például a szegély nélküli és a szegélyes nyomtatást, valamint a 2 vagy 4 kép egyetlen lapra történő nyomtatását is. A szegéllyel történő nyomtatás során a kép méretét úgy állíthatod be egyszerűen, hogy a széleit az előnézeti ablakban egyszerűen széthúzod, vagy pedig az elrendezés menüben kiválasztod a mm-ben megadott megfelelő kép- vagy szegélyméretet.

Az igazítási menüben könnyedén a papír közepére igazíthatod a képet, egyéni elrendezésedet pedig akár hozzá is adhatod a listához (a plusz gombra kattintva).

Colour-management

Színkezelés

A Canon professzionális fotónyomtatók lehetővé teszik a monitoron megjelenő képekhez a lehető leghasonlóbb fényképek kinyomtatását.

A legjobb eredmények eléréséhez a színmódban add meg az ICC-profilt. Canon papírok használata esetén állítsd a nyomtatóprofilt „Auto” lehetőségre, vagy válaszd ki az egyéb papíroknak megfelelő ICC-profilt.ƒƒ A leképezési módot állítsd „perceptual” (érzékelési) lehetőségre.

További beállítások

A Print Studio Pro további funkciókkal rendelkezik, amelyek célja, hogy olyan nyomatokat készíthess, amelyek hűen tükrözik kreatív elképzeléseidet. Fényképeidet szöveggel láthatod el, kiválaszthatod a fekete-fehér módot, elmentheted kedvenc beállításaidat és még számos egyéb műveletet hajthatsz végre.

Mono-printing-and-clear-coating

Fekete-fehér nyomtatás és áttetsző bevonat

Válaszd a „Print Black and White Photo” (Fekete-fehér fénykép nyomtatása) módot és nyomtasd ki színes fényképeidet fekete-fehérben, vagy kelts még természetesebb fekete-fehér hatást a már egyébként is egyszínű képeknél.

A „Clear coat the entire page” (Áttetsző bevonat az egész oldalnak) opció a még jobb minőségű és még csillogóbb képek elérése érdekében Chroma Optimiser színtelítettség optimalizálást alkalmaz (ahol elérhető) az egész nyomaton. Az alapozó tinta alapértelmezett beállításként csak a színes tintával bevont területekre vonatkozik.

Adding-text-to-photos

Szöveg hozzáadása fényképekhez

A szövegbeállításnál (az elrendezésről szóló szakasz része) egyéni fejlécet, láblécet, oldalszámot, szerzői jogi információkat vagy a fénykép elkészítésével kapcsolatos információkat (ha a képadatoknál elérhetők) adhatsz hozzá a fényképhez.

A szöveg betűtípusa, mérete és színe testreszabható. A szövegbeállítások nagy részéhez szegéllyel ellátott elrendezés szükséges.

Image-Corrections

Képkorrekció

Fekete-fehér nyomtatás közben egyetlen kattintással könnyedén megadhatsz egy színárnyalatot, és így a fekete-fehér képeket melegebb vagy hidegebb színárnyalattal készítheted el. A színes képeket minden színirányba beállíthatod.

A mintanyomtatása funkció lehetővé teszi a kiválasztott színirányba vagy fényerővel és kontraszttal beállított fényképek miniatűrjeinek egyetlen lapon történő kinyomtatását.

Kristálytiszta képek – A határvonal

A Canon Print Studio Pro beépülő modulja tökéletes munkamenetet biztosít a nyers képektől egészen a kinyomtatott termékig. Ez az egyedülálló szoftver kifejezetten a professzionális Canon nyomtatókhoz készült, és könnyedén szakértői szintű fényképnyomatok készíthetők vele.

Canon’s-genuine-image-sharpening-technology

Az eredeti Canon képélesítési technológia

Bár fényképezőgéped és nyomtatód valószínűleg sok kiváló teljesítményű funkcióval rendelkezik, az áthaladó fény és jelek csillapítását nem lehet elkerülni a feldolgozási folyamat során. Ennek fő oka az ideális kép és a részleteiben nem tökéletesen éles kép közötti eltérés. Ha ezt a problémát az egyes képek precíziós adatai alapján javítják ki, megkapjuk a természetes hatású, ideális képet. Ez a Canon kimagasló teljesítményével érhető el, a mindenre kiterjedő, de főleg a bemenet és kimenet fölötti vezérlésnek köszönhetően, amely csak a Canon termékek sajátja. A precíziós adatok segítségével végzett korrekciókkal visszaállítható a képek eredeti élessége, az ideális és kevésbé ideális optika vagy nyomtatási tulajdonságok esetében is.

Digital-Lens-Optimiser

Digitális objektívoptimalizáló

A digitális objektívoptimalizáló kétféleképpen is elérhető: egyrészt a RAW-képek feldolgozásához használt Digital Photo Professional eredeti EOS szoftveralkalmazásban, másrészt néhány fényképezőgépben beépített funkcióként is megtalálható. Kompatibilis fényképezőgépek és objektívek esetén az objektívoptimalizáló kijavítja a RAW képadatok nemkívánatos optikai tulajdonságait. Az eljárás része a Canon képélesítési technológiájának, amely a Canon különálló, az objektíveket, érzékelőket és képfeldolgozó processzorokat is magába foglaló fejlesztéseinek köszönhető. Az objektívtorzítások korrekciója mellett a diffrakciós jelenséggel, az aluláteresztő szűrő stb. segítségével a megváltozott fényt is visszaállítják eredeti állapotába: így tökéletesen hűen lehet visszaadni az eredeti képek élességét.

Contrast-reproduction

Kontrasztvisszaadás

A kontrasztvisszaadás funkciót a PRO-1000 nyomtatókban is megtalálható Print Studio Pro beépülő modulban is tartalmazza. A funkció előre elemzi a nyomtató és a papír különbségeit, így kijavítható a nyomtatás alatt eltűnő élesség. Ezzel az eredeti képélesség tökéletesen visszaadható, így élethű nyomatok készíthetők. A tökéletes és majdnem tökéletes nyomtatási tulajdonságok közti választással az eredeti képek élességével vetekedő nyomtatási felbontást lehet elérni.

Professional Print & Layout

Az új Professional Print & Layout nyomtatási szoftver segítségével a Digital Photo Professional szoftverben szerkesztett képek is kiváló minőségben nyomtathatók ki, miközben az olyan fontos tulajdonságok is megmaradnak, mint a tónusok, az élesség és a pontos színvisszaadás.

* A beépülő modul csak imagePROGRAF PRO sorozatú nyomtatókhoz használható.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

imagePROGRAF_PRO-1000-red-line-BEAUTY

Kompatibilis nyomtatók

Használd ki a finomhangolt vezérlés előnyeit a Canon Print Studio Pro-kompatibilis nyomtatókkal.

imagePROGRAF

PIXMA PRO

A következő is érdekelhet...