Eljött a kreativitás ideje!

ÁLLÍTSD BE A FÓKUSZT

Gondolkoztál már azon, hogyan merevíthetsz ki vagy moshatsz el egy mozgást? Vagy hogyan lehet megörökíteni a napsugarakat, vagy a csillagos égboltot? A Canon fényképezőgépek segítségével úgy fényképezheted a világot, ahogyan mindig is szeretted volna.

A Canon fényképezőgépek fókusza kreatív szabadságot biztosít a minőség javításához és a professzionálisabb megjelenéshez. Két kulcsfontosságú dolgot kell szem előtt tartanod – a mélységélességet (amelyet a rekeszérték szabályoz) és a mozgást (amelyet a záridő szabályoz).

1.
A mélységélesség azt jelenti, hogy a kép mekkora része van fókuszban. Az ételek szerelmeseinek és a gyermekeiket fotózni kívánó szülőknek a kis mélységélesség a háttér elhomályosításával kiemeli a témát. Ez alacsonyabb rekeszértékkel érhető el. Részletgazdag jelenetek, például tájképek és városképek esetében a nagyobb rekeszérték használatával minden képpont fókuszba kerül.

2.
A fényképezőgépek a záridő változtatásával kreatív szabadságot biztosítanak a mozgások kapcsán. Minél rövidebb a záridő, a fényképezőgép annál gyorsabban készíti el a képet, ami tökéletes különböző mozgások, például futó gyerekek vagy egy vízesés kimerevítéséhez. A hosszabb záridő a mozgást folyamatában rögzíti, így érhető el az elmosódott hatás. Ilyenkor egy állvány nagy segítség tud lenni!


És ez minden, amit tudnod kell! Természetesen a legszórakoztatóbb módja a tanulásnak az, ha egyszerűen elkezdesz fényképezni. Ez a legjobb mód arra is, hogy gyorsan megértsd, hogyan segít ez a két tényező (a mélységélesség és a záridő) abban, hogy minden helyzetben lenyűgöző végeredményeket érj el.

SOK SIKERT!