KREATÍV NYOMTATÁS

Keltsd életre kreatív kézműves projektjeidet a SELPHY Photo Layout alkalmazással

Emma Jewell iparművész és blogger bemutatja, hogyan hozhatsz létre lenyűgöző projekteket a Canon SELPHY Photo Layout alkalmazás segítségével.
Egy kéz épp kiveszi az élénk színvilágú képekről készült nyomatot a Canon SELPHY CP1300 nyomtatóból, körülötte gyöngyök, nyakláncok és színskála.

Emma Jewell iparművész nevéhez és személyiségéhez hűen maga a csillogás megtestesítője. Az Instagram-hírfolyama a szivárvány minden színében pompázik, és onnan inspirálódik a havonta megrendezésre kerülő Craft and Cocktail Club eseményéhez. Emma szenvedélye az alkotás, különösen akkor, ha csillámokat is használhat hozzá.

„Hiszem, hogy mindenkinek megvan a tehetsége, csak meg kell találni, hogy pontosan mi az, amiben igazán ki tudunk teljesedni” – mondja Emma, aki a Sassy Crafting nevű saját kézügyességre építő márkájával öt évvel ezelőtt lett szabadúszó művész.

Emma saját bevallása szerint a színek, a csillám és „a szivárvány színei szerint rendezés” szerelmese, és elfogadta a kihívást, hogy bemutassa, milyen szórakoztató a Canon SELPHY Photo Layout alkalmazás. Az alkalmazással nemcsak érdekes fényképelrendezéseket hozhatsz létre, hanem kreatív művészeti és tervezőeszközként is használhatod, valamint szűrők, szövegek, bélyegek és grafikák hozzáadására is alkalmas, így ideális emlékalbumok és vidám személyes fotóprojektek készítéséhez is. És ha elkészültél az inspirációs montázzsal, a Canon SELPHY CP1300 hordozható Wi-Fi-s fotónyomtatóval azonnal ki is nyomtathatod.

Itt Emma azt mutatja be, hogy az ingyenes Canon SELPHY Photo Layout kollázskészítő alkalmazás és a Canon SELPHY CP1300 mini fotónyomtató miért a legtökéletesebb párosítás a kreatív projektekhez.

1. Ötletgyűjtés

Gyöngyök és nyakláncok egy gyöngysorról és karkötőkről készült képekkel teli papírlap mellett.

Emma 2014 óta vezeti a blogját, és olyan márkáknak gyárt tartalmat, mint a Hobbycraft, a Cricut és a Trimcraft. Ahelyett, hogy tucattermékeket vásárolna, szereti ő maga elkészíteni az egyedi alkotásait.

„Imádom az emlékalbum-készítést, és imádom személyre szabni a ruhákat” – mondja Emma, aki a SELPHY Photo Layout alkalmazást használta a kézműves projektjeivel kapcsolatos ötletek összegyűjtéséhez. „Egy farmer személyre szabásához különböző színek és minták segítségével inspirálódtam, illetve színes faldekorációkhoz, egy flitteres hímzett sminktáskához, valamint néhány 90-es évekbeli műanyag gyöngysorhoz és lánchoz kerestem ötleteket.

Sok helyről gyűjtök ötleteket, köztük Pinterest-ről is. Nagyon szerettem volna a farmert és a virágokat ötvözni, ezért a százszorszépekre kerestem rá. Az alkalmazással összefűztem az ötleteket, hogy lássam, melyik dizájn mutat a legjobban.”

2. Az inspiráló ötletek szerkesztése

Százszorszépek szövetből, egy papírlap tele százszorszépekről készült fotókkal és egy százszorszépmintás farmerről készült kép fehér háttérrel.

Az alkalmazás Kombinált elrendezés funkciója lehetővé teszi a fényképek különböző méretben történő elrendezését, és Emma ezt a lehetőséget használta a farmernadrág személyre szabásához készített százszorszépes fotókollázs elkészítéséhez.

Százszorszépek szövetből, egy papírlap tele százszorszépekről készült fotókkal és egy százszorszépmintás farmerről készült kép lila háttérrel, mellette pedig a Canon SELPHY CP1300 nyomtató.

A SELPHY Photo Layout alkalmazás számos lehetőséget kínál szűrők, bélyegek, szöveg és grafika hozzáadására, így elkészítheted a saját szórakoztató fotókollázsodat.

A SELPHY Photo Layout alkalmazás hat elrendezési lehetőséget kínál:

Kiválasztás és nyomtatás: Ezzel az opcióval egyetlen kép hozható létre.

N-képes: Ez az opció kettő, négy vagy nyolc fényképre osztja fel szabályosan a papírt oldalanként.

Elcsúsztatott: Ez az opció automatikusan összekever különböző képarányú fényképeket a kész kollázs létrehozásához.

Könyvjelző: Ez az opció két hosszanti elrendezést hoz létre.

Kombinált: Ez az opció különböző méretű fényképeket állít össze (amelyeket a nyomtatást követően szét lehet vágni).

Címke: Ezzel az opcióval négyzet alakú vagy mini címkék hozhatók létre a képekből.


Ha letöltötted az alkalmazás legújabb verzióját, két különböző dizájnú Könyvjelző-elrendezést is létrehozhatsz, nem csak ugyanazt a dizájnt kétszer. Az alkotók számára elérhetővé válik továbbá a szövegek és grafikák bővített színkínálata, valamint az egyedi UV-hatás eléréséhez használható „egyedi bevonat” funkció, amely kifényesíti a kép bizonyos területeit, így további érdekes kreatív lehetőségeket kínál.

Emma több elrendezést is kipróbált az ötletei összehasonlításához. „Néhányra szöveget és pár matricát raktam” – meséli. „A farmernadrágra virágos matricákat tettem, hogy lássam, hogy mutatna. Az alkalmazás segítségével az egyik tervhez még egy pontozott hátteret is hozzá tudtam adni” – magyarázza Emma. „Három képet és egy pontozott területet használtam, amelynek köszönhetően szükség esetén akár jegyzeteket is hozzáadhatok.”

3. A tervek nyomtatása

Színes kézműves alapanyagok és nyomatok a Canon SELPHY CP1300 nyomtató körül.

Emma szereti a színeket és a csillámport, színes dizájnjai pedig tökéletesen papírra vethetők a Canon SELPHY CP1300 készülékkel, amellyel kártya méretű nyomatokat készíthet többféle bevonattal.

A Canon SELPHY CP1300 nyomtató négy különböző csillogó mintát nyomtat a papírra.

Az AirPrint technológiájával is kompatibilis Canon SELPHY CP1300 nyomtatóval könnyen készíthetsz vidám pillanatfelvételeket, és kirakhatod őket a falra vagy táblára.

A Canon SELPHY CP1300 hordozható fotónyomtatónak köszönhetően Emma gyorsan és egyszerűen készíthette el a nyomatokat, amelyek tökéletesen illeszkedtek a védjegyének számító élénk stílusához. „A színek rendkívül élénkek, és az összes olyan árnyalat szerepel a skálán, amelyeket szerettem volna a képeken látni. Még egy kis színskálát is kinyomtattam az egyikhez, és azon pontosan olyanok voltak a színek, amilyennek a képernyőn keresztül láttam” – mondja Emma.

„Tetszik, hogy ilyen gyorsan nyomtat a SELPHY CP1300. Szép és gyors, és a nyomtatandó kép egyszerűen elküldhető az alkalmazásból egyenesen a nyomtatóra. Ráadásul könnyen ki és be lehetett kapcsolni a különböző funkciókat, ha valami esetleg nem tetszett, vagy ha meggondoltam magam, és egyszerűen kinyomtathattam egy másik verziót. Nagyon szeretem a 15×10 cm-es papírt, mert egy lapra több kép is ráfér.”

A SELPHY Photo Layout alkalmazás a Canon SELPHY Square QX10 hordozható nyomtatóval is kompatibilis.

4. Inspiráció gyűjtése saját kreatív projekthez

Sminktáska csillogó lapon, szalagokkal és flitterekkel borítva, mellette csillogó, holografikus hatású fehér csizma.

Egy inspiráló kép, mint például ez a holografikus hatású csizmáról készült fotó, tökéletes módja a kreatív projekt elindításának. „A holografikus hatású cipők adták az alapot” – magyarázza Emma. „Egy ötlet, hogy milyen szett passzolna jól a sminktáskához.”

Emma első számú tippje a feltörekvő alkotók számára az, hogy egy vidám témát vegyenek alapul, és abból építsék fel a projekt további részeit. „Annyi inspirációt gyűjts, amennyit csak tudsz.” – javasolja. „Ezután kezdésnek válassz ki egy képet – legyen az egy szín, egy tárgy, amelyet személyre szeretnél szabni, vagy csak egy kép egy cipőről – és ezt használd kiindulópontként.”

Emma általában akkor kezd el ötletelni, amikor valamilyen problémát kell megoldania, és ahelyett, hogy rögtön a boltba szaladna a megoldásért, inkább saját terméket szeretne készíteni. „Mindig van nálam egy jegyzetfüzet arra az esetre, ha valami eszembe jut, amikor éppen úton vagyok” – meséli. „Olyan dolgok szoktak eszembe jutni, amelyeket magam is viselnék, vagy otthon használnék. De ahelyett, hogy megvásárolnám őket, inkább arra gondolok, hogy hogyan tudnám ezeket elkészíteni.”

A SELPHY Photo Layout alkalmazás segít kifejezni a kreativitásod a fotókollázsokon keresztül, akár a hordozható Canon SELPHY CP1300 készüléket, akár a SELPHY Square QX10 készüléket használod a kézműves ötletek felfedezéséhez.

Még több kézműves inspirációért – a pillangós díszektől a stíluskollázsokig – kattints ide.

Szerző: Lorna Dockerill

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • Négy, SELPHY Square QX10-készülékkel nyomtatott kép egy mintás felületen.

  KREATÍV NYOMTATÁS

  Alkoss egész évben

  Nézd meg Jesus Sauvage inspiráló ötleteit a SELPHY Square QX10 használatához.

 • Egy színes munkafüzeteket, naptárt, matricákat és Canon nyomtatópapírt ábrázoló felülnézeti kép.

  NYOMTATÁSI TIPPEK

  Készülj fel az iskolakezdésre

  A SELPHY és PIXMA nyomtatók megkönnyítik a család életét.

 • Trópusi faleveleket ábrázoló alakokból készült fali függő, amelyet rózsaszín és zöld papírokból, illetve trópusi nyomatokból vágtak ki.

  KREATÍV NYOMTATÁS

  Egyszerű biofil dekorációk

  Kombináld a természetet és a dizájnt, és hozd létre a nyugalom szigetét otthonodban.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Tablón az életed

  A Canon SELPHY Square QX10 készülékkel az élettered a saját stílusodhoz igazíthatod.