CIKK

Canon EOS 90D: Sebesség és automatikus fókuszálás

EOS 90D Owl Sample Image
© Copyright Markus Varesvuo

A leshelyről a pálya mellé

Tartsd a lépést az eseményekkel, és örökítsd meg a múló pillanatokat lenyűgöző képeken. A gyors sorozatfelvétel, a rendkívül pontos fókuszkövetés és a kiváló kezelhetőség révén ez a fényképezőgép bármely természet- vagy sportfotós számára ideális lehet, amikor az események felgyorsulnak.

Kellően gyors, hogy elkapd a pillanatot

Remek választás a természet- és sportfotósok számára: készíts elképesztő 32,5 megapixeles képeket 10 kép/mp sebességgel a fényképezőgép keresőjét használva, folyamatos fókuszálással, vagy 11 kép/mp-cel Élő nézet módban. Az APS-C formátum új „távlatot” nyit a teleobjektívek számára, így a kompozíció során könnyedén közelebb kerülhetsz az eseményekhez, és nagy méretű, ütős nyomatokat készíthetsz.

Az UHS-II SD-memóriakártyák támogatása révén a fényképezőgép gyorsan megírja a képeket, és egyetlen felvétel rögzítésével lehetővé teszi akár 58 teljes méretű JPEG-fájl, 25 RAW-fájl, illetve 39 CRAW-fájl elkészítését.

Az EOS 90D villódzásészlelője szabályozza az EOS 90D folyamatos képfrekvenciáját, ami a beltéri sporthelyszíneken gyakran tapasztalt villódzó fények kompenzálására szolgál.

EOS 90D Swallow Sample Image
© Copyright Markus Varesvuo

Éles felvételek, mindig fókuszban

Még a mozgó témák követése és éles fókuszának megőrzése is lehetséges az EOS 90D összetett AF-rendszereivel. Függetlenül attól, hogy a fényképezőgép lenyűgöző optikai keresőjével vagy sokoldalú, változtatható nézési szögű érintőképernyőjével készítesz felvételeket, a fókuszálás mindig gyors, pontos és precíz lesz.

Gyors, pontos fókuszálás

Az EOS 90D optikai keresője körül szétosztott 45 autofókuszpont mindegyike kereszt típusú, így vízszintes és függőleges felvételkészítés esetén egyaránt fokozott reagálást és pontosságot garantálnak. Fotózz akár -3 Fé sötétben olyan objektívátalakítók kombinációjával, amelyek maximális rekesznyílása mindössze f/8.

Használd az AF-pontokat önmagukban vagy csoportokban és területeken – ezek az intuitív többfunkciós AF-vezérlő segítségével gyorsan és egyszerűen mozgathatók a keretben. Az iTR AF fókuszrendszer a szín- és arcadatok alapján ismeri fel és követi nyomon a mozgó témákat. Vedd át az irányítást a fókuszálás érzékenysége és a fókuszkövetés fölött, és igazítsd a fényképezőgép autofókuszának viselkedését a fotózni kívánt téma jellegéhez.

EOS 90D Fast Accurrate Focusing
© Copyright Fergus Kennedy

Dual Pixel CMOS AF

Élő nézet módban készített felvételnél vagy videorögzítésnél a Canon elismert Dual Pixel CMOS AF rendszere gondoskodik lenyűgöző élességről és nagy lefedettségről, valamint akár -5 Fé teljesítményről gyenge megvilágítás mellett. Az akár 100×88%-os függőleges és vízszintes képkocka-lefedettség és az 5481 AF-pozíció segítségével könnyedén finomíthatod a kompozíciódat. Az arc- és szemfelismerésnek köszönhetően a mozgó emberek nyomon követhetők, és éles fókuszban tarthatók.

Fókuszsorozat

Amikor egy képen fontos a maximális mélységélesség – mint például a makrofotózás esetében –, a fókuszsorozat tökéletes élességet biztosít. Az EOS 90D az exponálógomb egyetlen lenyomásával folyamatosan a kezdeti pozíciótól a kívánt háttérig terjedő fókusztávolság beállított értékével készíti el a felvételeket. Ezt követően a Canon Digital Photo Professional szoftverében kompozit kép készül, amely hiánytalan élességű képet hoz létre.


< Vissza az EOS 90D fényképezőgép áttekintéséhez

Ezeket is érdemes megnézni…