SZOFTVER ÉS BEÉPÜLŐ MODUL

Szoftver és beépülő modul az EOS VR RENDSZERHEZ

Fedezd fel, hogyan készíthetsz magával ragadó háromdimenziós tartalmakat egy teljes képmezős EOS fényképezőgép és az RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE objektív segítségével, mindezt az EOS VR RENDSZER nyújtotta egyszerűbb és hatékonyabb munkafolyamat előnyeinek kihasználásával.
EOS VR Utility

EOS VR Utility

Ami korábban több fényképezőgép-/fájlrendszerrel végzett igazítást, szinkronizálást és összetűzést igényelt, az a Canon EOS VR Utility1 használatával mostantól lényegesen egyszerűbben megoldható – az alkalmazással a térhatású felvételek és állóképek szerkesztéshez és lejátszáshoz való átalakítása sokkal hatékonyabban végezhető el.

EOS VR Utility szoftver frissítés

1.2-es verzió
 • - RAW videótámogatás, beleértve 60 kép/mp-es 8K / 60P RAW LT (EOS R5 C) formátumokat is
 • - GPU-gyorsítás támogatás (NVIDIA - Windows / Metal - Mac)
 • - Apple Silicon-támogatás
 • - További exportfájl-formátum (Windows)
 • - Objektívmaszk opció
Canon Camera

Szférikus kivetítés

Ahhoz, hogy a VR-headseten keresztül megfelelően lássuk a 180°-os VR felvételt vagy állóképet, a bal és jobb szem elé táruló képek sorrendjét fel kell cserélni, és a két kerek halszemoptikás képen szférikus kivetítést kell végezni. Ehhez a szférikus kivetítéshez a Canon EOS VR Utility alkalmazására van szükség, amely „újratérképezi” a két kerek halszemoptikás képet két egymás melletti négyzet alakú képbe (ez a 180°-os VR képfájlok egyik szabványos formátuma), amelyek ezáltal készen állnak a VR-headsettel való megtekintésre, illetve a kompatibilis szoftveralkalmazásokkal vagy NLE-rendszerekkel való szerkesztésre. Az EOS VR Utility alkalmazásban egy jelölőnégyzet teszi lehetővé a felhasználók számára az átalakított és az át nem alakított nézet közötti váltást.

RAW (8K / 60P) videó támogatása

A támogatott fényképezőgépekkel (köztük az EOS R5 C 8K / 60P RAW LT fájljával) készített kompatibilis RAW-videófájlokat a rendszer automatikusan feldolgozza az EOS VR Utility programban, így tovább egyszerűsíti a RAW-munkafolyamatot. Az alapvető beállítások, például a fehéregyensúly, az ISO, a fényerő, a színtér és a gamma elérése professzionális eredményt tesz lehetővé nagy dinamikatartomány mellett.

EOS VR Utility - RAW controls crop
EOS VR Utility

Alapvető szerkesztés

Lehetőség van a videofájl előnézetének megtekintésére és a fájl lejátszására, mindezt az exportáláshoz szükséges be- és kimeneti pontok megjelölése közben.

Több exportálási lehetőség

A videófájlok számos felbontással és professzionális kodekkel exportálhatók (a DPX és ProRes fájlokat is beleértve (Mac)), és az exportálást követően máris készen állnak a kompatibilis NLE-alkalmazásokban, például az Adobe Premiere Pro alkalmazásban való szerkesztésre és árnyalásra. Az állóképeket a rendszer JPEG formátumban exportálja.

EOS VR Utility

EOS VR beépülő modul az Adobe Premiere Pro alkalmazáshoz

Az Adobe Premiere Pro alkalmazáshoz készült új EOS VR beépülő modul1 segítségével a tartalomkészítők közvetlenül az NLE-alkalmazásból végezhetnek konvertálást és szerkesztést, illetve olyan speciális feladatokat hajthatnak végre, mint az árnyalás és a szerkesztés.

EOS VR beépülő szoftver frissítése

1.2-es verzió
 • - GPU-gyorsítás támogatás (NVIDIA - Windows / Metal - Mac)
 • - Apple Silicon-támogatás
 • - Objektívmaszk opció
EOS VR beépülő modul Adobe Premiere Pro alkalmazáshoz

Miért válaszd a Premiere Pro alkalmazást?

Az Adobe Premiere Pro alkalmazás iparágvezetőnek számít a sokrétű és magával ragadó VR-tartalmak készítése terén. Az Adobe Premiere Pro alkalmazáshoz készült Canon EOS VR beépülő modul lehetővé teszi a szférikus átalakítás automatikus elvégzését, mindezt úgy, hogy közben egyetlen lépésben, zökkenőmentesen importálhatod Canon VR-fájljaidat. Az átalakított fájlokat ezután egyszerűen hozzáadhatod az idővonaladhoz, majd a szokott módon történő szerkesztést és árnyalást követően máris készen állnak a végleges exportálásra és a terjesztésre.

Előfizetés a további lehetőségekért

Minden felhasználó számára ingyenes próbaidőszakot biztosítunk, amelynek során állóképek és legfeljebb két perces videók átalakítását végezhetik el. A két perces vagy annál hosszabb videók EOS VR Utility alkalmazással való exportálásához, illetve az Adobe Premiere Pro alkalmazáshoz készült EOS VR beépülő modullal való importálásához azonban előfizetés szükséges.

EOS VR Utility

Kapcsolódó termékek

 1. A kompatibilis Canon fényképezőgéppel rögzített 180°-os VR képek szférikus kivetítésének elvégzéséhez az EOS VR Utility alkalmazás és az Adobe Premiere Pro alkalmazáshoz készült EOS VR beépülő modul szükséges. Az EOS VR Utility 1.2 vagy újabb verziója lehetővé teszi a támogatott Canon RAW-fájlok, köztük az EOS R5 C 8K RAW LT/60P fájljainak konvertálását (a kompatibilis RAW-formátumok fényképezőgépenként eltérőek lehetnek), valamint támogatja az Apple Silicon és a GPU-gyorsítást. Előfordulhat, hogy a Canon ID azonosítót igénylő, 2 percnél hosszabb videók konvertálásához előfizetési szolgáltatásra van szükség. A használt fényképezőgép speciális „HEVC aktivátor” telepítésére is szükség lesz.
 2. A VR-kompatibilitáshoz szükség lehet a legújabb firmware-frissítésre

  MEGJEGYZÉS: EZ A VR RENDSZERSZOFTVER ELTÉRHET A KERESKEDELMI TERMÉKTŐL.