VLOGOLÁS

Fedezd fel, hogyan emeli magasabb szintre a tartalomkészítést a kis méretű, de erős Canon PowerShot V10

Négy sikeres influenszer megosztja, miért a Canon kompakt vlogger kamerája a tökéletes partner a különböző műfajokban történő tartalomkészítés során – legyen szó sporteseményekről, ételekről, életmódról vagy szépségről.
Madeleine Olivia, vegán étel- és életmódvlogger magát és kutyáját filmezi egy Canon PowerShot V10 készülékkel.

A Canon PowerShot V10 ideális zsebméretű fényképezőgép tartalomkészítők számára. A mindössze 211 g-os készülék hordozhatóságának köszönhetően bárhová elkísér, mégis számos intelligens funkcióval rendelkezik, így a vlogolás gyors és egyszerű, anélkül, hogy ez a minőség rovására menne. A fényképezőgép kis mérete ellenére képes éles 4K UHD felbontású videók rögzítésére, két nagy átmérőjű beépített mikrofonjával pedig kiváló hangzást biztosít a felvételekhez és hangfelvételekhez.

A rögzített nagy látószögű objektívvel a PowerShot V10 széles látószöget rögzít a tárgyakról vagy csoportképek esetén, sőt, webkameraként is használható. A beépített Wi-Fi- és Bluetooth-kapcsolatnak, valamint az ingyenes Canon Camera Connect alkalmazásnak köszönhetően közvetlenül a közösségi csatornákra streamelhetsz, távolról vezérelheted a fényképezőgépet és elküldheted a fájlokat okostelefonra, hogy azonnal feltölthesd őket a közösségi oldalakra.

Itt négy aktív influenszerrel találkozhatunk Európa különböző részeiről, akik a PowerShot V10 készüléket használják a leglenyűgözőbb és igazán magával ragadó tartalmak készítéséhez. A PowerShot V10 az ízletes vegán ételek elkészítésétől a sminkes vlogokig számos izgalmas kreatív lehetőséget rejt, amelyekkel még gyorsabbá és egyszerűbbé tehetik a munkafolyamataikat. Olvass tovább, és tudd meg, hogyan ér el ilyen nagy hatást a Canon legkisebb vlogger kamerája.

Manon Lanza akcióvlogolása

Manon Lanza sportvlogger egy Canon PowerShot V10 fényképezőgépet tart, hogy megörökítse mozdulatait, miközben egy rámpán halad felfelé a gördeszkájával.

„Mindig is az motivált, hogy azt mondhatom a lányoknak, bármit képesek elérni, amit csak szeretnének” – magyarázza Manon Lanza sportvlogger, aki szerint a Canon PowerShot V10 készülék igazán kibővítette a lehetőségeit egyszerű használata és műszaki specifikációi révén. Beépített állványa lehetővé tette, hogy a fényképezőgépet egy rámpára helyezze, hogy szélesebb felvételeket készítsen, de különösen szeretett kézből videózni: „hogy a közönségem úgy érezze, mintha közvetlenül mellettem lenne.” © Manon Lanza

Egy gördeszkát tartó fiatal nő egy Canon PowerShot V10 készüléket rak a kezeslábasa zsebébe.

„Nagy fényképezőgép használata esetén rengeteg lehetőség és beállítás van. A Canon PowerShot V10 készüléken viszont nagyon egyszerű, mivel egyetlen nagy gomb van az elején, azzal indítható el a felvétel” – mondja Manon. © Manon Lanza

Manon Lanza, a Franciaországban élő atléta és extrémsport-kedvelő olyan tartalmakat hoz létre, amelyekben nőket örökít meg szörfölés, gördeszkázás és hósportok közben. Akár a deszkaparkban készít felvételt, akár a tengerparton a barátaival, szüksége van egy fényképezőgépre, amely lépést tud vele tartani.

„Szeretek mozgásban lenni, és sport közben általában nincs rajtam hátizsák, ezért kis készülékre van szükségem” – magyarázza Manon. A Canon PowerShot V10 olyan helyen is használható, ahol egy nagyobb fényképezőgép nem fér el, így egy teljesen új eszközt biztosít a számára a menet közbeni felvételkészítéshez. „A PowerShot V10 mérete tökéletes a deszkázáshoz, mivel elfér a zsebemben. A 4K-s képminőség kitűnő a vlogoláshoz, amikor nem szeretnél lemaradni egyetlen pillanatról sem.”

Manon szereti menet közben rögzíteni a felvételt, a fényképezőgép arckövető autofókusza és a videó digitális képstabilizálása pedig fókuszban tartja, miközben sétál, sőt, a deszkás trükkök közben is, így követői még a legösszetettebb trükkök kivitelezésekor is vele lehetnek. A PowerShot V10 beépített mikrofonjai és szélfogója iránt is lelkesedett, mert ezek segítenek csökkenteni a tompa hangokat kültéren. „Annyira lenyűgözött, amikor a barátomat videóztam, és tökéletesen hallható volt a kerekek hangja a földön. A hang olyan jó, hogy hangfelvételek rögzítésére is használhatom.”

Madeleine Olivia vegán ételekről és életmódról szóló csatornája

Egy Canon PowerShot V10 készülék áll Madeleine Olivia, vegán étel- és életmódvlogger házának ablakpárkányán.

„Filmezés közben általában állványra kell állítanom a fényképezőgépet” – magyarázza Madeleine Olivia, étel- és életmódvlogger, de a Canon PowerShot V10beépített állványának köszönhetően másodpercek alatt beállíthatja a fényképezőgépet, és stabilan készíthet felvételeket a ház különböző pontjain. © Madeleine Olivia

Madeleine Olivia, vegán étel- és életmódvlogger egy recept készítése közben filmezi magát konyhájában egy Canon PowerShot V10 készülékkel.

Madeleine-t meglepte a Canon PowerShot V10 minősége, és úgy vélte, hogy az objektív sokoldalúbb a vlogoláshoz, mint egy tipikus szelfinézet az okostelefonon. „Sokkal jobb, mint egy telefon” – mondja. © Madeleine Olivia

Madeleine Olivia vegán ételvlogger az egyszerű és fenntartható élet támogatója. Már több mint hét éve osztja meg növényi alapú receptjeit és felújítási videóit az egyesült királyságbeli Cornwallban található gyönyörű házából, és több mint 550 000 követőt gyűjtött a YouTube-on. „Egy Canon DSLR fényképezőgéppel kezdtem, majd megvettem a Canon PowerShot G7 X fényképezőgépet [a helyére mostanra a Canon PowerShot G7 X Mark III lépett] a kihajtható képernyő miatt.”

Madeleine szerint a Canon PowerShot V10 5 cm-es dönthető LCD-érintőképernyője tökéletes az ételes videók készítéséhez a fényképezőgép előtt és mögött. „Az arckövető autofókusz nagyon fontos az ételek vlogolása esetében. Beállíthatok egy felvételt, majd gond nélkül vált át a fókusz az általam fogyasztott ételről az arcomra.”

Akár otthon készít dekorációs útmutatókat, akár vásárlás közben filmez, a PowerShot V10 állvány használata nélkül biztosítja Madeleine számára a stabil felvételt. „A beépített – ráadásul állítható – állvány rendkívül fontos. Olyan kicsi, hogy vlogolhatok a szupermarketből is, és nem keltek feltűnést vele. És ha külső mikrofont csatlakoztatsz a fényképezőgéphez, még több lehetőséget rejt.”

Celia Castle utazásról és életmódról szóló vlogjai

Celia Castle, utazási és életmódvlogger egy parkban áll, és egy Canon PowerShot V10 fényképezőgépbe mosolyog, amelyet saját maga elé tart.

A Canon PowerShot V10 nagy látószögű objektívjének segítségével Celia Castle életmódvlogger nézői elmerülhetnek a jelenetben. „Igazi rajongója vagyok a nagy látószögű objektívnek, különösen a vlogok esetében” – mondja. © Celia Castle

Celia Castle mindig is Canon fényképezőgépeket használt ahhoz, hogy megossza mindennapjait a világgal. „Spanyolország északi részéről, egy nagyon pici városból származom. Gyerekkoromban itt nem sok gyerek volt, így az interneten töltöttem az időt.” Körülbelül 2010-ben Celia felfedezte a YouTube-ot, teljesen rabul ejtették a divattal kapcsolatos videók, és megszületett az életmód vlogolás iránti szenvedélye. „Az apámnak mindig volt egy kis digitális Canon fényképezőgépe, és két-három év után vásárolt nekem egy DSLR készüléket. Megvolt a Canon EOS 700D [a helyére mostanra a Canon EOS 850D lépett] kihajtható képernyős készülék is, ami elképesztő volt.”

Celia azonnal beleszeretett a Canon PowerShot V10 méretébe, ahogy a kezében tartotta. „Bárhová magaddal viheted: koncertre, utazásra.” Mivel a fényképezőgép nagy, 1 hüvelykes CMOS-érzékelője több fényt gyűjt össze, Celia magabiztosan videózhat sötétedés után is.

Celia YouTube-videói gyakran utazás közben készülnek, a PowerShot V10 vezeték nélküli kapcsolatai pedig lehetővé tették számára a tartalmak egyszerűbb megosztását. „Az ingyenes Canon Camera Connect alkalmazást használom a videók és fényképek telefonra való átviteléhez. Kényelmes megoldás, ha laptop nélkül utazom, különösen TikTok-feltöltésekhez.

„Ez az első alkalom, hogy azt látom, egy márka kifejezetten tartalomkészítők számára készít fényképezőgépet. Ez azt mutatja, hogy odafigyeltek az igényeinkre”, teszi hozzá.

Szépségápolással kapcsolatos vlogolás Uche Natorival

Uche Natori beauty vlogger Canon PowerShot V10 készülékkel filmezi magát.

A Canon PowerShot V10 lehetővé teszi Uche számára, hogy közvetlenül a közösségi csatornákon rögzítse és ossza meg felvételeit. „Vízszintes és függőleges formátumban filmeztem, hosszú és rövid formátumú tartalmakhoz. Olyan jó, hogy közvetlenül a telefonra importálhatjuk a videókat, majd egyszerűen szerkeszthetjük és feltölthetjük őket.” © Uche Natori

Uche Natori nigériai blogger népszerű influenszerré vált az Egyesült Királyságban a londoni divatvilágban és szépségiparban. „Több mint 10 évvel ezelőtt hobbiként kezdtem, és már hat éve csinálom teljes munkaidőben” – meséli.

Uche sminkvideókat és életmóddal kapcsolatos tartalmat oszt meg több mint 540 000 követőjével a YouTube-on és más közösségi csatornákon. Számára a Canon PowerShot V10 mérete tökéletes ahhoz, hogy magával vigye az eseményekre. „Felületét tekintve kisebb, mint a telefonom.” A kis súly azonban nem jelent rosszabb minőségű felvételt. „A 4K-s magasabb szintre emeli a többi azonnali felvételkészítést lehetővé tevő készülékekhez képest, és a széles látószög most elég népszerű.”

A PowerShot V10 sokoldalú kihajtható képernyője 180 fokban dönthető, így Uche könnyedén módosíthatja a beállításokat, és beállíthatja a digitális zoom szintjét filmezés közben. A fényképezőgép automatikus és kézi exponálás móddal rendelkezik, valamint 14 színszűrő közül választhat. „Amikor a képernyőt kihajtom, minden gomb a hátulján van” – magyarázza Uche. Azt is szereti, hogy ez egy érintőképernyő, mivel így könnyen módosíthatja a beállításokat.

A felvételkészítést követően Uche a megosztást is egyszerűnek találta. „A telefonra letöltött Canon Camera Connect alkalmazással egyszerűen továbbíthatja a tartalmakat, ami nagyszerű az azonnali feltöltéshez.”

Bárhol, bármikor és bárhogyan is szeretsz alkotni, a PowerShot V10 minősége és funkciói lehetővé teszik, hogy elvegyülj, miközben kiemelkedő tartalmat gyártasz. Az állvány, az önkioldó és az arckövetés révén soha nem kell többé a vlog beállításával bajlódnod. A vezeték nélküli kommunikáció segítségével azonnal megoszthatod a tartalmat vagy akár streamelhetsz is élőben. A 4K UHD videóval és a 15,2 megapixeles állóképekkel pedig a zsebedből előkapva is lenyűgöző tartalmakat készíthetsz.


Írta: Lauren Scott

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • VLOGOLÁS

    Ismerd meg a PowerShot V10 készüléket

    Fedezd fel, hogy a Canon kis méretű, 4K vloggerkamerája miért egy tökéletes és sokoldalú kezdőkészlet.

  • VLOGOLÁS

    Hogyan legyél vlogger

    Vágj bele, és készíts minőségi vlogokat a kezdőknek szóló vlogolási tippjeinkkel.

  • VIDEÓ

    Tippek a közösségi oldalra feltöltött videóid tökéletesítéséhez

    Négy alkotó beszél arról, mitől nagyszerű egy tartalom és hogyan emelkedhetsz ki a tömegből az online térben.

  • VLOGOLÁS

    A Canon legjobb vlogger fényképezőgépei és objektívjei

    A Canon számos olyan fényképezőgépet és objektívet gyárt, amelyek ideálisak a tartalomkészítők számára. Ez az útmutató segít megtalálni a tökéletes választást.