Grey goods

Ne adj alább a Canon élményből

Ismerd meg a szürke importból származó termékek rejtett költségeit.

Ne érd be kevesebbel!

Éld át az eredeti Canon élményt – olyan termékekkel, amelyeket a Canon a régiódban forgalmaz

Előfordulhat, hogy olyan Canon termékeket importáltak a régiódba, amelyeket a Canon nem tervezett forgalomba hozni. Ezek más néven „szürke importból” származó termékek, amelyeket gyakran alacsonyabb áron hoznak forgalomba – a hátrányuk azonban az, hogy hosszú távon többlet költséggel járnak.

A Canon által forgalmazott eredeti termékeknek nincsenek rejtett költségei

A Canon minden lehetőt megtesz azért, hogy biztosítsa a saját termékeinek forgalmazását abban a régióban, amelyben azt értékesíteni kívánja. A Canon minden esetben ellenőrzi, hogy az adott régió a megfelelő hardverrel, szoftverrel, releváns nyelvre vonatkozó kézikönyvvel, tartozékokkal (csatlakozókkal és táskákkal) és garanciával rendelkezzen.

Habár a "szürke importból" származó termékek jó vételnek tűnnek, a viszonteladók gyakran a szükséges tartozékok, használati utasítás és garancia nélkül hozzák forgalomba ezeket a termékeket – ezáltal megfosztják a felhasználókat az eredeti Canon élményétől. Egyes online kiskereskedők hamisan állíthatják, hogy az adott régió hivatalos viszonteladói – ezért érdemes körültekintően tájékozódni a vásárlás előtt.

Íme azok a kockázatok, problémák és többletköltségek, amelyekkel "szürke importból" származó termékek vásárlása esetén szembesülhetsz:

 1. További importvám vagy vámkezelési költségek – ezeket a szürke importból származó termékek jegyzett árára szabhatják ki.
 2. A visszafizetések és visszatérítések komplikáltnak vagy lehetetlennek bizonyulhatnak – mivel a régiódon kívül tartózkodó értékesítőkre nem vonatkoznak a termék-visszatérítéssel kapcsolatos helyi fogyasztóvédelmi jogszabályok.
 3. A fogyasztói garancia esetlegesen nem áll rendelkezésre – a szürke importból származó termékek nem jogosultak a Canon helyi garanciális támogatására. A kiskereskedő biztosíthatja a "szürke importból" származó termékekre vonatkozó garanciális támogatást. Amennyiben az értékesítő a régiódon kívül tartózkodik, előfordulhat, hogy nem kapod meg az elvárt segítséget, mivel az eladóra nem vonatkoznak a garanciával kapcsolatos helyi fogyasztóvédelmi jogszabályok. Ha az értékesítő mégis biztosítja a garanciát, akkor azt olyan független szervizközpontokon keresztül tudja biztosítani, ami garanciális szolgáltatása nem felel meg a Canon szabványainak.
 4. Veszélyes vagy rossz minőségű nem Canon tápkábelek vagy hálózati adapterek – veszélyes, külső gyártótól származó tartozékok, amelyeket nem hagyta jóvá a Canon, és nem felelnek meg a helyi jogszabályoknak.
 5. Nem megfelelő szoftverlemezek – előfordulhat, hogy nem működnek a régiódban.
 6. Rossz minőségű kézikönyvek – a „szürke” értékesítők gyakran olvashatatlan másolatokat vagy semmilyen helyi kézikönyvet nem biztosítanak.
 7. Nincs pénzvisszatérítés – előfordulhat, hogy nem vagy jogosult a pénzvisszatérítés érvényesítésére (amennyiben biztosítják) vagy más helyi Canon promóciókra.

A régiódban forgalmazott Canon termékek vásárlásának előnyei

Ezek a problémák elkerülhetők, amennyiben a régiódban forgalmazott Canon termékeket megbízható viszonteladótól vásárolsz. Ezek a termékek kifejezetten a régiódnak megfelelően vannak konfigurálva, továbbá kizárólag a Canon által biztosított teljes támogatással, jóváhagyott tartozékokkal és fogyasztóvédelemmel rendelkeznek – így a termékeddel maximálisan kiélvezheted az eredetiség előnyeit. Ráadásul élhetsz a Canon által nyújtott pénz-visszafizetési garanciával és egyéb promóciós előnyökkel (ahol és amikor aktív) is, amelyekkel jelentősen csökkentheted a kiadásaidat.

Lépjen kapcsolatba a régió hivatalos viszonteladóival!

Annak érdekében, hogy a régiódban forgalmazott eredeti Canon terméket vásárolj javasoljuk, hogy látogass el a „Hol kapható?” oldalunkra.

Hol kapható? >


Ha a Canon terméked nemzetközi szállítást igényel (például Ázsiából vagy az Egyesült Államokból) vagy nem régiós értékesítőtől vásárolsz, akkor fennáll a veszélye, hogy nem eredeti terméket kapsz.

Hogyan ismerheted fel a "szürke importból" származó Canon termékeket?

A következő ismertetőjelek és nyelvi sajátosságok segíthetnek felismerni a "szürke importból" származó terméket:

Kompakt digitális fényképezőgépek – IXUS és PowerShot

A termék "szürke importból" származhat, amennyiben a következő jellemzők bármelyike hiányzik:

 1. a termék csomagolásán az angol, francia, olasz, német, spanyol és orosz nyelveknek kell szerepelnie;

  Nyelvek-IXUS_PowerShot

 2. a dobozban benne kell lennie a régiódnak megfelelő Canon garanciának
 3. a terméknek az IXUS vagy PowerShot nevet kell viselnie. A Canon termékeknek különböző neve van a különböző piacokon. Az IXY Digital ELPH nevű fényképezőgépeket nem a Canon forgalmazza a régiódban.

Videofelvevő készülékek

A termék "szürke importból" származhat, amennyiben a következő jellemzők bármelyike hiányzik:

 1. a termék csomagolásán az angol, francia, olasz, német, spanyol és orosz nyelveknek kell szerepelnie;
 2. a PAL logójának látszódnia kell a termék csomagolásán. A PAL videoformátum Európára, míg az NTSC elsősorban az Egyesült Államok piacára vonatkozik;

  PAL

 3. a terméken a Legria névnek kell szerepelnie. A termékek különböző néven kerülnek forgalomba különböző régiókban. Például a VIXIA nevű videokamerákat a Canon hivatalosan nem forgalmazza a régiódban.
 4. a dobozon és a terméken pedig látszódnia kell az EAC & CE logóknak.

  EAC-CE

DSLR termékek

A termék "szürke importból" származhat, amennyiben a következő jellemzők bármelyike hiányzik:

 1. a termék csomagolásán az angol, francia, olasz, német, spanyol és orosz nyelveknek kell szerepelnie;

  Nyelvek

 2. a terméknek az EOS nevet kell viselnie. A Kiss és Rebel nevű DSLR fényképezőgépeket a Canon hivatalosan nem forgalmazza a régiódban; és

Ellenőrizd a sorozatszámot!

Amennyiben még mindig bizonytalan vagy abban, hogy a Canon mely terméket forgalmazza a régiódban, küldd el a modell nevét és sorozatszámát az ipr.info@canon-europe.com. Az ellenőrzés néhány napot vesz igénybe, és utána e-mailben értesítünk. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ez a szolgáltatás kizárólag a kompakt digitális fényképezőgépekre, a DSLR fényképezőgépekre, az EF típusú objektívekre és a videokamerákra vonatkozik.

Amennyiben nem az elvárásaidnak megfelelő terméket vásároltál, a helyi fogyasztóvédelmi törvények lehetővé teszik, hogy a sértetlen és nem használt termékeket meghatározott időn belül, számlával együtt visszavidd az eladónak.

Hol olvasható le a sorozatszám? >

A következő is érdekelheti:

Fraudulent stores -Counterfeit

Hamis

A hamisított Canon termékeket nehezebb észrevenni, mint hinné. Ráadásul nagyobb kárt is csinálnak, mint azt gondolná. Ismerje meg, hogyan veheti észre őket.

Fraudulent store warnings

Tisztességtelen üzletekkel kapcsolatos figyelmeztetések

Legyen körültekintő, amikor online vásárol Canon termékeket! Ellenőrizze, hogy hivatalos Canon üzleteink valamelyikén keresztül vásárol-e! Itt megtudhatja, miről ismerheti fel őket.

Fraudulent stores -Legal & compliance

Jogi ügyek és megfelelés

Az összes országban, ahol jelen vagyunk, megfelelünk a vonatkozó törvényeknek és szabályozásoknak. Tudjon meg többet megfelelőségi és jogi nyilatkozatainkról, állásfoglalásunkról és irányelveinkről.