Hamis

A hamisított Canon termékeket nehezebb felismerni – és ezek veszélyesebbek is, mint gondolnád. Előfordulhat, hogy a hamisított Canon termékek szinte teljesen ugyanúgy néznek ki, mint az eredeti Canon termékek, mégsem eredetiek. Általában a következő Canon termékeket hamisítják: tonerkazetták és tintapatronok, akkumulátorok és töltők, valamint fényképezőgép-tartozékok.

A hamisított termék gyártása, importálása vagy értékesítése bűncselekménynek minősül. A Canon a rendőrséggel, a vámhatóságokkal, valamint a hamisítás ellen fellépő szervezetekkel és hatóságokkal vállvetve küzd Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA-régió) a hamisított Canon termékek kereskedelme ellen.

anti-counterfeit-awareness

Az alábbi információk segítenek megérteni a hamisított Canon termékek használatának veszélyeit, továbbá azt, hogy hogyan ismerheted fel a hamisítványokat, és mit kell tenned, ha vélhetően hamis terméket vásároltál.

A hamisított Canon termékek használatának veszélye

Biztonság

A hamisított Canon termékeket nem a Canon szigorú tesztelési és minőségi előírásai szerint gyártják, ezért személyi sérülést okozhatnak, illetve kárt tehetnek a termékedben. Például a hamisított akkumulátorok használat közben túlmelegedhetnek, szivároghatnak vagy felrobbanhatnak, és súlyos személyi sérülést vagy helyrehozhatatlan kárt okozhatnak.


Minőség

A hamisított Canon tintapatronok és tonerkazetták szivároghatnak, blokkolhatják a nyomtatófejet, illetve rossz minőségű nyomatokat eredményezhetnek. A hamisított patronok és kazetták nyomtatási kapacitása nagy valószínűséggel jelentősen kisebb, mint az eredeti termékeké. A Canon által tesztelt hamis patronok és kazetták nyomtatási kapacitása 28–69%-kal volt kisebb, mint az eredeti Canon termékeké.


Környezet

Az eredeti Canon termékek eleget tesznek a nemzetközi és európai törvényeknek, így a WEEE és a RoHS irányelvnek, valamint a REACH szabályozásnak is. A hamisítványok valószínűleg nem felelnek meg ezeknek az előírásoknak, ezért nagyobb veszélyt jelentenek a környezetre.

Honnan ismerhetők fel a hamisított Canon termékek

Canon tintapatronok, tonerkazetták, másolókazetták, fényképezőgép- és kameraakkumulátorok

Minden eredeti Canon tintapatron1, tonerkazetta, másolókazetta, fényképezőgép- és kameraakkumulátor csomagolásán megtalálható egy egyedi Canon hologram.


A hologram szemből nézve színjátszó arany, vízszintes helyzetből nézve pedig színjátszó sötétzöldre vált. A hamis hologramokon ez a színváltozás nem, vagy csak kis mértékben figyelhető meg.

Hologram - Top and Bottom

Mire figyeljen meg a hamisított termékekkel kapcsolatban?

  • A hamisított hologramok gyakran tűnnek koszosnak, sérültnek, elmosódottnak, és sokszor a színük és a méretük sem egyezik meg az eredeti hologramokéval.
  • Előfordulhat, hogy a hamisított csomagolásokon látható Canon logó színe, betűtípusa vagy mérete nem egyezik meg az eredetiével.
  • A csomagolás gyakran tűnik úgy, mintha újraragasztották, újra felhasználták vagy piszkálták volna.
  • A csomagoláson esetleg helyesírási hibák is feltűnhetnek, vagy írásjelek hiányozhatnak.
  • Ne dőljön be a szokatlanul alacsony árat kínáló értékesítőknek.
  • Legyen elővigyázatos, amikor internetes aukciós weboldalakról vásárol. Nem minden interneten vásárolt termék hamisítvány, de a hamisítók gyakran használják az aukciós weboldalakat a termékeik értékesítésére, mivel itt névtelenek maradhatnak, valamint gyorsan érhetik el a vásárlókat nemzetközi szinten is. Megerősített jelentéseket kaptunk arról, hogy ezeken az oldalakon hamisított Speedlite termékeket és Canon digitális fényképezőgépekhez és videokamerákhoz való akkumulátorokat árusítanak, ezért legyen körültekintő, amikor aukciós weboldalakat használ.

Mi a teendő vélhetően hamis termék vásárlása esetén

Ha felmerül Benned a gyanú, hogy a megvásárolt, Canon márkajelzéssel ellátott termék nem eredeti, kérjük, ne használd azt, helyette fordulj a Canon hivatalos viszonteladóihoz, vagy írj üzenetet az ipr.info@canon-europe.com e-mail-címre.

Sajnos nem tudjuk kicserélni a hamis Canon márkajelzéssel ellátott termékeket, azonban nagy valószínűséggel meg tudjuk állapítani, hogy egy termék eredeti vagy sem, a termék eredetiségéről pedig írásos értesítést tudunk küldeni.

Ha biztos akarsz lenni abban, hogy kizárólag eredeti Canon termékeket vásárolsz, kérjük, keresd fel Hol kapható? oldalunkat, ahol a Canon termékek hivatalos forgalmazóit tartalmazó, nem teljes körű listát találsz.

A következő is érdekelheti:

Fraudulent store warnings

Tisztességtelen üzletekkel kapcsolatos figyelmeztetések

Legyen körültekintő, amikor online vásárol Canon termékeket! Ellenőrizze, hogy hivatalos Canon üzleteink valamelyikén keresztül vásárol-e! Itt megtudhatja, miről ismerheti fel őket.

Fraudulent stores -Legal & compliance

Jogi ügyek és megfelelés

Az összes országban, ahol jelen vagyunk, megfelelünk a vonatkozó törvényeknek és szabályozásoknak. Tudjon meg többet megfelelőségi és jogi nyilatkozatainkról, állásfoglalásunkról és irányelveinkről.

1 Az Európában forgalmazott műanyag tonerkazetták, illetve a buborékfóliába csomagolt multicsomagok esetében előfordulhat, hogy a csomagoláson nem található meg az egyedi hologram.