PTZ-MEGOLDÁSOK

Több csatlakozási lehetőség, több streamelés: új 4K funkció Canon PTZ-kamerákhoz

A Canon hamar nagy sikert aratott a távoli PTZ (pásztázás, döntés, zoom) szektorban, és a piacvezető pozíciójának megszilárdítását elősegítendő egy új programot hozott létre – a Webcam Driver szoftvert –, amely hamarosan elérhető lesz és további funkciókat és csatlakoztatási lehetőségeket kínál a PTZ-kamerákhoz. Az új szoftver mellett két új protokollt is bevezettek a PTZ-termékkínálatba– az SRT protokollt és a FreeD protokollt –, így problémamentessé válik a közvetítési és VR/AR munkafolyamatokba történő integrálás.

Több csatlakozási lehetőség, több streamelés: új 4K funkció Canon PTZ-kamerákhoz

Enhanced connectivity and quality via LAN on CR-N500, CR-N300, CR-X300

Gyorsan növekvő piac

A világjárvány óta jelentős mértékben megnőtt a távoli kamerák iránti kereslet, hogy élő eseményeket közvetíthessenek, valamint videókonferenciákat szervezhessenek irodai és vállalati környezetben. Számos ágazat használja már a PTZ-infrastruktúra által kínált új lehetőségeket, beleértve a felsőoktatást, a koncerteket, a színházakat és a templomokat.

A Canon új, Windows operációs rendszeren elérhető Webcam Driver1 szoftverének köszönhetően egyszerűen beállíthatod a PTZ-kamerákat a kiváló minőségű streameléshez, webkamera funkciók betöltéséhez, valamint a LAN-on keresztüli hosszabb kábelezési lehetőségekhez, automatikus kameraészleléshez és több kamera regisztrálásához.

4K 30p kimenet
LAN-on és az új USB-illesztőprogramon keresztül a felhasználók mostantól a CR-N300, CR-N500 és CR-X300 típusú készülékeket is felhasználhatják akár 4K 30p2 videóstreameléséhez, illetve nagyobb mozgásteret kapnak a kamera elhelyezkedését illetően, amikor az egy számítógéphez van csatlakoztatva.

Automatikus kameraérzékelés
Az új szoftver érzékeli a számítógéppel azonos hálózaton lévő kompatibilis Canon PTZ-kamerákat. Ez lehetővé teszi a kamerák egyszerű beállítását, így a felhasználók kiválaszthatják, hogy mely kamerákat szeretnék regisztrálni a szoftverbe.

Több kamera regisztrálása
Legfeljebb öt kamerát lehet regisztrálni a szoftverbe, így a telepítéstől függően egyszerűen kiválaszthatod a számítógépről, hogy melyik kamerát használja a program.

USB-C vs. LAN

A LAN-on keresztül történő kimenetnek köszönhetően a 4K 30P2 képminőség mostantól valós lehetőség. Az USB lehetőség a kábel maximális hossza (általában 3 m) miatt korlátozott. Ugyanakkor a LAN-csatlakozás jelentősen nagyobb kábelhosszúságot jelent, így ideális megoldás az AV-terület nagyobb színterein. Vegyünk például egy egyetemet: ahelyett, hogy az USB-csatlakozás miatt 3 méterre kellene korlátozni a laptop és a PTZ-kamera közötti távolságot, a Canon új webkamera-illesztőprogramjának köszönhetően a felhasználók egy nagy előadóterem távoli pontjáról is telepíthetik az eszközeiket, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a megbízhatóság és a minőség terén.

Két új protokoll bemutatása: SRT és FreeD

Két új protokoll is bekerült a Canon PTZ-kínálatába, amely jelentősen megkönnyíti és problémamentessé teszi a nagyrészt közvetítéshez és VR/AR-hez kapcsolódó munkafolyamatokba történő integrálásukat. A CR-N300 és CR-N500 PTZ-kamerákra vonatkozó firmware 2022 későbbi részében lesz elérhető és letölthető.

SRT
Az SRT (Secure Reliable Transport) videóátviteli protokoll jelentős hírnévre tett szert a távoli gyártás piacán, és kiváló minőségű, minimális késleltetésű és biztonságos videóátvitelt biztosít még kiszámíthatatlan hálózati környezetben is. Ez egy széles körben használt protokoll a közvetítési iparágban, és jelenleg a Canon CR-N300 és CR-N500 PTZ-kamerákkal alkalmazható.

FreeD
A FreeD protokoll igen népszerű a virtuális stúdiókban és a VR/AR-gyártásban. A Canon CR-N500 és CR-N300 modelljei mostantól egyszerűen integrálhatók a virtuális gyártási alkalmazásokba (pl. hírek, időjárás-előrejelzések, sportesemények és élő események), ugyanis ez a protokoll lehetővé teszi, hogy valós időben betáplálhassák a pásztázás, döntés, zoom, fókusz és írisz funkciókat, valamint a PTZ-kamera helyzetét egy virtuális platformba, például az Unreal Engine felületre.

Megoldás minden típusú helyzethez

Fedezd fel, hogyan lehet használni a Canon PTZ megoldásokat az alkalmazások széles körében, a kiváló képalkotó technológiáink felhasználásával.

 • Közvetítő és TV-studiók

  Közvetítő és TV-studiók

 • Élő események és zenei előadások

  Élő események és zenei előadások

 • Vállalati események és prezentációk

  Vállalati események és prezentációk

 • Felsőoktatás

  Felsőoktatás

 • Imaház, templom

  Templomok

 • Kültéri közvetítések és sportközvetítések

  Kültéri közvetítések és sportközvetítések

 • Kapcsolódó termékek

  Ahol a jó megfigyelés igazán számít, a Canon hálózati kamerái jelentik a megoldást. Kompakt, mégis nagy teljesítményű kamerák, melyek kiemelkedő képminőséget biztosítanak még a gyengén megvilágított helyszíneken is, ahol nagyobb a biztonsági kockázat.

  • PTZ kamerák

   CR-N500

   A 15-szörös optikai zoommal, a 4K UHD felvételkészítési képességével és a Dual Pixel autofókusszal a CR-N500 lehetővé teszi a pontos vezérlést és a zökkenőmentes IP-alapú adatátvitelt kivételes eredményeket nyújtva.
  • PTZ kamerák

   CR-N300

   A 4K UHD-felbontással, a 20-szoros optikai zoommal, a hibrid autofókusszal, a számos IP-adatátviteli és vezérlési protokollal egészen új módokon nyűgözheted le közönségedet.
  • PTZ kamerák

   CR-X300

   Kompakt IP65 besorolású PTZ fényképezőgép 4K felbontással, 20-szoros optikai zoommal és IP-alapú adatátvitellel és vezérléssel számos alkalmazási módhoz.
  1. Csak a CR-N300, CR-N500 és CR-X300 típusokra vonatkozik
  2. A kimeneti felbontás a használt alkalmazástól függ