PTZ-MEGOLDÁSOK

Több csatlakozási lehetőség, több streamelés: új 4K funkció Canon PTZ-kamerákhoz

A Canon hamar nagy sikert aratott a távoli PTZ (pásztázás, döntés, zoom) szektorban, és a piacvezető pozíciójának megszilárdítását elősegítendő egy új programot hozott létre – a Webcam Driver szoftvert –, amely hamarosan elérhető lesz és további funkciókat és csatlakoztatási lehetőségeket kínál a PTZ-kamerákhoz. Az új szoftver mellett két új protokollt is bevezettek a PTZ-termékkínálatba– az SRT protokollt és a FreeD protokollt –, így problémamentessé válik a közvetítési és VR/AR munkafolyamatokba történő integrálás.

Több csatlakozási lehetőség, több streamelés: új 4K funkció Canon PTZ-kamerákhoz

Enhanced connectivity and quality via LAN on CR-N500, CR-N300, CR-X300

Gyorsan növekvő piac

A világjárvány óta jelentős mértékben megnőtt a távoli kamerák iránti kereslet, hogy élő eseményeket közvetíthessenek, valamint videókonferenciákat szervezhessenek irodai és vállalati környezetben. Számos ágazat használja már a PTZ-infrastruktúra által kínált új lehetőségeket, beleértve a felsőoktatást, a koncerteket, a színházakat és a templomokat.

A Canon új, Windows operációs rendszeren elérhető Webcam Driver1 szoftverének köszönhetően egyszerűen beállíthatod a PTZ-kamerákat a kiváló minőségű streameléshez, webkamera funkciók betöltéséhez, valamint a LAN-on keresztüli hosszabb kábelezési lehetőségekhez, automatikus kameraészleléshez és több kamera regisztrálásához.

4K 30p kimenet
LAN-on és az új USB-illesztőprogramon keresztül a felhasználók mostantól a CR-N300, CR-N500 és CR-X300 típusú készülékeket is felhasználhatják akár 4K 30p2 videóstreameléséhez, illetve nagyobb mozgásteret kapnak a kamera elhelyezkedését illetően, amikor az egy számítógéphez van csatlakoztatva.

Automatikus kameraérzékelés
Az új szoftver érzékeli a számítógéppel azonos hálózaton lévő kompatibilis Canon PTZ-kamerákat. Ez lehetővé teszi a kamerák egyszerű beállítását, így a felhasználók kiválaszthatják, hogy mely kamerákat szeretnék regisztrálni a szoftverbe.

Több kamera regisztrálása
Legfeljebb öt kamerát lehet regisztrálni a szoftverbe, így a telepítéstől függően egyszerűen kiválaszthatod a számítógépről, hogy melyik kamerát használja a program.

USB-C vs. LAN

A LAN-on keresztül történő kimenetnek köszönhetően a 4K 30P2 képminőség mostantól valós lehetőség. Az USB lehetőség a kábel maximális hossza (általában 3 m) miatt korlátozott. Ugyanakkor a LAN-csatlakozás jelentősen nagyobb kábelhosszúságot jelent, így ideális megoldás az AV-terület nagyobb színterein. Vegyünk például egy egyetemet: ahelyett, hogy az USB-csatlakozás miatt 3 méterre kellene korlátozni a laptop és a PTZ-kamera közötti távolságot, a Canon új webkamera-illesztőprogramjának köszönhetően a felhasználók egy nagy előadóterem távoli pontjáról is telepíthetik az eszközeiket, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a megbízhatóság és a minőség terén.

Két új protokoll bemutatása: SRT és FreeD

Két új protokoll is bekerült a Canon PTZ-kínálatába, amely jelentősen megkönnyíti és problémamentessé teszi a nagyrészt közvetítéshez és VR/AR-hez kapcsolódó munkafolyamatokba történő integrálásukat. A CR-N300 és CR-N500 PTZ-kamerákra vonatkozó firmware 2022 későbbi részében lesz elérhető és letölthető.

SRT
Az SRT (Secure Reliable Transport) videóátviteli protokoll jelentős hírnévre tett szert a távoli gyártás piacán, és kiváló minőségű, minimális késleltetésű és biztonságos videóátvitelt biztosít még kiszámíthatatlan hálózati környezetben is. Ez egy széles körben használt protokoll a közvetítési iparágban, és jelenleg a Canon CR-N300 és CR-N500 PTZ-kamerákkal alkalmazható.

FreeD
A FreeD protokoll igen népszerű a virtuális stúdiókban és a VR/AR-gyártásban. A Canon CR-N500 és CR-N300 modelljei mostantól egyszerűen integrálhatók a virtuális gyártási alkalmazásokba (pl. hírek, időjárás-előrejelzések, sportesemények és élő események), ugyanis ez a protokoll lehetővé teszi, hogy valós időben betáplálhassák a pásztázás, döntés, zoom, fókusz és írisz funkciókat, valamint a PTZ-kamera helyzetét egy virtuális platformba, például az Unreal Engine felületre.

KÉSZÜLÉKSZOFTVER-FRISSÍTÉS AZ ÚJ AUTOMATIKUS KÖVETŐ ÉS AUTOMATIKUS ISMÉTLŐ ALKALMAZÁSOKHOZ

A Canon CR-N700 mostantól támogat két alkalmazást az automatikus követéshez és az automatikus ismétléshez. Ez a készülékszoftver-frissítés szükséges az alkalmazások új funkcióinak telepítéséhez. A két alkalmazás a későbbiekben lesz elérhető a forgalmazónál 2023 folyamán, további díj ellenében.

 • Automatikus követés

  RA-AT001 automatikus követő alkalmazás. Használd ki a követő alkalmazásban rejlő lehetőségeket, amellyel automatikusan végigkövetheted a főelőadót, ahogy a színpadon mozog. Optimalizáld a termelési hatékonyságot előadásokhoz, vállalati eseményekhez, templomokhoz, élő előadásokhoz és műsorsugárzáshoz.

 • Automatikus ismétlés

  RA-AL001 automatikus ismétlő alkalmazás. Programozz be ismétlődő kamerapásztázást, -döntést és mozdulatokra történő zoomolást, hogy egyenletesen és pontosan követhesd az ismétlődő élő eseményeket. Készíts felvételeket stílusosan az élő eseményekről és zenei előadásokról.

Megoldás minden típusú helyzethez

Fedezd fel, hogyan lehet használni a Canon PTZ megoldásokat az alkalmazások széles körében, a kiváló képalkotó technológiáink felhasználásával.

 • Közvetítő és TV-studiók

  Közvetítő és TV-studiók

 • Élő események és zenei előadások

  Élő események és zenei előadások

 • Vállalati események és prezentációk

  Vállalati események és prezentációk

 • Felsőoktatás

  Felsőoktatás

 • Imaház, templom

  Templomok

 • Kültéri közvetítések és sportközvetítések

  Kültéri közvetítések és sportközvetítések

 • Kapcsolódó termékek

  Ahol a jó megfigyelés igazán számít, a Canon hálózati kamerái jelentik a megoldást. Kompakt, mégis nagy teljesítményű kamerák, melyek kiemelkedő képminőséget biztosítanak még a gyengén megvilágított helyszíneken is, ahol nagyobb a biztonsági kockázat.

  • PTZ kamerák

   CR-N500

   A 15-szörös optikai zoommal, a 4K UHD felvételkészítési képességével és a Dual Pixel autofókusszal a CR-N500 lehetővé teszi a pontos vezérlést és a zökkenőmentes IP-alapú adatátvitelt kivételes eredményeket nyújtva.
  • PTZ kamerák

   CR-N300

   A 4K UHD-felbontással, a 20-szoros optikai zoommal, a hibrid autofókusszal, a számos IP-adatátviteli és vezérlési protokollal egészen új módokon nyűgözheted le közönségedet.
  • PTZ kamerák

   CR-X300

   Kompakt IP65 besorolású PTZ fényképezőgép 4K felbontással, 20-szoros optikai zoommal és IP-alapú adatátvitellel és vezérléssel számos alkalmazási módhoz.
  1. Csak a CR-N300, CR-N500 és CR-X300 típusokra vonatkozik
  2. A kimeneti felbontás a használt alkalmazástól függ