PTZ KÉSZÜLÉKSZOFTVER

Készülékszoftver-frissítések és kiegészítő alkalmazások Canon PTZ kamerákhoz

A Canon folyamatosan új és intuitív módokat keres arra, hogy meglévő PTZ kamerái még jobb funkciókat kínáljanak. Itt megismerheted azokat a legújabb készülékszoftvereket és alkalmazásokat, amelyeket Canon PTZ kamerádhoz tudsz beszerezni. Legyen szó automatikus követésről vagy a sokak által kedvelt SRT vagy FreeD protokollról, a Canon számos különféle díjmentes frissítést biztosít, melyekkel új szintre emelheted a gyártási műveleteidet.

Válaszd ki PTZ kameramodelled, hogy megtekinthesd a rendelkezésre álló készülékszoftver-letöltéseket. Alább részletes információt találsz a készülékszoftver-frissítésekről és kiegészítő alkalmazásokról. A kiegészítő alkalmazások megvásárlási lehetőségeivel kapcsolatban fordulj a helyi Canon márkakereskedőhöz.

2023. április: Automatikus követés alkalmazás (RA-AT001)

Használd ki az arc-/fejfelismerési funkcióban rejlő lehetőségeket, amellyel automatikusan végigkövetheted a főelőadót, ahogy a színpadon mozog. Aknázd ki a kiváló 4K PTZ képekben rejlő erőt a problémamentes automatizálással, amely új szintre emeli gyártási műveleteidet. Az automatikus követés egy beépített (perem-) alkalmazás, amely nem számítógép-alapú, vagyis egyszerűen telepíthető nagy teljesítményű processzorral rendelkező számítógép nélkül.

Egyenletes és precíz követés
A Canon fejlett meghajtómechanizmusának köszönhetően a PTZ kamera a legkülönfélébb sebességgel képes követni az embereket az egészen lassútól a kifejezetten gyorsig.

Elsődleges megjelenítési terület
Habár követi az alanyt, ettől még a táblák, diák vagy kivetítők továbbra is mindig látószögben maradnak.

Pásztázás/döntés megtartási területe
Megakadályozza a nemkívánatos pásztázás-/döntésvezérlést, amely az egy helyben álló alany kisebb dülöngélő mozdulatait is nyomon követné.

Rugalmas kompozíció
A tökéletes szög biztosításához állítsd be a követett alany kompozícióját, például a testméretét.

Fix látószögterület
Egy konkrét szög megtartásához válassz ki egy területet, amelynél a követés leálljon, amikor a célszemély az adott zónába kerül.

Kezdeti pozíció visszaállítása
A látószöget egy előre beállított kezdeti pozícióra viszi át, amikor a követett alany eltűnik, így biztosítható, hogy valamilyen fontos dolgot mindig rögzítsen a kamera.

Dinamikus követési érzékenység
Nagy pontossággal állítja be a tízféle érzékenységi szintet a lassú és gyors mozdulatokhoz: minél magasabb a szám, annál fürgébben követ a PTZ kamera, vagyis még dinamikusabb mozdulatokat lehet vele felvenni.

Intelligens emberészlelés
Automatikusan kiválaszt egy előre beállított területen tartózkodó emberi testet követendő alanyként a gyors alanyfelismeréshez, a kézi célpontkiválasztás pedig inicializálható a precízebb észleléshez.

Kizárási terület automatikus kiválasztása
Hozz létre kizárási zónákat, nehogy olyan személyeket kövessen a gép, akiket nem szeretnél – ezzel a beállítással mindig a követni kívánt alanyon tarthatod a fókuszt.

Az automatikus követés alkalmazás 2023 áprilisától áll rendelkezésre a CR-N700 modellhez, a CR-N500 és CR-N300 modellekhez pedig várhatóan 2023 harmadik negyedévében érkezik.

Fordulj a helyi Canon márkakereskedőhöz vagy a helyi Canon irodához az automatikus követés alkalmazás beszerzésével kapcsolatos további részletekért.

Automatikus követés szoftver
kamerabeállítás

2023. április: Automatikus ismétlés alkalmazás (RA-A001)

Programozz be ismétlődő kamerapásztázást, -döntést és mozdulatokra történő zoomolást, hogy egyenletesen és pontosan követhesd az ismétlődő élő eseményeket, anélkül hogy operatőrre lenne szükség. Az automatikus ismétlés egy beépített (perem-) alkalmazás, amely nem számítógép-alapú, vagyis egyszerűen telepíthető nagy teljesítményű processzorral rendelkező számítógép nélkül.

Mozgások rugalmas beprogramozása
Képes oda-vissza ismétlést inicializálni beprogramozott mozgásként, így nincs szükség operatőrre.

Egyenletes és precíz vezérlés
A Canon fejlett meghajtómechanizmusainak erejét kiaknázva az automatikus ismétlés funkció precízen automatikusan szabályozza a PTZ kamera mozgását.

Adaptív pozíciók és útvonalak
Állíts be öt különálló, előreprogramozott ismétlést, amelyek mindegyike legfeljebb 4 pozícióval rendelkezik, ezáltal ideálisak a különféle élő és felvett gyártási anyagokhoz.

Két intuitív ismétlési mód
A folyamatos és reciprok ismétlési módok teljes körűen rugalmas kameramozgást tesznek lehetővé. A folyamatos ismétléssel a kamera folyamatos ismétlődéssel mozog az A-B-C pozíciók között, a reciprok ismétlésnek köszönhetően pedig a kamera az A-B-C pozíciókból B-A-B és C-B-A pozíciókba tud mozogni.

Egyszerűen beállítható felhasználói felület
Öt automatikus mozgási útvonal regisztrálható, és ezek könnyen létrehozhatók/testreszabhatók a felhasználói felületen keresztül a videó előnézetével.

Az automatikus ismétlés alkalmazás 2023 áprilisától áll rendelkezésre a CR-N700 modellhez, a CR-N500 és a CR-X300 modellekhez pedig várhatóan 2023 harmadik negyedévében érkezik.

Fordulj a helyi Canon márkakereskedőhöz vagy a helyi Canon irodához az automatikus ismétlés alkalmazás beszerzésével kapcsolatos további részletekért.

Automatikus ismétlődés keretei
Automatikus ismétlődés szoftver interfész

2023. április: SRT és FreeD protokollok

Két új protokoll is bekerült a Canon PTZ-kínálatába, amely jelentősen megkönnyíti és problémamentessé teszi a nagyrészt közvetítéshez és VR/AR-hez kapcsolódó munkafolyamatokba történő integrálásukat. A firmware letölthető a CR-N300 és CR-N500 PTZ kamerákhoz, a CR-X300 2023 folyamán lesz elérhető.

SRT
Az SRT (Secure Reliable Transport) videóátviteli protokoll jelentős hírnévre tett szert a távoli gyártás piacán, és kiváló minőségű, minimális késleltetésű és biztonságos videóátvitelt biztosít még kiszámíthatatlan hálózati környezetben is. Ez egy széles körben használt protokoll a közvetítési iparágban, és jelenleg a Canon CR-N300, CR-N500 és CR-X300 PTZ-kamerákkal alkalmazható.

FreeD
A FreeD protokoll igen népszerű a virtuális stúdiókban és a VR/AR-gyártásban. A Canon CR-N500, CR-N300 és CR-X300 modelljei mostantól egyszerűen integrálhatók a virtuális gyártási alkalmazásokba (pl. hírek, időjárás-előrejelzések, sportesemények és élő események), ugyanis ez a protokoll lehetővé teszi, hogy valós időben betáplálhassák a pásztázás, döntés, zoom, fókusz és írisz funkciókat, valamint a PTZ-kamera helyzetét egy virtuális platformba, például az Unreal Engine felületre.

2022. április: Webkamera-illesztőprogram PTZ kamerákhoz

Enhanced connectivity and quality via LAN on CR-N500, CR-N300, CR-X300

A világjárvány óta jelentős mértékben megnőtt a távoli kamerák iránti kereslet, hogy élő eseményeket közvetíthessenek, valamint videókonferenciákat szervezhessenek irodai és vállalati környezetben. Számos ágazat használja már a PTZ-infrastruktúra által kínált új lehetőségeket, beleértve a felsőoktatást, a koncerteket, a színházakat és a templomokat.

A Canon új, Windows operációs rendszeren elérhető Webcam Driver1 szoftverének köszönhetően egyszerűen beállíthatod a PTZ-kamerákat a kiváló minőségű streameléshez, webkamera funkciók betöltéséhez, valamint a LAN-on keresztüli hosszabb kábelezési lehetőségekhez, automatikus kameraészleléshez és több kamera regisztrálásához.

4K 30p kimenet
LAN-on és az új USB-illesztőprogramon keresztül a felhasználók mostantól a CR-N300, CR-N500 és CR-X300 típusú készülékeket is felhasználhatják akár 4K 30p2 videóstreameléséhez, illetve nagyobb mozgásteret kapnak a kamera elhelyezkedését illetően, amikor az egy számítógéphez van csatlakoztatva.

Automatikus kameraérzékelés
Az új szoftver érzékeli a számítógéppel azonos hálózaton lévő kompatibilis Canon PTZ-kamerákat. Ez lehetővé teszi a kamerák egyszerű beállítását, így a felhasználók kiválaszthatják, hogy mely kamerákat szeretnék regisztrálni a szoftverbe.

Több kamera regisztrálása
Legfeljebb öt kamerát lehet regisztrálni a szoftverbe, így a telepítéstől függően egyszerűen kiválaszthatod a számítógépről, hogy melyik kamerát használja a program.

USB-C vs. LAN

A LAN-on keresztül történő kimenetnek köszönhetően a 4K 30P2 képminőség mostantól valós lehetőség. Az USB lehetőség a kábel maximális hossza (általában 3 m) miatt korlátozott. Ugyanakkor a LAN-csatlakozás jelentősen nagyobb kábelhosszúságot jelent, így ideális megoldás az AV-terület nagyobb színterein. Vegyünk például egy egyetemet: ahelyett, hogy az USB-csatlakozás miatt 3 méterre kellene korlátozni a laptop és a PTZ-kamera közötti távolságot, a Canon új webkamera-illesztőprogramjának köszönhetően a felhasználók egy nagy előadóterem távoli pontjáról is telepíthetik az eszközeiket, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a megbízhatóság és a minőség terén.

Megoldás minden típusú helyzethez

Fedezd fel, hogyan lehet használni a Canon PTZ megoldásokat az alkalmazások széles körében, a kiváló képalkotó technológiáink felhasználásával.

 • Közvetítő és TV-studiók

 • Élő események és zenei előadások

 • Vállalati események és prezentációk

 • Felsőoktatás

 • Templomok

 • Kültéri közvetítések és sportközvetítések

 • Kapcsolódó termékek

  Ahol a jó megfigyelés igazán számít, a Canon hálózati kamerái jelentik a megoldást. Kompakt, mégis nagy teljesítményű kamerák, melyek kiemelkedő képminőséget biztosítanak még a gyengén megvilágított helyszíneken is, ahol nagyobb a biztonsági kockázat.

  • PTZ kamerák

   CR-N700

   Egy kivételes 4K60P professzionális PTZ-kamera 12G-SDI csatlakozással és kategóriaelső autofókusszal, az intelligens automatikus követés lehetőségével.
  • PTZ kamerák

   CR-N500

   A 15-szörös optikai zoommal, a 4K UHD felvételkészítési képességével és az intelligens automatikus követési lehetőséggel rendelkező Dual Pixel autofókusszal a CR-N500 lehetővé teszi a pontos vezérlést és a zökkenőmentes IP-alapú adatátvitelt kivételes eredményeket nyújtva.
  • PTZ kamerák

   CR-N300

   A 4K UHD-felbontással, a 20-szoros optikai zoommal, az intelligens automatikus követési lehetőséggel rendelkező hibrid autofókusszal, a számos IP-adatátviteli és vezérlési protokollal egészen új módokon nyűgözheted le közönségedet.
  • PTZ kamerák

   CR-X300

   Kompakt IP65 besorolású PTZ fényképezőgép 4K felbontással, 20-szoros optikai zoommal és IP-alapú adatátvitellel és vezérléssel számos alkalmazási módhoz.
  1. Csak a CR-N300, CR-N500 és CR-X300 típusokra vonatkozik
  2. A kimeneti felbontás a használt alkalmazástól függ