Canon EF 17-40mm f/4L USM

EF 17-40mm f/4L USM

Az EF17-40 mm f/4L USM kis sulyú, különlegesen nagylátószögű Canon EF zoomobjektív. Különösen jól használható az 1-nél nagyobb fókusztávolság-konverziós tényezőjű tükörreflexes EOS fényképezőgépekhez.

Előnyök

  • A teljes zoomtartományban kitűnő optikai teljesítmény.
  • Kategóriájában leggyorsabb autofókusz (megegyező az EF16-35 f/2,8L USM-objektívvel)*
  • A porral és nedvességgel szemben nagyon ellenálló
  • Az összes fókusztávolságnál 28 cm-es minimális fókuszálási távolság *a 2003. januári állapot szerint

Termékjellemzők

Ismerd meg jobban a következőt: Canon EF 17-40mm f/4L USM

Különlegesen széles látószögű objektív a tükörreflexes analóg EOS fényképezőgépekhez


Az EF17-40 mm f/4L USM a tükörreflexes EOS fényképezőgépeket használó profi és igényes amatőr fotósok számára készült különlegesen széles látószögű Canon EF zoomobjektív.

A digitális EOS tükörreflexes fényképezőgépek zoom alapobjektívje.


Az analóg tükörreflexes fényképezőgépek kitűnő EF17-40 mm f/4L USM objektívje különösen jól illeszkedik a 35 mm-es formátumnál kisebb képérzékelőjű digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez is. Ráadásul ezeken a digitális tükörreflexes fényképezőgépeken a fókusztávolság körülbelül a 35 mm-es filmekhez használt 28-70 mm-es objektívhez hasonló látószögeket ad, így ideális zoom alapobjektív.

Kitűnő optikai teljesítmény


Az EF17-40 mm f/4L USM objektív kilenc csoportban elrendezve 12 lencseelemet tartalmaz. A lencseelemek Super Spectra bevonata gondoskodik a kitűnő színkiegyenlítettségről és minimálisra csökkenti a szellemképet, valamint a becsillanást. A 17-40 mm zoomtartományban egyenletesen kitűnő képminőség érdekében az objektív két különböző üvegtípusból készült három aszférikus lencsét tartalmaz, a tárgyak éleinek képét gyakran rontó színhiba (kromatikus aberráció) csökkentésére pedig Super UD (különlegesen kis fényszórású) üvegetalkalmaznak.

A csúcskategóriájú tulajdonságok széles köre


A legrövidebb fókusztávolság a teljes zoomtartományban mindössze 28 cm.

A javított autofókusz algoritmust tartalmazó gyors központi egységnek köszönhetően az autofókusz gyorsan és csendesen működik. Ha akarjuk, kézi fókuszálással felülírhatjuk az autofókusz üzemmódot.

Az EF17-40 mm f/4L USM elektromágneses vezérlésű körkörös fényrekeszével a képen tetszetősebbek a fókuszon kívüli hátterek.

Fókuszálás közben az objektív eleje nem fordul el. Ez azt jelenti, hogy például a polarizációs szűrők zoomolás közben is hatékonyan működnek. Az objektív hátsó részén bepattintható gélszűrő tartó van.

A nedvességnek és pornak nagyon ellenálló EF17-40 mm f/4L USM a mostoha körülmények közötti használatra ideális. Az objektívben teljese egészében ólommentes üveget alkalmaznak.

Díjak

A termék műszaki adatai

Tudj meg még többet a Canon EF 17-40mm f/4L USM funkcióiról és képességeiről.

Related Products